Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Renka88 wrote:Wira u nas dziś łyżeczka pociupanej parówki i żółtka, 180 ml kaszki z sokiem malinowym, mała łyżeczka pieroga leniwego rozdziabanego widelcem, chrupka kukurydziana, słoiczek marchewki z jabłkiem. Moja nie ma ochoty na obiady. A chrupanie chrupki sprawia jej tyle frajdy, ze moze coś zrobić samodzielnie!
Mnie martwi to ze Basia nie mówi. Ani baba ani mama ani tata ani am nic! Tylko piszczy, pluje, i purta ustkami
Żółtko ugotowane czy surowe ? -
skowroneczka87 wrote:I jak Wira dzisiejsza noc Wam minela? U nas na szczescie bez ofiar:-P Mloda dala matce fory i budzila sie co 2 h. A od4 to nawet do 7 dospala. Wiem ze zyje w koncu. Pisalas cos wczoraj o szumisiu. Powiedz mi,jak to glosno halasuje? Bo Weronika jednak nauczyla sie zasypiac przy suszarce i inaczej jej to nie idzie. I myslalam o tym szumusiu. Bo przy 2-3 drzemkach dziennie po 1-1,5 h to zbankrutujemy na prad:-/
Ja mam szumisia i jest dość głosny - prawie jak suszarka ( choć ma pokrętło do ściszania ale zawsze był ustawiony na maxa ) ale minusem go jest to, że wyłącza się po 5 minutach co jest dość krótko więc musiałam co chwila na niego dusić by szumiał dalej. Wqrzało mnie to wiec mąż wgrał mi szumisia na tablet jest tam kilka rodzajów szumu- suszarka, pociąg, pralka, kołysanka, i nawet nie pamietam co jeszcze - u mnie zawsze jedzie suszarka. No dość głosno chodzi ale im mała bardziej przysypia tymbardziej ściszam. Jest to o tyle fajne, że sobie ustawić timer ile ma szumieć - od minuty do chyba nawet 12 godzin. -
Renka moj synek zaraz konczy 9miesiecy i tez tylko sobie spiewa,pierdzi buzią i czasem gada tejtej albo jakies mamama jak placze. Nie martw sie jeszcze dziecko sie osluchuje z naszą mową i w ten sposob uczy dlatego najwazniejsza jest tak zwana kąpiel slowna-trzeba duzo mowic do dziecka, opowiadac o wszystkim
M+M+?, Est, Renka88 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Wira wrote:Renka88
Znasz jakieś dziecko ( zdrowe dziecko ) powiedzmy 5 letnie, które nie mówi?
No więc spokojnie będzie dobrze
U szwagierki dziewczynka do 3 lat nie mowila nic zupelnie. Teraz ma 5 i gada jak najeta,pyskuje. Niewyraznie i troche po swojemu ale gada. -
pap86 wrote:Skowroneczka to juz jest opoznienie mowy. Są normy dotyczące rozwoju mowy i tego sie trzeba trzymac ale u nas jeszcze czas
No byc moze. W kazdym razie kazde dziecko kiedys zacznie mowic. A nasze 9-miesieczniaki jeszcze maja czas:-) -
dziewczyny kiedy macie zamiar podać mleko takie z kartonu ?
jakieś wytyczne ?? kiedy wogole można ???
-
pap86 wrote:Skowroneczka to juz jest opoznienie mowy. Są normy dotyczące rozwoju mowy i tego sie trzeba trzymac ale u nas jeszcze czas
Opóźnienie nie opóźnienie. Mam mówiła że w wieku 3 lat też nie mówiłam. Natomiast w wieku 4 mówiłam pełnymi zdaniami bez seplenienia lepiej niż 90 % przedszkolaków. Potem podobno tak się rozkręciłam że nawet w szkole nauczyciele błagali mnie bym nie mówiła -
A Jasiek dziś powiedział tata
Od kilku miesięcy mówi kilka ciągów sylabowych: mama, baba, papa, wawa, coś typu dziadzia, i przeciągłe nieeeee, a ostatnio doszło właśnie dada/tata. Do tej pory nie wierzyłam mężowi, że cokolwiek z tego mówienia jest intencjonalne, ale dziś rano jak mąż wyszedł z sypialni to Jasiek mówił dadadada cały czas, póki nie wrócił Mąż prawie miał łzy w oczach, tak się cieszył, bo uczył go tego od urodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 16:22
A.Kasia, Est, edyś lubią tę wiadomość
-
Babcia zrobiła dziś Oliwce szpinak z ziemniaczkiem na masełku. Pycha normalnie. Spróbowała łyżkę skwasiła sie i tyle było z tego posiłku. Nie było to jalowe danie ze słoika na serio było pycha a ta dalej swoje. Mosz co za uparty dziecior. To już trzeci tydzień bez warzyw.
-
nick nieaktualnyWira wrote:Babcia zrobiła dziś Oliwce szpinak z ziemniaczkiem na masełku. Pycha normalnie. Spróbowała łyżkę skwasiła sie i tyle było z tego posiłku. Nie było to jalowe danie ze słoika na serio było pycha a ta dalej swoje. Mosz co za uparty dziecior. To już trzeci tydzień bez warzyw.
Wira, jałowe to to danie jest dla Ciebie, nie dla dziecka które nie zna wyraźniejszych smaków A powiedz mi, ona przejawia jakiekolwiek zainteresowanie jedzeniem? Np biszkopta czy chrupka zje? Ja tam nadal uważam, że przyjdzie pora to nabierze ochoty na coś innego niż mleko a że jest ono podstawą diety do roku to na razie bym się nie martwiła. Wiesz, więcej witamin z Twojego mleka przyswoi niż z tej brei jarzynowej jeśli zje 2 łyżeczki.alinalii, Est, Renka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy zmieniacie jeszcze w nocy pampersy? Bo mój Synek ostatnio tyle sika w nocy, że jak mu nie zmienię, to ma tak pełny rano, że usiąść nie może No i cała pupka już wtedy mokra, mimo że używamy białych pampersów. Znowuż jak mu zmienię, to się rozbudza i potem się kreci i zasnąć długo nie może - dziś tak było.