X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codzien rano pierwsze co to kawę pije i zaraz do kibelka wiec z zaparciami nie mam problemu

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jem jabłka i kiszoną kapuste....lece pozniej do kibelka że hoho ;)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez dużego parcia nie dam rady :/ i tak co 3-4 dni :( masakra istna, nic nie chce zadziałać :(
    Od poniedziałku mam zamiar spróbować jeszcze duphalac i mam nadzieję, że on rozwiąże moje problemy z wypróżnianiem.
    Z tym, że ja odkąd tylko pamiętam miałam problemy i to duże z zaparciami :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny swedza was sutki? Masakra jakas dzis od rana

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co jest z Karmelkiem? Przeleciałam kilkanaście stron i nie widzę żadnego jej wpisu.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• annak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est,
    To chodziło o wpis z jej pamiętnika.
    A tu się właśnie nie pokazuje :-/

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Love_life Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam nerwy drugi dzień spędziłam na zakupach w dwóch największych centrach handlowych i nie kupilam nic!zero! Wszystko albo krótkie albo z gumka obciskajaca na brzuszku no nie mam w czym chodzić!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ja bez dużego parcia nie dam rady :/ i tak co 3-4 dni :( masakra istna, nic nie chce zadziałać :(
    Od poniedziałku mam zamiar spróbować jeszcze duphalac i mam nadzieję, że on rozwiąże moje problemy z wypróżnianiem.
    Z tym, że ja odkąd tylko pamiętam miałam problemy i to duże z zaparciami :/

Ja przed ciążą to tak 3 razy dziennie teraz 1 nie raz 2 ale rzadko się to zdarza.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    tzn. podejrzewam ze to hemoroidy, ale to dziwne bo nic mnie nie boli ani nic nie czuje, tylko krew mam :/

A mnie tak troszkę dupka piecze nie raz dziwne uczucie nie przyjemne. Nie wiem co to

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Muminko,

A wiesz może co z domiii?
    Też jakoś zamilkła ostatnio...

Też nie wiem :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Ja codzien rano pierwsze co to kawę pije i zaraz do kibelka wiec z zaparciami nie mam problemu

Eh u mnie problem taki że ja kawy nie mogę żadnej pić bo zaraz mam problem z sercem. Zaczynam się pocić intensywnie, ręce drżą a serce bije tak mocno że aż słabo mi się robi. :( Już kiedyś próbowałam wrócić do niej i było to przykre doświadczenie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja przed ciążą to tak 3 razy dziennie teraz 1 nie raz 2 ale rzadko się to zdarza.

Zazdraszczam. Ja mam straszne. Więc chodzę co 4-5 dni i to też już wymuszone. Postanowiłam od jutra na glicerynie próbować a jak nie to chyba więcej ważyć będzie moja kupka niż ja i bobas :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Przestaje mieć a już chyba nie mam mdłości. :P
    Cycki sprawdzam 3 razy dziennie hihih i mam obrzmiałe. Wieczorem bolały podczas mycia sutki. Piękny dzień się zapowiada.
    Mykam na spacer z młodym po śniadaniu i do parku cieszyć się słońcem :D

Potem obiadek i może jakieś gry rodzinne :D

A potem zasnę w ramionach męża :D
    Oczywiście postaram się wpadać.

DZIEWCZYNY I MAM POMYSŁ. NIECH KAŻDA KTÓRA CHCE WYJMIE SŁOIK. OZDOBI GO I CODZIENNIE WRZUCI DO NIEGO KARTKĘ Z CZYMŚ POZYTYWNYM Z OKRESU CIĄŻY. NIECH TEN SŁOIK NIE MA NIC NEGATYWNEGO SAME RADOSNE SPRAWY. PO PORODZIE BĘDZIEMY SIĘ WYMIENIAĆ RADOŚCIAMI A JEŻELI KTÓRAŚ
    Z NAS BĘDZIE MIEĆ DOŁA ZAWSZE JAK PRZECZYTA TYLE POZYTYWNEJ ENERGII PEWNIE POCZUJE SIĘ LEPIEJ

kofeinka, Jeżówka9, Love_life lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, co u Was? Ja mam poranek dla siebie, mąż pojechał wczoraj sam na imieniny do teściów. Ja oficjalnie leczę przeziębienie po klimie w biurze, a tak naprawdę to nie chciałam pokazywać lekko już widocznego brzuszka i wymyślać wykrętów, dlaczego na drugiej z kolei imprezie nie piję :D

Szukam jakichś ziółek do popijania w czasie ciąży, bo moja ulubiona werbena odpadła (może wywoływać skurcze) i widzę, że dość często w sieci polecany jest nagietek:
    "Uważa się, że nagietek wzmacnia organizm przyszłej mamy i zmniejsza prawdopodobieństwo poronienia."
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=61&t=72015

Niemniej tutaj: http://klaudynahebda.pl/nagietek-lekarski/ piszą, żeby nie stosować w ciąży, ponieważ działa rozkurczowo na macicę.
    Co myślicie? Z tego co wiem wielu lekarzy poleca nospę właśnie ze względu na działanie rozkurczowe, więc jak dla mnie to brzmi raczej jak zaleta, hmmm.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie również spokojna niedziela. Mdłości juz mi ustają, tylko piersi ciągle bolą. Martwi mnie tylko jedna rzecz-jak idę siku po nocy to mój mocz wypływa tak jakby bez ciśnienia a jednocześnie dostaje bolesnego skurczu pęcherza. Wyniki bad moczu są ok, a jednak się martwię. A może to tylko przez ucisk? Sama nie wiem , poradżycie mi coś. ..

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja jadę do pracy o fu :) kilka dni męczą mnie WIECZORNE mdłości. Wczoraj myślałam, ze zemdleję. Tak czy siak dziś jest nowy dzień. Piersi mniej bolą,wiec jest pozytyw :D Jutro mam wizytę i prawdę mówiąc strasznie się boję. Ale co ma być to będzie.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hejka, u mnie również spokojna niedziela. Mdłości juz mi ustają, tylko piersi ciągle bolą. Martwi mnie tylko jedna rzecz-jak idę siku po nocy to mój mocz wypływa tak jakby bez ciśnienia a jednocześnie dostaje bolesnego skurczu pęcherza. Wyniki bad moczu są ok, a jednak się martwię. A może to tylko przez ucisk? Sama nie wiem , poradżycie mi coś. ..

Może mięśnie są bardziej zwiotczałe nie wiem ja nie analizuje sikania :P nie przejmuj się tym

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hej dziewczyny! Ja jadę do pracy o fu :) kilka dni męczą mnie WIECZORNE mdłości. Wczoraj myślałam, ze zemdleję. Tak czy siak dziś jest nowy dzień. Piersi mniej bolą,wiec jest pozytyw :D Jutro mam wizytę i prawdę mówiąc strasznie się boję. Ale co ma być to będzie.

A to pierwsza wizyta? Czy serduszkowa?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ja chyba też już lepiej się czuję :)

Ad sikania, to tez jest jakby inne rano. Wydaje mi się, że to przez to, że w nocy chodzimy rzadziej siku i troszkę pęcherz jest obciążony/ bardziej rozciągnięty.

muminka83 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na moim wykresie ciąży wychodzi że dziś zaczynam 3 miesiąc.
    Pełny 8 tydzień. Czas leci.
    I jestem pewna że już tak będzie do końca. Nie widzę innego rozwiązania.
    Czuję się zdecydowanie lepiej jak na tym etapie w pierwszej. Bo na tym etapie leżałam w szpitalu od 2 tygodni na ginekologii.

:D Żyć :D

krówka_muffka, Izoleccc, d'nusia, A.Kasia, Love_life lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ