Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
jagood wrote:oby to nic poważnego! leć do dentysty, im szybciej tym lepiej
Ja musiałam zrobić kanałówke bez znieczulenia w pierwszej ciąży, gorzej niż poród:]
Jusiakp pędz do specjalisty
Słyszałam że teraz można dawać znieczulenie kobietom w ciąży.... -
jagood wrote:Basiu,
piszesz, że tsh podskoczylo do 2.2, u mnie norma jest do 2.5
skonsultuj, ale może nie warto łykac chemię?
Moj endo powiedzial, ze najlepiej zeby TSH ponizej 2 utrzymywac. No nic dalej bede jesc te leki, tak jak jadkam i za 3-4 tygodnie powtorze krew.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 07:54
-
muminka83 wrote:Słyszałam że teraz można dawać znieczulenie kobietom w ciąży....
Jedyne co to przeswietlenia nie wolno, ja miala szczescie, bo mialam z miesiaca wczesniej, wiec mogl skorzystac.
Poza tym, znalazlam mala dziurke na innym zebie i tez bede z nia szla, ale czekam na koniec 1 trymestru juz, bo to nie jest pilne.
Jesli ktos ma bolacego zeba, albo tak jak ja w trakcie leczenia to zrobic trzeba. Jak boli to znaczy, ze jest stan zapalny a to jest grozniejsze od znieczulenia. Wiadomo najlepiej wszystko zrobic przed ciaza, ale ja np nie sadzilam, ze tak szybko sie uda zaciazyc i bylam pewna ze zeba skoncze wczesniej:p Poza tym jak ktos mega boi sie brac znieczulenie, to moze wytrzyma bez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 08:10
-
Ja u dentysty zawsze jadę bez znieczulenia, bo tego zastrzyku boję się najbardziej
Ale nigdy nie miałam kanałowego, raczej drobniejsze sprawy, da się wytrzymać. Ja byłam u dentysty akurat dzień po tym jak dowiedziałam się o ciąży, więc zrobiła mi tylko jeden ząb, a reszta, jakieś drobne sprawy, powiedziała że we wrześniu jak już się Dzidzia bezpiecznie i pewnie będzie trzymać
-
Mierzylam sie w pasie rano (pod pepkiem) i + 3-4cm:)
Poza tym moj brzuch wyglada tylko jakbym sie troche zapusila, ja duzo cwiczylam i mialam raczej plaski, a teraz wyglada jak tluszczowa oponka :p daleko mi do wygladu ciazowki:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 08:26
-
Cześć Wam Marcowe Mamuśki
Mam koleżankę dentystke i kiedyś mi tłumaczyła że są dwa rodzaje znieczulenia i kobieta w ciąży daje się to słabsze bo czegoś tam nie zawiera, ale w przypadku skomplikowanych i bolesnych przypadków dają też to mocniejsze.
Co do imion to dla dziewczynki mam aż za dużo: Pola,Ada,Maria i Baśka.
Dla chłopca: Aleksander, Tymek i Adaś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 08:20
-
basssiia ja też mam niedoczynność tarczycy i potwierdzam, mój endo też każe mieć tsh poniżej 2. Ja przed ciążą miałam 1,3 i bez sprawdzania wyniku w ciążu zwiększył mi z 62,5 do 88. Generalnie zasada jest taka, że trzeba zwiększyć o przynajmniej 20% dawkę...
Co do imion to nam podobają się Olek, Julek, gorzej z dziewczynkami....
-
paola87 wrote:Ja u dentysty zawsze jadę bez znieczulenia, bo tego zastrzyku boję się najbardziej
Ale nigdy nie miałam kanałowego, raczej drobniejsze sprawy, da się wytrzymać. Ja byłam u dentysty akurat dzień po tym jak dowiedziałam się o ciąży, więc zrobiła mi tylko jeden ząb, a reszta, jakieś drobne sprawy, powiedziała że we wrześniu jak już się Dzidzia bezpiecznie i pewnie będzie trzymać
Tez byłam ale jeszcze jak nie wiedziałam że jestem w ciąży. Zrobiłam test wyszedł negatywny i miałam kontrolę kanałowego i zrobili mi Rentgen wiecie jak się zdenerwowalam jak po tyg test był pozytywny. Od razu zadzwoniłam do lekarza i mnie uspokoiła ze jak miałam założony kaftanik to nie ma paniki.baassiia lubi tę wiadomość
-
astoriaa wrote:basssiia ja też mam niedoczynność tarczycy i potwierdzam, mój endo też każe mieć tsh poniżej 2. Ja przed ciążą miałam 1,3 i bez sprawdzania wyniku w ciążu zwiększył mi z 62,5 do 88. Generalnie zasada jest taka, że trzeba zwiększyć o przynajmniej 20% dawkę...
Co do imion to nam podobają się Olek, Julek, gorzej z dziewczynkami....
-
Hejka, gratuluję udanych wizyt, super że coraz więcej dobrych wieści! (Domiii, to zdjęcie jest REWELACYJNE, maluch wygląda jakby robił brzuszki
)
Mnie się udało wczoraj umówić do super specjalistki od USG genetycznego, to już za 2 tyg (będę w 11t6d więc idealnie), nie mogę się doczekać.
Co do imienia: na 100% mamy wybrane drugie - Anna po mojej mamie. Na pierwsze jest mocny typ, ale nie piszę bo może nam się jeszcze zmieni.
Co do dentysty: tuż przed zajściem poszłam na przegląd i powiedziałam żeby wymienił "na zapas" moje stare plomby, bo planuję ciążę i jak wtedy się coś posypie to nie dam rady bez znieczulenia. A dentysta na to, że teraz są takie znieczulenia które można w ciąży stosować.domiii lubi tę wiadomość
-
dzień dobry
ja kisnę w pracymiłęgoo dniaa
-
Mi sie podoba Julka/Julia, ale problem w tym, ze nie tylko mi:p wiec raczej zrezygnujemy i bedzie Laura lub Wiktoria. Dla chlopca, jeszcze nie wiemy. Moze Dawid, moze Adrian; chociaz na brzuszek mowimy Michaszek:p i jak tak dalej bedzie to, to imie sie przyklei
A no i obstawiamy chlopca, ja sie zdziwie jak bedzie dziewczynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 08:58
-
nick nieaktualny
-
kleo2426 wrote:Magda lena
Dziękuję za troskę tak też zrobiłam i dzisiaj wstałam jak nowa
Dzień dobry wszystkim i miłego dnia
Tak mi się dobrze śpi że jak pomyślę o wrześniu i rozpoczęciu roku szkolnego, że będę musiała rano wstawać to już jestem chora
Oj ja też jak pomyślę o październiku i roku akademickim, to aż mi słabo...
Zwłaszcza, że mam zawsze, codziennie na 8, a czasem na 7:30 -
A ja się cieszę na wrzesień. Synek do przedszkola a ja w końcu odsapnę.
Właśnie chyba mam jakąś okropną kumulację wszystkiego, pracuje w domu i poza domem, synek od lipca ciągle ze mną, do tego gotowanie obiadów, sprzątanie, pranie, prasowanie....przerasta mnie to. Tym bardziej że pracy mam dużo, klienci ciągle dzwonią a ja coraz bardziej zmęczona jestem -
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
Ja jak pomyślę o wrześniu to jestem mega szczęśliwa bo uwielbiam jesień! Jak dla mnie lato mogłoby nie istnieć gdyby jesień była taka prawdziwa, złota i słoneczna. Ciekawe jak to w tym roku będzie i czy zima nas przypili. Mam nadzieję, że nie będzie jakiś mrozów przeokrutnych bo szkoda mi kasy na ciążową zimową kurtkę
kofeinka lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Dzień dobry wszystkim
Ja jak pomyślę o wrześniu to jestem mega szczęśliwa bo uwielbiam jesień! Jak dla mnie lato mogłoby nie istnieć gdyby jesień była taka prawdziwa, złota i słoneczna. Ciekawe jak to w tym roku będzie i czy zima nas przypili. Mam nadzieję, że nie będzie jakiś mrozów przeokrutnych bo szkoda mi kasy na ciążową zimową kurtkę
heh, mam dokładnie tak samo -
Hejka
A Kasia wlasnie z ta kurtka zimowa to chyba bedzie najwiekszy problem hehe ja juz zaczynam sie zastanawiac skad taka wziasctroche mi szkoda kasy wydawac na kurtke ktora zaloze jeden seson...
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]