Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a jakie witaminy zamierzacie brać od 2 trymestru?
Ja w 1 biorę Femibion Natal 1,
Jest odpowiednik tego na 2 trym, ale razem z jakimiś kapsułkami DHA , a ja i tak osobno piję tran, więc to mi niepotrzebne... i tak się zastanawiam co by tu łykać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 15:12
-
Magda lena wrote:Dziewczyny, a jakie witaminy zamierzacie brać od 2 trymestru?
Ja w 1 biorę Femibion Natal 1,
Jest odpowiednik tego na 2 trym, ale razem z jakimiś kapsułkami DHA , a ja i tak osobno piję tran, więc to mi niepotrzebne... i tak się zastanawiam co by tu łykać...
Ja biorę prenatal dla II trymestru[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Może się orientujecie.. Od 18 maja - 18 sierpnia byłam zatrudniona na okres próbny na 1/4, wczoraj podpisałam umowę normalną na cały etat na najniższą krajową na pół roku, teraz pytanie, kiedy iść na zwolnienie, już dziś, od 1 września czy odczekać miesiąc a może dłużej? Każdy mówi inaczej. Ja i tak nie chodzę do pracy, więc nie zarabiam, bo mają już na moje miejsce zastępczynię. Nie wiem jak naliczają chorobowe czy tak jak było kiedyś że srednia w pol roku czy teraz cos sie zmienilo..jusiakp
-
Witam,
Nareszcie wszystko nadrobiłam.
Kurczę chyba muszę zacząć podczytywać kilka razy dziennie bo raz na wieczór to zdecydowanie za żadko zeby wszystko nadrobić.
Co do latania to mam juz jeden lot za sobota w 5tyg lecieliśmy na Corfu po 3godziny w każda stronę. Dwa dni przed poszłam na usg i lekarka powiedziała ze do 33tyg moge śmiało latać a po 33tyg to juz będzie sie zastanawiać z tygodnia na tydzień. 28.08 mam kolejny lot ale tylko niecałe dwie godzinki i po kilku dniach powrót. Jedyny co mnie trochę przeraża to 12godzinny lot 07.09 będę juz wtedy prawie 11tyg no ale powrót dopiero po 2tyg wiec trochę odpocznę pomiędzy nimi.
Farbowanie ja będę napewno robić pasemka przed świetami bo udało mi sie zrobic chwile zanim zaszłam wiec przeczekam trochę dłużej niż normalnie. U mnie w salonie babeczki w ciąży maja kolor robiony cały czas. Fryzjerki używają farb bez amoniaku jak kłada na całość a jak pasemka itp to jak rozjaśniacz nie dotyka skóry głowy to śmiało robią.
Imiona chyba nigdy sie z mężem nie dogady w tym temacie wiec będzie problem tym bardziej ze maz chce bardziej polskie a ja tak zeby w uk dzieci nie miały problemu z wymawianiem. Wiec zeby były w dwóch językach. A nie tak jak moje i męża Krzysztof i Katarzyna to sobie dopiero języki łamią i tak wszyscy mówią Kate i Kris bo wygodniej
Co do wózka to chyba sie juz zdecydowałam na phil&ted navigator.
Wczesniej chcialam Stokke Crusi zakochana byłam w tym wózku ale jakos nie praktyczny juz mi sie wydaje no ale zobaczę. Myśle ze funkcjonalniej będzie kupić phil&ted navigator ale Stokke tez mi siedzi jeszcze w głowie co do bugaboo to chyba wszyscy kogo znam go maja i przy drugim dziecku musieli zmieniać bo nie ma jak na dwoje go przerobić No chyba ze sie kupi ta wersje szersza z koszykiem z boku ale one są tak nie poręczne i w większości futryn na dwoje dzieci sie nie mieści.
Ja dalej czekam na usg serduchowe. Ale jeszcze tylko do sobotyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 16:04
-
Co do imion to mi sie podobaja Piotrus, Natan, Adrian,Jaś ale chyba zostanie Piotruś, a dla dziewczynki Iga
Wyprawke mam zamiar kupowac dopiero w syczniu... Duzo rzeczy mam po Amelce, reszte dokupie
Tez myslalam nad detektorem tetna ale wlasnie boje sie ze bede panikowac jak nie znajde tetnaAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
margaret26 wrote:Goś - Piotrka to fajne chłopaki. Mam siostrzeńca o tym imieniu:)
Kiedy zaszlam w pierwsza ciaze to od razu obydwaj stwierdzilismy, ze chlopczyk bedzie Piotrus i tak w kazdej ciazy mialo byc, ale byly dziewczynki... Teraz gin powiedzial ze chyba bedzie synek wiec chyba sie wkoncu doczekalismy tego Piotrusiamargaret26 lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Witajcie:-)
Szkoda, że wcześniej do Was nie zajrzałam bo wiele zmartwien by mnie omineło. Wczoraj dowiedzialam sie ze bede miala termin na 28.03, wcześniej ciaza nie byla potwierdzona dlatego czekalam. I martwily mnie wszystkie dolegliwosci, szczególnie bóle podbrzusza. Gdybym wczesniej poczytala Wasze forum to wiedzialabym ze to normalne.
A teraz dziewczyny pytam oficjalni...przyjmiecie mnie do grona marcowych mamuś?
annak, d'nusia, A.Kasia, Karolina@, muminka83, kleo2426, Kajola, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Małgosia85 wrote:A teraz dziewczyny pytam oficjalni...przyjmiecie mnie do grona marcowych mamuś?
No jak możesz pytać, Małgosiu!
Już jesteś marcową mamusią, czy chcesz czy nie
Witamy!A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Kokaina wrote:Lilou daj przepis na ten krem, smaka mi zrobiłaś
Ja nie wymiotowałam jeszcze w ciąży na szczęście, na same mdłości pomagają mi paluszki solone
Prosszzzzzz:
Składniki:
Kilogram pomidorow (ja chyba dalam wiecej i malinowe)
2 marchewki (ja dodalam te z rosolu)
Cebula, 2 zabki czosnku
Garsc natki pietruszki, bazylia
Maslo klarowane lub kokosowe
Pieprz cayenne sol tymianek majeranek
Pomidory obrac pokroic w czastki i wrzucic do garnka, gdzie gotuje sie 1 szklanka wody.
Pokrojoną cebule i czosnek poddusic na masle lub oleju kokosowym i dodac do pomidorow razem z marchewka
Dodac natke, bazylie i calosc gotowac ok 6 min
Zmiksowac
Zupa wyszla gesta wiec zamiast wody dodalam rosolu ktory ugotowalam dzien wczesniej.
Ponownie gotowac kilka minut na malym ogniu
Dosypac majeranek, tymianek i pieprz, podawac ze smietana i swiezymi listkami bazylii
Smacznego
Moj zoladek nie byl tego samego zdania co podniebienie:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 16:19
A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Małgosia85 wrote:Witajcie:-)
Szkoda, że wcześniej do Was nie zajrzałam bo wiele zmartwien by mnie omineło. Wczoraj dowiedzialam sie ze bede miala termin na 28.03, wcześniej ciaza nie byla potwierdzona dlatego czekalam. I martwily mnie wszystkie dolegliwosci, szczególnie bóle podbrzusza. Gdybym wczesniej poczytala Wasze forum to wiedzialabym ze to normalne.
A teraz dziewczyny pytam oficjalni...przyjmiecie mnie do grona marcowych mamuś?
Witaj i rozgosc sieoczywiscie ze Cie przyjmniemy
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Jeśli chodzi o witaminy to postawiłam na nafaszerowanie się nimi na 3 miesiące przed zajściem w ciążę. Połowę tego czasu brałam Special Two z Now Foods, a drugą połowę New Life z Calivity. Teraz przerzuciłam się na Femibion Natal 1 ze wzg. na zawartość metafoliny. Najchętniej brałabym tylko tę metafolinę i nic poza tym, szkoda że w PL jest tylko w Femibionie...