X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Jak czytam o tych waszych obiadkach to ryczeć ni się chce. Piotruś dziś wstał o 4:20, i wiem że do 19:00 czeka mnie tylko marudzenie. Nie mam czasu na nic, bo cały czas skaczę przy nim. Inaczej ryk. Tak więc Pietrucha na słoiczkach, i to tylko takich jakie w swej łaskawiści zakupi mu tata, bo ja nawet do sklepu nie chodzę...
    M+M ja przy swoim tez ich nie zrobię, musze ciągle być przy nim. Czas na to żeby coś zrobić mam jak wróci M. Synek śpi w dzień tyle ze mniej juz chyba nie można, a w tym czasie nie mogę nic zrobić bo się może obudzić. Ostatnio bywa że w ogóle nie da się odłożyć do łóżeczka i spi na rękach. Żałuję że nie mam chociaż tej godzinki w ciągu dnia żeby się zresetować, zrobić coś i mieć siłę i ochotę na kolejne zabawy. Jak czytam ze Wasze Dzieci śpią po 2 godziny to zazdroszczę ze łzami w oczach.
    M+M a u Was teraz jak spanie w dzień?
    Dziewczyny Synek ostatnio w nocy nie da się odkładać do łóżeczka bo płacz a u nas położony od razu spi i tak gdzieś od ok 24 śpi z nami. Co ja mam robić?

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola,
    W dzień mamy 3 drzemki. Trwają po ok 30-40 minut, aczkolwiek niekiedy (może raz w tygodniu), ta środkowa przedłuża się do 1,5 godziny. Usypianie przy piersi, generalnie ok 10-15 minut, więc nie jest źle. Pietrucha ewidentnie się nie wysypia, budzi się zły.
    Już rysowała się pewna regularność drzemek tj. 07:30, 10:30 i 14:30, ale od kilku dni Piotruś wstaje o tak dziwacznych porach, że wszstko się rozjechało.
    Od dziś chcemy powoli przesuwać godzinę usypiania z uwagi na zbliżającą się zmianę czasu.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M i Paola macie wrazliwe dzieciaczki, ktore chcą byc blisko mamusi.. i tu pewnie zadna wiedza z ksiazek nie pomoze..

Dziewczyny albo na fb albo tu przewinąl sie post o uniwersalnym spiworku do wozka i sprawie pasow, ktore są polączone (w sensie gorne i boczne to tak naprawde calosc)- czy to znaczy ze nie da sie tskiego uniwersalnego spiworka zamontowac?

M+M+? lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Paola,
    W dzień mamy 3 drzemki. Trwają po ok 30-40 minut, aczkolwiek niekiedy (może raz w tygodniu), ta środkowa przedłuża się do 1,5 godziny. Usypianie przy piersi, generalnie ok 10-15 minut, więc nie jest źle. Pietrucha ewidentnie się nie wysypia, budzi się zły.
    Już rysowała się pewna regularność drzemek tj. 07:30, 10:30 i 14:30, ale od kilku dni Piotruś wstaje o tak dziwacznych porach, że wszstko się rozjechało.
    Od dziś chcemy powoli przesuwać godzinę usypiania z uwagi na zbliżającą się zmianę czasu.
    U nas już od wielu miesięcy nie ma drzemki dłuższej niż 30 minut i też Mały budzi się niewyspany :/ I o tyle o ile pierwsze usypianie jest w miarę szybkie, to już kolejne dramat, bo Mały z biegiem dnia jest coraz bardziej zmęczony, nie umie się wyspać, a jak zmęczony to ciężko mu usnąć. Ehh, no i ja chciałabym przy cycu go usypiać, ale się nie da, trzeba nosić, a on się wygina we wszystkie strony i ja już wysiadam. Kurde, on ma już 7 miesięcy i dalej na rękach zasypia, no masakra. Jak ja mam go oduczyć? Jak go kładę do łóżeczka to się rozbudza całkiem i sobie tam gada albo płacze.
    Jeść warzywek też mi nie chce. Od wczoraj odstawiłam owoce i warzywa, zostawiłam tylko kaszkę. Za kilka dni spróbuję znowu. A miało być coraz lepiej z upływem czasu...

M+M a u Was już jakieś pełzanie czy coś jest? U nas odkąd zaczął pełzać, to mam wrażenie, że mniej jęczy w ciągu dnia. Za to cały zakurzony jest, bo nie mam przy nim czasu na ciągłe odkurzanie i zmywanie podłóg.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w takie "zle" dni jest noszony w nosidle i siedzi cicho. Nie kładę go na brzuch zeby sie wkurzał, nie daje jedzenia innego poza cyckiem. I jest spokojny i zadowolony. Nic na sile. Dzieci nie sa zaprogramowane na autodestrukcję. Nie chca warzyw i kasz? Ok. Uwierzcie, ze dziecko zdrowe, kiedy dopadnie je głód to postawi was na nogi:) luz! Ja tez mam spine, na jedzenie-mogłabym Frankowi zebra liczyć i Jest taki ruchliwy ze koniec :) tez ma rogi, marudzi, nie zawsze chce pełzać tylko tak dziko staje i kica...widze ze to częsty powód jego frustracji. W mojej ocenie jest dzieckiem mocno wymagającym, inni mówią-czego chcecie pd niego :) moze nie jest tak zle jak sądzicie :)

ja tez wstaje po 8 razy w nocy, tez mam dziecko absorbujące. Ale weźcie sie w garść! Dawajcie te słoiczki bez wyrzutów sumienia! Angażujcie facetów w opiekę nad dziećmi, znajdźcie czas dla siebie. I nie ma ze nie, wychodzicie i koniec!! :)

Est, muminka83, M+M+?, Falon, Hannia123 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkurzam z małym. Biorę go w nosidło i zasuwam z odkurzaczem. Albo kładę pełzała na podłogę, ma oczopląsu dostać tak zasuwa głowa i ciałem za odkurzaczem :p

ksanka, Izoleccc lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 niczym nie przyprawiam , za jakiś czas może za 2 miesiące, ewentualnie jakieś zioła , majeranek, liść laurowy , czy coś , soli nie mam zamiaru używać NIGDY ! o ;P

a tak w ogóle to dzisiaj bylam na zakupach i olśniło mnie gdy zobaczyłam mąkę kokosową o mamo ile możliwości z nią będe miała ;) na pierwszy raz pójdą racuszki , naleśniki , a jak znajdę czas to jakieś lekkie ciasteczka takie do rączki ;) bede kombinować ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile gram obiadku powinno zjadać 7 miesięczne dziecko?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dostalo dzis moj obiadek,nie ze sloiczka i zjadla moze trzy lyzeczki. Potem ryk, wnerw i po cycky poszla z bolem spac. I co teraz? Jak nie zjadla mojego jedzenia to mam podac sloiczek?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Moje dostalo dzis moj obiadek,nie ze sloiczka i zjadla moze trzy lyzeczki. Potem ryk, wnerw i po cycky poszla z bolem spac. I co teraz? Jak nie zjadla mojego jedzenia to mam podac sloiczek?

zaproponuj, zje to zje ;) nie to nie :)

Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M nie myslalas o zatrudnieniu opiekunki na godziny ?
    My mamy już pania, która przychodzi posiedzieć z Małym kilka godzin w tygodniu na razie. Super sprawa.

A.Kasia, domiii, ksanka, Hannia123 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejscie numer dwa udane. Wyspala sie i zjadla jednak, z podwojna dokladka. Moze jednak cos z tego bedzie:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cyca do spania czyli mniej więcej co 2 godziny - w nocy to samo.
    Do tego rano owoc albo kaszka z owocem, po poludniu obiadek - słoiczek za zwyczaj, po południu czasem jakiś owoc albo piętka chleba. Tak Tomek śpi co 2 godziny po ok 40 min, godzinę, rzadko 1,5 ale co z tego skoro śpi z cyckiem w buzi więc i tak nic nie zrobię. Jesli coś gotuje to wieczorem jak jest mój chlop w domu bo tak to caly czas oczy dookoła głowy.
    A co do jedzenia to u nas się świetnie sprawdzają takie torebki jak są musy pakowane. Tomek z niej wciąga 190g obiadku gdzie normalnie tylko kilka łyżeczek.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Renka88 niczym nie przyprawiam , za jakiś czas może za 2 miesiące, ewentualnie jakieś zioła , majeranek, liść laurowy , czy coś , soli nie mam zamiaru używać NIGDY ! o ;P

a tak w ogóle to dzisiaj bylam na zakupach i olśniło mnie gdy zobaczyłam mąkę kokosową o mamo ile możliwości z nią będe miała ;) na pierwszy raz pójdą racuszki , naleśniki , a jak znajdę czas to jakieś lekkie ciasteczka takie do rączki ;) bede kombinować ;)
    Alina z mąka kokosowa jest ten trick że jest bardzo sucha więc trzeba jej mało za to jaj, mleka lub kefir od groma poza tym placuszki z samej mąki koło wychodzą bardzo rozpadajace się.
    Wiem bo ta mąka była moim ciążowa cukrzycowym odkryciem

alinalii lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest do tyłu z rozszerzaniem. Wydaje mi się, że wysypuje ją po wszystkim co podam. Już nie wspomnę, że przy każdym nowym smaku (ze słoiczka) ma taką minę jakbym jej truciznę podawała. Kaszki są beee. Wydaje mi się, że się też z wagą zatrzymała :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, Pietrucha jeszcze nieruchomy.... Pełza tylko w kółko, ale nic do przodu.
    Est, w piątek mam rozmowę z opiekunką. Dziś oznajmił mi to mój Maciek. Nakazał abyśmy kogoś zatrudnili na 4 godziny dziennie. Szkoda tylko, że opiekunka nie może przyjść na 4:00 do pracy ;-)

Izoleccc, edyś, muminka83, A.Kasia, Hannia123, d'nusia, Karka, Est lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M super wiadomość i trochę zazdro :)

edyś lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem nie ma wyjścia i trzeba zatrudnić. Osobiście ja mam fobie i boję się opiekunek. Nie wiem dlaczego ale nie ufam ... część z nich jest z piekła rodem.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Paola, Pietrucha jeszcze nieruchomy.... Pełza tylko w kółko, ale nic do przodu.
    Est, w piątek mam rozmowę z opiekunką. Dziś oznajmił mi to mój Maciek. Nakazał abyśmy kogoś zatrudnili na 4 godziny dziennie. Szkoda tylko, że opiekunka nie może przyjść na 4:00 do pracy ;-)

Jak przyjdzie na 4 godziny to sie godzinkę kimniesz i odespisz, nie musi na 4 przychodzić :)

M+M+? lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez póki jestem na macierzyńskim nie chce opiekunki. Chce wtłoczyć w małego tyle miłości ile zdołam :p ale po urlopie nie bedzie wyjścia :/
    Byłam wczoraj u gina, dał mo nadzieje. Powiedział ze w związku z sytuacja ktora mnie spotkała przed kolejna ciaza musiałabym zrobic panel badan pod katem gen mutacji powodujących problemy z krzepnieciem/zwiekszona krzepliwość. Bardzo możliwe ze mam taka mutacje i włączenie lekow w odp momencie zapobiegłoby kolejnym takim problemom. Dał mi troche nadzieje :) chociaz narazie jeszcze nie chce. Wracam do mojego omiauczonego trzpiota :)

A.Kasia, Hannia123, Izoleccc lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
‹‹ 2475 2476 2477 2478 2479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ