Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gośśś wrote:Kofeinka najpierw robil zdjecia w 2d wszystkich narzadow i mierzyl dzidzie, pozniej sam powiedzial ze "teraz zrobimy zdjecia dla mamy na pamiatke" i zrobil mi 5zdjec w3d
nawet nic o tym nie wspominalam
A chodzisz na wizyty prywatnie czy na NFZ? -
kofeinka wrote:A chodzisz na wizyty prywatnie czy na NFZ?
Ja prenatalne mialam robione przez specjaliste od tych badan, nie przez mojego gina i mialam je na nfz bo skierowanie dostalam od mojego prowadzacego...
Aneczka wczoraj bylam sama na usg bo moj M. ma nocki i lekarz pierwsze co to sie zapytal czy z kims jestem czy sama bo jak cos to zaprasza meza...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
aneczka1985 wrote:Witam nowe koleżanki. Ja mam jutro prenatalne usg (13+2 tc). Już nie mogę się doczekać z drugiej strony bardzo się denerwuję. Kochane czy zabierałyście swoich lubych na usg żeby zobaczyli dzidziolka?
Moj mąż na badaniach prenatalnych będzie po raz pierwszy na usg.
-
kofeinka wrote:Ja teraz wizytę u gina będę miała w 11 + 0 t.c
I nie umawiałam się z nim na żadne badania genetyczne, myślicie że będzie je robił?? -
I nie umawiałam się z nim na żadne badania prenatalne, myślicie że będzie je robił??Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 17:12
-
aneczka1985 wrote:To zależy, czy ma uprawnienia żeby Ci je zrobić. Jeśli ma to myślę, że może zrobić albo powie Ci żebyś się poszła na nie zapisać. W każdym razie myślę, że coś wspomni o tym.
Ja chodzę prywatnie, więc mam nadzieję, że jeśli nie będzie mógł mi zrobić tego sam u siebie w gabinecie, to zaprosi mnie na NFZ do szpitala w którym pracuje. -
I nie umawiałam się z nim na żadne badania prenatalne, myślicie że będzie je robił??
Najczesciej jak nie ma wskazan do szczegolowych badan prenatalnych to lekarz prowadzacy na wizycie normalnej poprostu zmierzy przeziernosc karkowa i sprawdzi czy maluch ma kosc nosowa, bo to jest najwazniejsze na tym etapie... Ja mialam skierowanie bo mialam w poprzednich ciazach problemy wiec mialam takie dokladniejsze to usg ktore wykonuje lekarz ktory ma rozne certyfikaty do robienia badan prenatalnych... no i bardzo fachowy sprzet na ktorym oglada wszystkie narzady dokladnie
Jezeli u Ciebie nie bylo problemow i lekarz nie zobaczy nic niepokojacego to raczej nie da Ci skierowania na takie dokladne usg prenatalne i test pappaAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś wrote:Najczesciej jak nie ma wskazan do szczegolowych badan prenatalnych to lekarz prowadzacy na wizycie normalnej poprostu zmierzy przeziernosc karkowa i sprawdzi czy maluch ma kosc nosowa, bo to jest najwazniejsze na tym etapie... Ja mialam skierowanie bo mialam w poprzednich ciazach problemy wiec mialam takie dokladniejsze to usg ktore wykonuje lekarz ktory ma rozne certyfikaty do robienia badan prenatalnych... no i bardzo fachowy sprzet na ktorym oglada wszystkie narzady dokladnie
Jezeli u Ciebie nie bylo problemow i lekarz nie zobaczy nic niepokojacego to raczej nie da Ci skierowania na takie dokladne usg prenatalne i test pappa
No i już mnie uspokoiłaś
znaczy, że jak mnie nie odeśle do innego specjalisty, to nie zobaczył nic niepokojącego -
Kofeinka dokladnie
nie powinien nigdzie Cie odsylac...
Chociaz moja kolezanka ma takiego gina ktory robi te badania i nawet jesli nie ma wskazan do takich szczegolowych to kaze je swoim pacjentka robic... bo wiadomo ma z tego kase... za usg i test pappa powiedzial jej 420zla wiadomo z ktos kto jest pierwszy raz w ciazy to sie nie zna na tym i on zamiast wytlumaczyc co i jak to wciska swoim pacjentka...
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Hej Dziewczynki
Jestem już w domuwczoraj pojechałam na IP i mnie zatrzymali na jeden dzień na obserwację. Na szczęście nic się nie dzieje złego z Bąblem. Jest i ma się jak najlepiej, ale nie lubi jak mamusia się przemęcza, a więc mam nakaz leżenia plackiem przynajmniej do końca września.
Jestem o niebo spokojniejsza mimo że brzuch troszkę boli i kręgosłup daje w kość. Dostałam dupka 3x2, nospę i lek na ciśnienie (ale nazwy nie pamiętam) bo było dość wysokie (155/90) i to mogło powodować krwawienie.
Dzięki za dobre rady i pozytywne fluidyjesteście KOCHANE!!!
Est, Renka88, Gośśś, aneczka1985, paola87, arien, A.Kasia, krówka_muffka, ksanka, domiii, Izoleccc, Karolina@, Mietka 30:), d'nusia lubią tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Fajnie masz
a co ci gin napisal na skierowaniu zeby Ci sie nalezaly za darmo ?
Nic nie pisal. Mamy w szpitalu jakis projekt unijny dla kobiet w ciąży i badania dla wszystkich są za darmo. Niezależnie od wieku itp.Gośśś lubi tę wiadomość
-
Ja jak w Katowicach robilam prenatalne to musialam miec wszystkie wypisy ze szpitali na potwierdzenie tego ze byly problemy i zeby mi sie nalezaly te badania za darmo, a wczoraj mialam je robione w Bytomiu i juz nic nie chcieli, tylko skierowanie...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]