X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    A mnie sie wydaje ze tu sie sprawdzi stare powiedzenie "syty głodnego nie zrozumie". matka dziecka które gada sylabami nie zrozumie niepokoju matki której dziecko milczy i tak samo w kwestii apetytu, matka dziecka które ma apetyt nie zrozumie zmartwień matki dziecka które nie chce jeść i traci na wadze.

To prawda Wira. Mnie tez kazdy mowi odnosnie Wiktora, nie przejmuj sie zglodnieje to zje. A guzik. Nie zawola. Wiec jak ja mam spokojnie jesc swoj posilek jak ciagke mysle czy aby on nie jest glodny. Ktos powie ze to obsesja, a ja ze zwykla,rodzicielska troska. I byc moze kiedys sie bede z tego smiac, Ty ze swojej sytuacji moze tez, ale jestes matka i masz prawo sie martwic,ba,nawet obowiazek. Wtedy masz pewnosc ze niczego nie zaniedbasz. A skoro czujesz ze cos jest nie tak to dzialaj, mow,zadreczaj otoczenie. Spokoj matki to spokoj dziecka.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas taka sytuacja, że nam Tymek odrzucił butlę. Od kilku dni nie wypił więcej niż pół porcji ze 180 ml mleka a że i tak dostaje tylko 2 (max 3) butle dziennie no to dużo tego mleka nie zostało. Szkoda trochę bo myślałam, że do lutego jeszcze dociągniemy ale co zrobić, przecież mu nie wmuszę. Najgorsze z tego wszystkiego, że soku ani wody z butelki też nie chce pić a sam np z kubka ze słomką jeszcze się nie nauczył. Kupiłam soczek w kartoniku ze słomką i próbuję go z jego pomocą nauczyć ale póki co średnio mu idzie ;)

• She86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie odwrotnie, samo mleko by piła. Daje jej nawet 5 razy dziennie. Jak nie wypije po obiadku to płacze. Samej herbatki coś pociumka ale mało. Samodzielnie nie chce pić, mam tez kubek ze słomką i nie rozumie o co chodzi :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dorzucę swoje trzy grosze. Ja również się martwię jedzeniem, chociaż może nie aż tak. Jeszcze do niedawna martwiłam się niskimi przyrostami, więc pierś wyciągałam non stop, na każde jęknięcie. Później rozszerzanie diety i wysypki. Stoimy w miejscu, mam wrażenie że uczula wszystko. Podejrzewałam marchewkę. Robiłam teraz obiadki z marchewką i tragedii na skórze nie było. No to może marchewka OK. A może nie, bo jednak nie chciała jeść, może ze 3 łyżeczki (i to w otoczeniu ulubionej dyni). Także moje dziecko je raptem 2 owoce i ma jedno ulubione warzywo. Jak mam wprowadzać kolejne posiłki tak żeby na roczek było już 5? Jak wrócę do pracy skoro moje dziecko w 90% żyje moim mlekiem?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka straciła na wadze 100gram już Wam p tym pisałam, potem nie wazylam żeby sie nie denerwowac.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak zwykle milcze , gdyż moje dziecko jest idealne ;P

je wszystko, śpi całe noce;P

strassznie jest mi Was żal , i przykro mi , jedyne co mogę napisać
    to że to minie ;) i życzę Wam tego z całego serca

M+M+?, muminka83 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też raczej nie ma problemów z jedzeniem, Mały chętnie wszystkiego próbuje.
    Tylko nocy nie przesypia, na szczęście budzi się tylko raz.

U nas Dada te premium fioletowe.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Belizee Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z jedzeniem roznie. Jednego dnia wcina pięknie wszystko i mleko i stale a drugiego dnia mecze się żeby mu wcisnąć cokolwiek. Taki egzemplarz :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się martwić, że z tym budzeniem się w nocy po milion razy to nie minie... :( Tyle czasu to już trwa i nic lepiej... :(

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, u mnie też ciężko. Pierwszą pobudkę ma już po 1,5 h, a potem co 50 minut, godzinę. No chyba kiedyś minie! Ja też się martwię, ale trochę uspokaja mnie fakt, że to nie tylko u mnie ten problem. Czyli niektóre osobniki tak mają.

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz jestem po pierwszej pobudce i karmieniu. Kolejna pewnie w przeciagu 2 h max. Ito jak dobrze pojdzie. Moze nasze dzieciaczki sa bardziej wrazliwe i tak reaguja na te wzzystkie zmuany jakie u nich zachodza? A jesli tak to wyrosna z tego.

M+M+? lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dwie ostatnie noce przespane od 20.30 do 7!! jestem w szoku !!:) Wcześniej było wiecej pobudek, ale takich na minutke, rozbudziła się i zaraz zasnęła no i jedna dłuższa na jedzenie ok 10-15 min

Karka lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas masakra. Było już tak ładnie dwie pobudki w nocy ( 2,5) a od tygodnia znowu pobudki co chwile :(

28whyx8d41olhvnv.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pobudki. 3-4 ja nie mam siły i zabieram Basię do siebie.

Moja kochana córeczka wczoraj na moje urodziny powiedziała mama :) jakiez to słodkie!

Ja muszę pobrać kupę na pasożyty i candide nie podobają mi sie te suche plamki :(

She86, Madlene.:), edyś, Karka, salomea, Izoleccc lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka 100 lat :)
    Suche place na ciele?

M+M a wstajesz do Małego tak co godzinę, czy bierzesz go do łóżka?

Renka88 lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poliku ma jeden i po jednym na udach i szorstkie ramiona pokazałam to koleżance i mówi ze zbadać kupę bo mogą być pasożyty :/ wiec zbadamy. Na razie smaruje olejem kokosowym i dziś zaczynam w nim myć.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas podobne i to są na tle alergicznym. Podejrzewamy ten nieszczęsny nabiał. Na skórze pewnie mu wychodzi od tego co ja zjem. Może Basia też reaguje na jakiś składnik jedzenia?

• Karka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania tez albo po 15,30 min sie rozbudza z placzem lub jeczeniem najpierw, albo spi 2h, a potem po godzinie lub 2, staram sie ja zawsze odkladac do lozeczka,ale kolo 24-1 nie chce lub sama ją zostawiam... No i cyc w 99% musi byc bo inaczej sie nie uspokoi czasem daje rade samo noszenie przeze mnie, przez męza raz na tydzen a probujemy codziennie :( A potem wybudza sie nie wiemile razy bo nie licze, ostatnio 2x tylko policzylam, ze 8 potem 5, ale znowu przestalam liczyc, bez sensu :(

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko jeśli przeczytasz - czy wkladasz malej rajtuzy pod gacie jak w spiworku jest w wozku? bo ja czasem sama nie wiem co robic... Boje, ze zmarznie, albo ze bede musiala ja wyciagac i wtedy zmarznie, dlatego woze pod spodem kocyk cieply dodatkowo. A mamy ten sam spiworek :) A buciki zimowe sa za duuze na gada i musze kupic inne!!!!!

Bylysmy dzis u okulisty ;) Pytalam pediatre kiedy powinnam isc zbadac jej oczy skoro sama mam wade, to mowila, ze juz mozna. A okulistka powiedziala, ze za wczesnie. Dzieci do 7 mca moga zezowac. Ze rodza sie z plusami. Ze miesnie oczy sie jeszcze rozwijaja i ma czas, po roczku jakby mnie cos niepokoilo to wtedy przyjsc. Pomachala jej olowkiem z jednej i z drugiej i mowi, ze natruralnie jeszcze miesien drugiego oka nie dociaga dlatego dziecko glowe odwraca. Mozna cwiczyc to, zeby coczka odwracalo nie glowe, ale ogolnie samo to sie ma wyregulowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 11:15

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • salomea Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, my też byliśmy z małym u okulisty (podejrzenie zeza) i przy okazji pytaliśmy o wadę wzroku, bo obydwoje z mężem mamy krótkowzroczność, z tym że ja bardzo dużą, i mówiła to samo :) Pojawić się po roku jak dziecko zacznie współpracować przy badaniu. A wada wzroku jak ma być to będzie i na pewno nie przeoczymy (mrużenie oczu itd).

Karka, d'nusia lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
‹‹ 2531 2532 2533 2534 2535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ