Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wira wrote:A mnie sie wydaje ze tu sie sprawdzi stare powiedzenie "syty głodnego nie zrozumie". matka dziecka które gada sylabami nie zrozumie niepokoju matki której dziecko milczy i tak samo w kwestii apetytu, matka dziecka które ma apetyt nie zrozumie zmartwień matki dziecka które nie chce jeść i traci na wadze.
To prawda Wira. Mnie tez kazdy mowi odnosnie Wiktora, nie przejmuj sie zglodnieje to zje. A guzik. Nie zawola. Wiec jak ja mam spokojnie jesc swoj posilek jak ciagke mysle czy aby on nie jest glodny. Ktos powie ze to obsesja, a ja ze zwykla,rodzicielska troska. I byc moze kiedys sie bede z tego smiac, Ty ze swojej sytuacji moze tez, ale jestes matka i masz prawo sie martwic,ba,nawet obowiazek. Wtedy masz pewnosc ze niczego nie zaniedbasz. A skoro czujesz ze cos jest nie tak to dzialaj, mow,zadreczaj otoczenie. Spokoj matki to spokoj dziecka. -
nick nieaktualnyI u nas taka sytuacja, że nam Tymek odrzucił butlę. Od kilku dni nie wypił więcej niż pół porcji ze 180 ml mleka a że i tak dostaje tylko 2 (max 3) butle dziennie no to dużo tego mleka nie zostało. Szkoda trochę bo myślałam, że do lutego jeszcze dociągniemy ale co zrobić, przecież mu nie wmuszę. Najgorsze z tego wszystkiego, że soku ani wody z butelki też nie chce pić a sam np z kubka ze słomką jeszcze się nie nauczył. Kupiłam soczek w kartoniku ze słomką i próbuję go z jego pomocą nauczyć ale póki co średnio mu idzie
-
To ja dorzucę swoje trzy grosze. Ja również się martwię jedzeniem, chociaż może nie aż tak. Jeszcze do niedawna martwiłam się niskimi przyrostami, więc pierś wyciągałam non stop, na każde jęknięcie. Później rozszerzanie diety i wysypki. Stoimy w miejscu, mam wrażenie że uczula wszystko. Podejrzewałam marchewkę. Robiłam teraz obiadki z marchewką i tragedii na skórze nie było. No to może marchewka OK. A może nie, bo jednak nie chciała jeść, może ze 3 łyżeczki (i to w otoczeniu ulubionej dyni). Także moje dziecko je raptem 2 owoce i ma jedno ulubione warzywo. Jak mam wprowadzać kolejne posiłki tak żeby na roczek było już 5? Jak wrócę do pracy skoro moje dziecko w 90% żyje moim mlekiem?
-
ja jak zwykle milcze , gdyż moje dziecko jest idealne ;P
je wszystko, śpi całe noce;P
strassznie jest mi Was żal , i przykro mi , jedyne co mogę napisać
to że to minie i życzę Wam tego z całego sercaM+M+?, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz jestem po pierwszej pobudce i karmieniu. Kolejna pewnie w przeciagu 2 h max. Ito jak dobrze pojdzie. Moze nasze dzieciaczki sa bardziej wrazliwe i tak reaguja na te wzzystkie zmuany jakie u nich zachodza? A jesli tak to wyrosna z tego.
M+M+? lubi tę wiadomość
-
U nas tez pobudki. 3-4 ja nie mam siły i zabieram Basię do siebie.
Moja kochana córeczka wczoraj na moje urodziny powiedziała mama jakiez to słodkie!
Ja muszę pobrać kupę na pasożyty i candide nie podobają mi sie te suche plamkiShe86, Madlene.:), edyś, Karka, salomea, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Hania tez albo po 15,30 min sie rozbudza z placzem lub jeczeniem najpierw, albo spi 2h, a potem po godzinie lub 2, staram sie ja zawsze odkladac do lozeczka,ale kolo 24-1 nie chce lub sama ją zostawiam... No i cyc w 99% musi byc bo inaczej sie nie uspokoi czasem daje rade samo noszenie przeze mnie, przez męza raz na tydzen a probujemy codziennie A potem wybudza sie nie wiemile razy bo nie licze, ostatnio 2x tylko policzylam, ze 8 potem 5, ale znowu przestalam liczyc, bez sensu
Córka!!! Kochana Hania :* 38+6, 19.30, 51cm, 2760 -
Muminko jeśli przeczytasz - czy wkladasz malej rajtuzy pod gacie jak w spiworku jest w wozku? bo ja czasem sama nie wiem co robic... Boje, ze zmarznie, albo ze bede musiala ja wyciagac i wtedy zmarznie, dlatego woze pod spodem kocyk cieply dodatkowo. A mamy ten sam spiworek A buciki zimowe sa za duuze na gada i musze kupic inne!!!!!
Bylysmy dzis u okulisty Pytalam pediatre kiedy powinnam isc zbadac jej oczy skoro sama mam wade, to mowila, ze juz mozna. A okulistka powiedziala, ze za wczesnie. Dzieci do 7 mca moga zezowac. Ze rodza sie z plusami. Ze miesnie oczy sie jeszcze rozwijaja i ma czas, po roczku jakby mnie cos niepokoilo to wtedy przyjsc. Pomachala jej olowkiem z jednej i z drugiej i mowi, ze natruralnie jeszcze miesien drugiego oka nie dociaga dlatego dziecko glowe odwraca. Mozna cwiczyc to, zeby coczka odwracalo nie glowe, ale ogolnie samo to sie ma wyregulowacWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 11:15
Córka!!! Kochana Hania :* 38+6, 19.30, 51cm, 2760 -
Karka, my też byliśmy z małym u okulisty (podejrzenie zeza) i przy okazji pytaliśmy o wadę wzroku, bo obydwoje z mężem mamy krótkowzroczność, z tym że ja bardzo dużą, i mówiła to samo Pojawić się po roku jak dziecko zacznie współpracować przy badaniu. A wada wzroku jak ma być to będzie i na pewno nie przeoczymy (mrużenie oczu itd).
Karka, d'nusia lubią tę wiadomość