Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:Sax, karmelek nic się nie odzywa
Nawet chyba nie dodała ostatnio żadnego wpisu do pamiętnika. Też czekam niecierpliwie na wieści, mam nadzieję że wszystko ok.
A Ty tam jak się czujesz? Fajnie, że zaglądasz do nas
fizycznie ok psychicznie zależy. jak się dowiaduje o ciążach koleżanek, to mnie śćiska...taka zazdrość, poczucie niesprawiedliwośći. ale trzymam się
patrzę często na Twoj suwaczek bo my podobnie miałyśmy chyba nie? -
jusiakp wrote:Może się orientujecie.. Od 18 maja - 18 sierpnia byłam zatrudniona na okres próbny na 1/4, wczoraj podpisałam umowę normalną na cały etat na najniższą krajową na pół roku, teraz pytanie, kiedy iść na zwolnienie, już dziś, od 1 września czy odczekać miesiąc a może dłużej? Każdy mówi inaczej. Ja i tak nie chodzę do pracy, więc nie zarabiam, bo mają już na moje miejsce zastępczynię. Nie wiem jak naliczają chorobowe czy tak jak było kiedyś że srednia w pol roku czy teraz cos sie zmienilo..
jeżeli pracowałaś na okres próbny nie ma znaczenia. Możesz iść spokojnie na zwolnienie ponieważ przepracowałaś w firmie 31 pełnych dni. Tak mówi kodeks. Ta kolejna umowa to nie ma znaczenia teraz żadnego. -
My dzisiaj po kolejnej wizycie bo zaczęłam plamić coraz częściej na szczęście jest wszystko ok.. tylko muszę się oszczędzać ale trudno to zrobić przy rocznym dziecku
pozdrawiam Was wszystkie może uda mi się w końcu trochę pod czytać Was
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
A.Kasia wrote:Sax, karmelek nic się nie odzywa
Nawet chyba nie dodała ostatnio żadnego wpisu do pamiętnika. Też czekam niecierpliwie na wieści, mam nadzieję że wszystko ok.
A Ty tam jak się czujesz? Fajnie, że zaglądasz do nas
ja też się martwię karmelkiem. Codziennie zaglądam do pamiętnika i nic. Miała niby w poniedziałek zadzwonić do lekarza i zapytać o wizytę ale nie odezwała się. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy któraś z Was ma torbiel? U mnie jest taki dość spory ale lekarz powiedział ze nie zagraża ciąży i zrobił się z pozostałości po ciąży bliźniaczej.ale idę do mojego prowadzącego lekarza na prenatalne to zapytam.hm..[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Love_life wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma torbiel? U mnie jest taki dość spory ale lekarz powiedział ze nie zagraża ciąży i zrobił się z pozostałości po ciąży bliźniaczej.ale idę do mojego prowadzącego lekarza na prenatalne to zapytam.hm..
Love_life lubi tę wiadomość
-
jusiakp wrote:Może się orientujecie.. Od 18 maja - 18 sierpnia byłam zatrudniona na okres próbny na 1/4, wczoraj podpisałam umowę normalną na cały etat na najniższą krajową na pół roku, teraz pytanie, kiedy iść na zwolnienie, już dziś, od 1 września czy odczekać miesiąc a może dłużej? Każdy mówi inaczej. Ja i tak nie chodzę do pracy, więc nie zarabiam, bo mają już na moje miejsce zastępczynię. Nie wiem jak naliczają chorobowe czy tak jak było kiedyś że srednia w pol roku czy teraz cos sie zmienilo..
najlepiej dopytać dobrej kadrowej
Ja np dostałam podwyżkę od 1 lipca i zależy mi żeby parę miesięcy popracować aby miec lepsza podstawę
A no i jeśli pójdziesz tak szybko, to może Cię spotkać kontrola ZUSuZUS moze spr czy twoja umowa nie była fikcyjna tzn. czy rzeczywiści świadczyłaś pracę,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 19:58
-
Dziewczyny czy orientujecie się może czy mogę być kierowcą na trasie 350 km?od tygodnia odstawione duphaston i kwas foliowy 5, lekarz powiedział że nie muszę już leżeć i się oszczędzać a mogę więcej się ruszać. Nie chcę wyjść na taką co przesadza ale wiadomo dziecko najważniejsze!
Chodzi mi czy jedna pozycja, ciągłe duszenie na pedały itp mogą mieć jakiś wpływ na napięcie w macicy i w jakiś sposób szkodzić? Z góry przepraszam za takie pytanie, no ale kogo pytać jak nie Was
mój gin na urlopie więc on mi nie odpowie niestety...
-
Witajcie dziołchy:)
teraz to i ja mogę odsapnąćbyłam dziś na wizycie:) moje cudeńko ciągle jest z mamusią
tak strasznie się denerwowałam bo na ostatniej i zresztą pierwszej wizycie byłam 4 tyg. temu i sama się nakręcałam!!! masakra!!! ale na szczęście jest wszystko ok:) dzidziuś jest cudny, cały czas fikał podczas badania:) jest nawet ciut starszy bo wyszło, że 10 tydz. i 0 dni:) kocham, kocham,jeszcze raz kocham:D:D za dwa tyg.mam badania prenatalne i też musi być gitara no bo jakżeby inaczej:)
przesyłam masę pozytywnej energii dla Was wszystkich:*:*
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 19:52
baassiia, A.Kasia, Est, muminka83, Jeżówka9, d'nusia, Madzialena90, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość
-
Witajcie:) Zanim nadrobię dzisiejsze wpisy dodam swój:)
Jesteśmy po wizycie u gina, dzidzia ma 5,38cm:) Jestem przeszczęśliwa:)
W pon prenatalne. Dał nam skierowanie żeby za friko było!
Wstawiam fotkę:
xxxWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:03
Est, Kokaina, baassiia, A.Kasia, Love_life, Jacqueline, alinalii, Renka88, Gośśś, muminka83, Jeżówka9, d'nusia, Lilou1984, Anaaa:), She86, krówka_muffka lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Lilou1984 wrote:Prosszzzzzz:
Składniki:
Kilogram pomidorow (ja chyba dalam wiecej i malinowe)
2 marchewki (ja dodalam te z rosolu)
Cebula, 2 zabki czosnku
Garsc natki pietruszki, bazylia
Maslo klarowane lub kokosowe
Pieprz cayenne sol tymianek majeranek
Pomidory obrac pokroic w czastki i wrzucic do garnka, gdzie gotuje sie 1 szklanka wody.
Pokrojoną cebule i czosnek poddusic na masle lub oleju kokosowym i dodac do pomidorow razem z marchewka
Dodac natke, bazylie i calosc gotowac ok 6 min
Zmiksowac
Zupa wyszla gesta wiec zamiast wody dodalam rosolu ktory ugotowalam dzien wczesniej.
Ponownie gotowac kilka minut na malym ogniu
Dosypac majeranek, tymianek i pieprz, podawac ze smietana i swiezymi listkami bazylii
Smacznego
Moj zoladek nie byl tego samego zdania co podniebienie:/
Dziękuję, w najbliższym czasie wypróbuje na pewno.
Karka , piękna dzidziaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 20:11
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Love life ja miałam o średnicy 6cm. Trzymała się 2 miesiące. Jak tylko przestałam brać luteinę zniknęła. Dr mówił, że nie zagraża maluchowi ,ale jak okazało się,że jej nie ma powiedział - miała Pani bombę wielkości pomarańczy w brzuchu,dobrze ,że mamy ją z głowy.
-
Karka, super!
Love life, piękne. Uwielbiam te zdjęcia z profilu.
Jusia, skoro zmienił Ci się wymiar etatu to nie jestem pewna czy nie musisz jednego pełnego miesiąca przepracować. I wtedy z tego co się orientuję będzie Ci się liczył macierzyński (kwota) na podstawie wynagrodzenia z pełnego etatu.Love_life, muminka83 lubią tę wiadomość
-
przeczytałam wpisy
mogę iść spać ;P dobranoc;*