X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codzien rano pierwsze co to kawę pije i zaraz do kibelka wiec z zaparciami nie mam problemu

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jem jabłka i kiszoną kapuste....lece pozniej do kibelka że hoho ;)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez dużego parcia nie dam rady :/ i tak co 3-4 dni :( masakra istna, nic nie chce zadziałać :(
    Od poniedziałku mam zamiar spróbować jeszcze duphalac i mam nadzieję, że on rozwiąże moje problemy z wypróżnianiem.
    Z tym, że ja odkąd tylko pamiętam miałam problemy i to duże z zaparciami :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny swedza was sutki? Masakra jakas dzis od rana

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co jest z Karmelkiem? Przeleciałam kilkanaście stron i nie widzę żadnego jej wpisu.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• annak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est,
    To chodziło o wpis z jej pamiętnika.
    A tu się właśnie nie pokazuje :-/

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Love_life Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam nerwy drugi dzień spędziłam na zakupach w dwóch największych centrach handlowych i nie kupilam nic!zero! Wszystko albo krótkie albo z gumka obciskajaca na brzuszku no nie mam w czym chodzić!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ja bez dużego parcia nie dam rady :/ i tak co 3-4 dni :( masakra istna, nic nie chce zadziałać :(
    Od poniedziałku mam zamiar spróbować jeszcze duphalac i mam nadzieję, że on rozwiąże moje problemy z wypróżnianiem.
    Z tym, że ja odkąd tylko pamiętam miałam problemy i to duże z zaparciami :/

Ja przed ciążą to tak 3 razy dziennie teraz 1 nie raz 2 ale rzadko się to zdarza.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    tzn. podejrzewam ze to hemoroidy, ale to dziwne bo nic mnie nie boli ani nic nie czuje, tylko krew mam :/

A mnie tak troszkę dupka piecze nie raz dziwne uczucie nie przyjemne. Nie wiem co to

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Muminko,

A wiesz może co z domiii?
    Też jakoś zamilkła ostatnio...

Też nie wiem :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Ja codzien rano pierwsze co to kawę pije i zaraz do kibelka wiec z zaparciami nie mam problemu

Eh u mnie problem taki że ja kawy nie mogę żadnej pić bo zaraz mam problem z sercem. Zaczynam się pocić intensywnie, ręce drżą a serce bije tak mocno że aż słabo mi się robi. :( Już kiedyś próbowałam wrócić do niej i było to przykre doświadczenie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja przed ciążą to tak 3 razy dziennie teraz 1 nie raz 2 ale rzadko się to zdarza.

Zazdraszczam. Ja mam straszne. Więc chodzę co 4-5 dni i to też już wymuszone. Postanowiłam od jutra na glicerynie próbować a jak nie to chyba więcej ważyć będzie moja kupka niż ja i bobas :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Przestaje mieć a już chyba nie mam mdłości. :P
    Cycki sprawdzam 3 razy dziennie hihih i mam obrzmiałe. Wieczorem bolały podczas mycia sutki. Piękny dzień się zapowiada.
    Mykam na spacer z młodym po śniadaniu i do parku cieszyć się słońcem :D

Potem obiadek i może jakieś gry rodzinne :D

A potem zasnę w ramionach męża :D
    Oczywiście postaram się wpadać.

DZIEWCZYNY I MAM POMYSŁ. NIECH KAŻDA KTÓRA CHCE WYJMIE SŁOIK. OZDOBI GO I CODZIENNIE WRZUCI DO NIEGO KARTKĘ Z CZYMŚ POZYTYWNYM Z OKRESU CIĄŻY. NIECH TEN SŁOIK NIE MA NIC NEGATYWNEGO SAME RADOSNE SPRAWY. PO PORODZIE BĘDZIEMY SIĘ WYMIENIAĆ RADOŚCIAMI A JEŻELI KTÓRAŚ
    Z NAS BĘDZIE MIEĆ DOŁA ZAWSZE JAK PRZECZYTA TYLE POZYTYWNEJ ENERGII PEWNIE POCZUJE SIĘ LEPIEJ

kofeinka, Jeżówka9, Love_life lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, co u Was? Ja mam poranek dla siebie, mąż pojechał wczoraj sam na imieniny do teściów. Ja oficjalnie leczę przeziębienie po klimie w biurze, a tak naprawdę to nie chciałam pokazywać lekko już widocznego brzuszka i wymyślać wykrętów, dlaczego na drugiej z kolei imprezie nie piję :D

Szukam jakichś ziółek do popijania w czasie ciąży, bo moja ulubiona werbena odpadła (może wywoływać skurcze) i widzę, że dość często w sieci polecany jest nagietek:
    "Uważa się, że nagietek wzmacnia organizm przyszłej mamy i zmniejsza prawdopodobieństwo poronienia."
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=61&t=72015

Niemniej tutaj: http://klaudynahebda.pl/nagietek-lekarski/ piszą, żeby nie stosować w ciąży, ponieważ działa rozkurczowo na macicę.
    Co myślicie? Z tego co wiem wielu lekarzy poleca nospę właśnie ze względu na działanie rozkurczowe, więc jak dla mnie to brzmi raczej jak zaleta, hmmm.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie również spokojna niedziela. Mdłości juz mi ustają, tylko piersi ciągle bolą. Martwi mnie tylko jedna rzecz-jak idę siku po nocy to mój mocz wypływa tak jakby bez ciśnienia a jednocześnie dostaje bolesnego skurczu pęcherza. Wyniki bad moczu są ok, a jednak się martwię. A może to tylko przez ucisk? Sama nie wiem , poradżycie mi coś. ..

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja jadę do pracy o fu :) kilka dni męczą mnie WIECZORNE mdłości. Wczoraj myślałam, ze zemdleję. Tak czy siak dziś jest nowy dzień. Piersi mniej bolą,wiec jest pozytyw :D Jutro mam wizytę i prawdę mówiąc strasznie się boję. Ale co ma być to będzie.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hejka, u mnie również spokojna niedziela. Mdłości juz mi ustają, tylko piersi ciągle bolą. Martwi mnie tylko jedna rzecz-jak idę siku po nocy to mój mocz wypływa tak jakby bez ciśnienia a jednocześnie dostaje bolesnego skurczu pęcherza. Wyniki bad moczu są ok, a jednak się martwię. A może to tylko przez ucisk? Sama nie wiem , poradżycie mi coś. ..

Może mięśnie są bardziej zwiotczałe nie wiem ja nie analizuje sikania :P nie przejmuj się tym

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hej dziewczyny! Ja jadę do pracy o fu :) kilka dni męczą mnie WIECZORNE mdłości. Wczoraj myślałam, ze zemdleję. Tak czy siak dziś jest nowy dzień. Piersi mniej bolą,wiec jest pozytyw :D Jutro mam wizytę i prawdę mówiąc strasznie się boję. Ale co ma być to będzie.

A to pierwsza wizyta? Czy serduszkowa?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ja chyba też już lepiej się czuję :)

Ad sikania, to tez jest jakby inne rano. Wydaje mi się, że to przez to, że w nocy chodzimy rzadziej siku i troszkę pęcherz jest obciążony/ bardziej rozciągnięty.

muminka83 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na moim wykresie ciąży wychodzi że dziś zaczynam 3 miesiąc.
    Pełny 8 tydzień. Czas leci.
    I jestem pewna że już tak będzie do końca. Nie widzę innego rozwiązania.
    Czuję się zdecydowanie lepiej jak na tym etapie w pierwszej. Bo na tym etapie leżałam w szpitalu od 2 tygodni na ginekologii.

:D Żyć :D

krówka_muffka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Love_life lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ