X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam jeszcze, że trochę dziwne jest dla mnie "pozwalanie/niepozwalanie" partnerowi na to czy tamto. No nie wiem, ale jeśli mój mąż planuje jakiś wyjazd (np raz w roku jeździ na taki marsz z przeszkodami Wampex Vledder do Holandii) to przychodzi i pyta, czy dam sobie radę przez ten tydzień sama, ewentualnie wspólnie myślimy jak wszystko ustawić, żeby miał możliwość jechać. Tak samo jest w drugą stronę. Żadne nie pyta drugiego o zgodę bo nie mamy po 10 lat, żeby o pozwolenie prosić. Zakładamy, że jeśli któreś z nas wychodzi z tematem jakiegoś wyjazdu to najwyraźniej jest to dla tej osoby ważne... A już całą otoczkę takiego wyjazdu - termin, długość itd ustala się wspólnie tak, żeby nam wszystkim pasowało.

muminka83, M+M+?, edyś, She86, Est lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chciałam Was prosić o oddanie głosy na moją byłą/ jak i teraźniejszą położna , dzięki której zawdzięczam dosłownie wszystko;)

jakbyście mogły bardzo proszę o oddanie głosu
    http://poloznanamedal2016.pl/profil/179-ilona-jastrzebska

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Karka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mnie, to słowo 'pozwalanie' to tak w cudzysłowiu. Jako żona też mam prawo nie zgodzić się na jakiś wyjazd, bo podaję argumenty itp. Pasje pasjami, ale teraz jest rodzina i priorytety inne. A poza tym nic dla mnie dziwnego, że mąż pyta czy może jechać. Każda para ma swój styl/sposób rozmowy. My tak rozmawiamy ze sobą, czasem w żartach. Ja też wychodze z domu, jednak są to krótsze wyjścia niestety. Nie zamykam męża w domu, wręcz go namawiam na wyjścia, ale wszystko z umiarem.

alinalii, baassiia lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka nie miałam tu żadnej z Was na myśli bo nie wiem jak faktycznie wyglądają Wasze związki :-) Chodziło mi o samo zjawisko. Bo niestety ale ja mam w swoim otoczeniu pary, gdzie mąż się musi pytać o wszystko i czekać na pozwolenie od "królowej". A nie raz w ogóle rozmowy nie ma tylko od razu "nigdzie nie pójdziesz, wybij sobie z głowy" :/ I uwierzcie mi, że tam nie chodzi o tygodniowe czy miesięczne wyprawy a o np zwykły wieczór w towarzystwie kolegów. No niestety ale czy to się komuś podoba czy nie to czasy niewolnictwa się skończyły i moim zdaniem nikt nie może drugiej dorosłej osobie niczego zabronić. A związek dwojga ludzi to już ostatnie miejsce na nakazy i zakazy, ludzie powinni się wzajemnie szanować i mieć do siebie zaufanie.

Inną kwestią są oczywiście faceci (celowo nie piszę - mężczyźni), którzy wolą wieczne imprezowanie od spędzania czasu z rodziną, uczestnictwa w wychowywaniu dzieci i wypełniania domowych obowiązków. Ale takiemu raczej wszystko jedno czy mu się coś każe czy zabrania bo i tak nie posłucha.

Ile ludzi tyle opinii, ale moja jest właśnie taka ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakich sklepach stacjonarnych mogę kupić kaszki holle? Potrzebuję na szybko, bo mi się skończyła, a Księciuniowi nagle nie pasuje już ta z hippa.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w domu mąż zawsze pyta czy moze lub czy nie mam nic przeciwko.

I wtedy dyskutujemy i wiecie co? Nieraz byłam zła jak osa i powiedziałam nie! A to tylko dlatego, że sama póki co żyje na uwięzi i mąż to jedyna osoba z która wieczorami odpoczywam i moge porozmawiać o wszystkim. Włącza mi sie tryb egoistki!

Mam podobnie jak Basia, zastanawiam sie jak to jest mieć spokojne dziecko!
    A z drugiej strony cieszę sie, że ta moja mała jest takim żywym absorbującym dzieckiem!

Tylko nie myślcie o mnie jak to Kasia napisała jak o królowej. Mój mąż spotyka sie na piwko z kolegami, jeździ na weekend na ryby, nie trzymam go na smyczy. Moja reakcja na nie dotyczy tylko sytuacji gdy faktycznie wychodzić by chciał częściej a ja poprostu padam na pysk!
    Poza tym mój maz dla Baśki rzucił by prace gdyby tylko mógł :)

alinalii, baassiia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem też omawiamy Ale jeśli widzę że mu na czymś bardzo zależy idę na ustępstwa. Czasem trzeba. Związek to kompromisy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam ze nie jesteśmy tutaj od tego by kogoś sądzić i oceniać. To maz i związek m+m+? i nie mamy prawa komentować ich decyzji, uważam ze jesteśmy tu po to by dziewczynę wspierać podczas samotnego miesiąca a nie wprowadzać zamęt w jej głowie czy dobrze zrobiła puszczając męża.
    Moj maź jak wychodzi czy wyjeżdża zwykle pyta a ja jeszcze nigdy nie powiedziałam "nie" a jesteśmy razem 9lat. Uważam ze mu sie należy wyjazd czy wyjście. Jeśli w ten sposób ma sie zrelaksować to czemu nie. Ja również nie widzę w tym wyjeździe męża m+m+? nic złego zwłaszcza ze temat wspólnie obgadali. Niech jedzie laduje akumulatory i bezpiecznie wraca.

muminka83, M+M+?, She86 lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny w jakich sklepach stacjonarnych mogę kupić kaszki holle? Potrzebuję na szybko, bo mi się skończyła, a Księciuniowi nagle nie pasuje już ta z hippa.
    Piotr i Pawel

paola87 lubi tę wiadomość

• Wira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaleźliśmy dom. Zakochałam się. Minimalne "zadupie" ale dom to rekompensuje jest tak piękny.
    Blu blu blu ............

muminka83, She86, A.Kasia, Izoleccc, baassiia, Karka, edyś lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Znaleźliśmy dom. Zakochałam się. Minimalne "zadupie" ale dom to rekompensuje jest tak piękny.
    Blu blu blu ............
    Rozbawił mnie twój tekst ... minimalne zadupie ♡☆♡☆

Wira lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Blu blu blu ............

cudownie ;) a nie wolałabyś wybudować własnego takiego mega wymarzonego ?
    nie oszukujmy się dom to inwestycja na całe życie, i nie kady może sobie na to pozwolić ;) ale jak juz stać ;) może warto byłoby
    w 100% spełnić marzenia ;)

www.suwaczki.com
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam forumowiczki, która miała bardzo złe wyniki genetyczne.... dzieciątko miało urodzić się bardzo chore ale jednak wszystko dobrze się skończyło... wydaje mi się, że to w Waszej grupie :P pomocy!!! czytałam jej pamiętnik i chciałam pokazać koleżance, która jest w podobnej sytuacji.

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Dziewczyny szukam forumowiczki, która miała bardzo złe wyniki genetyczne.... dzieciątko miało urodzić się bardzo chore ale jednak wszystko dobrze się skończyło... wydaje mi się, że to w Waszej grupie :P pomocy!!! czytałam jej pamiętnik i chciałam pokazać koleżance, która jest w podobnej sytuacji.
    Hmm może annak

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chyba nie prowadziła pamiętnika... Alinka, u Was chyba był obrzęk płodu?

• annak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:

Hej, Crisperss,
    Prawdopodobnie nie chodzi o mnie, bo ja nigdy nie prowadziłam pamiętnika.
    Ale miałam taką sytuację, że z wyników badań Nifty i Harmony wyszło mi 99% ryzyka choroby genetycznej, a potem z amniopunkcji (robionej dwiema dwiema metodami) wyszedł dobry wynik (kariotyp prawidłowy).

Nie wiem, w jakiej dokładnie sytuacji jest Twoja koleżanka, ale jeśli mogłabym jakkolwiek jej pomóc swoimi doświadczeniami, to oczywiście z wielką chęcią. Zapraszam na priv.

Znam też trochę dziewczyn z wątku o amniopunkcji, wiele z nich miało nieprawdopodobne historie, które (niemal wszystkie) skończyły się dobrze, więc może będę w stanie pokierować Twoją koleżankę do jakiejś innej osoby.

* * *
    Pozdrawiam Was, moje Marcóweczki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 14:35

Karka lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga Uwaga !!!

Dnia 02-12-2016 przebiły się pierwsze dwa ząbki. Widać na chwilę obecną takie małe zalążki ale są .

Dziś święto <3

salomea, Karka, alinalii, d'nusia, She86, Renka88, Izoleccc, Andriel, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    cudownie ;) a nie wolałabyś wybudować własnego takiego mega wymarzonego ?
    nie oszukujmy się dom to inwestycja na całe życie, i nie kady może sobie na to pozwolić ;) ale jak juz stać ;) może warto byłoby
    w 100% spełnić marzenia ;)

Budowa domu to jeszcze wieksze pieniadze niż dom, który stoi już gotowy wybudowany przez mini dewelopera. A na ten stać nas na styk, że tak powiem - jeszcze bijemy sie z myślami i analizujemy wszystkie za i przeciw. Bardziej myślimy o kupnie działki i ewentualnie budowie za kilka lat - zobaczymy jeszcze.

alinalii lubi tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm raczej tez nie o mnie, ja nic nie pisałam w pamietniku

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Budowa domu to jeszcze wieksze pieniadze niż dom, który stoi już gotowy wybudowany przez mini dewelopera. A na ten stać nas na styk, że tak powiem - jeszcze bijemy sie z myślami i analizujemy wszystkie za i przeciw. Bardziej myślimy o kupnie działki i ewentualnie budowie za kilka lat - zobaczymy jeszcze.

może faktycznie , zależy też od miejsca, domu, stanu, metrażu itd itd
    sami mieliśmy kupować dom , ale po przeliczeniach warto było dołożyć te kilka tys więcej (gdyż to nie wiele) przy nakłądzie tak dużej gotówki , i wybudowaliśmy własny dom ;) jesteśmy na etapie wykończeniowym ;) i myślę że latem przeprowadzka nastąpi ;)

tak jak piszesz może warto kupić działkę i rozpocząć budowę zakilka lat

www.suwaczki.com
‹‹ 2535 2536 2537 2538 2539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ