Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina zazdroszczę, oczywiście tak pozytywnie
Ja mam prenatalne we wtorek, już się nie mogę doczekać
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i nie będę miała podstaw do panikowania przez jakiś czas chociaż
A dziś moja mama, a potem jeszcze teściowa, niezależnie od siebie stwierdziły, że brzuch mi się zaokrągliłMam nadzieję, że to nie znaczy że roztyję się raz dwa i będę ogromnym baloooonem na końcu
-
Hej dziewczyny. Mam na zbyciu tabletki dla 2 trymestru Femibion Natal 2 Plus - 60 tabletek.
Zakupione 2 dni temu, a dzisiaj lekarz mi powiedział że mam brać inne i szkoda bo te mi niepotrzebnie leżą.
Może któraś chętna na zakup???? Jak tak to napiszcie wiadomość. Pozdrawiam i spokojnych 9 miesięcy i niech bąbelki rosną ładnie -
ryjkek wrote:
Smutna historia. Myślę, że postąpiłabym podobnie. W ogóle uważam, że decyzja o urodzeniu dziecka bez względu na to jakie może mieć wady jest szlachetna, ale nie wiem, czy bym się na to zdecydowała. Możecie mnie zlinczować, ale w razie wykrycia u mojego dziecka poważnych wad genetycznych bardziej skłaniałabym się ku usunięciu ciąży. Nawet jeśli dziecko by przeżyło, to po pierwsze nie zniosłabym jego ciągłego cierpienia, swojej bezsilności, a po drugie bałabym się, że nie poradzę sobie psychicznie z wychowaniem takiego dziecka. Taka jest moja opinia.
Ja nie linczuję. Mogę się pod tym podpisać, bo też mam takie podejście. Stety albo niestety.
Karolina, suupergratuluję
-
Gośśś wrote:Doti a dla czego nie chcesz ich brac? one prawie wszystkie maja podobny sklad i mozesz skonczyc opakowanie i dopiero wykupic te nowe
po co maja Ci lezec
Lekarz zalecił specjalnie dla mnie inne bo coś mi tam brakuje. Więc wolę go słuchać ładnie -
Karolina@ wrote:Zgodnie z tym, co powiedziała i moja ginka we wtorek - dziecko jest o tydzień większe i aktualnie termin porodu to 25.02.2016.
Karola,
To znaczy, że niespodziewanie stałaś się lutówką.
Ale sorry, my Cię stąd nie wypuszczamy
Gratulacje!!Karolina@ lubi tę wiadomość
-
Karolinko i tak wszystko moze sie jeszcze zmienic ja w 8tyg bylam na usg i dzidzia byla 7dni starsza i tez mi wychodzil termin na luty, a w 10tyg jak bylam to dzidzia juz idealnie pasowala na 10t1dzien wiec i z om i usg taka sama data porodu mi wyszla
Ryjkek moja kolezanka z pracy urodzila corke wlasnie 29lutegohehe smieje sie z niej ze wiedziala kiedy urodzic
no ale co jak juz sie pcha dzidzia na swiat to wiadomo korka sie nie wsadzi hehe
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
arien wrote:annak, pochwal się lepiej co dziś dobrego jedliście
No więc jadłam bardzo ciekawe dania
Najpierw zupę teoretycznie dość normalną, bo szczawiową, ale przyrządzoną w jakiś przedziwny sposób. Kwaśna, pyyyszna, z jajkiem nie w kawałku, ale takim jakby rozbełtanym w środku. Zresztą ja kocham szczawiową od dzieciństwa.
A potem jadłam sałatę z dorszem marynowanym w soli, miodzie i kiszonym buraku, z kiszonymi burakami i rzodkiewką. Powiem Wam, że to było super! Dorsz kompletnie fioletowyBuraki w smaku były jak połączenie buraka z kiszonym ogórkiem. Kwaśne, aromatyczne. Do tego rzodkiewka. A wszystko na sałacie, będącej zbiorem niesamowitych liści, z których nie wszystkie rozpoznałam. Chyba były tam m.in. liście botwinkowe i liście rzodkiewki, bo miały taki nietypowy smak. Pyyyycha. Bardzo oryginalne danie
Izoleccc, Karolina@, arien lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny