X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak cieszę się że u was ok. Niech maluszek rośnie zdrowo. :-)

A prezent to hmmm też myślę że coś co się przyda ... zabawek ma mnóstwo więc książeczki kolejne i sama nie wiem co... wyjdzie w praniu

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - moje serce się raduje na takie wieści. O zdjęciu już nie wspomnę! <3

Wira - i właśnie o to chodzi. Abyś wyluzowała, bo niepotrzebnie zaprzątasz sobie głowę. A po co Ci siwe włosy na głowie. Jesteś wspaniałą matką i dbasz znakomicie o córcię :)
    Jeśli chodzi o Mikołaja - też początkowo myślałam aby kogoś "zatrudnić", ale chętnych nie było a i strój trzeba by było załatwić. Dlatego ja z moim Młodym idę na mikołajkową zabawę, która jest organizowana z pracy męża. Dodatkowo w sali MOK też organizowana jest zabawa mikołajkowa i wybieramy się.
    Co do prezentów to mój akurat ma mało zabawek, dlatego na Mikołaja i Dzieciątko dostanie dość dużo. Wiem, że w dupie mu się poprzewraca od nadmiaru, ale jeden raz w roku (plus na urodziny) nie zaszkodzi. Na szczęście Tomek ma pokój zabaw w wielkości ok. 25m2, więc mamy gdzie to trzymać. Dostałam kasę od jednych dziadków, drugich dziadków plus moich dwóch babć (prababcie Tomka) więc mogłam poszaleć :D Napiszę kilka z nich, może Cię coś zainspiruje:
    * drewniany sorter z klockami
    * muzyczny traktorek
    * drewniane puzzle z uchwytami, układanka
    * czuczu - odkrywam koło, karty obrazkowe na sznureczku
    * książeczki, min. księga dźwięków, Różnimisie itp
    * kulki do basenu (basen mamy)
    * B-Kids - piramidka, żyrafkowa wieża
    * trefl - baby cubes
    * Smily Play - zaplątana zagroda
    * Wader giga wywrotka z przyczepą + klocki

P.S. Jeszcze jest coś takiego: http://www.coca-cola.pl/pl/swiateczna-trasa-ciezarowek/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 12:43

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, jak sytuacja z synkiem?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Dziewczyny co kupujecie maluchom na gwiazdkę ? I ponowie pytanie - czy ktoś się u Was przebiera za Mikołaja?
    Ja od początku chciałam by się ktoś przebrał ale potencjalni kandydaci czyt mój mąż lub teść nieszczególni się kwapili do tego. A kilka dni temu mi się mąż pyta czy serio ma się ktoś przebrać i ile kosztuje taki strój św. Mikołaja
    My od dziadkow zamawiamy fotelik samochodowy :p a sama jej nic nie kupuje bo takie dziecko nic z tego nie wie, dzien jak codzien ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    My od dziadkow zamawiamy fotelik samochodowy :p a sama jej nic nie kupuje bo takie dziecko nic z tego nie wie, dzien jak codzien ;)

Tez bym tak chetnie zrobila. Tylko jak wytlumaczyc starszakowi czemu do Weroniki mikolaj nie przyszedl:-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOje Mlode chyba odrzuca piers... Dzis druga badz trzecia noc wyprezala sie jak bralam ja na karmienie. Dzis od rana to samo. Jadla raz dzis z piersi tylko. Wogole w dzien ostatnimi czasy malo z piersi jada. Tylko teraz pytanie. Jakie mleko jej podawac? Bo przeciez musi pic mleko.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    MOje Mlode chyba odrzuca piers... Dzis druga badz trzecia noc wyprezala sie jak bralam ja na karmienie. Dzis od rana to samo. Jadla raz dzis z piersi tylko. Wogole w dzien ostatnimi czasy malo z piersi jada. Tylko teraz pytanie. Jakie mleko jej podawac? Bo przeciez musi pic mleko.

Hmmm...A podajesz też z butelki?
    Może to skok? Ok 15 tygodnia Oliwka przez dobry miesiąc wyła jak tylko widziała pierś. Musiała na mnie pokrzyczeć z 3 minuty póki nie chwyciła. A urządzała cyrki jakby ją ktoś ze skóry obdzierał.
    Tymczasem póki nie pije częściej randkuj z laktatorem by laktacja nie dostała w łeb.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Annak cieszę się że u was ok. Niech maluszek rośnie zdrowo. :-)

A prezent to hmmm też myślę że coś co się przyda ... zabawek ma mnóstwo więc książeczki kolejne i sama nie wiem co... wyjdzie w praniu
    A zapomniałam młoda będzie mieć króliczka ręcznie szytego ... zapomniałam że zamówiłam.
    Oliwier marzył o mikroskopie i o robocie solarnym więc to będzie mieć.

Jak zwykle w tym okresie chodziny częściej do teatru Ale to dodatek.

Oli bez zmian. Jesteśmy zapisani już do specjalisty.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Hmmm...A podajesz też z butelki?
    Może to skok? Ok 15 tygodnia Oliwka przez dobry miesiąc wyła jak tylko widziała pierś. Musiała na mnie pokrzyczeć z 3 minuty póki nie chwyciła. A urządzała cyrki jakby ją ktoś ze skóry obdzierał.
    Tymczasem póki nie pije częściej randkuj z laktatorem by laktacja nie dostała w łeb.

Sciagnelam mleko, z obu piersi ok 60ml. Probowalam jejbpodac i miala odruch wymiotny! Z butelki pije namietnie wiec to nie o butelke jej chodzilo. Stawiam ze cos zjadlam i jej mleko nie smakuje. I co ciekawe z prawej piersi wypije chetnie, z lewej nie ma opcji. Ale tylko jak ja klade na lewej stronie bo odwrotnie jak oszukam i zamiast ptawrj podam lewa to pije. Lewa od dawna jest slabsza jesli chodzi o ilosc mleka. Wiec moze zakumala ze z tamtej strony mniej leci i nie chce. Ale z drugiej strony, jak ja ploze na wznaki probuje ta lewa podac w tensposob to tez gryzie i nie chce. Hmmm... To juz niewiem o co chodzi.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie wiadomo o co chodzi to musi byc skok:-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczko - stosując butelkę istnieje ryzyko, że dziecko zacznie odrzucać pierś bo z butli łatwiej leci - może to o to chodzi ? nie podoba jej się, ze musi się tyle napracować.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Est Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, śliczna ta Twoja córeczka ! <3

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka, a może faktycznie coś zjadłaś. Ja wczoraj rzuciłam się na sushi, i dziś Pietrucha podziękował za mleczko...

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    My pod choinkę kupimy jakiś skromny prezent bo mała i tak nie zakuma za bardzo hehe ;-)

Za to dziadkom jednym jak i drugim chcemy podarować foto-kalendarz ze zdjęciami Julki. Korzystam z aplikacji "Uwolnijkolopry.pl" któraś z Was mi ją poleciła i jest extra! Jakość, cena i czas realizacji super! Teraz ja polecam! ;-)

Falon mam ten sam pomysł. Tylko muszę Pietrka ucharekteryzować, więc poszukuję gdzie by tu kupić mu czapkę mikołajową...

Falon lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak ze mleko większości jest z krwi? Ze ewentualnie moze jakiś aromat tylko ma inny? Nie wiem ja jak Basia mi takie akcje odwala podałam kilka razy mm albo kaszkę. Sama bym ze stresu prędzej mleko straciła i sutki by mi pogryzła z nerwów tymi dwoma ząbkami.

Ja młodej daje i butle z woda, kaszka i cyc i pije.

Skowroneczka pozostaje nam zamienić sie cyckami bo ja z ilością odczuwam na odwrót Hihi :)

Dobranoc dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 22:31

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko, a nie zrobił Ci się zastój jakiś?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 ja też jak Wira stawiam na butlę jako przyczynę. Dziecko może na każdym etapie odrzucić pierś jesli podaje mu się butlę z której dużo łatwiej leci mleko niż z piersi. Dołóż do tego skok i dziecko z muchami w nosie i stąd awantury i odrzucanie piersi :(

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech to moje dziecie. W nocy wstawala milion razy i pieknie ssala piers. I lewa i prawa. Nic jej nie przeszkadzalo. Teraz rano juz nie chce znowu. Moze w dzien liczy na jakies inne jedzenie? Z butelki podaje jej tylko picie,mleka nie. Zastoj? Raczej nie. Piersi mam miekkie, nic mnie nie boli. Ona zawsze wolala prawa piers i ta lewa troche kuleje od poczatku. Jest mleko ale mniej niz w drugiej. Jak zassie prawa to leci kilkoma struzkami mleko jak fontanna, z lewej tak tylko kropelki sie sacza. Zobaczymy co bedzie dalej. Najwyzej przejdziemy na butle.

Dzieki dziewczyny za podpowiedzi.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 spróbuj zastąpić butelkę z piciem czymś innym - słomka i kubeczek, sam kubeczek, bidon ze słomką lub kubek Lovi 360 :)

Jak ja jestem w pracy to moje mleko mąż podaje w kubeczku i wkłada do niego słomkę taką małą, która była dołączona do kartonika z soczkiem dla dzieci. Wodę pije z bidonu.

Polecam taki sposób zamiast butli :) I trzymam kciuki za dalszą mleczną drogę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 09:28

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy słyszała któraś o tym, że skutkiem ubocznym szczepienia na pneumokoki może być brak apetytu? Dziś mi to koleżanka powiedziała. Oliwka miała pierwszą dawkę 6 tygodni temu i kolejną wczoraj. Może to od tego ten problem z warzywami.
    Nie stresuje się już, zje to zje, nie to nie, ale tak się zastanawiam może te pneumokoki są przyczyną.

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
‹‹ 2527 2528 2529 2530 2531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ