Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny spóźnia mi się okres :>:>:>
    trzymajmy kciuki <3

A.Kasia, ksanka, Renka88, edyś, paola87, olatychy, muminka83, Madlene.:), Nataszka2200, Izoleccc, Falon, Hannia123, Karka, RudyTygrysek, Lilou1984 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali jak ja Cie podziwiam.. :) Ty mialas cc? To pewnie dlatego troche szybciej sie zdecydowalas bo pewnie kazda po sn jeszcze psychicznie dochodzi do siebie hehe i moze by sie chcialo drugiego brzdąca ale czlowiek niegotowy na poród :P

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam do porodu nic nie mam ale ciąża mnie przeraza

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Waszych maluchów jest z posiłkami? Oliwa dotąd ok 12 zawsze dostawala danie obiadkowe a przed kąpielą kaszkę z owocem.
    Jak widzi kasze to az jej sie uszy trzęsą a od jakiegoś tygodnia jeśli chodzi o obiadki to jest tragedia. Jak zje 4 łyżeczki to jest sukces. Wczoraj pół godziny mój M ją karmił czekając aż łaskawie otworzy buzie. A czasem jest tak, że nie zje nawet jednej łyżki - nie i koniec.
    Martwi mnie to o nie wiem co robić :-(

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anali trzymam kciuki. My też byśmy chcieli trzecie Ale jeszcze niemam zielonego światła że jest już bezpiecznie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po SN również bym już chciała, ale boje się ciązy tak jak ksanka.

Alina trzymam kciuki!!

Wira a może zęby?
    Ja jak młoda nie je nie panikuje, ma cyca przecież, Obiadki to dodatek.

alinalii lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali trzymam kciuki :D I mocno podziwiam :)

Pap ja właśnie po cc mam traumę (choć na pewno po sn też bym miała - taki wrażliwiec jestem ;) ), a bałabym się nie tyle ciąży samej w sobie, co ciąży i ewentualnych dolegliwości i przypadłości ciążowych w połączeniu z ruchliwym dzieckiem w domu :) w tej ciąży jak miałam mdłości albo po prostu chciałomi się spać, to się kładłam albo w ogóle nie wstawałam z łóżka. W drugiej ciąży już nie ma takich przywilejów. No i przeraża mnie wizja drugiego takiego maluszka w domu ;) Jak to ogarnąć? Ja wiem, że ludzie dają jakoś radę, ale serio ja nie wiem jak. Kurczę, my na nic czasu nie mamy przy tym naszym Synku, boję się jak to będzie kiedy będzie drugie, a przecież kiedyś trzeba się zdecydować...

• Wira Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ja po SN również bym już chciała, ale boje się ciązy tak jak ksanka.

Alina trzymam kciuki!!

Wira a może zęby?
    Ja jak młoda nie je nie panikuje, ma cyca przecież, Obiadki to dodatek.

Tylko, że kaszki je bez zająknięcia a obiadki ble. Więc to nie zęby.
    Wiadomo, że jest pierś ale ja się boje co będzie dalej. Co robić ? Zmuszać do jedzenia czy jak ?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina no to dwóch pięknych kreseczek życzę :)

Ja tak samo jak Ksanka - poród porodem ale ciąża! Chodzenie (a ściślej mówiąc leżenie) w ciąży mnie przeraża.

Wira - a co jej podajesz? Może jej po prostu nie smakuje? Albo konsystencja jej nie odpowiada? W ostateczności może to faktycznie zęby ale wtedy by i kaszy odmawiała pewnie. Z głodu nie padnie bo jest na piersi, więc nie ma się czym martwić.

Mój też dzisiaj rosołu nie chciał zjeść ale z mojej winy bo się spieszyłam i za mało posiekałam warzywa i mięso. Jak lekko zblendowałam to wszamał całą miskę.

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali trzymam mocno kciuki !!
    Ja tez do porodu nic nie mam, szybki i bez nacięcia czy pęknięcia, gdyby nie cholerna tarczyca i to ze muszę ją zbić też bym się starała o rodzeństwo dla młodego. Także kciuki mocno zaciśnięte za Ciebie :*

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Zmuszać do jedzenia czy jak ?

Broń Boże nie zmuszaj bo zniechęcisz ją już całkowicie. Podawaj różne smaki, może znajdzie taki który jej będzie odpowiadał ale bez przymusu.

Apropo zębów - Tymkowi idą póki co same dolne :D Mamy już jedynki i dwójki a na górze cicho sza!

muminka83 lubi tę wiadomość

• Wira Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Broń Boże nie zmuszaj bo zniechęcisz ją już całkowicie. Podawaj różne smaki, może znajdzie taki który jej będzie odpowiadał ale bez przymusu.

Apropo zębów - Tymkowi idą póki co same dolne :D Mamy już jedynki i dwójki a na górze cicho sza!

Różne smaki. Wczoraj była marfefka z pietruszką ( sama gotowałam ), dziś dynia z ziemniakiem i indykiem, przedwczoraj jeszcze coś innego - już nie pamietam nawet co.
    Ostatnio je po łyżeczce albo wcale więc dziś podgrzałam w kąpieli wodnej tylko dwie łyżki dyni z ziemniaczkiem i indykiem ( bo i tak byłam nastawiona, że połowę tego wyrzucę ) a ta usta otwierała równo, zjadła bez gadania te mysią porcje, pomyślałam, że jej smakuje więc dorobiłam więcej a ta jak na złość już więcej buzi otworzyć nie chciała. Jak robie jej malutką porcje to ni z gruszki ni z pietruszki chce jej sie jesc a jak robię większą to nie ma opcji...
    Chciałabym by zjadła troszkę tych witamin z warzyw a tu dupa blada.
    Teściowa sprowadziła kure ze wsi. Ugotowałam i zblendowałam ale zamroziłam bo stwierdziłam, że nie będę teraz jej podawać tak zdrowego jedzenia skoro ona i tek pewno go nie zje :-(

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira daj jej czas. Nie wszystko jest na zawołanie. Obecnie kiedy Judytka już je obiadki zawsze daje plus minus i podobnych porach z kolorowej łyżeczki i miseczki. Musi być bardzo miękkie i wtedy konsystencja jej nie przeszkadza. Ja myślę że ona się bawi i ma ubaw z mamy hihi. Pije pierś i tu jesteś jak już kiedyś pisałam idolem moim i jak będę mieć trzecie dziecko będziesz mentorem mym jeśli zrchcesz ... więc nie padnie z głodu. Ważne że młoda próbuje.

Martka89, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Alinka?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Jak tam Alinka?

jeszcze nie testowałam ;) czekamy ;) może jutro kupię test

Karka, A.Kasia, muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Wira Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Wira daj jej czas. Nie wszystko jest na zawołanie. Obecnie kiedy Judytka już je obiadki zawsze daje plus minus i podobnych porach z kolorowej łyżeczki i miseczki. Musi być bardzo miękkie i wtedy konsystencja jej nie przeszkadza. Ja myślę że ona się bawi i ma ubaw z mamy hihi. Pije pierś i tu jesteś jak już kiedyś pisałam idolem moim i jak będę mieć trzecie dziecko będziesz mentorem mym jeśli zrchcesz ... więc nie padnie z głodu. Ważne że młoda próbuje.

Też daje jej ok 12 zawsze obiadki.
    Wczoraj Oliwkę trochę oszukałam i podałam wieczorem kaszkę, po jakiś 5 łyżeczkach słodkiej kaszki podałam łyżeczkę obiadku. Oliwka oczywiście myślała, że to kaszka więc buzia otwarta a tu hop do buzi ląduje obiadek. Obraziła się na mnie za to oszustwo i więcej buzi otworzyć nie chciała - w sumie inteligentne dziecko nie ma co.

Muminko - karmienie piersią to kwestia wiedzy ( tak mi się wydaje ), jeśli masz wiedze co się skąd bierze podczas "drogi mlecznej" to i nastawienie nasz odpowiednie i wiare we własne siły i cycki :-) Ja tę wiedzę nabyłam dzięki dziewczynom z fb na grupie karmienia piersią. Gdyby nie one już dawno byśmy pewno były na butli i bym uważała jak większość " nie miałam pokarmu, miałam mało wartościowy pokarm, dziecko się nie najadało, etc ". To są częste przypadki zaprzestania karmienia piersią. Też miałam kryzysy, przecież w wieku ok 3 tygodni Oliwka dostawała na wieczór butle, i tak ruchem jednostajnie przyspieszonym kończyła mi się laktacja. Na szczęście w porę otrzymałam pomocną dłoń i się udało. Po drodze też było sporo wątpliwości. Dużo na pewno daje kontakt z najbliższymi - jeśli oni Cie wspierają w kp to jest łatwiej a jeśli co moment słyszysz - płacze bo jest głodne, podaj mm albo coś w ten deseń to już tak kolorowo i łatwo nie jest. Także wsparcie najbliższych i wiedza - i cała rzeka mleka przed Tobą :-)

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    jeszcze nie testowałam ;) czekamy ;) może jutro kupię test

No właśnie miałam pytać, kiedy testujesz.
    Super byłoby być w ciąży razem z jedną z moich kochanych Marcówek! :-D
    W sensie - w tym samym czasie ;-)
    Trzymam kciuuuki!

alinalii, muminka83, ksanka, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Wira Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - kiedy kolejna wizyta u gina ? Rozumiem, że już nie plamisz ?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    annak - kiedy kolejna wizyta u gina ? Rozumiem, że już nie plamisz ?

Wizyta jakoś za tydzień. Jeszcze muszę się umówić.
    Plamień nie mam już (tfu tfu) od miesiąca, albo i dłużej. Powoli zmniejszam już nawet dawkę Duphastonu.

Dziękuję za troskę! <3

muminka83, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Ależ musi fajnie wyglądać z tymi dolnymi ząbkami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 12:25

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 2465 2466 2467 2468 2469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ