Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie, podbijam pytanie Est. Jusia, macie już wybrane imię?
I do innych dziewczyn, także tych, które nie znają płci: macie swoje typy?
Ja dziś złapałam znów dołek nastrojowy. A ten temat imion taki przyjemny... akurat na poprawę humoru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 20:48
-
baassiia wrote:Ja wróciłam od endokrynologa, zwiększył mi dawkę z 50 na 75 + witaminy. Wszytko ok, ale..
Przed ciąża miałam TSH 1.7, w 6 tygodniu podskoczyło do 2.2 więc, na własną rękę (czekania na wizytę 4 tyg.), zaczęłam łykać na przemian raz 50 , a raz 75. Wczorajsze wyniki TSH=1.2, czyli dużo spadło. Lekarzowi nie powiedziałam o moim eksperymencie (bo by mnie pewnie opieprzył) i pokazałam te wyniki z 6 tygodnia.
Teraz mega się zastanawiam, czy łykać to 75 codziennie, bo czuje, że już teraz te leki dają mi popalić (gorąco jest od nich,bo metabolizm przyspiesza). TSH znacznie spadło, a jak codziennie to 75 będę połykać to spadnie jeszcze, eh...
Basiu,
piszesz, że tsh podskoczylo do 2.2, u mnie norma jest do 2.5
skonsultuj, ale może nie warto łykac chemię?Est lubi tę wiadomość
do czterech razy sztuka. -
nick nieaktualnyedyś wrote:Dla dziewczynki wybrane -Ula. Dla chlopca niestety nie, a jestem swiecie przekonana, ze bedzie chlopiec.
Ula czyli Urszulka? Mojej kuzynki córa ma tak na imię, jest przerozkosznaPiękne imię bo staropolskie a raczej rzadko spotykane.
My imiona mamy wybrane już dawno. Córcia dostanie po śp. babci męża - Marianna. A syn Tymon. Małż wybrał no i pasuje do nazwiskaAle wiadomo, że jak się dziecko urodzi i nijak nie będzie np na Tymona wyglądać to "na chama" nie będziemy mu takiego imienia nadawać
Wydaje mi się, że to nie imię nadaje charakter człowiekowi a odwrotnie - czasami po prostu patrzysz na malucha i od razu wiesz jak powinien mieć na imię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 21:11
Est lubi tę wiadomość
-
U Nas Zosia/Olga lub Leon. Jednak obstawiamy chłopaka
Jusiak - nie zazdroszczę bólu zęba, chociaż nie wiem co to za uczucie bo nigdy nie doświadczyłam. Trzymam kciuki żeby przeszło!
Martita - teraz możesz tylko leżeć i pachnieć!
Martita88 lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po;-)
Dzidzia spala, musieliśmy ja obudzićszalała jak opetana
W badaniu wyszło wszystko w porządku, dzisiaj doświadczyłam najbliższego spotkania z maleństwemserducho biło 163 uderzenia, małe paluszki u rąk były cudowne
Gośśś, A.Kasia, Est, Lilou1984, Izoleccc, Karka, Karolina@, d'nusia, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
anie93lica wrote:Jesteśmy po;-)
Dzidzia spala, musieliśmy ja obudzićszalała jak opetana
W badaniu wyszło wszystko w porządku, dzisiaj doświadczyłam najbliższego spotkania z maleństwemserducho biło 163 uderzenia, małe paluszki u rąk były cudowne
Świetnie kolejne dobre wiadomości, gratuluję
My co do imion mamy duży problem, żeby podobało się obojgu Hehemi np Amelia, Gabriela, Pola, Nadia a chłopak Marcel, Kacper
-
Kochane byłam dziś na prenatalnych dzidzia zdrowa widok nie do opisania poplakalam się bo zakochalam się od pierwszego wejrzenia
widziałam wszystko oprócz płci
otwieralo buzkę jak rybka i dotykalo nosek.CUDO MOJE! Juz widzialam ze jest piekne heh.okazało się ze będę lutowka 23.02 wychodzi teraz ale chyba i tak zostaje z Wami.
jagood, Est, edyś, A.Kasia, Izoleccc, Vincent, baassiia, MeAmerie, Gośśś, Karolina@, domiii, d'nusia, krówka_muffka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, cudownie czytać takie wieści!
Jusia, mam nadzieję, że uda Ci się spokojnie przespać noc.
Co do imion to dla chłopca mamy wybrane Bartosz, choć mi ostatnio bardzo podoba się Franciszek. Jednak Bartosz to imię po naszym przyjacielu, który zmarł w zeszłym roku, więc zapewne tak zostanie. A dla dziewczynki dyskusje trwają. Faworytem jest Ada - Adrianna. Ale na naszej liście są też takie imiona jak Amelia, Laura, Helena.