X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Zresztą, tak jak mówisz, jak lekarz uzna, ze trzeba zrobić to da skierowane. Ale zauwazylam, ze większość dziewczyn z naszego wątku robi te badania. Ciekawe czy prywatnie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam skierowanie na prenatalne bo w najblizszej rodzinie jest osoba z zespolem turnera. Badania mam juz w poniedzialek i bardzo sie boje tych statystyk :-(

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • aneczka1985 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Hej Dziewczynki
    Jestem już w domu :) wczoraj pojechałam na IP i mnie zatrzymali na jeden dzień na obserwację. Na szczęście nic się nie dzieje złego z Bąblem. Jest i ma się jak najlepiej, ale nie lubi jak mamusia się przemęcza, a więc mam nakaz leżenia plackiem przynajmniej do końca września.
    Jestem o niebo spokojniejsza mimo że brzuch troszkę boli i kręgosłup daje w kość. Dostałam dupka 3x2, nospę i lek na ciśnienie (ale nazwy nie pamiętam) bo było dość wysokie (155/90) i to mogło powodować krwawienie.

Dzięki za dobre rady i pozytywne fluidy :) jesteście KOCHANE!!!
    No to całe szczęście! Kochana wypoczywaj, relaksuj się i spełniaj swoje zachcianki. Wszystko będzie dobrze!

p19uk0s350c5hp5v.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita i bardzo dobrze, odpoczywaj teraz i się relaksuj :)

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Aha. Zresztą, tak jak mówisz, jak lekarz uzna, ze trzeba zrobić to da skierowane. Ale zauwazylam, ze większość dziewczyn z naszego wątku robi te badania. Ciekawe czy prywatnie.

Chyba pol na pol...
    To tez zalezy chyba od lekarza bo czasami jak jest fajny lekarz to napisze Ci na skierowaniu ze np zobaczyl na usg pepowine dwunaczyniowa (czy jakos tak sie nazywa) i tez juz te badania Ci sie beda nalezec... lub ze widzi jakies nieprawidlowosci w glowce itp... jak wie jak kombinowac to wypisze a jak nie to nic nie da :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj widziałam 2,04 cm szczęścia z pięknie bijącym serduszkiem;)
    kolejna wizyta 9 wrzesnia. juz nie moge sie doczekac!:)ale 10,5 tyg to chyba za wcześnie na prenatalne?

kofeinka i astoriaa widzę że mamy ten sam dzień 0 ;)

astoriaa, Gośśś, paola87, A.Kasia, krówka_muffka, ksanka, Izoleccc, Karolina@, kofeinka, Karka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou co do dnia ;)
    Ale jeszcze nie wiem, jak u mnie będzie, bo ciąża na usg była młodsz niż wynika z miesiączki...
    Za 2 tygodnie na się to w kolejnym usg wyjaśnić :)

7470gov3xicgdrhg.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robi usg prenatalne w enel medzie?

Ja prowadzę tam ciążę i jestem tam zapisana w 12t6d i zastanawiam się czy aby na pewno zostaną sprawdzone wszystkie parametry. Dziś umówiłam się na ten sam dzień do Lewczuka, u którego chyba Domi była, ale jeśli enel dobrze robi te badania to szkoda mi kasy i nie chciałabym komuś miejsca do ostatniej chwili zajmować.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już płeć :) o jej to w poniedziałek i ja ginekologa zapytam może mi coś zdradzi :) ale strasznie szybko :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny !!! Jestem po badaniu prenatalnym i wszystko dobrze :-) Będę miała córeczkę !!!!!!! Sama nie mogłam w to uwierzyć, ale lekarz ma naprawdę dobry sprzęt i jeśli nie jest pewny to nie mówi, lecz powiedział że powinno się sprawdzić :-D Ale się cieszę !!!! Na monitorze widziałam jak ssie kciuka :-) do tej pory jestem w szoku :)

Pięknie gratulacje jest i 1 dziewczynka :) A powiedz mi ile ma cm Córcia? Bo zastanawiam się przy jakiej wielkości widać :D

Dziewczyny gratuluję dziś wszystkich udanych wizyt tych prenatalnych , tych serduszkowych i tych kontrolnych :) Cieszę się ,że jest tak pozytywnie i każda Mamuśka jest zadowolona !

Ja wczoraj tak rano chwaliłam moje samopoczucie a popołudniu jak dostałam bólu głowy to umierałam dosłownie i już nie dałam rady i 1 raz wziełam apap...lekarz pozwolił więc mam nadzieję, że nic się nie stało .

Tak myślę czego ja mam się napić lub najeść przed prenatalnymi :D ,żeby bobas się ruszał a nie spał :)

AAa i kupiłam dziś 2 sukienki ciążowe , super materiał , będą rosły razem ze mną ale oczywiście wszystko 36 rozm , tanie nie były ale warto myślę :)

Dziewczyny jak fajnie tu z Wami , tyle z nas jest na tym samym etapie :) możemy się dzielić wszystkim eh ,cieszyć i smutać wspólnie :D

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek idę do nowego gina, bo zdecydowałam zmienić swojego obecnego. Wkurwił mnie ostatnio. Pieniądze mu do łba strzeliły! Prywatnie przyjmuje, a w poczekalni czeka się ok.2h. Przegina! za dużo pacjentek bierze! No i wizyty zaczynają trwać po 10 min. Odbębni, bierze kasę i cześć.

Także od piątku nowy Pan doktor. Niestety droższy. Najważniejsze badania już mam zrobione (a u starego gina miałam dużą zniżkę na badania) więc chociaż to dobre!

jusiakp, z tą płcią to szok :D Super! Gratulacje! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 19:33

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w poniedziałek prenatalne ;) mąż pierwszy raz idzie ze mna ;) badania mam prywatne wiec licze na 3d ;) i marze poznac płeć ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie boli głowa że nawet czytać Was nie mam siły aż mi oczy pulsują :-(

• aneczka1985 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie odezwały się zatoki :/ Jutro idę do laryngologa na konsultacje, cud, że udało mi się z dnia na dzień dostać. Masakra co to moje Maleństwo ze mną ma.

p19uk0s350c5hp5v.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Tak mnie boli głowa że nawet czytać Was nie mam siły aż mi oczy pulsują :-(
    Kochana to nie męcz się, tylko połóż się do wyrka, zimny okład na głowę i odpoczywaj. Komputer to najgorsze co może być na bolącą głowę.

kleo2426 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich "wizytowych" mam:-) oby przybywalo takich dobrych wiesci

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed prenatalnymi zjem coś słodkiego to moze pobudze trochę malucha :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doszedl mi dzisiaj jeden objaw, czyli straszny slinotok, czy miala ktoras z Was tak?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od endokrynologa, zwiększył mi dawkę z 50 na 75 + witaminy. Wszytko ok, ale..

Przed ciąża miałam TSH 1.7, w 6 tygodniu podskoczyło do 2.2 więc, na własną rękę (czekania na wizytę 4 tyg.), zaczęłam łykać na przemian raz 50 , a raz 75. Wczorajsze wyniki TSH=1.2, czyli dużo spadło. Lekarzowi nie powiedziałam o moim eksperymencie (bo by mnie pewnie opieprzył) i pokazałam te wyniki z 6 tygodnia.

Teraz mega się zastanawiam, czy łykać to 75 codziennie, bo czuje, że już teraz te leki dają mi popalić (gorąco jest od nich,bo metabolizm przyspiesza). TSH znacznie spadło, a jak codziennie to 75 będę połykać to spadnie jeszcze, eh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 20:21

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate corcia ma nie cale 6cm :-)

Dziewczyny umieram z bolu zeba :-(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ