Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRenka88 wrote:Dziewczyny jaki krem dla naszych maluchów na chłodne dni polecacie?
Kupiłam wczoraj sztyft ochronny z Musteli, skład poprawiony i ponoć fajnie się sprawdza ale coś więcej będę mogła powiedzieć jak już do mnie przyfrunieRenka88 lubi tę wiadomość
-
Ja używam Babydream od początku.
Już nigdy nie będę na forum narzekać na moje dzieckoW nocy nie chciała iść spać, z wielkim bólem usnęła ok. 23, od 19.30 wypiła z 4 piersi na zmianę a później zachciało jej się bawić. A teraz zamiast sobie drzemkę uciąć to woli zabawę, nawet nie ziewnie.
-
nick nieaktualnyIzoleccc wrote:A.Kasiu wszystkiego najlepszego dla Tymcia z okazji 8 miesiecznicy
Tymkos dziękujeZ tej okazji od rana jojczenie i rozrabianie, więc chyba uruchomił system obronny przed comiesięczną sesją zdjęciową
PS. 8 miesięcy po poprzednim porodzie to byłam laska i ważyłam może z 50 kgTym razem mam nadal 4-5 kg na plusie, 5 włosów na krzyż i problemy hormonalne, dzięki którym non stop czuję się jak dzień przed okresem ;( hlip hlip
-
A.Kasia wrote:Tymkos dziękuje
Z tej okazji od rana jojczenie i rozrabianie, więc chyba uruchomił system obronny przed comiesięczną sesją zdjęciową
PS. 8 miesięcy po poprzednim porodzie to byłam laska i ważyłam może z 50 kgTym razem mam nadal 4-5 kg na plusie, 5 włosów na krzyż i problemy hormonalne, dzięki którym non stop czuję się jak dzień przed okresem ;( hlip hlip
oj zazdroszczę tych 5kg ;P mi zostało 10 ! -
nick nieaktualnyalinalii wrote:oj zazdroszczę tych 5kg ;P mi zostało 10 !
5 czy 10, co za różnica jeżeli w żaden sposób nie da się ich zrzucićĆwiczę, jem w miarę ok a waga ani drgnie. Podjęłam się ostatniej próby - kupiłam piękną spódnicę w rozmiarze 34 w którą się oczywiście nie zmieszczę i może to jakoś wewnętrznie zmobilizuje mój organizm
A jak nie to pozostają hormony no ale z tym póki co nic nie mogę zrobić.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Prawda jest taka że jest etap kiedy nic nie pomaga w zrzuceniu kg. Wtedy trzeba pobudzić organizm do tego by szybciej pracował. Jak w moim przypadku to jest bezproblemowy proces tak w przypadku matek karmiących gorszy. Trzeba bowiem zaczynać dzień od 700 ml wody z cytryną. Po 40 minutach śniadanie. Kolejne dwie godziny nie jeść i nie pić. Przed każdym posiłkiem na około 30 szklanka wody. Warto również jeść produkty które pobudzają organizm do pracy a więc imbir, cynamon, czosnek, papryka ostra. Wiadomo wzmaga to potliwość ale przy tym jest wysiłek dla organizmu.
Jeść - hm ja jem jak organizm się upomina. Jeśli czuję głód jem nie częściej jak 3 posiłki dziennie. Czasem rezygnuje z kolacji jak obiad np. zjem o 16:00. Oczywiście jem wszystko. Kebaba i pizze również . Pizzy starcza mi jeden dwa trójkąty , kebab - zostawiam połowę mełżowi. Zjadam od czasu do czasu ciasto ale bez cukru. Nie jadam już cukru. Bardzo dużo chodzę minimum 4 razy w tygodniu - max 5 razy w tygodniu po około 9-12 km. Schodzę z schodów średnio 5-6 razy w ciągu dnia..
Masakra jednym słowem. Jednak waga trzyma mi się.
48-50 kg
alinalii lubi tę wiadomość
-
Ja się przestałam ważyć, bo ciągle miałam 2-4 kg do przodu (nie do zbicia wrrr...). Ale gdy musiałam jechać do pracy ostatnio i okazało się, że wchodzę we wszystkie przed ciążowe ciuchy, odpuściłam temat wagi
Oczywiście do wagi sprzed wszelakich ciąż to mi brakuje jakieś 5-7 kg, jednak teraz noszę rozmiar 38 lub 40, talia wróciła na miejsce i przy moich 170cm, wygląda to ok. Dałam na luz, a za tzw. rzeźbienie sylwetki
na fitnesie zabiorę się jak Mały bardziej podrośnie i znajdę więcej czasu, bo póki co udaje mi się tylko czasem wyskoczyć i poćwiczyć w weekendy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 15:05
-
Muszę sięz Wami czymś podzielić, dostałam dziś do testowania nosidło Zaffiro chyba n25 embrance czy jakos tak, musialam wyjsc a moj M wpakowal w nie Hanke i zasnela. Spala 1h45min!!!!!!!!! Nie pamietam kiedy w dzien spala dluzej niz 30-40min przy mnie...
A on sie przekonal do noszenia
M+M+?, alinalii, salomea, d'nusia, paola87, A.Kasia, muminka83, edyś, Renka88, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też tak " czworakują", trochę mnie martwi, że używa rąk zamiast nóżek żeby się przesunąć.
https://youtu.be/1fv7kBcsHMo
PS. Oliwka na filmie się uśmiecha - to specjalny uśmiech dla cioćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:36
-
Wira wrote:Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też tak " czworakują", trochę mnie martwi, że używa rąk zamiast nóżek żeby się przesunąć.
PS. Oliwka na filmie się uśmiecha - to specjalny uśmiech dla cioć
Kochana moja normalnie załapała prawidłowy chód czworonożny że tak go nazwę.
Wydaje mi się że to normalny etap dziecka. Teraz bowiem jak na prawdziwego żołnierza przystało czołga się i zdała by na szóstkę już teraz tą sprawność
Nic się nie martw.
Oli nie czworakował. Z siadu wstał i chadzał. Na spokojnie. Dobrze że ją zachęcasz. Widziałam kapcie skutecznie odsuwane. Da to efekt.
Uśmiech Boski :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 10:15
Wira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWira wrote:Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też tak " czworakują", trochę mnie martwi, że używa rąk zamiast nóżek żeby się przesunąć.
To początek dopiero, musi się nauczyćŁadnie pupę dźwiga, poradzi sobie
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Wira moja Emi tez tak zaczynała
spokojnie ,
-
Wira wrote:Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też tak " czworakują", trochę mnie martwi, że używa rąk zamiast nóżek żeby się przesunąć.
Nie jestem ekspertem ale rehabilituje mojego wcześniaka 2 razy w tyg. Wyglada ze Oliwka ma jeszcze słabiutkie mięśnie brzuszka. Nie podciąga mięśniami brzucha nóg. A ze jest inteligentna to sobie ten "brak" kompensuje silnymi łapkamialbo to samo ruszy, ale możecie długo czekac. Ja bym ćwiczyła intensywnie brzuszek. Jak mały wstanie to ci nagram. Ale ja nie umiem wstawiać filmów przez yt
jak jeszcze mozna?
-
M+M
http://www.mojewypieki.com/post/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka
Pyszne jestJa to mojego M zmuszam żeby mi ciasto ugniótł, potem on je ściera i mi zostaje tylko zrobienie pianki i wyłożenie owoców:D
M+M+? lubi tę wiadomość