X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Mój wstaje w nocy, żeby zjeść i wtedy zmieniam. Gdyby nie wstawal, to chyba nie ryzykowalabym obudzenia :-)

A to tak oczywiscie, tez nie budze,zmieniam przy okazji pobudki na jedzenie.

Est lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny czy zmieniacie jeszcze w nocy pampersy? Bo mój Synek ostatnio tyle sika w nocy, że jak mu nie zmienię, to ma tak pełny rano, że usiąść nie może ;) No i cała pupka już wtedy mokra, mimo że używamy białych pampersów. Znowuż jak mu zmienię, to się rozbudza i potem się kreci i zasnąć długo nie może - dziś tak było.

Nie zmieniam :) Odkąd Tymek się w nocy nie budzi to przestałam przewijać zwłaszcza, że dwójkę robi zaraz po wstaniu a nie w nocy. Też był czas, kiedy przesikiwał pieluchy ale wtedy byliśmy na Dadach i jak wróciliśmy do białych Pampersów problem zniknął :) Sugeruję kupić małą paczkę pampersów rozmiar większych, może to pomoże.

Ja wczoraj kupiłam na próbę pieluchomajtki pampersa (te białe) i na razie mam mieszane uczucia. Jeśli chodzi o komfort przewiania to jest na plus, przy tym moim szalonym szkrabie nie jest już tak łatwo z przewianiem a tu rach-ciach i założone ;) Ale już pierwszego dnia przeciekły (tylko tak sobie myślę, że nie dość, że dużo nasikał to i zrobił rzadką dwójkę po teście mandarynkowym i może dlatego). No i dobrze, że kupiłam rozmiar większe (5) bo jakieś takie małe mi się wydają. Normalnie kupuję 4 a tu na bank by były za małe. Jeszcze do tego wyszła młodemu na pośladku wysypka/odparzenie (takie krostki czerwone) ale nie umiem ocenić czy to pieluchy są przyczyną bo dwa dni miałam zjazdy i trochę powątpiewam, czy babcia z tatą odpowiednio często Tymka przewijali...

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Kochane, Wy macie jeszcze czas, siłę i energię, by ogarnąć ten wątek ;) Ja myślałam, że na bbf nie ma nikogo :D A tu taka niespodzianka :)
    Tak dawno mnie tu nie było, aż wstyd...

d'nusia, A.Kasia, edyś, salomea, Falon, Est lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko z mową się uwstecznia. Było już mamama, bababa, tatata, nawet próbowała powtarzać słowa z literką k: kwiatek, krem, kiera (kierownica), tak po swojemu. A teraz nic z tego nie powtarza. Tylko juuuu, eeee etc. Są dni, że jest bardzo "rozgadana" a są dni, że się bawi w zupełnej ciszy.

Dziewczyny, jeśli macie IG to polecam Wam profil busyboard_ekat. Wiem, że są takie tablice dostępne w Polsce ale jakoś takie bez fantazji i polotu. My na roczek będziemy próbowali zrobić takie cudeńko jak z tego profilu ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miał miejsce cud w moim domu. Jasio spał 23-6 bez pobudek! Pierwszy raz po kołdrą i ze smoczkiem :D

Madlene.:), M+M+?, salomea, A.Kasia, Est, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia, to cudownie. Piotrucha budzi się co godzinę, więc około 12 razy....

• paola87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Dziś miał miejsce cud w moim domu. Jasio spał 23-6 bez pobudek! Pierwszy raz po kołdrą i ze smoczkiem :D
    Dajesz nadzieję nam, utrapionym... ;)

• Wira Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Wira, jałowe to to danie jest dla Ciebie, nie dla dziecka które nie zna wyraźniejszych smaków :P A powiedz mi, ona przejawia jakiekolwiek zainteresowanie jedzeniem? Np biszkopta czy chrupka zje? Ja tam nadal uważam, że przyjdzie pora to nabierze ochoty na coś innego niż mleko a że jest ono podstawą diety do roku to na razie bym się nie martwiła. Wiesz, więcej witamin z Twojego mleka przyswoi niż z tej brei jarzynowej jeśli zje 2 łyżeczki.

Chrypkę zje bardzo chętnie czy chlebek ryżowy z hippa.chetnie tez je bulke z masłem ew białym serkiem (wczoraj dałam Naturek ) było tez kilka podejść do parowki ale póki co jej nie przekonuje.
    Z ciekawości próbowałam jej dawać kotleta z mojego talerza czy ziemniaczka ale nie chce.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Wira Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciągu dnia jade na fioletowych dadach, a na noc zielone pampersy-nie zmieniam mimo pobudek na karmienie. I tak już chyba z 4miesiace jade i owszem pielucha pelna ale nie marudzi ze jej mokro i nie ma odparzen zadnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 12:56

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Belizee Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak samo jak Wira

• alinalii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również nie zmieniam w nocy papmersa , szczerze powiedziawszy to nie pamiętam kiedy to zrobiłam :P

chyba jak Emi była mała , bo od 3mc przesypia całe noce , wiec wychodzi na to
    ze prawie 6mc juz tego nie robię ;p

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Wira Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mamy 3,5 tygodnia bez jedzenia obiadków :-(

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Już mamy 3,5 tygodnia bez jedzenia obiadków :-(

Wira, nie myśl o tym, zdaj się na dziecko :* Fiksujesz się i fiksujesz a innym dziewczynom, które się martwią np o to, że dzieci jeszcze nie gaworzą radzisz się nie martwić i dać dzieciom czas :) Tak Więc Ty też daj Wam czas.

Każde dziecko inne, jedno w tym wieku już gada, inne jeszcze nie. Jedno ma 8 zębów, inne ani jednego. Jedno chodzi a drugie jeszcze nie pełza! Tak samo z jedzeniem, jedno wtryni wszystko co mu dasz a drugie nie chce wcale. No i nic nie poradzisz. Oliwka świetnie się rozwija werbalnie i fizycznie, z tym jedzeniem też nadgoni. Za rok o tej porze już o tych obecnych zmartwieniach żadna z nas nie będzie pamiętać bo przyjdą nowe ;)

alinalii, She86, d'nusia, Wira, Est lubią tę wiadomość

• Belizee Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem Wire bo też miałam etap niejadka tyle ze u nas chodziło o mleko. I mimo że naczytalam się żeby wyluzować i dać czas to stresowalam się i ciągle o tym myślałam. Tak matki mają. Teraz jest już dobrze ale wystarczy jeden gorszy dzień u małego a ja już w głowie mam lampkę byleby tamto nie wrócilo. Kto nie przechodzil ten nie wie. Wira z własnego doświadczenia tylko spokój Ci pozostaje. Któregoś pięknego dnia mała zalapie. Mojej koleżanki synek jadł pięknie obiadki i kaszki a po chorobie odwidziało mu się i nic nie chce stałego. Tylko cycek. I trwa to już 2 miesiąc (mały ma 9 mcy).

Wira lubi tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wam polecam pampersy toujours z lidla, nic nie przemaka po nocy. A ceny extra ostatnio były promocje 19,99 zł za 50 sztuk!

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie zgodzę z tymi lidlowimy pieluchami. Nam wlasnie jako jedyne przemakaly w nocy. My używamy teraz Dada fioletowe i spokojnie dają radę.

She86, alinalii lubią tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    A ja się nie zgodzę z tymi lidlowimy pieluchami. Nam wlasnie jako jedyne przemakaly w nocy. My używamy teraz Dada fioletowe i spokojnie dają radę.

Oj chciałam dać cytuj :D A mi jako jedyne przemokły DADY :D

Edit: Poza tym mamy teraz 6 dzień biegunki! i na prawdę nic nie przemokło ani się nie wylało, sama się dziwiłam, że dały radę. I nie przebieram w nocy, od 20-7 jeden pampers

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 15:47

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Matko dziewczyny jak wy produkujecie. Nie mogę nadążyć nad waszym potokiem słownym. :d
    Pieluchy - nie zmieniamy w nocy. Młoda przesypia całe noce od urodzenia więc ... hihi może to zabrzmi okropnie ale na noc zawsze jedna pielucha....

Matko - fatalnie to zabrzmiało.

Jeśli chodzi o obiadki to ... hmm faktycznie niejadek może być "problemem" bo to ciągłe stawanie na głowie ale do momentu jak dziecko które nie ukończyło roku czasu nie chce obiadków a domaga się piersi to naprawdę nie sądzę że do powód do większych obaw.

Myślę że trzeba podawać jej smaki jakie lubi. Nawet jeśliby to oznaczało że ciągle jeść będzie jedno i to samo.
    Młoda dopiero teraz przekonuje się do buraków ale wcześniej np. pluła nimi ...
    Sukcesywnie jednak codziennie podawałam jej tak ciut ciut na języczek. Teraz zje do obiadku. Jemy naprzemiennie zupkę lub drugie danie. Staram się gotować to co wiem że mi na bank zje. Robię jej brokuł lub szpinak... i wszystkie możliwe warzywa.
    Nie podaje jej wędlin, parówek ( nawet tych z 96% mięsa ) natomiast indyk, króliczek i kaczuszka są w obiegu w ilościach hurtowych że tak powiem :P
    Dziś np. zrobiłam jej delikatny barszczyk i pieroga malutkiego. Zjadła 60 ml barszczu z kubka niekapka i pół małego pieroga :P
    Gotuję to co dla nas ale jej odlewam na poziomie gotowania do innego garnuszka bo ona ma na bazie ziół no i brak soli. My też jej nie używamy.

Za oknem pięknie więc korzystamy z uroków śniegu i lekkiego mrozu. Dziś bylismy na kolejnym spacerze :d ja zmarzłam - dzieci zadowolona. Chyba najbardziej młoda. Jak ją wyciągałam to była taka cieplutka że jej aż zazdrościłam :P

Za moment wychodzę znowu ale tym razem z dzieciakami na angielski.

PS. Mój syn ma pierwszy koncert 19 stycznia :d Trzymajta kciuki. Będzie grał 3 utwory

Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie wydaje ze tu sie sprawdzi stare powiedzenie "syty głodnego nie zrozumie". matka dziecka które gada sylabami nie zrozumie niepokoju matki której dziecko milczy i tak samo w kwestii apetytu, matka dziecka które ma apetyt nie zrozumie zmartwień matki dziecka które nie chce jeść i traci na wadze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 16:06

muminka83, Belizee lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    A mnie sie wydaje ze tu sie sprawdzi stare powiedzenie "syty głodnego nie zrozumie". matka dziecka które gada sylabami nie zrozumie niepokoju matki której dziecko milczy i tak samo w kwestii apetytu, matka dziecka które ma apetyt nie zrozumie zmartwień matki dziecka które nie chce jeść i traci na wadze.

Ale w końcu Oliwka straciła na wadze? Bo miałaś ostatnio po wizycie u pediatry napisać i albo przeoczyłam albo nic nie pisałaś o wizycie?

‹‹ 2530 2531 2532 2533 2534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ