Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mi robicie smaka tymi Waszymi obiadkami
Ja jeszcze nie wiem, co dziś zjem. W piątki zawsze wychodzimy gdzieś wieczorem na kolację. I mamy z mężem taki deal, że zawsze jest to wyjście niespodzianka. Jedno zabiera gdzieś to drugie, nie mówiąc dokąd. Raz on mnie, raz ja jego. Dzisiaj jego kolej. Zwykle wybieramy zupełnie nowe miejsca, więc nie wiem, jakie mnie dziś kulinarne ciekawostki czekająmuminka83, arien lubią tę wiadomość
-
dziewczyny - Muminka raczej przekonala mnie do oleju kokosowego ale patrzac na firme Sylveco http://sylveco.pl/sklep
to jedno mi sie u nich podoba - oprocz samych kosmetykow na ktore sie przesiadlam juz jakis czas temu - kazdy produkt ma opisany sklad ale zeby tego bylo malo jest tez odniesienie do leksykonu skladnikow gdzie mozna dokladnie poczytac co to jest i gdzie sie to uzywa.
ogolnie ja jestem z tego zadowolona - ceny tez sa akceptowalne ( kupuje tylko u producenta przez internet - przy zamowieniu powizej 200-300 pln mozna zaczac sie z nimi targowac
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ,mam pytanie. Jeśli powielam z góry przepraszam.
Za tydzień idę na usg prenatalne. Lekarz powiedział mi,że jeśli chcę mam zrobić betę i pappa. Zastrzegł,że nie jest ono konieczne. Czy Wy je robicie?muminka83 lubi tę wiadomość
-
Co do grupy krwi to powiem Wam, że miałam operację torbieli 7,5 roku temu i na wypisie mam grupę krwi, od tego czasu nic nie miałam robione, więc raczej mi się nie zmieniła, i gin nie kazał robić kolejnego badania na szczęście:) Sam mnie zresztą operował
Ja kupiłam Palmers bo kilka osób zachwalało, teraz jak poczytałam te składy na stronce co podajecie kolejny raz to się przestraszyłam i nie wiem czy używać dalej:( Ogólnie na brzuszku wysypało mi potówki, nie wiem czy to od niego bo smaruję też boczki i da, a tam tego nie ma.
Ja na prenatalnych będę miała usg i badanie biochemiczne. Tyle mi zlecił lekarz. Ogólnie nawet toxo nie kazał robić, sama poszłam na nfz do gina po skierowanie, dał bez problemu.
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
margaret26 wrote:Dziewczyny ,mam pytanie. Jeśli powielam z góry przepraszam.
Za tydzień idę na usg prenatalne. Lekarz powiedział mi,że jeśli chcę mam zrobić betę i pappa. Zastrzegł,że nie jest ono konieczne. Czy Wy je robicie?
A zy badanie Pappa zmieni coś w twojej decyzji gyby wyszło niekorzystnie?A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Wiewiorka glukoza ok, ja mam 80. Bylam rano i endo z moim tsh 0,03 zrobil usg i wszysyko w normie, natomiast pobrali mi krew na pare innych badan tarczycy i w poniedzialek mam znowu wizyte.
wiewiórka17 lubi tę wiadomość
👩🏻32l.
Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
👨🏻31l.
Niskie parametry nasienia.
🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
3 i 4dpt ⏸️
10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
12dpt beta 732 😍 prog 33.3
14dpt beta 2015 🤩 prog >60
17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚♀️🥰
21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
25+1 740g małej akrobatki 🤸♀️
29+1 1250g dzieciątka ♥️
33+2 2050g ❤️
36+0 2700g ❤️
38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸♀️
👦🏼2013r.
👧🏼2016r. -
margaret26 wrote:Muminka - na razie nie mam żadnej decyzji do podjęcia. Nie wiem co zrobiłabym w takiej sytuacji bo nigdy się w takowej nie znajdowałam. To nie takie proste.
Od mojej kuzynki córka miała robione badanie usg prywatnie prenatalne.
Wtedy wyszła jej nieprawidłowość na tyle duża że lekarz poinformował ją że na jego oko dziecko będzie mieć wady. Poszła na hmm nie wiem jak to się nazywa konkretnie ale strzykawka w brzuch i czekała na wyniki.
Każdy radził jej usunięcie. Mama, teściowa, dziadkowie a nawet mąż.
Ja wtedy byłam podczas staran o drugie dziecko. Zaczęłam się zastanawiać jak ja bym postąpiła. Zapytałam męża. Co byś zrobił? Odpowiedział że było by ciężko , że trzeba byłoby zapewnić lepszą przyszłość ale zgodziłaby się na urodzenie i wychowanie dziecka. My jej nie potępialiśmy choć modliłam się by dała szansę. Bo pewnie bardzo by to przeżyła. Pewnie całe życie zadawałaby sobie pytanie a gdyby to był błąd pomiaru. Wiedziałam że załamie się jak przerwie ciążę nawet z wskazań medycznych.
W dniu kiedy odczytywała wynik poinformowała rodzinę że zostawia to dalszemu cyklowi życia.
Urodziła zdrową córeczkę. Córeczka świetnie się rozwija. Po postu błąd pomiaru. Nie wiem tez jak jest z tym badaniem wód płodowych czy zawsze negatywny wynik ma przekierowanie na życie poza łonem matki.
Na pewno dla każdej kobiety to wyzwanie i gdzieś tam na dnie wiem że to najtrudniejsza decyzja w życiu a ten ból po smierci dziecka zostaje na zawsze .kofeinka lubi tę wiadomość
-
Renka88 wrote:No mi to tez się wydaje śmieszne jak mam wpisane w książeczce to jak się nie miało jakiś problemów to krew jest ta sama. A mi w szpitalu powiedzieli że to może być nieaktualne.
Ja przez 33 lata miałam w książeczce zdrowia wpisaną grupe krwi po mamie. Nigdy nie robiłam bo nie była mi potrzebna. Przy poronieniu mi zrobili i okazało sie ze nie mam BRh+ tylko mam BRh- i konflikt serologiczny. Brałam immunoglobuline i teraz znowu oznaczali mi grupe krwi i przeciwciała. -
Jestem po badaniu ciąża wg USG 8+5 kropek ma 1,87 cm i serduszko bije 170 uderzeń
prenatalne na nfz 15.09
juhuuu!!!!
Jeżówka9, alinalii, d'nusia, muminka83, Martka89, wiewiórka17, Karka, krówka_muffka, Karolina@, Izoleccc, Martita88, A.Kasia, domiii lubią tę wiadomość
-
W kontekście trudnych decyzji, nie wiem, czy czytałyście, jest na naszym forum taki wątek:
"Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik."
Tam jest dużo o przeżyciach wokół tych badań.
Czytam i śledzę tę dyskusję na bieżąco. Jest niezwykle poruszająca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:00
-
Renka88 wrote:Jestem po badaniu ciąża wg USG 8+5 kropek ma 1,87 cm i serduszko bije 170 uderzeń
prenatalne na nfz 15.09
juhuuu!!!!
To już nie taki kropek, moja droga!
Gratulacje!muminka83 lubi tę wiadomość