X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Kofeinka najpierw robil zdjecia w 2d wszystkich narzadow i mierzyl dzidzie, pozniej sam powiedzial ze "teraz zrobimy zdjecia dla mamy na pamiatke" i zrobil mi 5zdjec w3d :) nawet nic o tym nie wspominalam :)

A chodzisz na wizyty prywatnie czy na NFZ?

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A chodzisz na wizyty prywatnie czy na NFZ?

Ja prenatalne mialam robione przez specjaliste od tych badan, nie przez mojego gina i mialam je na nfz bo skierowanie dostalam od mojego prowadzacego...

Aneczka wczoraj bylam sama na usg bo moj M. ma nocki i lekarz pierwsze co to sie zapytal czy z kims jestem czy sama bo jak cos to zaprasza meza...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja tez tak mam, że rano brzuch prawie normalny, a popołudniu jak sie najem to balon :P

Ja tak samo :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz wizytę u gina będę miała w 11 + 0 t.c
    I nie umawiałam się z nim na żadne badania prenatalne, myślicie że będzie je robił??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 17:09

wac4wpq.png

• Est Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1985 wrote:
    Witam nowe koleżanki. Ja mam jutro prenatalne usg (13+2 tc). Już nie mogę się doczekać z drugiej strony bardzo się denerwuję. Kochane czy zabierałyście swoich lubych na usg żeby zobaczyli dzidziolka?

Moj mąż na badaniach prenatalnych będzie po raz pierwszy na usg.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aneczka1985 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    I nie umawiałam się z nim na żadne badania genetyczne, myślicie że będzie je robił??
    To zależy, czy ma uprawnienia żeby Ci je zrobić. Jeśli ma to myślę, że może zrobić albo powie Ci żebyś się poszła na nie zapisać. W każdym razie myślę, że coś wspomni o tym.

p19uk0s350c5hp5v.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    I nie umawiałam się z nim na żadne badania prenatalne, myślicie że będzie je robił??
    Zależy od jego sprzętu i uprawnień. Ja na ostatniej wizycie się pytałam, czy mogę u niego i powiedział, że nie ma takiego sprzętu. Mieszkam w mieście wojewódzkim a u mnie jest tylko 4-5 takich gabinetów w całym mieście gdzie te badania robią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 17:12

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aneczka1985 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Moj mąż na badaniach prenatalnych będzie po raz pierwszy na usg.
    Mój również po raz pierwszy. Pytałam z ciekawości.

p19uk0s350c5hp5v.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1985 wrote:
    To zależy, czy ma uprawnienia żeby Ci je zrobić. Jeśli ma to myślę, że może zrobić albo powie Ci żebyś się poszła na nie zapisać. W każdym razie myślę, że coś wspomni o tym.

Ja chodzę prywatnie, więc mam nadzieję, że jeśli nie będzie mógł mi zrobić tego sam u siebie w gabinecie, to zaprosi mnie na NFZ do szpitala w którym pracuje.

wac4wpq.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Najczesciej jak nie ma wskazan do szczegolowych badan prenatalnych to lekarz prowadzacy na wizycie normalnej poprostu zmierzy przeziernosc karkowa i sprawdzi czy maluch ma kosc nosowa, bo to jest najwazniejsze na tym etapie... Ja mialam skierowanie bo mialam w poprzednich ciazach problemy wiec mialam takie dokladniejsze to usg ktore wykonuje lekarz ktory ma rozne certyfikaty do robienia badan prenatalnych... no i bardzo fachowy sprzet na ktorym oglada wszystkie narzady dokladnie
    Jezeli u Ciebie nie bylo problemow i lekarz nie zobaczy nic niepokojacego to raczej nie da Ci skierowania na takie dokladne usg prenatalne i test pappa

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Najczesciej jak nie ma wskazan do szczegolowych badan prenatalnych to lekarz prowadzacy na wizycie normalnej poprostu zmierzy przeziernosc karkowa i sprawdzi czy maluch ma kosc nosowa, bo to jest najwazniejsze na tym etapie... Ja mialam skierowanie bo mialam w poprzednich ciazach problemy wiec mialam takie dokladniejsze to usg ktore wykonuje lekarz ktory ma rozne certyfikaty do robienia badan prenatalnych... no i bardzo fachowy sprzet na ktorym oglada wszystkie narzady dokladnie
    Jezeli u Ciebie nie bylo problemow i lekarz nie zobaczy nic niepokojacego to raczej nie da Ci skierowania na takie dokladne usg prenatalne i test pappa

No i już mnie uspokoiłaś :)
    znaczy, że jak mnie nie odeśle do innego specjalisty, to nie zobaczył nic niepokojącego :)

wac4wpq.png

• aneczka1985 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze kojarzę, że Martita od wczoraj się nie odzywała? Miejmy nadzieję, że wszystko ok.

p19uk0s350c5hp5v.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazowy brzuch to okropna sprawa :/ ja juz myslalam ze sie go pozbylam a tu bach jedna zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i smietana i 6 miesiac ciazy gotowy :D

Izoleccc lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka dokladnie :) nie powinien nigdzie Cie odsylac... :)

Chociaz moja kolezanka ma takiego gina ktory robi te badania i nawet jesli nie ma wskazan do takich szczegolowych to kaze je swoim pacjentka robic... bo wiadomo ma z tego kase... za usg i test pappa powiedzial jej 420zl :/ a wiadomo z ktos kto jest pierwszy raz w ciazy to sie nie zna na tym i on zamiast wytlumaczyc co i jak to wciska swoim pacjentka...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robię mimo, ze nie mam wskazań ale mam bezpłatne.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja tez robię mimo, ze nie mam wskazań ale mam bezpłatne.

Fajnie masz :) a co ci gin napisal na skierowaniu zeby Ci sie nalezaly za darmo ?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki
    Jestem już w domu :) wczoraj pojechałam na IP i mnie zatrzymali na jeden dzień na obserwację. Na szczęście nic się nie dzieje złego z Bąblem. Jest i ma się jak najlepiej, ale nie lubi jak mamusia się przemęcza, a więc mam nakaz leżenia plackiem przynajmniej do końca września.
    Jestem o niebo spokojniejsza mimo że brzuch troszkę boli i kręgosłup daje w kość. Dostałam dupka 3x2, nospę i lek na ciśnienie (ale nazwy nie pamiętam) bo było dość wysokie (155/90) i to mogło powodować krwawienie.

Dzięki za dobre rady i pozytywne fluidy :) jesteście KOCHANE!!!

Est, Renka88, Gośśś, aneczka1985, paola87, arien, A.Kasia, krówka_muffka, ksanka, domiii, Izoleccc, Karolina@, Mietka 30:), d'nusia lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Fajnie masz :) a co ci gin napisal na skierowaniu zeby Ci sie nalezaly za darmo ?

Nic nie pisal. Mamy w szpitalu jakis projekt unijny dla kobiet w ciąży i badania dla wszystkich są za darmo. Niezależnie od wieku itp.

Gośśś lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak w Katowicach robilam prenatalne to musialam miec wszystkie wypisy ze szpitali na potwierdzenie tego ze byly problemy i zeby mi sie nalezaly te badania za darmo, a wczoraj mialam je robione w Bytomiu i juz nic nie chcieli, tylko skierowanie...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita swietne wiesci :) dobrze ze z dzidzia jest wszystko ok :) a Ty teraz odpoczywaj jak najwiecej :)

Est o to jeszcze lepiej :) fajnie Ci sie trafilo :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ