X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam jeszcze, że trochę dziwne jest dla mnie "pozwalanie/niepozwalanie" partnerowi na to czy tamto. No nie wiem, ale jeśli mój mąż planuje jakiś wyjazd (np raz w roku jeździ na taki marsz z przeszkodami Wampex Vledder do Holandii) to przychodzi i pyta, czy dam sobie radę przez ten tydzień sama, ewentualnie wspólnie myślimy jak wszystko ustawić, żeby miał możliwość jechać. Tak samo jest w drugą stronę. Żadne nie pyta drugiego o zgodę bo nie mamy po 10 lat, żeby o pozwolenie prosić. Zakładamy, że jeśli któreś z nas wychodzi z tematem jakiegoś wyjazdu to najwyraźniej jest to dla tej osoby ważne... A już całą otoczkę takiego wyjazdu - termin, długość itd ustala się wspólnie tak, żeby nam wszystkim pasowało.

muminka83, M+M+?, edyś, She86, Est lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chciałam Was prosić o oddanie głosy na moją byłą/ jak i teraźniejszą położna , dzięki której zawdzięczam dosłownie wszystko;)

jakbyście mogły bardzo proszę o oddanie głosu
    http://poloznanamedal2016.pl/profil/179-ilona-jastrzebska

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Karka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mnie, to słowo 'pozwalanie' to tak w cudzysłowiu. Jako żona też mam prawo nie zgodzić się na jakiś wyjazd, bo podaję argumenty itp. Pasje pasjami, ale teraz jest rodzina i priorytety inne. A poza tym nic dla mnie dziwnego, że mąż pyta czy może jechać. Każda para ma swój styl/sposób rozmowy. My tak rozmawiamy ze sobą, czasem w żartach. Ja też wychodze z domu, jednak są to krótsze wyjścia niestety. Nie zamykam męża w domu, wręcz go namawiam na wyjścia, ale wszystko z umiarem.

alinalii, baassiia lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka nie miałam tu żadnej z Was na myśli bo nie wiem jak faktycznie wyglądają Wasze związki :-) Chodziło mi o samo zjawisko. Bo niestety ale ja mam w swoim otoczeniu pary, gdzie mąż się musi pytać o wszystko i czekać na pozwolenie od "królowej". A nie raz w ogóle rozmowy nie ma tylko od razu "nigdzie nie pójdziesz, wybij sobie z głowy" :/ I uwierzcie mi, że tam nie chodzi o tygodniowe czy miesięczne wyprawy a o np zwykły wieczór w towarzystwie kolegów. No niestety ale czy to się komuś podoba czy nie to czasy niewolnictwa się skończyły i moim zdaniem nikt nie może drugiej dorosłej osobie niczego zabronić. A związek dwojga ludzi to już ostatnie miejsce na nakazy i zakazy, ludzie powinni się wzajemnie szanować i mieć do siebie zaufanie.

Inną kwestią są oczywiście faceci (celowo nie piszę - mężczyźni), którzy wolą wieczne imprezowanie od spędzania czasu z rodziną, uczestnictwa w wychowywaniu dzieci i wypełniania domowych obowiązków. Ale takiemu raczej wszystko jedno czy mu się coś każe czy zabrania bo i tak nie posłucha.

Ile ludzi tyle opinii, ale moja jest właśnie taka ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakich sklepach stacjonarnych mogę kupić kaszki holle? Potrzebuję na szybko, bo mi się skończyła, a Księciuniowi nagle nie pasuje już ta z hippa.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w domu mąż zawsze pyta czy moze lub czy nie mam nic przeciwko.

I wtedy dyskutujemy i wiecie co? Nieraz byłam zła jak osa i powiedziałam nie! A to tylko dlatego, że sama póki co żyje na uwięzi i mąż to jedyna osoba z która wieczorami odpoczywam i moge porozmawiać o wszystkim. Włącza mi sie tryb egoistki!

Mam podobnie jak Basia, zastanawiam sie jak to jest mieć spokojne dziecko!
    A z drugiej strony cieszę sie, że ta moja mała jest takim żywym absorbującym dzieckiem!

Tylko nie myślcie o mnie jak to Kasia napisała jak o królowej. Mój mąż spotyka sie na piwko z kolegami, jeździ na weekend na ryby, nie trzymam go na smyczy. Moja reakcja na nie dotyczy tylko sytuacji gdy faktycznie wychodzić by chciał częściej a ja poprostu padam na pysk!
    Poza tym mój maz dla Baśki rzucił by prace gdyby tylko mógł :)

alinalii, baassiia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem też omawiamy Ale jeśli widzę że mu na czymś bardzo zależy idę na ustępstwa. Czasem trzeba. Związek to kompromisy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam ze nie jesteśmy tutaj od tego by kogoś sądzić i oceniać. To maz i związek m+m+? i nie mamy prawa komentować ich decyzji, uważam ze jesteśmy tu po to by dziewczynę wspierać podczas samotnego miesiąca a nie wprowadzać zamęt w jej głowie czy dobrze zrobiła puszczając męża.
    Moj maź jak wychodzi czy wyjeżdża zwykle pyta a ja jeszcze nigdy nie powiedziałam "nie" a jesteśmy razem 9lat. Uważam ze mu sie należy wyjazd czy wyjście. Jeśli w ten sposób ma sie zrelaksować to czemu nie. Ja również nie widzę w tym wyjeździe męża m+m+? nic złego zwłaszcza ze temat wspólnie obgadali. Niech jedzie laduje akumulatory i bezpiecznie wraca.

muminka83, M+M+?, She86 lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny w jakich sklepach stacjonarnych mogę kupić kaszki holle? Potrzebuję na szybko, bo mi się skończyła, a Księciuniowi nagle nie pasuje już ta z hippa.
    Piotr i Pawel

paola87 lubi tę wiadomość

• Wira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaleźliśmy dom. Zakochałam się. Minimalne "zadupie" ale dom to rekompensuje jest tak piękny.
    Blu blu blu ............

muminka83, She86, A.Kasia, Izoleccc, baassiia, Karka, edyś lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Znaleźliśmy dom. Zakochałam się. Minimalne "zadupie" ale dom to rekompensuje jest tak piękny.
    Blu blu blu ............
    Rozbawił mnie twój tekst ... minimalne zadupie ♡☆♡☆

Wira lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Blu blu blu ............

cudownie ;) a nie wolałabyś wybudować własnego takiego mega wymarzonego ?
    nie oszukujmy się dom to inwestycja na całe życie, i nie kady może sobie na to pozwolić ;) ale jak juz stać ;) może warto byłoby
    w 100% spełnić marzenia ;)

www.suwaczki.com
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam forumowiczki, która miała bardzo złe wyniki genetyczne.... dzieciątko miało urodzić się bardzo chore ale jednak wszystko dobrze się skończyło... wydaje mi się, że to w Waszej grupie :P pomocy!!! czytałam jej pamiętnik i chciałam pokazać koleżance, która jest w podobnej sytuacji.

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Dziewczyny szukam forumowiczki, która miała bardzo złe wyniki genetyczne.... dzieciątko miało urodzić się bardzo chore ale jednak wszystko dobrze się skończyło... wydaje mi się, że to w Waszej grupie :P pomocy!!! czytałam jej pamiętnik i chciałam pokazać koleżance, która jest w podobnej sytuacji.
    Hmm może annak

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chyba nie prowadziła pamiętnika... Alinka, u Was chyba był obrzęk płodu?

• annak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:

Hej, Crisperss,
    Prawdopodobnie nie chodzi o mnie, bo ja nigdy nie prowadziłam pamiętnika.
    Ale miałam taką sytuację, że z wyników badań Nifty i Harmony wyszło mi 99% ryzyka choroby genetycznej, a potem z amniopunkcji (robionej dwiema dwiema metodami) wyszedł dobry wynik (kariotyp prawidłowy).

Nie wiem, w jakiej dokładnie sytuacji jest Twoja koleżanka, ale jeśli mogłabym jakkolwiek jej pomóc swoimi doświadczeniami, to oczywiście z wielką chęcią. Zapraszam na priv.

Znam też trochę dziewczyn z wątku o amniopunkcji, wiele z nich miało nieprawdopodobne historie, które (niemal wszystkie) skończyły się dobrze, więc może będę w stanie pokierować Twoją koleżankę do jakiejś innej osoby.

* * *
    Pozdrawiam Was, moje Marcóweczki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 14:35

Karka lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga Uwaga !!!

Dnia 02-12-2016 przebiły się pierwsze dwa ząbki. Widać na chwilę obecną takie małe zalążki ale są .

Dziś święto <3

salomea, Karka, alinalii, d'nusia, She86, Renka88, Izoleccc, Andriel, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    cudownie ;) a nie wolałabyś wybudować własnego takiego mega wymarzonego ?
    nie oszukujmy się dom to inwestycja na całe życie, i nie kady może sobie na to pozwolić ;) ale jak juz stać ;) może warto byłoby
    w 100% spełnić marzenia ;)

Budowa domu to jeszcze wieksze pieniadze niż dom, który stoi już gotowy wybudowany przez mini dewelopera. A na ten stać nas na styk, że tak powiem - jeszcze bijemy sie z myślami i analizujemy wszystkie za i przeciw. Bardziej myślimy o kupnie działki i ewentualnie budowie za kilka lat - zobaczymy jeszcze.

alinalii lubi tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm raczej tez nie o mnie, ja nic nie pisałam w pamietniku

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Budowa domu to jeszcze wieksze pieniadze niż dom, który stoi już gotowy wybudowany przez mini dewelopera. A na ten stać nas na styk, że tak powiem - jeszcze bijemy sie z myślami i analizujemy wszystkie za i przeciw. Bardziej myślimy o kupnie działki i ewentualnie budowie za kilka lat - zobaczymy jeszcze.

może faktycznie , zależy też od miejsca, domu, stanu, metrażu itd itd
    sami mieliśmy kupować dom , ale po przeliczeniach warto było dołożyć te kilka tys więcej (gdyż to nie wiele) przy nakłądzie tak dużej gotówki , i wybudowaliśmy własny dom ;) jesteśmy na etapie wykończeniowym ;) i myślę że latem przeprowadzka nastąpi ;)

tak jak piszesz może warto kupić działkę i rozpocząć budowę zakilka lat

www.suwaczki.com
‹‹ 2535 2536 2537 2538 2539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ