X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak ja sledzę Twoje wpisy tez na innym wątku i mimo,ze wiedzialam o Twojej sprawie to nie pisalam tu dziewczynom i bardzo się cieszę,ze się odezwalas. Bardzo mocno Ci kibicuję. Wierzę,ze rzeczywiscie jestes w tym 0,5% przypadkow! To napewno byl i jest trudny czas dla Ciebie. Mocno wierze,ze wynik amnio bedzie prawidlowy!!! Niech Fish sie nie myli!!! :*

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - słyszałaś o testach Harmony - pobierają Ci krew, wysyłają do Stanów i tam wychodzi czy dziecko jest chore czy nie z dokładnością do 99% - tak słyszałam jak ja byłam w ciąży. Mój gin mi o tej metodzie mówił. Nie jest ona tania - ok 2 tys złotych ale może warto? Podpytaj swojego gina.
    Pamiętam jak ja zareagowałam na wiesć o ogniskach hypehogennych na serduszku małej, oczywiście wyczytałam, że takie ogniska mają dzieci z zespołem Downa. Póki nie zrobiono mi badań ponownych musiałam czekać i te 2 tygodnie to był koszmar. Mój przypadek nie był tak ciężki ale jestem sobie w stanie wyobrazić co przeżywasz.
    Nie będę Ci mówić, że może będzie dobrze, ze trzeba mieć nadzieję - JA WIEM, ŻE BĘDZIE DOBRZE!

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Wira Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5740621288

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6560394652

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6560541426

Nie to nie to - Te leżaczki się bujają a mnie chodzi o taki który się kiwa.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira - nic nie jest pewniejszą metodą poznania kariotypu dziecka niż amniopunkcja, którą Ania już mała. Teraz tylko trzeba czekać na wyniki, nie ma sensu robić więcej badań bo nic nie przyspieszą niestety :/

• annak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira,
    Kochana, dziękuję bardzo za radę, ale to właśnie ten test Harmony wykazał u mnie 99% ryzyka choroby. Po nim robiłam amniopunkcję, która jest na ten moment najlepszym co medycyna wymyśliła, aby sprawdzić, czy dziecko jest zdrowe. Tylko amniopunkcja bada faktycznie tkankę/komórki dziecka. Wszystkie testy takie jak Harmony, czy Nifty badają materiał z łożyska, dlatego są narażone na błędy.

Tak więc zrobiliśmy już wszystko, co się dało, żeby dowiedzieć się, co z naszą córką.
    I wierzymy, że będzie dobrze :-)

* * *
    Dziękuję Wam z całego serca za dobre słowo i wsparcie. Tak jak wspomniałam, nie chciałam wcześniej pisać o tym wszystkim, bo nie chciałam Was martwić. I tak macie wystarczająco dużo swoich 6-7 miesięcznych spraw na głowie ;-)

Alinalii,
    Zaskoczyłaś mnie dziś bardzo... Nie pamiętałam o tym, że miałaś podobne przejścia... Być może nie pisałaś na forum, albo był to taki moment, kiedy ja po stracie musiałam się od Was na trochę oddzielić.
    Nie chcę Cię absolutnie wypytywać o szczegóły, bo takie wspomnienia człowiek chce wyłącznie wyprzeć ze swojej głowy, ale każdy taki przypadek, w którym wszystko dobrze się kończy, jest dla mnie wielką nadzieją. Znalazłam w sieci mnóstwo przypadków, w których te testy z krwi się myliły i na końcu dzieciaczki były zdrowe.
    A jak sobie przypominam foto Emmy, które wrzuciłaś na forum tuż po jej urodzeniu... :-) to do teraz się uśmiecham! I to dodaje mi wiary. Pamiętam, że nie dość, że była Twoim klonikiem, to jeszcze wyglądała tak bosko, że aż... miałam ochotę ją zjeść :-D

Dziękuję Wam za wszystko, moje drogie!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak myśle o Was bardzo ciepło mam nadzieje że będzie dobrze. Musi być

Witam Was po bardzo długiej przerwie
    Tak więc opisze wam w skrócie co u nas.

Tak więc moja córeczka w ogóle nie pełza ani nie raczkuje po prostu od 2 tyg zaczeła sama siadać i już prawie sama stoi. Jeśli chodzi o skazę białkową jaki i test z krwi i test z rączki wyszedł negatywny jednak dalej mała ma objawy czego nie są mi wstanie wytłumaczyć może przejdzie może nie... Córcia jest przeurocza ma w ciągu dnia 2, 3 drzemki po 30-40 min za to wieczorem zasypia o 18.30 i spi do 5 czasami 6 rano zje i biorę ja do łóżka i spimy do 7 czasami do 7.30 cud miód i orzeszki :) mamy gorszy problem jest uczulona na kukurydzę a tej cholery wszędzie pełno
    a i mamy 2 zabki

z moich 30 kg z ciąży pozostało 4,5 kg w niektóre ciuchy z przed ciąży sie mieszczę. Ale szału nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 08:33

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu K ściskam. Myślę o Tobie.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jestem z Tobą całym sercem. Wierzę, że będzie dobrze, przykro mi jednak, że po tym co przeszłaś los wciąż Cię tak doświadcza. Twoja Córeczka na pewno czuje już, jaką ma wspaniałą Mamę.
    Pogłaszcz brzuszek ode mnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu całujemy my rownież, myślimy o Was i trzymamy kciuki.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena przepraszam nie pamietam to Ty mialas w ciazy paraliz twarzy czy co to za operacja Cie czeka?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Madzialena przepraszam nie pamietam to Ty mialas w ciazy paraliz twarzy czy co to za operacja Cie czeka?

córcie wyciągali przez próżnociąg i popękałam wewnętrznie i zewnętrznie coś spaprali jak mnie operowali po porodzie i w zasadzie ciągle mnie krocze boli a o seksie nie wspominając :/

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    córcie wyciągali przez próżnociąg i popękałam wewnętrznie i zewnętrznie coś spaprali jak mnie operowali po porodzie i w zasadzie ciągle mnie krocze boli a o seksie nie wspominając :/

Powinnaś pomyśleć o odszkodowaniu. Jeśli spaprali to wybacz niech płacą. Musiałabyś tylko znaleźć dobrą firmę tym zajmującą się.

d'nusia, edyś lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Ojej :/ to wspolczuje bo to trauma do konca zycia ale swietny lekarz powinien pomoc. Szukaj najlepszego od tych spraw bo przed Tobą cale zycie!!!

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze poczynania

https://www.youtube.com/watch?v=GSuGhJ_XsXw&feature=youtu.be

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Dzisiejsze poczynania

Pięknie Oliwciu, już będziesz sama zwiedzać świat :)

Wira lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Dzisiejsze poczynania

No pięknie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taka zrypana :/ To chyba druga taka noc od urodzenia Tymka, kiedy mało co spałam. Nawet jak go piersią 3x w nocy karmiłam to byłam bardziej wypoczęta :P Dolne zęby przy górnych to pikuś, już myślałam, że jakieś egzorcyzmy trzeba będzie nad młodym odprawiać bo to co wyczyniał to się opisać nie da :/

• paola87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jestem taka zrypana :/ To chyba druga taka noc od urodzenia Tymka, kiedy mało co spałam. Nawet jak go piersią 3x w nocy karmiłam to byłam bardziej wypoczęta :P Dolne zęby przy górnych to pikuś, już myślałam, że jakieś egzorcyzmy trzeba będzie nad młodym odprawiać bo to co wyczyniał to się opisać nie da :/
    Łączę się w bólu. U nas też ciężka noc. Mały zwykle budził się na cyca, jadł i od razu zasypiał. Dziś to samo, tylko po paru minutach budził się z płaczem i co zasnął to samo. W końcu się rozbudził i w ogóle nie mógł zasnąć. O co chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Łączę się w bólu. U nas też ciężka noc. Mały zwykle budził się na cyca, jadł i od razu zasypiał. Dziś to samo, tylko po paru minutach budził się z płaczem i co zasnął to samo. W końcu się rozbudził i w ogóle nie mógł zasnąć. O co chodzi?

Ech, mam nadzieję, że dzień będzie trochę spokojniejszy bo inaczej będę złą matką - włączę młodemu na youtube "dziadek farmę miał" i pójdę spać :P

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak- kochana tulimy was mocno i prosimy złota rybkę by dała wam zdrowie szczęście i spokój na kolejne miesiące ciąży.
    My również mocno trzymamy kciuki za powodzenie i potwierdzenie diagnozy FISH.

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 2490 2491 2492 2493 2494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ