Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny znalazłam patent na częste pobudki. Oliwka ostatnio często się budziła ok 1. Ja się budzę ok 30 minut przed nią i na śpiocha podłączam pod pierś - i tak śpi do 4 czy do 5 nawet. Może jest to jakiś sposób
-
Nie wiem czy to dobry nawyk... karmienie dziecka na spiocha. Czasem dziecko się budzi bo zwyczajnie potrzebuje bliskości.... A nie koniecznie chce jeść.
Obecnie zdarza mi się karmić Ale nad ranem koło 4-5. Jeśli już młoda się budzi ... przytulam ja i odkładam i zasypia. -
M+M+? wrote:Dziewczyny jak to u Was było z tymi sylabami.
Synek we wtorek zaczął tatatata, gadał cały dzień, buzia mu się nie zamykała. W środę doszło bababa. W czwartek mówił, już coraz mniej, a od piątku już nic (znowu tylko pierdzi, yyyy, eeee). Co to za regres???
U nas tak samo, pod koniec listopada mama teraz znowu tylko pierdzenie i pojedyncze literki mimo powtarzania kiepsko nam idzie z sylabami.
-
mój kropek ma 8 tyg i 13mm
A.Kasia, Martka89, Renka88, salomea, skowroneczka87, edyś, paola87, muminka83, annak, Izoleccc, Madness!, Karka, ksanka, d'nusia, Est, Lucky, Nataszka2200, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
annak wrote:Kropku,
Witaj!
Kiedy dokładnie masz termin przyjścia na świat? -
baassiia wrote:Wira Oliwka to juz duza dziewczynka
I przemysl czy chcesz ja przyzwyczaic do wiszenia pol nocy na piersi
Męczy mnie to nie powiem ale najzwyczajniej po ludzku też chce się wyspać - cycek to najszybszy sposób na uśpienie jej ponownie kiedy się budzi. A nie budzi się jak podłączę ją wcześniej. Na wieczór podaje kaszkę z owocem i próbowałam też podać mm żeby była bardziej nasycona ale mm nie chce a kaszka jej nie starcza. Jak się obudzi to może i bym ją uśpiła ale musiałabym pewnie nosić z godzinę a po prostu mi się nie chce. -
A ja wracam od lekarza.
Badania hormonalne wyszły super więc raczej to moje chudnięcie to wynik mojego głupiego stylu życia. Zwiększyłam ilość kalorii zobaczymy
Byłam też dziś u ginekologa. Zaczynamy starania na całego
Mam taki plan na grudniowego maluszka.
Na całe szczęście mój lekarz się zgodził
Matka Polkaedyś, Renka88, baassiia, ksanka, d'nusia, She86, Est, Nataszka2200, A.Kasia, Izoleccc, Falon, Hannia123, TaRRa, Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
muminka83 kochana trzymam bardzooo mocno kciuki za kropka :*
ja z 8 lipca ;)mąż z 3muminka83, baassiia, She86, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:A ja wracam od lekarza.
Badania hormonalne wyszły super więc raczej to moje chudnięcie to wynik mojego głupiego stylu życia. Zwiększyłam ilość kalorii zobaczymy
Byłam też dziś u ginekologa. Zaczynamy starania na całego
Mam taki plan na grudniowego maluszka.
Na całe szczęście mój lekarz się zgodził
Matka Polka
Łooo ale super. Życzę powodzenia.
My się nie zabezpieczamy ale z uwagi na kp będzie pewno ciężej. -
edyś wrote:Wira, zazdroszczę tego wypadu. Byłam raz na takim jarmarku w Wiedniu, cudowna atmosfera
Moje dziecko też się budzi w nocy, tylko że my śpimy razem więc czasami nawet nie wiem kiedy się podpina Albo czy się budzi w nocy
Samoobsługa mówisz ? Przepraszam, że pytam ale śpisz nago? Oliwa się sama nie podłączy bo mam bluzkę od piżamki - koszule do karmienia mnie denerwują bo mi w nich zimno no i dodatkowo jestem tak opatulona kołdrą, że nie ma szans. Ewentualnie przysnę podczas karmienia ale nie przypominam sobie by się Oliwka sama obsługiwała a w sumie to Ci tego zazdroszcze. -
Dziewczyny informacyjnie - w Tuli Luli mieszka już 11 podopiecznych. Po świętach jedna dziewczynka prawdopodobnie trafi już do nowego domu. Dwóch chłopców też już się poznaje z nowymi rodzicami
alinalii, ksanka, edyś, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość
-
U nas zeby, a jak zeby to oczywiscie chora sluchajcie wiem, ze moze byc mniejszy apetyt ale moja je przez pol tego co zwykle a lyzka to w ogole nie chce, wiec mleko i cos do reki przekaska, pic tez nie chce (( wciskacie czy przeczekujecie? Eh zalamka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 20:44