X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii mam propozycję odnośnie listy obecności, aby obok daty porodu wpisywać płeć bobasa :) Z tego co się orientuję, to na razie dwie dziewczyny poznały płeć więc będzie to łatwo ogarnąć :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Cześć dziewczyny witam się w 10 tygodniu :) moje samopoczucie juz troszkę lepsze ale wczoraj wieczorem dostałam gorączki. Dziś już spadła jest ok tylko biegunkę mam i boje się żeby się nie odwodnic...co mi sądzicie na ta biegunkę wziąść ?

Ja mam na biegunkę niezawodny eco sposób ;) Łyżkę mielonej kawy (surowej) popijam szklanką wody i działa w mig. Obrzydliwe jak nie wiem ale nic mi szybciej nie pomogło niż to. Tak więc polecam :)

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołącze się do Was z terminem na 3 marca. Chociaż bobas na Usg najpierw trochę młodszy niż termin ostatniej miesiączki a teraz o kilka dni starszy ;-)

Karolina@, A.Kasia, Karka, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Domiii mam propozycję odnośnie listy obecności, aby obok daty porodu wpisywać płeć bobasa :) Z tego co się orientuję, to na razie dwie dziewczyny poznały płeć więc będzie to łatwo ogarnąć :)

jasne! :)
    jusia będzie miała dziewczynkę, a chłopca która bo zapomniałam?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia na kiedy masz termin, bo nie mam Cię na liście?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, mozesz dopisac i mnie bo ja chyba tego nie ogarnelam jeszcze, termin 07.03.2016:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Gośśśś :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Jusia na kiedy masz termin, bo nie mam Cię na liście?

wg miesiaczki 3 marca, wg usg 27 luty, ale pisz ten miesiaczkowy :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp - widzę, że idziemy podobnie :) Ja z OM mam na 2 marca a z USG na 27.02 :)

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Domi ja bede miec chlopca :)

domiii lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 myślę, że możesz wziąć zwykły węgiel, mi zawsze pomaga na takie problemy

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie spałam nic w nocy, całą noc się męczyłam z tymi zębami :(:(:( masakra jakaś :( zasnęłam koło 6 nad ranem i dopiero wstaje ehh.. zapisałam się do dentysty do którego zawsze chodziłam i teraz uwaga.. na 10 wrzesnia az... poczekam do końca tygodnia, jak nie przejdzie, to bede dzwonic do nich. Mysle ze to moze tez byc od przewiania, wczoraj jak jechalam na te badania kolezanka miala przeciag w aucie i moglo mi przewiac szczękę, bo boli mnie cała prawa góra :/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to jestem w szoku z tą płcią, nadal nie mogę uwierzyć, że będę miała dziewczynkę :) w ogóle u męża w rodzinie nie ma żadnej dziewczynki, u mnie jedna więc tym bardziej szok :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jusiakp - widzę, że idziemy podobnie :) Ja z OM mam na 2 marca a z USG na 27.02 :)
    ooooo no proszę, szkoda, że nie rodzimy w tym samym szpitalu hehe albo chociaż, że nie jesteśmy bliżej siebie, ale to się tyczy Was wszystkich dziewczyny, szkoda no nie? później jakieś spacerki razem z wózeczkami, fajnie by było :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy macie już jakieś apetyty smaki na "coś"
    bo ja generalnie jem wszystko i wszystko mi smakuje, nie przeszkadzają mi żadne zapachy etc
    może częściej sięgam po słodkie przekąski i słodkie soczyste owoce ale nie pogardzę też kanapką z pasztetem i ogórkiem kiszonym :D
    i tak się właśnie zastanawiam na jakim etapie te "zachcianki" się pojawiają bo nie pamiętam jak to było w poprzednich ciążach wiem że takie były ale od kiedy ?
    jak to jest u Was ?

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - byłam w toalecie i na wkładce zobaczyłam krew - niewiele. Przy podcieraniu nic nie było...o co chodzi?

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, wszystko dopisałam :)
    niestety ile bym nie robiła spacji i jak nie układała to belly wszystko ścieśnia i tak :( więc nieładnie to wygląda, ale jest :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alesander :) bardzo piękne imię - niestety przez to ze moj mąż nie wymawia poprawnie "R" mamy umowę, że imię dla dziecka wybieramy bez "R" ;)

Mam kilka typów męskich: m.in. Adam, Mikołaj ale niestety z dziewczynką będziemy mieli problem :)

imię Amelia podobało mi się do czasu, kiedy znajoma lekarka nie pokazał mi znaczenia tego słowa po łacinie ;)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Alesander :) bardzo piękne imię - niestety przez to ze moj mąż nie wymawia poprawnie "R" mamy umowę, że imię dla dziecka wybieramy bez "R" ;)

Mam kilka typów męskich: m.in. Adam, Mikołaj ale niestety z dziewczynką będziemy mieli problem :)

imię Amelia podobało mi się do czasu, kiedy znajoma lekarka nie pokazał mi znaczenia tego słowa po łacinie ;)

u nas też Mikołaj jest, w sumie na 1 miejscu.
    mój P umanił sobie, że imię musi być na M, żeby się ładnie komponowało z nazwiskiem hahha więc mamy mniejsze pole do wyboru :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - też żałuję, tym bardziej, że jestem na forum chyba jedyną marcówką z lubelskiego :/

MeAmerie - ale że żywą krew? A stosujesz jakieś "dowcipne" leki? Może po prostu naczynko w pochwie pękło...

Lilou1984 - mam przyjaciółkę, która nie wymawia R a nazwała dzieci Rita i Borys :D Na początku było śmiesznie a teraz już się każdy przyzwyczaił i nie zwracamy na to uwagi ;)

domiii - zaraz spróbuję wyedytować tak, żeby nasze nicki były pogrubioną czcionką to będzie bardziej przejrzyście :) I wyślę Ci na priv, ok?

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ