X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :)
    Ja na samym wstepie pytanie, czy ktoras z Was przy podcieraniu zauwazyla taka gesta, klejaca, o zoltym (lekko wpadajacym w braz) zabarwieniu Dosyc duzo tej wydzieliny bylo u mnie, co jeszcze mi sie nie zdarzylo, stad moj niepokoj :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczynka: Judyta,Amelia
    Chłopiec: Miłosz

o, my też mamy Miłosza na liście :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Cześć Wam Marcowe Mamuśki :)

Mam koleżankę dentystke i kiedyś mi tłumaczyła że są dwa rodzaje znieczulenia i kobieta w ciąży daje się to słabsze bo czegoś tam nie zawiera, ale w przypadku skomplikowanych i bolesnych przypadków dają też to mocniejsze.
    Co do imion to dla dziewczynki mam aż za dużo: Pola,Ada,Maria i Baśka.
    Dla chłopca: Aleksander, Tymek i Adaś.

Aleksander <3

A.Kasia, Renka88 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, ja się jeszcze w temacie nie orientowałam, ale moja szwagierka 2 lata temu jak była w ciąży to za puchową ciążową kurtkę dała prawie 400zł :/ W życiu tyle nie dam. Moja zimowa jest z troczkiem w pasie i tak liczę, że jak poluzuję na maksa to jakoś w nią wejdę. A na mniej mroźne dni mam gdzieś u rodziców w szafie taki stary, krótki, trapezowy płaszcz z HM, jeszcze ze studiów :D Bez problemu powinnam się w niego wcisnąć z brzuchem.

W sumie jestem już przygotowana na zimne dni, ciążowych spodni mam 4 pary, legginsów chyba z 10. Aby jakiś szerszy sweter sobie w zimę kupię i jakoś przechodzę. A potem wiosna i z wózeczkiem w teren :D:D:D Can't wait!

Gośśś, baassiia, Vincent lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowe dziewczyny - dzień dobry :) dopisałam Was :)
    muminka - wpisałam Cię na 17.03, bo jeszcze nie mamy żadnej z tym terminem :P

ps. tak sobie myślę, że jest sporo dziewczyn, które są na liście, a w ogóle się nie odzywają... mam nadzieję, że wszystko ok? dajcie jakiś znak życia :)

a w ogóle to wczoraj miałam dzień wyjęty, bo cały dzień walczyłam z kosmicznym bólem głowy :( i jedyne co mi pomagało to leżenie w ciemnym pokoju...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam w październiku ostatnie pół roku studiów... Modlę się żeby mi do października przeszły te wymioty , bo teraz leże sobie w domu , jeżdże do babci na obiadki , i dziennie staram się wyjść też na spacer chyba że czuje sie tak jak wczoraj (czyli tragedia). Dojeżdżam , i kiedy mam być na 7 w szpitalu (studiuje pielęgniarstwo) wstaje o 4.30 Boje sie też zakucia , dźwigania , i tego wszystkiego co trzeba robić na praktykach...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • baassiia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja na samym wstepie pytanie, czy ktoras z Was przy podcieraniu zauwazyla taka gesta, klejaca, o zoltym (lekko wpadajacym w braz) zabarwieniu Dosyc duzo tej wydzieliny bylo u mnie, co jeszcze mi sie nie zdarzylo, stad moj niepokoj :/
    Ja mialam taka ostatnio przez 1 dzien, w dniu gdzie powinien byc okres. Jesli to takie 1 dniowe bedzie to nie ma sie czym martwic, szczglolnie ze nie piszesz o dodatkowych objawach, np pieczenie

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

Ja mam ostatnio takie żółtawe grudki i jestem przekonana, że to infekcyjne sprawy :/ Jutro będę u ginka na przeglądzie to mam nadzieję, że poratuje.

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i zapomniałam dodqc ze według wczorajszego usg termin porodu zmienił się na 29.02.2016;-p

Love_life lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moja siostra wlasnie ma taki plaszczyk troche zozszerzany na dole wiec albo od niej albo od mamy wezne kurtke :P i tez jakos przechodze ... szkoda tyle kasy na jeden raz,a te kurtki cenia sobie tak ze szok :/
    Zreszta ja zima bede miec juz ponad 20tydzien wiec calkiem mozliwe ze bede musiec jeszcze wiecej lezec niz teraz i bede wychodzic tylko do lekarza i na badania... Jakos dam rade :D

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam zapomnialam napisac ze juz mam termin na polowkowe ustalony hehe na 19go pazdziernika :) to bedzie 20t1dz :)

domiii, A.Kasia lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Aa i zapomniałam dodqc ze według wczorajszego usg termin porodu zmienił się na 29.02.2016;-p

hahah nieźle :) ale to Ci się jeszcze może na szczęście zmienić :)

mi się przesunął na 25.02, więc się oddalam od tej przestępnej daty :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! :)

Ja nie lubię jesieni, ale tylko z takim obliczem zimnym i deszczowym. Lubię złotą, ciepłą polską jesień. Chociaż w tym roku nastawiam się na jesień z brzuszkiem, ciepłą herbatą, zapachowymi świecami i opasionymi tomami książek. I przede wszystkim z mężem popołudniami.

Ja niestety nie mam jeszcze żadnych ciuszków ciążowych na jesień/zimę. Oglądałam wczoraj legginsy na allegro, ale boję się że będą prześwitywać. O kurtce to nawet nie chcę myśleć, bo ten element garderoby spędza mi sen z powiek...

I tak jak A.Kasia nie mogę doczekać się przyszłorocznej wiosny i długich spacerów z wózkiem :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    hahah nieźle :) ale to Ci się jeszcze może na szczęście zmienić :)

mi się przesunął na 25.02, więc się oddalam od tej przestępnej daty :)

Domii mój termin to też 25.02 :):)

domiii lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja też zaczynam w październiku ostatnie pół roku studiów... Modlę się żeby mi do października przeszły te wymioty , bo teraz leże sobie w domu , jeżdże do babci na obiadki , i dziennie staram się wyjść też na spacer chyba że czuje sie tak jak wczoraj (czyli tragedia). Dojeżdżam , i kiedy mam być na 7 w szpitalu (studiuje pielęgniarstwo) wstaje o 4.30 Boje sie też zakucia , dźwigania , i tego wszystkiego co trzeba robić na praktykach...

No właśnie ja studiuję medycynę i też będę spędzać czas po szpitalach, a wiadomo że to nie jest najlepsze miejsce, ale cóż...

7470gov3xicgdrhg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale duzo z Was przeskoczlo na luty:)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadnych dodatkowych objawow Nie ma krwawienia, pieczenia, bolu, skurczy Ale siedze przez to jak na szpilkach :/ Do tej pory tak nie mialam wiec zaraz caly internet przeszperam czy to nie czop sluzowy przypadkiem W terminie miesiaczki sie juz pogubilam

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Mnie wczoraj też znowu głowa bolała, wzięłam apap:/ Nie umiałam wytrzymać. A w nocy... dostałam takich dreszczy, przykryłam się 2 kocami... Chyba się przeziębiłam, teraz tak czuję:(
    Kumpela ma kurtkę z HM'u na zimę ze swojej ciąży i powiedziała, że mi pożyczy;) hehe Chociaż tyle zaoszczędzę:D
    Ja od początku ciąży mam żółty śluz, teraz jak biorę luteinę dopochwowo jakby się uspokoiło, widać żółte, ale znacznie mniej. Lekarz mówił, że wszystko w porządku jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:46

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam się w 10 tygodniu :) moje samopoczucie juz troszkę lepsze ale wczoraj wieczorem dostałam gorączki. Dziś już spadła jest ok tylko biegunkę mam i boje się żeby się nie odwodnic...co mi sądzicie na ta biegunkę wziąść ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• polin Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Mi termin po USG wyszedł na 03.04.2016. Wg miesiączki 29-30.03.2016 zależy w jakim kalendarzu patrzę

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ