X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witam się w 12 tygodniu ;) (13 według usg).

Jacqueline - najlepsze życzenia z okazji rocznicy :* dużo miłości i spokojnego oczekiwania na maluszka :)

domiii, ryjkek lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trez sie witam. Zmieta i wypluta. Cala noc wymiotowalam, zwracajac wszystko co wypilam, a nawet wiecej:-\ Teraz po tym wszystkim boli mnie w krzyzu. I niewiem co robic. Isc do lekarza i powiedziec co sie dzialo czy czekac na dalszy rozwoj sytuacji?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Trez sie witam. Zmieta i wypluta. Cala noc wymiotowalam, zwracajac wszystko co wypilam, a nawet wiecej:-\ Teraz po tym wszystkim boli mnie w krzyzu. I niewiem co robic. Isc do lekarza i powiedziec co sie dzialo czy czekac na dalszy rozwoj sytuacji?
    Witajcie :) Skowroneczko mnie też bolał krzyż od odruchu wymiotnego, a nie wymiotowalam dużo. Spróbuj ten Imbifen. Może się uda coś po nim zjeść wypić albo chociaż przespać noc.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu witaj w 12 tygodniu, tym magicznym tygodniu gdzie mówią,że już wszystko będzie dobrze i powinnyśmy przestać już tak się martwić bo najgorszy czas za nami:)))

Skowroneczka87 myślę sobie,że jeśli jest tak źle i nic Ci słoneczko nie pomaga to powinnaś iść do lekarza, albo na IP, bo być może jesteś odwodniona, kroplówki od razu by Cię postawiły na nogi i czułabyś się jak nowonarodzona.To moje zdanie, bo się wykończysz a po kroplówce od razu dostajesz sił witalnych.

A.Kasia lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotuje kilka razy dziennie od 6 go tygodnia, pobyt w szpitalu nic mi nie pomógł, a leki przeciwwymiotne na mnie nie działają.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Kasiu witaj w 12 tygodniu, tym magicznym tygodniu gdzie mówią,że już wszystko będzie dobrze i powinnyśmy przestać już tak się martwić bo najgorszy czas za nami:)))

Skowroneczka87 myślę sobie,że jeśli jest tak źle i nic Ci słoneczko nie pomaga to powinnaś iść do lekarza, albo na IP, bo być może jesteś odwodniona, kroplówki od razu by Cię postawiły na nogi i czułabyś się jak nowonarodzona.To moje zdanie, bo się wykończysz a po kroplówce od razu dostajesz sił witalnych.

Odwodniona to moze nie bo mimo wymiotow chodzilam siku. Rano obudzila mnie chec na szklanke zimnej wody i poki co jej nie zwrocilam. W nocy nawet nie chcialam patrzec na picie, wiec to moze dobry znak. I strasznie burczy mi w brzuchu.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja wymiotuje kilka razy dziennie od 6 go tygodnia, pobyt w szpitalu nic mi nie pomógł, a leki przeciwwymiotne na mnie nie działają.

A z dzidzia wszystko ok? Bo o to sie tylko boje...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline najlepszego!!! :-)
    Bardzo fajnie się Ciebie czyta, masz takie zdrowe podejście do swoje sytuacji.
    Jeszcze raz najlepszego:-)

Ja tez witam się w 12 tygodniu (wg usg jestem w nim od wtorku) :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Podobnie jak Kasia witam się w 12tc (choć wg usg już 13tc). Śniadanie już za mną - jajko na twardo:) Dzisiaj tak ważny dzień - badania prenatalne. W przeciwieństwie do wtorkowej wizyty ogromnie się na nią cieszę i nie mogę doczekać! Ciekawa jestem jak zareaguje mój mąż, jak pierwszy raz zobaczy naszego bąbelka :)

Jacqueline - wszystkiego naj naj. Dużo miłości i samych słonecznych dni dla Was :* Macie jakieś plany, aby uczcić ten dzień?

Trzymajcie się dziewczyny w (podobno) ostatnie upalne dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 08:44

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczko, to spróbuj może malutkimi łyczkami pić jakiekolwiek napoje, porcje też drobne i może te kropelki o których pisze Renka.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dzieckiem w porządku, lekarz mówi ze wymioty nie mają wpływu na rozwój płodu, nawet to znaczy ze ciąża się rozwija, chyba że dojdzie do odwodnienia ale to skrajne przypadki

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    A z dzidzia wszystko ok? Bo o to sie tylko boje...

Skowroneczko moja gin powiedziała, żeby nie jeść na siłę i na tym etapie to dzidziusiowi nie zaszkodzi, ponieważ pobiera "jedzenie" z tego co zgromadziliśmy w swoim organizmie nawet jeszcze przed ciążą. Jeżeli zażywasz jakieś witaminki dla kobiet w ciąży to nie powinno być źle. Chociaż jak czytam twoje przeboje, to ja pojechałabym na IP, albo chociaż poszła do lekarza rodzinnego i powiedziała co się dzieje.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Dziewczyny!

Wszystkiego najlepszego Jacqueline, samych radosnych chwil i żeby wielkie szczęście spłynęło na Was szybciej niż się tego spodziewacie :-)

Powodzenia, kochane, na wszystkich dzisiejszych wizytach. Dawajcie znać na bieżąco, co u Was.

Skowroneczko, trzymaj się. Skoro jest tak źle, to może faktycznie pomyśl o wizycie u lekarza?

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dzień dobry dziewczyny! Podobnie jak Kasia witam się w 12tc (choć wg usg już 13tc). Śniadanie już za mną - jajko na twardo:) Dzisiaj tak ważny dzień - badania prenatalne. W przeciwieństwie do wtorkowej wizyty ogromnie się na nią cieszę i nie mogę doczekać! Ciekawa jestem jak zareaguje mój mąż, jak pierwszy raz zobaczy naszego bąbelka :)

Karolia@ - jak ja Ci zazdroszczę tego dzisiejszego badania! O której masz? Czekam na relację i trzymam kciuki :) Ja mam dopiero w następną sobotę. Chciałabym być już po bo jest kilka osób, którym chciałabym się pochwalić ciążą ale cóż, tyle czekałam to już ten tydzień wytrzymam...

Bardzo Wam dziewczyny współczuję tych wymiotów :/ Ja tu narzekam na to, że jestem bez sił i pryszczata a Wy się tak musicie męczyć :/ Na szczęście niebawem II trymestr i oby przyniósł ze sobą ten przypływ energii i dobrego samopoczucia a którym tyle słyszałam ;)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może jedź jak się martwisz, ale tak jak mówię ja mam tak codziennie.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze mi kazali przy częstych wymiotach brać nospe, żeby nie doprowadzić do skurczów macicy

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Karolia@ - jak ja Ci zazdroszczę tego dzisiejszego badania! O której masz? Czekam na relację i trzymam kciuki :) Ja mam dopiero w następną sobotę. Chciałabym być już po bo jest kilka osób, którym chciałabym się pochwalić ciążą ale cóż, tyle czekałam to już ten tydzień wytrzymam...

Sama siedzę jak na szpilkach, żeby jakoś wytrwać do 18:00. Strasznie się cieszę na to badanie, tym bardziej że "przydzielili" mnie do jakiegoś hiper-super lekarza (mąż się mnie 100 razy już pytał, czy aby na pewno te badania mam w pakiecie, albo czy ma się przygotować na hiper-super rachunek :D )Po cichu liczę na to, że bobas pokaże nam co ma między nogami, chociaż wiem że jeżeli tak nawet się stanie, to nie będzie to nic pewnego:) Jak wszystko będzie dobrze to chyba w końcu będę mogła się chwalić "błogosławionym stanem" :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Karolina trzymam kciuki za wizyte :) Ja mam w poniedzialek i tez juz sie nie moge doczekac :) i szczerze mowiac to boje sie jak nie wiem co :/ czy z moim szkrabem wszystko ok ...

Podobno od poniedzialku ochlodzenie ma byc :P oj wcale sie nie obraze :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • lizaa Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Trochę mnie nie było i już tyle napisane i tyle nowych marcówek :)
    Witam :D i wracam :)

Miłego dnia :)

Maleństwo <3
    11.03.2016

f2w343r8aoadohls.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękny ale wietrzny dzień. Ja właśnie wróciłam z laboratorium wyssali ze mnie tyle krwi że teraz nie mam siły na nic a na 11.30 do pracy trzeba. Trochę mnie zemdliło jak wysiadłam z busa w drodze tam, z powrotem miałam ze sobą cole i było ok.

anie93lica lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ