X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję pomocy. Dwa miesiące temu tsh miałam 1,8 i dawka z 25 została zwiększona do 50. Dzisiaj odebrałam wyniki i tsh 0,02!!! Co radzicie?

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się podoba Aleksander , ale ja jestem Aleksandra więc nie za bardzo ;d Ja jem na razie "ostrożnie" Dalej mam odruch wymiotny jak widzę reklamę z jedzeniem albo przechodzę na mieście obok reklamy kebaba. Już niedługo 2 trymestr , mam nadzieje że to minie ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Dziewczyny - byłam w toalecie i na wkładce zobaczyłam krew - niewiele. Przy podcieraniu nic nie było...o co chodzi?

Też tak miałam ale na początku ciąży, najpierw lekko na brązowo zabarwiony śluz a później kropla krwi.
    Okazało się , że odkleja mi się kosmówka
    Zadzwoń do swojego gina i Ci doradzi co robić.

• Kajola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :-)

Lilou1984 to znaczenie imienia Amelia też mnie zmroziło, a zwłaszcza, że osobiście znam kobietę o tym imieniu i ją dopadło przeznaczenie

Moje typy imion to Malwina i Dawid, Damian albo Dominik :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśken90 wrote:
    Też tak miałam ale na początku ciąży, najpierw lekko na brązowo zabarwiony śluz a później kropla krwi.
    Okazało się , że odkleja mi się kosmówka
    Zadzwoń do swojego gina i Ci doradzi co robić.

to samo było u mnie - odwarstwienie kosmówki...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, tarczyca w ciazy lubi szalec i latwo popasc z niedoczynnosci w nadczynnosc Skonsultuj sie szybko z endo

l22ncwa15v2ncszo.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    to samo było u mnie - odwarstwienie kosmówki...

I Co Wam powiedział lekarz? Kazał coś brać?
    Mój powiedział że mam się położyć i obserwować co się dzieje. Jeśli będzie coś bolało, albo znów coś na wkłądce to mam przyjechać. Póki co nic się nie dzieje, ale od wczoraj czuję się źle - bardzo zmęczona i ogromny ból głowy....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Mój powiedział że mam się położyć i obserwować co się dzieje. Jeśli będzie coś bolało, albo znów coś na wkłądce to mam przyjechać. Póki co nic się nie dzieje, ale od wczoraj czuję się źle - bardzo zmęczona i ogromny ból głowy....

ja dostałam duphaston i przynajmniej przez tydzień nakaz leżenia.
    potem mogę wstać, ale żadnego wysiłku fizycznego, bardzo oszczędny tryb życia i samo się naprawi podobno :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku mogłambym jeść tylko kiełbasę na zmianę z kabanosami. Teraz już nawet zapachu kiełbasy znieść nie mogę za to pasztet jest grany codziennie tak samo jak pączek posmarowany masłem orzechowym :) i w sumie tyle "zachcianek" :) aaaa no i przetworów mlecznych i mleka nie mogę, bo zaraz mi nie dobrze i kilka razy zdarzyło mi się wymiotować więc na razie ostrożnie z tymi produktami postępuję.

Ogólnie dzisiaj dziej lenia :D poszłam do warzywniaka i zakupiłam 2 kg śliwek i siedzę i wcinam :) nadrabiam też czytanie książek - moja ukochana Chmielewska, Szwaja, Lackberg i jeszcze kilka mam w zanadrzu :) ehhh zwolnienie to piękna rzecz :D aczkolwiek tęskni mi się do biura :P

kleo2426 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z apetytem bywa roznie. Mam dni kiedy na sama mysl o jedzeniu mnie skreca, a czasami ciagle mysle co by tu zjesc. Nie wszystko mi pasuje, ale staram sie jesc jak nie ma po tym wiekszych rewolucji. Denerwuje mnie tylko 'trampek' w buzi, ktory czuje po wszystkim co zjem:-/

A z takich typowych zachcianek to w poniedzialek najadlam sie slodkich wafelkow w czekoladzie, a potem mnie naszlo na sledzie, i o dziwo, czulam sie dobrze po takim polaczeniu:-P

kleo2426, Martita88 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Dziewczyny czy Wy macie już jakieś apetyty smaki na "coś"

Nie mam smaków, poza tym że dwa tygodnie chodził za mną cheeseburger z maca, w tym raz mi się sugestywnie śnił. Na szczęście przeszło.
    Ogólnie to wszystko mi śmierdzi i jedzenie wybieram raczej na zasadzie "chyba po tym nie będzie mi jeszcze gorzej", apetytu nie mam na nic. A i tak po każdym posiłku mnie mdli i dana potrawa jest już spalona bo źle się kojarzy. Jak tak dalej pójdzie to skończą się opcje i przestanę jeść w ogóle ;)

kleo2426 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżówka9 wrote:
    Nie mam smaków, poza tym że dwa tygodnie chodził za mną cheeseburger z maca, w tym raz mi się sugestywnie śnił. Na szczęście przeszło.
    Ogólnie to wszystko mi śmierdzi i jedzenie wybieram raczej na zasadzie "chyba po tym nie będzie mi jeszcze gorzej", apetytu nie mam na nic. A i tak po każdym posiłku mnie mdli i dana potrawa jest już spalona bo źle się kojarzy. Jak tak dalej pójdzie to skończą się opcje i przestanę jeść w ogóle ;)

za mną chodzą od tygodnia lody z polewą karmelową z maca właśnie :D

• Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    JA też dostałam duphaston i nakaz oszczędnego trybu życia.
    no i się okazało, że był to jednorazowy wybryk mojej kosmówki, bo do teraz ani śladu po plamieniu.
    A może dźwignęłaś coś ciężkiego?
    Nie martw się na pewno będzie dobrze :)

• Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to u nas bezapelacyjnie Alicja dla córki, a Franek ( chłop się nie chce zgodzić, a ja marzę o Franku) albo Filip (blee) - zobaczymy kto pierwszy poleci do urzędu dzidzi nadać imię, to takie będzie :P

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśken90 wrote:
    JA też dostałam duphaston i nakaz oszczędnego trybu życia.
    no i się okazało, że był to jednorazowy wybryk mojej kosmówki, bo do teraz ani śladu po plamieniu.
    A może dźwignęłaś coś ciężkiego?
    Nie martw się na pewno będzie dobrze :)

Dźwigałam wczoraj siostrzeńca, ale on waży 9 kg. Normalne podnoszę synka (16kg) i nigdy nic.
    Tylko od wczoraj gorzej się czuję, ogólnie przemęczona itp.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was kochane mamuśki :)
    jestem po badaniach prenatalnych :)
    maleństwo jest zdrowie wg USG jeszcze czekamy na wyniku testu pappa, bardzo rozbrykane było na badaniu aż ginekolog się śmiał że bardzo silny z niego mały człowieczek :) niestety nie chciał ujawnić swojej płci :)
    więc musimy czekać do kolejnego badania USG w październiku ..

miłego dnia wam życzę :)

A.Kasia, Jeżówka9, Renka88, d'nusia, Karolina@, Est, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnych zachcianek. Ale również dokucza mi ten "trampek" w ustach, co bym nie zjadła czy wypiła to później takie nieprzyjemne uczucie w ustach. Najgorzej jest po nabiale i wodzie mineralnej. Tak naprawdę to na nic nie mam ochoty, jem bo mi w brzuchu burczy albo nachodzą mnie mdłości...

• Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Dźwigałam wczoraj siostrzeńca, ale on waży 9 kg. Normalne podnoszę synka (16kg) i nigdy nic.
    Tylko od wczoraj gorzej się czuję, ogólnie przemęczona itp.
    Może i w tym jest przyczyna plamienia, a może po prostu hormony poszalały.
    Na pewno teraz musisz leżeć i nie myśleć nawet o ponoszeniu czegokolwiek. A może jest termin przewidywanej miesiączki. Moja siostra tak miała. Do 5 miesiąca w dniach kiedy miała mieć okres miała plamienia z krwią. Dlatego też długo nie wiedziała o ciąży.
    Nie martw się za mocno, bo to może jeszcze zaszkodzić. Myśl pozytywnie.
    Mi kosmówka odkleiła się bo przeszłam się 5 km na spacerek i właśnie po tym spacerku dostałam plamień.

MeAmerie lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    no dobra, wszystko dopisałam :)
    niestety ile bym nie robiła spacji i jak nie układała to belly wszystko ścieśnia i tak :( więc nieładnie to wygląda, ale jest :)
    Domiii mnie też możesz dopisać póki co z USG termin 22.03.
    Dzięki :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w koncu lepsza temperatura do zycia.
    Jak bylam u gina w poniedzialek to powiedzialam ze dalej mam plamienia powiedzial nie przejmowac sie, zamienic dupka na luteine dopochwowa i odpoczywac.
    A poniewaz na wizycie byl rowniez moj M wiec obydwaj na mnie wsiedli i wyslali na miesiaczne zwolnienie :-) bo za prace i tak mi nikt nie podziekuje a dzidzia wazniejsza, zwlaszcza ze moje cisnienie krwi troche niepokoi lekarza - na kazdym z badan mam 136/80. wiec dodatkowo kazal mi mierzyc codziennie cisnienie by sie zorientowac co i jak.
    I musze przyznac cisnienie jest nierowne - raz mam 140 raz 118 wiec pewnie dostane bana na prace.

Ogolnie co do planmienia gin zapisal mi lutteine 2x2 i musze przyznac ze po 2 dniach brania plamieni mi calkowicie przeszko - teraz mam plamienie w postaci masy tabletkowej i nic wiecej .... zastanawiam sie czy nie zmniejszyc powoli dawki i nie obserwowac co sie dzieje i w razie czego wrocic do zalecanej.

O ciazy planowalam powiedziec szefowi jakos we wrzesniu albo jak brzuszek zacznie byc bardziej widac - no i plany sie ryply - zwolnienie i zaswiadczenie wyslalam d kadr a w poniedzialek chce isc do biura i powiedziec mu ze jestem w ciazy i istnieje duze ryzyko ze moge nie wrocic przez dluzszy czas.
    Problem w tym ze prowadze project w UK, co wymagalo sporej mobilnosci i podrozy - ale to juz raczej nie moj problem, kogo dadza na moje zastepstwo.
    mam tylko maly problem - co mam z tym calym moim czasem robic!!!! chyba napisze ksiazke !

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ