Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Annak - moje serce się raduje na takie wieści. O zdjęciu już nie wspomnę!
Wira - i właśnie o to chodzi. Abyś wyluzowała, bo niepotrzebnie zaprzątasz sobie głowę. A po co Ci siwe włosy na głowie. Jesteś wspaniałą matką i dbasz znakomicie o córcię
Jeśli chodzi o Mikołaja - też początkowo myślałam aby kogoś "zatrudnić", ale chętnych nie było a i strój trzeba by było załatwić. Dlatego ja z moim Młodym idę na mikołajkową zabawę, która jest organizowana z pracy męża. Dodatkowo w sali MOK też organizowana jest zabawa mikołajkowa i wybieramy się.
Co do prezentów to mój akurat ma mało zabawek, dlatego na Mikołaja i Dzieciątko dostanie dość dużo. Wiem, że w dupie mu się poprzewraca od nadmiaru, ale jeden raz w roku (plus na urodziny) nie zaszkodzi. Na szczęście Tomek ma pokój zabaw w wielkości ok. 25m2, więc mamy gdzie to trzymać. Dostałam kasę od jednych dziadków, drugich dziadków plus moich dwóch babć (prababcie Tomka) więc mogłam poszalećNapiszę kilka z nich, może Cię coś zainspiruje:
* drewniany sorter z klockami
* muzyczny traktorek
* drewniane puzzle z uchwytami, układanka
* czuczu - odkrywam koło, karty obrazkowe na sznureczku
* książeczki, min. księga dźwięków, Różnimisie itp
* kulki do basenu (basen mamy)
* B-Kids - piramidka, żyrafkowa wieża
* trefl - baby cubes
* Smily Play - zaplątana zagroda
* Wader giga wywrotka z przyczepą + klocki
P.S. Jeszcze jest coś takiego: http://www.coca-cola.pl/pl/swiateczna-trasa-ciezarowek/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 12:43
-
Wira wrote:Dziewczyny co kupujecie maluchom na gwiazdkę ? I ponowie pytanie - czy ktoś się u Was przebiera za Mikołaja?
Ja od początku chciałam by się ktoś przebrał ale potencjalni kandydaci czyt mój mąż lub teść nieszczególni się kwapili do tego. A kilka dni temu mi się mąż pyta czy serio ma się ktoś przebrać i ile kosztuje taki strój św. Mikołaja
-
baassiia wrote:My od dziadkow zamawiamy fotelik samochodowy :p a sama jej nic nie kupuje bo takie dziecko nic z tego nie wie, dzien jak codzien
Tez bym tak chetnie zrobila. Tylko jak wytlumaczyc starszakowi czemu do Weroniki mikolaj nie przyszedl:-P -
MOje Mlode chyba odrzuca piers... Dzis druga badz trzecia noc wyprezala sie jak bralam ja na karmienie. Dzis od rana to samo. Jadla raz dzis z piersi tylko. Wogole w dzien ostatnimi czasy malo z piersi jada. Tylko teraz pytanie. Jakie mleko jej podawac? Bo przeciez musi pic mleko.
-
skowroneczka87 wrote:MOje Mlode chyba odrzuca piers... Dzis druga badz trzecia noc wyprezala sie jak bralam ja na karmienie. Dzis od rana to samo. Jadla raz dzis z piersi tylko. Wogole w dzien ostatnimi czasy malo z piersi jada. Tylko teraz pytanie. Jakie mleko jej podawac? Bo przeciez musi pic mleko.
Hmmm...A podajesz też z butelki?
Może to skok? Ok 15 tygodnia Oliwka przez dobry miesiąc wyła jak tylko widziała pierś. Musiała na mnie pokrzyczeć z 3 minuty póki nie chwyciła. A urządzała cyrki jakby ją ktoś ze skóry obdzierał.
Tymczasem póki nie pije częściej randkuj z laktatorem by laktacja nie dostała w łeb. -
muminka83 wrote:Annak cieszę się że u was ok. Niech maluszek rośnie zdrowo.
A prezent to hmmm też myślę że coś co się przyda ... zabawek ma mnóstwo więc książeczki kolejne i sama nie wiem co... wyjdzie w praniu
Oliwier marzył o mikroskopie i o robocie solarnym więc to będzie mieć.
Jak zwykle w tym okresie chodziny częściej do teatru Ale to dodatek.
Oli bez zmian. Jesteśmy zapisani już do specjalisty. -
Wira wrote:Hmmm...A podajesz też z butelki?
Może to skok? Ok 15 tygodnia Oliwka przez dobry miesiąc wyła jak tylko widziała pierś. Musiała na mnie pokrzyczeć z 3 minuty póki nie chwyciła. A urządzała cyrki jakby ją ktoś ze skóry obdzierał.
Tymczasem póki nie pije częściej randkuj z laktatorem by laktacja nie dostała w łeb.
Sciagnelam mleko, z obu piersi ok 60ml. Probowalam jejbpodac i miala odruch wymiotny! Z butelki pije namietnie wiec to nie o butelke jej chodzilo. Stawiam ze cos zjadlam i jej mleko nie smakuje. I co ciekawe z prawej piersi wypije chetnie, z lewej nie ma opcji. Ale tylko jak ja klade na lewej stronie bo odwrotnie jak oszukam i zamiast ptawrj podam lewa to pije. Lewa od dawna jest slabsza jesli chodzi o ilosc mleka. Wiec moze zakumala ze z tamtej strony mniej leci i nie chce. Ale z drugiej strony, jak ja ploze na wznaki probuje ta lewa podac w tensposob to tez gryzie i nie chce. Hmmm... To juz niewiem o co chodzi. -
Falon wrote:My pod choinkę kupimy jakiś skromny prezent bo mała i tak nie zakuma za bardzo hehe
Za to dziadkom jednym jak i drugim chcemy podarować foto-kalendarz ze zdjęciami Julki. Korzystam z aplikacji "Uwolnijkolopry.pl" któraś z Was mi ją poleciła i jest extra! Jakość, cena i czas realizacji super! Teraz ja polecam!
Falon mam ten sam pomysł. Tylko muszę Pietrka ucharekteryzować, więc poszukuję gdzie by tu kupić mu czapkę mikołajową...
Falon lubi tę wiadomość
-
A to nie jest tak ze mleko większości jest z krwi? Ze ewentualnie moze jakiś aromat tylko ma inny? Nie wiem ja jak Basia mi takie akcje odwala podałam kilka razy mm albo kaszkę. Sama bym ze stresu prędzej mleko straciła i sutki by mi pogryzła z nerwów tymi dwoma ząbkami.
Ja młodej daje i butle z woda, kaszka i cyc i pije.
Skowroneczka pozostaje nam zamienić sie cyckami bo ja z ilością odczuwam na odwrót Hihi
Dobranoc dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 22:31
-
skowroneczka87 ja też jak Wira stawiam na butlę jako przyczynę. Dziecko może na każdym etapie odrzucić pierś jesli podaje mu się butlę z której dużo łatwiej leci mleko niż z piersi. Dołóż do tego skok i dziecko z muchami w nosie i stąd awantury i odrzucanie piersi
-
Ech to moje dziecie. W nocy wstawala milion razy i pieknie ssala piers. I lewa i prawa. Nic jej nie przeszkadzalo. Teraz rano juz nie chce znowu. Moze w dzien liczy na jakies inne jedzenie? Z butelki podaje jej tylko picie,mleka nie. Zastoj? Raczej nie. Piersi mam miekkie, nic mnie nie boli. Ona zawsze wolala prawa piers i ta lewa troche kuleje od poczatku. Jest mleko ale mniej niz w drugiej. Jak zassie prawa to leci kilkoma struzkami mleko jak fontanna, z lewej tak tylko kropelki sie sacza. Zobaczymy co bedzie dalej. Najwyzej przejdziemy na butle.
Dzieki dziewczyny za podpowiedzi. -
skowroneczka87 spróbuj zastąpić butelkę z piciem czymś innym - słomka i kubeczek, sam kubeczek, bidon ze słomką lub kubek Lovi 360
Jak ja jestem w pracy to moje mleko mąż podaje w kubeczku i wkłada do niego słomkę taką małą, która była dołączona do kartonika z soczkiem dla dzieci. Wodę pije z bidonu.
Polecam taki sposób zamiast butliI trzymam kciuki za dalszą mleczną drogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 09:28
skowroneczka87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy słyszała któraś o tym, że skutkiem ubocznym szczepienia na pneumokoki może być brak apetytu? Dziś mi to koleżanka powiedziała. Oliwka miała pierwszą dawkę 6 tygodni temu i kolejną wczoraj. Może to od tego ten problem z warzywami.
Nie stresuje się już, zje to zje, nie to nie, ale tak się zastanawiam może te pneumokoki są przyczyną.skowroneczka87 lubi tę wiadomość