X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka mój też wstaje.
    Fizjoterapeutka mówi ze sam sobie krzywdy nie zrobi. Nie zachęcac do wstawania wręcz zachęcać do czworakow ale nie stopowac.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki krem dla naszych maluchów na chłodne dni polecacie?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:

Kupiłam wczoraj sztyft ochronny z Musteli, skład poprawiony i ponoć fajnie się sprawdza ale coś więcej będę mogła powiedzieć jak już do mnie przyfrunie ;)

Renka88 lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Babydream od początku.
    Już nigdy nie będę na forum narzekać na moje dziecko :D W nocy nie chciała iść spać, z wielkim bólem usnęła ok. 23, od 19.30 wypiła z 4 piersi na zmianę a później zachciało jej się bawić. A teraz zamiast sobie drzemkę uciąć to woli zabawę, nawet nie ziewnie.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    A.Kasiu wszystkiego najlepszego dla Tymcia z okazji 8 miesiecznicy ;)

Tymkos dziękuje :D Z tej okazji od rana jojczenie i rozrabianie, więc chyba uruchomił system obronny przed comiesięczną sesją zdjęciową :P

PS. 8 miesięcy po poprzednim porodzie to byłam laska i ważyłam może z 50 kg :P Tym razem mam nadal 4-5 kg na plusie, 5 włosów na krzyż i problemy hormonalne, dzięki którym non stop czuję się jak dzień przed okresem ;( hlip hlip

• alinalii Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tymkos dziękuje :D Z tej okazji od rana jojczenie i rozrabianie, więc chyba uruchomił system obronny przed comiesięczną sesją zdjęciową :P

PS. 8 miesięcy po poprzednim porodzie to byłam laska i ważyłam może z 50 kg :P Tym razem mam nadal 4-5 kg na plusie, 5 włosów na krzyż i problemy hormonalne, dzięki którym non stop czuję się jak dzień przed okresem ;( hlip hlip

oj zazdroszczę tych 5kg ;P mi zostało 10 ! :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Wira Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że się doczytacie

704ceafede8e7c3emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 12:54

ksanka, A.Kasia, muminka83, Izoleccc, Hannia123, d'nusia, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    oj zazdroszczę tych 5kg ;P mi zostało 10 ! :(

5 czy 10, co za różnica jeżeli w żaden sposób nie da się ich zrzucić :/ Ćwiczę, jem w miarę ok a waga ani drgnie. Podjęłam się ostatniej próby - kupiłam piękną spódnicę w rozmiarze 34 w którą się oczywiście nie zmieszczę i może to jakoś wewnętrznie zmobilizuje mój organizm :D A jak nie to pozostają hormony no ale z tym póki co nic nie mogę zrobić.

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka że jest etap kiedy nic nie pomaga w zrzuceniu kg. Wtedy trzeba pobudzić organizm do tego by szybciej pracował. Jak w moim przypadku to jest bezproblemowy proces tak w przypadku matek karmiących gorszy. Trzeba bowiem zaczynać dzień od 700 ml wody z cytryną. Po 40 minutach śniadanie. Kolejne dwie godziny nie jeść i nie pić. Przed każdym posiłkiem na około 30 szklanka wody. Warto również jeść produkty które pobudzają organizm do pracy a więc imbir, cynamon, czosnek, papryka ostra. Wiadomo wzmaga to potliwość ale przy tym jest wysiłek dla organizmu.
    Jeść - hm ja jem jak organizm się upomina. Jeśli czuję głód jem nie częściej jak 3 posiłki dziennie. Czasem rezygnuje z kolacji jak obiad np. zjem o 16:00. Oczywiście jem wszystko. Kebaba i pizze również . Pizzy starcza mi jeden dwa trójkąty , kebab - zostawiam połowę mełżowi :P. Zjadam od czasu do czasu ciasto ale bez cukru. Nie jadam już cukru. Bardzo dużo chodzę minimum 4 razy w tygodniu - max 5 razy w tygodniu po około 9-12 km. Schodzę z schodów średnio 5-6 razy w ciągu dnia.. :P Masakra jednym słowem. Jednak waga trzyma mi się. :P :P 48-50 kg

alinalii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przestałam ważyć, bo ciągle miałam 2-4 kg do przodu (nie do zbicia wrrr...). Ale gdy musiałam jechać do pracy ostatnio i okazało się, że wchodzę we wszystkie przed ciążowe ciuchy, odpuściłam temat wagi :) Oczywiście do wagi sprzed wszelakich ciąż to mi brakuje jakieś 5-7 kg, jednak teraz noszę rozmiar 38 lub 40, talia wróciła na miejsce i przy moich 170cm, wygląda to ok. Dałam na luz, a za tzw. rzeźbienie sylwetki ;) na fitnesie zabiorę się jak Mały bardziej podrośnie i znajdę więcej czasu, bo póki co udaje mi się tylko czasem wyskoczyć i poćwiczyć w weekendy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 15:05

1usai09khne0c7t3.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sięz Wami czymś podzielić, dostałam dziś do testowania nosidło Zaffiro chyba n25 embrance czy jakos tak, musialam wyjsc a moj M wpakowal w nie Hanke i zasnela. Spala 1h45min!!!!!!!!! Nie pamietam kiedy w dzien spala dluzej niz 30-40min przy mnie... :( A on sie przekonal do noszenia ;)

M+M+?, alinalii, salomea, d'nusia, paola87, A.Kasia, muminka83, edyś, Renka88, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:

Pediatra nam wypisala do zrobienia w aptece: same witaminy.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, czy możesz przypomnieć link do ciasta z malinami?
    Przyjeżdżają rodzice M i chciałabym upiec.

• Wira Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też tak " czworakują", trochę mnie martwi, że używa rąk zamiast nóżek żeby się przesunąć.
    https://youtu.be/1fv7kBcsHMo

PS. Oliwka na filmie się uśmiecha - to specjalny uśmiech dla cioć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:36

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Muminko, czy możesz przypomnieć link do ciasta z malinami?
    Przyjeżdżają rodzice M i chciałabym upiec.

Oczywiście kochana <3

http://www.mojewypieki.com/post/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka

M+M+? lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też tak " czworakują", trochę mnie martwi, że używa rąk zamiast nóżek żeby się przesunąć.

Kochana moja normalnie załapała prawidłowy chód czworonożny że tak go nazwę.
    Wydaje mi się że to normalny etap dziecka. Teraz bowiem jak na prawdziwego żołnierza przystało czołga się i zdała by na szóstkę już teraz tą sprawność :P
    Nic się nie martw.
    Oli nie czworakował. Z siadu wstał i chadzał. Na spokojnie. Dobrze że ją zachęcasz. Widziałam kapcie skutecznie odsuwane. Da to efekt.
    Uśmiech Boski :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 10:15

Wira lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:

To początek dopiero, musi się nauczyć :) Ładnie pupę dźwiga, poradzi sobie :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira moja Emi tez tak zaczynała ;) spokojnie ,

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:

Nie jestem ekspertem ale rehabilituje mojego wcześniaka 2 razy w tyg. Wyglada ze Oliwka ma jeszcze słabiutkie mięśnie brzuszka. Nie podciąga mięśniami brzucha nóg. A ze jest inteligentna to sobie ten "brak" kompensuje silnymi łapkami :) albo to samo ruszy, ale możecie długo czekac. Ja bym ćwiczyła intensywnie brzuszek. Jak mały wstanie to ci nagram. Ale ja nie umiem wstawiać filmów przez yt :/ jak jeszcze mozna?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M
    http://www.mojewypieki.com/post/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka
    Pyszne jest :) Ja to mojego M zmuszam żeby mi ciasto ugniótł, potem on je ściera i mi zostaje tylko zrobienie pianki i wyłożenie owoców:D

M+M+? lubi tę wiadomość

‹‹ 2488 2489 2490 2491 2492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ