Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o święta to w tym roku są inne.
Myślę też że moja wiara się zmieniła. Pojednałam się z Bogiem. Każdego dnia studiując Słowo Boże spowodowało że moja wewnętrzna Ja bardzo się zmieniła i widzę tego efekty.
Synek chodzi do szkółki niedzielnej a ja w tym czasie z mężem mogę wysłuchać na spokojnie nabożeństwa a potem przemyśleć co i jak mogę odnieść do siebie,
Tak więc biorąc pod uwagę że to tak naprawdę pierwsze święta taka prawdziwe to ja do siebie zaprosiłam całą rodzinę. Postanowiłam też że sama ugotuję ale nie 12 potraw bo to nie ma być dla mnie wyczerpujące a czas z rodziną i bliskimi poświęcony celowi jaki został ustanowiony.
Tak więc ja gotuję:
Barszczyk
Pierogi ruskie
Pierogi z Kapustą i Grzybami ( Ostatnie sztuki już robię i bach do zamrażarki)
krokiety
Pstrąg będzie - ziemniaczki - kapustka
Upiekę makowca i serniczek
Na Pierwszy dzień świąt: sałatka warzywna i kaczka faszerowana jabłkami ( naprawdę samo się robi)
oraz barszcz biały z jajkiem
Jeśli chodzi o barszcz czerwony i biały to będę gotować w sobotę rano.
Krokiety będą zrobione w piątek i tylko w piekarniku na termoobiegu podgrzeje
Sałatka rano bo najpierw lubię zrobić wywar a następnie dodaję buraki itd
Makowiec i sernik biorąc pod uwagę że są na kruchym cieście to nawet w czwartek wieczorem wystarczy.
Pierniczki powoli pieczemy bo to prezent dla sąsiadów.
Nie wiem jak dam radę i czy nie wybieram się z motykom na słońce ale postanowiłam że muszę. Mąż ma wolne więc będzie sprzątał i zajmował się dziećmi a ja słuchawki w uszy i pełen relaks.
Jak to mówi mój Pastor Wszystko jest możliwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 14:39
-
Wira wrote:Teściowa kupiła dla Oliwki czekoladki kinder. Mówi,że mam podawać. Yyyyyy - chyba jeszcze nie wolno prawda ?
Każdy wychowuje inaczej. Ja nie podaje słodyczy. Syn koło 3 roku życia i nie rzuca się na słodycze wbrew temu co mówili.
Judytka nie dostaje i nie zamierzam jej podawać.
Oli nie słodzi nic. Czasem miodek.
Judyta z słodkich rzeczy to domowe dżemy i chrupki kukurydzianeA.Kasia, alinalii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
i ja nie zamierzam podawać słodyczy ,
moja tesciowa się dziwiła jak Emma miała 5 mc czemu nie pozwalam dac cukierka pomuldać.....muminka83 lubi tę wiadomość
-
Kasiu
-
No właśnie też mi się wydaje, że nie powinnam podawać tych czekoladek zwłaszcza tak małemu dziecku. Nie wiem tesciowa ma chyba jakieś kompleksy bo w jej pracy jest facet którego dziecko jest miesiąc młodsze od Oliwki i wpieprza szynki i kapuste kiszoną. Więc teściowa się upiera by podawać jej co tylko można.
Tak widać po Oliwce, że jest słodkolubna to jak jej wprowadzę czekoladę to już w ogóle przestanie jeść nawet owoce. -
Kochane!
Zapraszam Was do skorzystania z mikołajkowej promocji w naszym sklepie z odzieżą i akcesoriami dla maluszków
Dziś i jutro dostawa tylko 2,99zł! Niezależnie od kwoty zamówienia Zapraszamy na strone
www.babelu.pl
zostawcie też prosze lajki na fb
https://www.facebook.com/babelusklep/?ref=aymt_homepage_panel -
Dziewczyny czuje sie OKROPNIE !!!! Za mocno podgrzałam Oliwce kaszke, nie sprawdziłam na język lecz na dotyk i ja oparzyłam. Ryk niemożliwy, zaraz wpakowałam jej palec do buzi i wygarnęłam co tylko mogłam i aby uśmierzyć bol podalam owoce gerberka z lodówki. Udało sie ja uspokoić po kilku lyzkach ale serio czuje sie fatalnie, jakbym ja zawiodła.Nie mogę sobie tego wybaczyć (((
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 20:44
-
Wira wrote:Dziewczyny czuje sie OKROPNIE !!!! Za mocno podgrzałam Oliwce kaszle, nie sprawdziłam na język lecz na dotyk i ja oparzyłam. Ryk niemożliwy, zaraz wpakowałam jej palec do buzi i wygarnęłam co tylko mogłam i aby uśmierzyć bol podalam owoce gerberka z lodówki. Udało sie ja uspokoić po kilku lyzkach ale serio czuje sie fatalnie, jakbym ja zawiozła.Nie mogę sobie tego wybaczyć (((
Est, Falon, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny