X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję pomocy. Dwa miesiące temu tsh miałam 1,8 i dawka z 25 została zwiększona do 50. Dzisiaj odebrałam wyniki i tsh 0,02!!! Co radzicie?

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się podoba Aleksander , ale ja jestem Aleksandra więc nie za bardzo ;d Ja jem na razie "ostrożnie" Dalej mam odruch wymiotny jak widzę reklamę z jedzeniem albo przechodzę na mieście obok reklamy kebaba. Już niedługo 2 trymestr , mam nadzieje że to minie ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Dziewczyny - byłam w toalecie i na wkładce zobaczyłam krew - niewiele. Przy podcieraniu nic nie było...o co chodzi?

Też tak miałam ale na początku ciąży, najpierw lekko na brązowo zabarwiony śluz a później kropla krwi.
    Okazało się , że odkleja mi się kosmówka
    Zadzwoń do swojego gina i Ci doradzi co robić.

• Kajola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :-)

Lilou1984 to znaczenie imienia Amelia też mnie zmroziło, a zwłaszcza, że osobiście znam kobietę o tym imieniu i ją dopadło przeznaczenie

Moje typy imion to Malwina i Dawid, Damian albo Dominik :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśken90 wrote:
    Też tak miałam ale na początku ciąży, najpierw lekko na brązowo zabarwiony śluz a później kropla krwi.
    Okazało się , że odkleja mi się kosmówka
    Zadzwoń do swojego gina i Ci doradzi co robić.

to samo było u mnie - odwarstwienie kosmówki...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, tarczyca w ciazy lubi szalec i latwo popasc z niedoczynnosci w nadczynnosc Skonsultuj sie szybko z endo

l22ncwa15v2ncszo.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    to samo było u mnie - odwarstwienie kosmówki...

I Co Wam powiedział lekarz? Kazał coś brać?
    Mój powiedział że mam się położyć i obserwować co się dzieje. Jeśli będzie coś bolało, albo znów coś na wkłądce to mam przyjechać. Póki co nic się nie dzieje, ale od wczoraj czuję się źle - bardzo zmęczona i ogromny ból głowy....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Mój powiedział że mam się położyć i obserwować co się dzieje. Jeśli będzie coś bolało, albo znów coś na wkłądce to mam przyjechać. Póki co nic się nie dzieje, ale od wczoraj czuję się źle - bardzo zmęczona i ogromny ból głowy....

ja dostałam duphaston i przynajmniej przez tydzień nakaz leżenia.
    potem mogę wstać, ale żadnego wysiłku fizycznego, bardzo oszczędny tryb życia i samo się naprawi podobno :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku mogłambym jeść tylko kiełbasę na zmianę z kabanosami. Teraz już nawet zapachu kiełbasy znieść nie mogę za to pasztet jest grany codziennie tak samo jak pączek posmarowany masłem orzechowym :) i w sumie tyle "zachcianek" :) aaaa no i przetworów mlecznych i mleka nie mogę, bo zaraz mi nie dobrze i kilka razy zdarzyło mi się wymiotować więc na razie ostrożnie z tymi produktami postępuję.

Ogólnie dzisiaj dziej lenia :D poszłam do warzywniaka i zakupiłam 2 kg śliwek i siedzę i wcinam :) nadrabiam też czytanie książek - moja ukochana Chmielewska, Szwaja, Lackberg i jeszcze kilka mam w zanadrzu :) ehhh zwolnienie to piękna rzecz :D aczkolwiek tęskni mi się do biura :P

kleo2426 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z apetytem bywa roznie. Mam dni kiedy na sama mysl o jedzeniu mnie skreca, a czasami ciagle mysle co by tu zjesc. Nie wszystko mi pasuje, ale staram sie jesc jak nie ma po tym wiekszych rewolucji. Denerwuje mnie tylko 'trampek' w buzi, ktory czuje po wszystkim co zjem:-/

A z takich typowych zachcianek to w poniedzialek najadlam sie slodkich wafelkow w czekoladzie, a potem mnie naszlo na sledzie, i o dziwo, czulam sie dobrze po takim polaczeniu:-P

kleo2426, Martita88 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Dziewczyny czy Wy macie już jakieś apetyty smaki na "coś"

Nie mam smaków, poza tym że dwa tygodnie chodził za mną cheeseburger z maca, w tym raz mi się sugestywnie śnił. Na szczęście przeszło.
    Ogólnie to wszystko mi śmierdzi i jedzenie wybieram raczej na zasadzie "chyba po tym nie będzie mi jeszcze gorzej", apetytu nie mam na nic. A i tak po każdym posiłku mnie mdli i dana potrawa jest już spalona bo źle się kojarzy. Jak tak dalej pójdzie to skończą się opcje i przestanę jeść w ogóle ;)

kleo2426 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżówka9 wrote:
    Nie mam smaków, poza tym że dwa tygodnie chodził za mną cheeseburger z maca, w tym raz mi się sugestywnie śnił. Na szczęście przeszło.
    Ogólnie to wszystko mi śmierdzi i jedzenie wybieram raczej na zasadzie "chyba po tym nie będzie mi jeszcze gorzej", apetytu nie mam na nic. A i tak po każdym posiłku mnie mdli i dana potrawa jest już spalona bo źle się kojarzy. Jak tak dalej pójdzie to skończą się opcje i przestanę jeść w ogóle ;)

za mną chodzą od tygodnia lody z polewą karmelową z maca właśnie :D

• Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    JA też dostałam duphaston i nakaz oszczędnego trybu życia.
    no i się okazało, że był to jednorazowy wybryk mojej kosmówki, bo do teraz ani śladu po plamieniu.
    A może dźwignęłaś coś ciężkiego?
    Nie martw się na pewno będzie dobrze :)

• Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to u nas bezapelacyjnie Alicja dla córki, a Franek ( chłop się nie chce zgodzić, a ja marzę o Franku) albo Filip (blee) - zobaczymy kto pierwszy poleci do urzędu dzidzi nadać imię, to takie będzie :P

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśken90 wrote:
    JA też dostałam duphaston i nakaz oszczędnego trybu życia.
    no i się okazało, że był to jednorazowy wybryk mojej kosmówki, bo do teraz ani śladu po plamieniu.
    A może dźwignęłaś coś ciężkiego?
    Nie martw się na pewno będzie dobrze :)

Dźwigałam wczoraj siostrzeńca, ale on waży 9 kg. Normalne podnoszę synka (16kg) i nigdy nic.
    Tylko od wczoraj gorzej się czuję, ogólnie przemęczona itp.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was kochane mamuśki :)
    jestem po badaniach prenatalnych :)
    maleństwo jest zdrowie wg USG jeszcze czekamy na wyniku testu pappa, bardzo rozbrykane było na badaniu aż ginekolog się śmiał że bardzo silny z niego mały człowieczek :) niestety nie chciał ujawnić swojej płci :)
    więc musimy czekać do kolejnego badania USG w październiku ..

miłego dnia wam życzę :)

A.Kasia, Jeżówka9, Renka88, d'nusia, Karolina@, Est, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnych zachcianek. Ale również dokucza mi ten "trampek" w ustach, co bym nie zjadła czy wypiła to później takie nieprzyjemne uczucie w ustach. Najgorzej jest po nabiale i wodzie mineralnej. Tak naprawdę to na nic nie mam ochoty, jem bo mi w brzuchu burczy albo nachodzą mnie mdłości...

• Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Dźwigałam wczoraj siostrzeńca, ale on waży 9 kg. Normalne podnoszę synka (16kg) i nigdy nic.
    Tylko od wczoraj gorzej się czuję, ogólnie przemęczona itp.
    Może i w tym jest przyczyna plamienia, a może po prostu hormony poszalały.
    Na pewno teraz musisz leżeć i nie myśleć nawet o ponoszeniu czegokolwiek. A może jest termin przewidywanej miesiączki. Moja siostra tak miała. Do 5 miesiąca w dniach kiedy miała mieć okres miała plamienia z krwią. Dlatego też długo nie wiedziała o ciąży.
    Nie martw się za mocno, bo to może jeszcze zaszkodzić. Myśl pozytywnie.
    Mi kosmówka odkleiła się bo przeszłam się 5 km na spacerek i właśnie po tym spacerku dostałam plamień.

MeAmerie lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    no dobra, wszystko dopisałam :)
    niestety ile bym nie robiła spacji i jak nie układała to belly wszystko ścieśnia i tak :( więc nieładnie to wygląda, ale jest :)
    Domiii mnie też możesz dopisać póki co z USG termin 22.03.
    Dzięki :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w koncu lepsza temperatura do zycia.
    Jak bylam u gina w poniedzialek to powiedzialam ze dalej mam plamienia powiedzial nie przejmowac sie, zamienic dupka na luteine dopochwowa i odpoczywac.
    A poniewaz na wizycie byl rowniez moj M wiec obydwaj na mnie wsiedli i wyslali na miesiaczne zwolnienie :-) bo za prace i tak mi nikt nie podziekuje a dzidzia wazniejsza, zwlaszcza ze moje cisnienie krwi troche niepokoi lekarza - na kazdym z badan mam 136/80. wiec dodatkowo kazal mi mierzyc codziennie cisnienie by sie zorientowac co i jak.
    I musze przyznac cisnienie jest nierowne - raz mam 140 raz 118 wiec pewnie dostane bana na prace.

Ogolnie co do planmienia gin zapisal mi lutteine 2x2 i musze przyznac ze po 2 dniach brania plamieni mi calkowicie przeszko - teraz mam plamienie w postaci masy tabletkowej i nic wiecej .... zastanawiam sie czy nie zmniejszyc powoli dawki i nie obserwowac co sie dzieje i w razie czego wrocic do zalecanej.

O ciazy planowalam powiedziec szefowi jakos we wrzesniu albo jak brzuszek zacznie byc bardziej widac - no i plany sie ryply - zwolnienie i zaswiadczenie wyslalam d kadr a w poniedzialek chce isc do biura i powiedziec mu ze jestem w ciazy i istnieje duze ryzyko ze moge nie wrocic przez dluzszy czas.
    Problem w tym ze prowadze project w UK, co wymagalo sporej mobilnosci i podrozy - ale to juz raczej nie moj problem, kogo dadza na moje zastepstwo.
    mam tylko maly problem - co mam z tym calym moim czasem robic!!!! chyba napisze ksiazke !

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ