X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymo to jest mały cwaniak! Wyjeżdżamy dzisiaj do dziadków bo remont nam się tu w domu szykuje. Miałam nas wczoraj wieczorem spakować to jak nigdy wstał o 21 i balował do północy aż padłam usypiając go na łóżku :P Skok rozwojowy 1000% bo jak się obudził to nagle sam się na podłodze na kolanach podniósł a do tej pory tylko przytrzymując się czegoś tak potrafił. A do tego pobiegł pod drzwi na klatkę schodową i zaczął wołać "baba" :P

alinalii, paola87, Hannia123, Madness!, d'nusia, Renka88, Karka, Izoleccc, Est, edyś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo on wcale nie chce jechać i robi mi na złość albo tak bardzo chce i dlatego mi się pakuje do walizki :P

29lzlo1.jpg

paola87, skowroneczka87, Hannia123, Madness!, d'nusia, Karka, alinalii, M+M+?, Izoleccc, Falon, Est lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nadzieja z tym spaniem dziewczyny (a raczej niespaniem). Mam nadzieję, ze to trend długoterminowy, bo u nas ostatnie dwie nocki pobudka jak zawsze po ok 3-3,5 godzinach czyli bliżej 23-24, a kolejna (jedna !!!) ok 4-5 nad ranem :-) I mamy też wszystkie 6 zębów przebite na zewnątrz :)

Co do pracy, to ja nie wyobrażam sobie nie pracować. Ja lubię mieć swoje życie zawodowe, realizować się też na innym polu niż dom, być tym samym partnerem do rozmowy dla mojego M. też w obszarach zawodowych. Poza tym zawsze chciałam mieć dużą niezależność finansową i udało mi się to osiągnąć.
    Z drugiej strony denerwuje mnie w mojej pracy ilość czasu, którą mi ona zabiera :-) I tak w gruncie rzeczy, mi by wystarczyło takie 6/8 etatu, a nie bardzo mam taką możliwość by pracować w ten sposób i niestety trochę czasu pochłania mi też dojazd do pracy. Pracy też bym nie chciała zmieniać, wiec jedyne co mogę zrobić to trochę opóźnić powrót do niej,a potem skorzystać jakiś czas z godziny na karmienie.

Zgadzam się z A.Kasią, że tzw "pewniaków facetów (ale też i kobiet...)" nie ma i też widziałam wiele fajnych związków w rozpadzie, ale rację ma też w dużej mierze Muminka, która wielokrotnie pisała w sposób dojrzały i świadomy nt. związków i swojego podejścia do życia, że wiele od nas zależy i sami też bardzo wpływamy na jakość naszego życia. Samo pozostawanie czynnym lub nie zawodowo nie zagwarantuje udanego związku. Jedynie warto się ubezpieczyć na wypadek nieszczęścia, choroby pracującego małżonka. Nie życzę oczywiście nikomu, ale w życiu bywa różnie niestety.

A dzieci im starsze tym bardziej samodzielne, a rosną jakoś tak strasznie szybko ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 11:23

Est lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tracę nadzieję z tym spaniem. Pobudki w nocy co 1,5 h lub częściej. Uspakaja tylko pierś, więc nie ma mowy żebym wyszła z domu chociaż na chwilkę. W dzień dwie drzemki po 30 minut i już budzi się zmęczony, niewyspany i wściekły. Żal mi go.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja już też tracę nadzieję. W dodatku Mały od 23 czy 24 śpi już z nami, także mam kolorowo. A i rano śpi już coraz krócej, a budzi się i zaraz oczy trze. W dzień co by się nie działo, nawet jakby pół nocy nie przespał to drzemka trwa tylko 30 minut i budzi się jęcząc bo niewyspany. Co ja bym dała za taką jedną chociaż drzemkę w dzień 1,5 godziny, jak Wy tu czasem piszecie. Mam wrażenie, że wszystko bym zrobiła wokół siebie i jeszcze poleżała...

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrr, a tak z przyjemniejszych tematów... Co kupujecie bliskim na Święta? Bo u mnie oczywiście Księciunio już obkupiony przez nas i przez dziadków, w sumie wszystkim dzieciakom w rodzinie już kupiłam prezenty, Mężowi też. Jeszcze rodzice i teście...

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to zaczęłam z tymi prezentami wcześnie w tym roku bo bałam się że przy moim obecnym rozkładzie dnia i przy moim głównym Wodzireju nie zdążę. A tu miesiąc do Świat a ja już prawie obrobiona;)

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi też się Mały często w dzień budzi po ok 30-40 minutach, ale wtedy szybko Go z powrotem przystawiam i dosypia kolejną godzinę a i czasem dwie nawet.
    A ztym spaniem razem, to my też od ok północy śpimy razem, tylko że ostatnie dwie noce rzeczywiście SPALIŚMY a nie szarpaliśmy co godzinę czy dwie...

1usai09khne0c7t3.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że warto mieć coś odłożone na tak zwaną czarną godzinę. Posiadać dobre ubezpieczenie. ( To akurat dla mnie priorytet i każdy członek w w mojej rodzinie jest ubezpieczony plus jedno ubezpieczenie Axa rodzina grupowe ale taki dom a nie praca)

Zdaję sobie sprawę że sporo rodzin żyje od pierwszego do pierwszego - nie jest im łatwo.
    Zawsze uważałam że podstawą dobrego związku jest rozmowa. Rozwiązywanie problemów na początku a nie wtedy jak już urosną do granic szczytów. Nie cierpię jak moje koleżanki narzekają na mężów w ich obecności i odwrotnie. Szacunek rodzi się powoli ale nie wyobrażam sobie by mój mąż mnie krytykował w obecności ludzi którzy nie wiele o mnie wiedzą. Nie czuję się gorsza z tego faktu że nie wracam do pracy. Zawsze powtarzam że spora część ludzi nie chciałaby mieć nawet połowy mojego dnia bo by padła po miesiącu. :P

Prezenty... kuźwa tu problem. My prezenty dajemy często nie tylko na okazje typu święta. Dla dzieci mam i dla najbliższej rodziny. Jednak są to drobne , delikatne... Dla sąsiadów piekę pierniczki które Oli ozdabia <3

Teraz mykam bo młoda wyje ... i pora na spanie <3

Buziole kochane :-8

alinalii, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Dziewczyny mi też się Mały często w dzień budzi po ok 30-40 minutach, ale wtedy szybko Go z powrotem przystawiam i dosypia kolejną godzinę a i czasem dwie nawet.
    A ztym spaniem razem, to my też od ok północy śpimy razem, tylko że ostatnie dwie noce rzeczywiście SPALIŚMY a nie szarpaliśmy co godzinę czy dwie...
    Skoro snob i podróżnik ja bym kupiła kompas z grawerem... obyś zawsze trafił do domu.
    Taki kompas znajdziesz na tej stronie : https://snob-shop.pl

https://snob-shop.pl/produkt/kompas-w-pudelku-skorzanym/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 22:14

She86, M+M+?, A.Kasia, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M a nie boisz się zostać sama z Synkiem na długo? Nie przeraża Cię wizja sam na sam ;)? Będziesz miała kogoś do pomocy?

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Muminka, super!!!!

Paola, moi rodzice też wyjeżdżają na ponad miesiąc i początkowo mieli jechać w tym samym terminie... Ale rodzice przesunęli wyjazd na styczeń i luty, właśnie po to, abym nie została sama.
    Im bliżej wyjazdu M, tym bardziej mnie ta jego decyzja wkurza. Boję się jednak bardziej o niego, niż o mnie i Pietruchę.

Podziwiam Cie MM. Przy tak wymagajacym dziecku zostaniesz sama na spory czas. Ja bym chyba nie byla zadowolona. Byloby mi przykro ze maz mnie zostawia wiedzac jaka jest sytuacja. Nie chce Cie urazic. Pisze ze swojej perspektywy.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy na MM Wasze dzieci tez sie tak budza czesto? Bo ja nie wiem czy jej cos dokucza, czy po prostu moje dziecko tak ma. Dzis jak z zegarkiem w reku co godzine. Ja w zasadzie sie jakos do tego przyzwyczailam choc tez sa lepsze noce, ale zastanawiam sie czy to "normalne"
    Czekam tez niby na gorne jedynki, ale dziasla jeszcze takie malo napompowane

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny, a czy na MM Wasze dzieci tez sie tak budza czesto? Bo ja nie wiem czy jej cos dokucza, czy po prostu moje dziecko tak ma. Dzis jak z zegarkiem w reku co godzine. Ja w zasadzie sie jakos do tego przyzwyczailam choc tez sa lepsze noce, ale zastanawiam sie czy to "normalne"
    Czekam tez niby na gorne jedynki, ale dziasla jeszcze takie malo napompowane

Tymon się czasem przebudza kiedy idą zęby albo np coś mu się śni. Ale wystarczy mu smoczek włożyć do buzi, pokręci się i śpi dalej. Dziś np spał ze mną bo u moich rodziców jest łóżeczko turystyczne, które nie przypadło mi do gustu. I też się przebudzał kiedy p czymś śnił, więc tu akurat nie ma różnicy czy śpi sam czy nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    No właśnie skoro jesteśmy przy temacie prezentów.
    Mój M wyjeżdża na dłuższy czas w dalekie strony. Chciałabym mu na gwiazdkę podarować coś, co mógłby zabrać ze sobą, a co przypominałoby mu o mnie i Pietruszce. I brak pomysłu. Może podpowiecie?
    Muszę dodać, że M to wymagający typ, esteta, mały snob ;-) itp. To mi strasznie utrudnia życie.

Pomysł Muminki super :-) Sama miałam o tym napisać :-)

M+M+?, muminka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ja bym swojego zamordowała! :D
    U nas lipa znowu w nocy jakby co :p

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia moja tez sie przebudza, kręci. Ogolnie jest tak ze zasypia miedzy 19 a 20,oczywiscie zjada butle wtedy. Spi dosc twardo,potem sie budzi za jakies 2-2.5-3h na kolejna butle i idzie spac. Wtedy ja się kładę spać. No i potem tez roznie czasami za 2 czasami za 3-4h kolejna butla i ostatnio bywało tak ze spala do rana bez jedzenia,ale oczywiscie z kreceniem i wtedy już jak mam dosc wstawania to biorę ja do nas i zazwyczaj ladnie spi do 7:30,ale dzis musiało być jeszcze jedno karmienie. A wiec u nas tez mimo ze Mm to nie tak kolorowo. Juz jakos sie przyzwyczaiłam i mowie sobie ze wyrośnie.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? kochana nie gniewaj się , ale facet który zostawia kobiete z dzieckiem
    na miesiac czasu , i to z (według mnie) głupoty czyli wyjazdu z kolegami ,
    to coś jest nie tak, i nie chciałąbym z kims takim byc , jak dla mnie to masakra
    i jestem w ciezkim szoku , przepraszam że tak to ujełam no ale strasznie mi Ciebie żal , nie złość się na mnie i moje zdanie

skowroneczka87, Karka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Skowroneczka, obiecaliśmy sobie, że synek nie będzie nas ograniczał. Oczywiście jak dotychczas korzysta z tego tylko M. Decydował się na wyjazd jak Pietrucha był jeszcze malutki, nie było z nim jeszcze takiego kontaktu. Teraz M twierdzi, że by się już nie zdecydwał na tak długi wyjazd (nie będzie go miesiąc). Wpatruje się w synka i pyta - jak ja dam radę? Jemu też będzie więc ciężko, ale pewnie tylko do chwili aż wsiądzie do samolotu. Wyjeżdża z kumplami, wiadomo przygoda, zabawa...
    Ja będę mieć wsparcie w rodzicach. A ojciec niech ma nauczkę, bo z pewnością coś przegapi, jakieś pierwsze słowa, kroki.

Bardzo jestes wyrozumiala. Podziwiam. Dla mnie to troche niewporzadku w stosunku do drugiej osoby. Sama siedze w domu z dziecmi calymi dniami i sa momenty ze chcialabym zostawic wszystko i wyjsc. Bo zwyczajnie jest ciezko. A kiedy maz wraca do domu to jak zbawienie. Dlatego tak dziwi mnie ta sytuacja. Ja bym chyba tak nie mogla.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale z drugiej strony kiedy będzie dobry czas na taki wyjazd? Póżniej będzie jeszcze większy żal bo dziecko będzie bardziej kumate, i będzie bardziej tesknić za tatą, narazie nie bedzie rozumiał że tato wyjechał. Miesiąc to nie jest, az tak bardzo długo. Mój mąż czasami też wyjeżdzał na 2-3 tyg za granicę, tylko ze względu na zajmowane stanowisko. Uważam, że Alinalii przesadziła z osądem.

Edit: a kompas to bardzo fajny pomysł na prezent :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 11:54

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

‹‹ 2533 2534 2535 2536 2537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ