X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Dziewczyny czuje sie OKROPNIE !!!! Za mocno podgrzałam Oliwce kaszke, nie sprawdziłam na język lecz na dotyk i ja oparzyłam. Ryk niemożliwy, zaraz wpakowałam jej palec do buzi i wygarnęłam co tylko mogłam i aby uśmierzyć bol podalam owoce gerberka z lodówki. Udało sie ja uspokoić po kilku lyzkach ale serio czuje sie fatalnie, jakbym ja zawiodła.Nie mogę sobie tego wybaczyć :-((((

Ja kiedyś włożyłam młodego do zbyt gorącej kąpieli :P Dla mnie woda była ok, zapomniałam tylko że ja jestem mocno ciepłolubna a Tymek raczej zimnolubny - po tacie. Teraz bardziej uważam i myślę, że jestem dobrą mamą. Nie zmieni tego raczej jeden moment mojej nieuwagi :-) W Twoim przypadku jest tak samo ;) Po prostu uczymy się na błędach a tych niekiedy trudno uniknąć. Chcielibyśmy jako rodzice mieć oczy dookoła głowy i 24/dobę być w stanie pełnej koncentracji na dziecku, to oczywiste. Niestety trzeba się pogodzić z faktem, że to też nierealne. Nie możesz być dla siebie taka surowa, przecież nie jesteś robotem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 21:43

muminka83 lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira ja dzis przytrzasnęlam Malemu palca szafką :/ płakał bardzo bo go zabolało ale nauczka dla mnie na astepny raz i tak samo bedzie z Tobą-juz kazdą kaszke dokladnie sprawdzisz.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńko tez o Was myślałam. Michałek na pewno nad Wami czuwa.

Wira tak się zdarza :* Będziesz pamietała na przyszłość :)

• Wira Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwa dalej warzyw z łyżeczki jeść nie chce - tylko słodkie. Jedyne co to z rączki. Zrobiłam jej frytki z piekarniku z marchewki i ugotowałam na parze brukselkę. Coś tam skubnęła - na lekarstwo ale zawsze. No i mamy wagę 7900 :-)

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Oliwa dalej warzyw z łyżeczki jeść nie chce - tylko słodkie. Jedyne co to z rączki. Zrobiłam jej frytki z piekarniku z marchewki i ugotowałam na parze brukselkę. Coś tam skubnęła - na lekarstwo ale zawsze. No i mamy wagę 7900 :-)

U Ciebie Wira oroblem z warzywami a u mbie z mlekiem. Diabelek maly nie chce piersi. Dzis nie pika jeszcze mleka. Przystawiam i sie odjreca, wypreza. Za nic nie chce zlapac. Za to calutka kromke chleba z twarozkiem ,pol banana i soczek wciagnela na raz... I tu pytanie. Jakbym chciala jej podac mm to sama mam sobie wybrac jakie chce czy musze do pediatry skonsultowac?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak robilas te frytki? Bo mam pulpeciki z wczoraj i nie mam pomyslu co do nich. Moze takie frytki.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka jesli corcia nie ma alergii na bialko mleka krowiego to mozesz jej podac mm jakie chcesz. Moj synek nie tolerowal bebiko 2 i pije sobie babydream 2 z rossmana (ale tylko w nocy. W dzien tez za nic by nie wypil mleka.) Wojtus jak wstaje to je na sbiadanko kaszke (a ze wstaje ostatnio przed 9tą i je przed10 ) to pozniej obiad gotowany przeze mnie(czasem jakis wymyslny sloiczek jak nie mam czasu ugotowac) pozniej je owoce albo serek z owocami lub kromeczke chleba z maselkiem i potem kolacja to kaszka albo laskawie mleczko :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracamy z kontrolnego ważenia córci. Waży już 8660 więc kawał baby ;-) Mój mąż ma spore kłopoty z kręgosłupem więc 95% to ja ją dźwigam i noszę. Dziewczyny warto zainwestować w nosidło? Kasia? Wira? Alina? Karolina? Która jeszcze sobie chwali? Problem taki że Julka jeszcze nie siada.
    A... jeszcze druga wiadomość taka, że górna prawa jedynka już na dniach będzie widoczna a co z lewą? Hihi :-) będzie zabawnie ;-)

Renka88, Izoleccc lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    U Ciebie Wira oroblem z warzywami a u mbie z mlekiem. Diabelek maly nie chce piersi. Dzis nie pika jeszcze mleka. Przystawiam i sie odjreca, wypreza. Za nic nie chce zlapac. Za to calutka kromke chleba z twarozkiem ,pol banana i soczek wciagnela na raz... I tu pytanie. Jakbym chciala jej podac mm to sama mam sobie wybrac jakie chce czy musze do pediatry skonsultowac?

Kup sobie na początek jakieś próbki mleka, jeśli nie ma żadnych problemów to wszystko jedno jakiego. Bo może się okazać, że MM też nie będzie pasować :/ Nam Tymek od jakiś 2 tygodni coraz bardziej na mleko grymasi, max 100 ml jestem mu w stanie podać chociaż z reguły więcej niż 70 ml nie chce wypić. Staram się, żeby chociaż ze 2x dziennie cokolwiek tego mleka zjadł ale pewnie długo to nie potrwa :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Właśnie wracamy z kontrolnego ważenia córci. Waży już 8660 więc kawał baby ;-) Mój mąż ma spore kłopoty z kręgosłupem więc 95% to ja ją dźwigam i noszę. Dziewczyny warto zainwestować w nosidło? Kasia? Wira? Alina? Karolina? Która jeszcze sobie chwali? Problem taki że Julka jeszcze nie siada.
    A... jeszcze druga wiadomość taka, że górna prawa jedynka już na dniach będzie widoczna a co z lewą? Hihi :-) będzie zabawnie ;-)

U nas się bardzo sprawdziło. Tylko póki Tymek nie siedział to nosiłam go w chuście kółkowej. Teraz mamy nosidło Zaffiro n22 i to jest super sprawa bo już nie tylko ja mogę tak Tymka nosić ale i tata czy dziadek. Generalnie każdy teraz chętny do noszenia ;)

Tula ma wkładkę dla niemowląt niesiedzących tylko to nosidło już konkretnie kosztuje, chyba drugie tyle co Zaffiro.

Pociesz męża, że mój Tymi waży pewnie z 13 już :P

Falon lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon ja nie używam, sprawdziło nam się tylko kilka razy na wycieczkach , tak to leży w kącie , według mnie taki dzieci już są za duże i ciężkie aby je nosić w nosidłach , przynjmniej dla moich pleców

Falon lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • salomea Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Tulę i w końcu mąż przekonał się do czegoś więcej niż chusta kółkowa ;) Na razie tylko przymiarki póki Jaś stabilnie nie usiądzie, ale jest o wiele wygodniej niż na rękach - pas biodrowy dosyć odciąża kręgosłup, a te na ramionach są na tyle szerokie, że nic się nie wbija. Ale i tak najwygodniej mi w chuście na plecach :)

Falon lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:

Rownież mam tule i polecam! Na kiepskie dni super!
    Ale tak jak Kasia mówi zaffiro tez spoko tylko trzeba model sprawdzać bo nie każde jest dobre, tak pamietam z forum na Fb gdzie laski jedne modele chwaliły inne nie. Dużo osób chwali nosidła fidella i Lennylamb ale sama nie wiem bo jedynie mam tulke :)
    Możesz tez na grupie kupie sprzedam przejrzeć oferty często mamy wystawiają piękne egzemplarze już niedostępnych tul.

Miłego wieczoru!

Mój klocuszek dziś zwazona wazy 9,9kg ;)

A.Kasia, Falon lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Annsk jak się czujesz? Malutka daje o sobie znać? :)

Izolecc,
    Kochana, dziękuję, że pytasz.
    Ja się czuję dobrze. Poza typowymi ciążowymi dolegliwościami typu ciągłe zmęczenie i bóle brzucha, nie dzieje się nic co by mi odbierało spokój.
    Ooo, córka już daje o sobie znać i to całkiem konkretnie. Bardzo grzeczna z niej dziewczynka, bo robi to codziennie, więc mam stały dopływ informacji z brzucha, że chyba jej dobrze. Bryka i fika, a ja to kocham.
    Tak bardzo mi się już marzy kwiecień...
    A jak widzę Wasze dzieciaczki, to mam ochotę wsiąść w jakąś kapsułę i przenieść się w czasie, żeby tylko już tulić Avę w ramionach :-)

* * *
    Bardzo Wam kibicuję we wszystkich macierzyńskich zmaganiach. I Was podziwiam, że tak sobie dajecie radę. Czasem Wam się wydaje, że jest inaczej, ale - daję słowo - z perspektywy obserwatora zewnętrznego wygląda to świetnie. I widać, że pod każdą trudnością, drobnymi zmartwieniami, płaczem dziecka i tak kryje się Wasze wielkie szczęście :-)

Izoleccc, M+M+?, baassiia, She86 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie 2.0,
    A jak Wy się miewacie?
    Widziałam na FB, że grono oczekujących mam się powiększyło :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 23:33

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ide do pracy i nie zdołam odciągnąć mleka go dajemy bebilon. I co? Za kazdym razem dzien po-obrzydliwa zielona rzadka i śmierdząca kupa ze śluzem...nie toleruje mm. Wiec jak wariatka walczę laktatorem i odciągam na jedno karmienie z cycka. Resztę musi przetrwać na stałych posiłkach. Chyba nigdy nie dostanę okresu :p

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Mamusie 2.0,
    A jak Wy się miewacie?
    Widziałam na FB, że grono oczekujących mam się powiększyło :-)

u mnie fatalnie codzienne nudności mnie wykańczają :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    u mnie fatalnie codzienne nudności mnie wykańczają :(
    Alinko, łączę się z Tobą. Czuje się mega, mega źle :( Pisałam na fb nawet dzisiaj.

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ja jak ide do pracy i nie zdołam odciągnąć mleka go dajemy bebilon. I co? Za kazdym razem dzien po-obrzydliwa zielona rzadka i śmierdząca kupa ze śluzem...nie toleruje mm. Wiec jak wariatka walczę laktatorem i odciągam na jedno karmienie z cycka. Resztę musi przetrwać na stałych posiłkach. Chyba nigdy nie dostanę okresu :p
    Sprobuj ktoregos mleka HA, jest delikatniejsze

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    A jak robilas te frytki? Bo mam pulpeciki z wczoraj i nie mam pomyslu co do nich. Moze takie frytki.

Surową marchewkę kroje w słupki jak na frytki ziemniaki, pokropie oliwką lub olejej kokosowym i do piekarnika na 180stopni na jakies 20 minut. Trzeba sprawdzić czy są al dente czy nie bo zbyt miekkie rozgniata i nie je.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
‹‹ 2538 2539 2540 2541 2542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ