X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jusiakp - widzę, że idziemy podobnie :) Ja z OM mam na 2 marca a z USG na 27.02 :)
    Dziewczyny u mnie podobnie :-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii i mnie też dopisz, na 3 marca :) Chociaż myślę, że jeszcze przerośnie tą datę i będzie luty ;)

Wiewiórka na pewno możesz elektrolity pić żeby się nie odwodnić i smecte wypić ze 2 razy.

Margaret powinnaś zbadać jeszcze ft4, endo Ci tego nie zleca? No i na pewno endo będzie musiał zmodyfikować Ci dawkę, pewnie 25 i 50 na przemian, ale sama nie kombinuj :) No i do endo jak najszybciej.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj plamienia w kolorze kawy z mlekiem ale niewiele, ale myślę że to od luteiny.

A.Kasiu też mam okropnego trampka i w nocy jak się kładę to musze zwymiotowac i dopiero idę spać. Taki codzienny rytuał.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie u gina i wszystko dobrze :) Dostałam też opis mojego usg. Przezierność 1, 0, kość nosowa widoczna, czyli chyba dobrze?
    Jestem taka szczęśliwa, że widziałam wczoraj swoje Cudo i że tak pięknie rośnie :D

A.Kasia, Jeżówka9, edyś, d'nusia, Karolina@, Madzialena90, Gośśś, Est, Lilou1984, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dostałaś tą pakę z hm? Bo czekam na wrażenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A.Kasia dostałaś tą pakę z hm? Bo czekam na wrażenia :)

Aaaa, tak tak, dostałam ;) Zapomniałam o tym bo miałam wczoraj gości przez cały dzień i mi umknęło ;) Spodnie super ale niestety jeszcze troszkę muszę do nich urosnąć ;) W tych chinosach które mam pas na brzuch jest węższy i już teraz mogę je nosić a jeansy mimo, że to ta sama firma i rozmiar, są w biodrach i w ciążowym pasie póki co luźne. Zastanowię się jeszcze, czy ich nie oddam do krawcowej coby mi ten pas odrobinę zwęziła bo ogólnie wydaje mi się trochę zbyt szeroki, nawet na później.

Teraz zbieram się do koleżanki ale jak wrócę to wstawię Wam fotkę ;)

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz naszlo na blond kolor wlosow, moze nie taki perfidnie bialy ale jasne konce i ciemniejsza gora :-D comyslicie?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - trampek, tak, tego określenia mi brakowało :D Pomaga mi na niego tylko napój imbirowo-cytrynowy, po którym dla odmiany mam ślinotok :D

Ksanka - ja też PM i jak na początku ciąży dostałam krótkie l4 (plamienia, wysokie ciśnienie też było- może to u nas choroba zawodowa ;) ) to powiem Ci, że szef sam mi doradził zwolnienie i to takie już do końca. Powiedział że lepiej będzie tak niż gdybym miała chodzić w kratkę - tydzień wolnego, wdrażanie się na nowo w bieżące sprawy, znów przerwa... bo tylko się namęczę, a projekt sobie poradzi :) Projekt przekazałam, właśnie dopinam ostatnie związane z tym sprawy i potem skupiam się już tylko na ciąży i na sobie. U nas zresztą dziewczyny b.często taki scenariusz realizują, a po macierzyńskim normalnie wracają, awansują itd. Trochę miałam wyrzuty sumienia, ale jak lekarz każe się oszczędzać i bardzo na zwolnienie nalega, to wolę go posłuchać. Ciąża projektem najważniejszym ;)

ksanka lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Mnie teraz naszlo na blond kolor wlosow, moze nie taki perfidnie bialy ale jasne konce i ciemniejsza gora :-D comyslicie?

Pomysł niezły tylko czy można farbować/ rozjaśniać włosy w ciąży ? Opinie są tak różne że można zgłupieć.

Odnośnie plamień jak też mam co jakiś czas, na ten moment od jakiś 2 tygodni na szczęście spokój. Gin przepisał dupka ale mam go odstawić w 14 tygodniu. U mnie pękały jakieś naczynka stąd plamienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 12:51

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni czuje dziwny posmak w ustach. Bardzo mnie on denerwuje. Mam wrażenie że im więcej pije wody tym jest gorzej.
    Płuczę jamę ustna wywarem z wody, cytryny i rumianku. Trochę lepiej.

Dziś czuje się dziwnie. Niby mnie nic nie boli ale jestem jakaś jak kapeć. Nic mi się nie chce.
    Muszę zabrać się za obiad bo inaczej moje dziecko padnie a mi się nie chce.

Byłam dziś na targu. Kupiłam warzywka więc dziś kalafiorek na obiad plus mizeria i kompot truskawkowy.
    Deser został od wczoraj no chyba że młody zażyczy sobie naleśniki to nie będę mieć wyjścia.
    Spacer trochę przewietrzył mi głowę.

Co do rozjaśniania ja bym nie ryzykowała. Rozjaśniałam włosy 3 msc przed ciążą masakra. Wypadały garściami. Nie dawałam sobie z nimi rady więc skoro przed to w trakcie może okazać się różnie. Zamierzam jedynie farbować się ale to po 1 trymestrze by jako tako wyglądać.

Teraz mykam.... :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale piszecie jak szalone :-) a ja od rana w kuchni dziś robię dewolaje czy jak to się pisze :-P ziemniaki w przyprawach opiekane własnej roboty w sensie nie z paczki, surowke z marchwi i jabłka i kapusniak :-D mam nadzieję że na dwa dni będzie spokój ;-)

Tak pisałyście o imieniu Amelia, że musiałam sprawdzić to znaczenie...

Ja od piątku już bez duphastonu i kwasu foliowego 5 ale żadnych plamien, nic na szczęście :-) w nocy za to bolała mnie znów głowa i brzuch i w ogóle nie spałam :-( męczy mnie już ta bezsenność w ciąży!

Z zachcianek to jeszcze mnie chyba nic nie dopadło, ale od dwóch dni jem zdecydowanie więcej :-D

Ja z zachcianek to tylko seks :-P Dziewczyny tak jak do piątku zero chęci tak teraz chciałabym non stop :-D i mam pytanie do Was.
    Jeżeli lekarz dał zielone światło to oznacza, że można dużo i często? Czy lepiej nie przesadzać? M się boi no ale co mam robić gdy mi się wiecznie chce? :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zachcianek na szczęście nie ma. Czasami przyjdzie mi smak na jakiś produkt/potrawę, ale na szczęście szybko mija. Czekam tylko, kiedy wróci moja zachcianka erotyczna. Póki co poszła w las, a mąż niepocieszony.

Dzisiaj na dworze jest idealna pogoda na rower. Powiem Wam, że kocham ten sport i razem z mężem dużo jeździmy. W zeszłym roku wiosną i jesienią jak była pogoda to codziennie wieczorem robiłam taką przejażdżkę 15-20km, a w weekendy robiłam trasy z mężem 40-80km. Teraz tak mi tego brakuje, tym bardziej że zimą mąż podreperował mi moje dwa koła, a one stoją w piwnicy i zbierają kurz. Niestety nadal mam zakaz jazdy na rowerze i obawiam się, że w ciąży mogę już nie dosiąść mojego rumaka:( jesienią i zimą chyba pozostanie mi orbitrek...

A jak u Was sprawa sportowa wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 13:31

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy dać Amelia i też sprawdzę :D Lub Judyta

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 "zazdraszczam" z tym zielonym światłem.. Ja przez tą luteinę dopochwowo, mam wstrzemięźliwość.. Biedny M, ale cóż zrobić..

Nie wiem jak to jest czy można dużo i często to pytanie do bardziej doświadczonych ciężarówek :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dzieci.pl/word,Amelia,imie.html?smgputicaid=6156e5

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• polin Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na moim etapie napiszcie jakie wasze dzidzie mają CRL moja ma 6,6 mm i martwię się, że zdecydowanie za małe.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin a kiedy miałaś usg?
    Moja miała 6.4 mm w 6t6d wg OM i 6t3d wg USG (co mi się bardziej z owulką pokrywa). Lekarz powiedział, że wszystko się zgadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 13:46

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin, na pewno?
    Sprawdz jeszcze raz

l22ncwa15v2ncszo.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzę jeszcze w domu ale chyba dobrze pamiętam. Na USG wychodziło, że dzidzia jest mniejsza niż wskazuje OM o 3 dni, ale to i tak jakoś mała bardzo mi się wydaje.
    Na USG byłam w zeszły czwartek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 14:15

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Dziewczyny na moim etapie napiszcie jakie wasze dzidzie mają CRL moja ma 6,6 mm i martwię się, że zdecydowanie za małe.

Aż z ciekawości sprawdziłam mojego bobasa i miałam USG w 8t0d i wtedy CRL było 15mm.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ