Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
bassiiia , A.Kasia ja w pierwszej ciąży dostałam cukrzycę w 30 tc.Fakt, mam sporą nadwagę (ok.10-12kg) i na początku tyłam
sporo, tzn. do 30tc miałam 10kg na plusie. Potem przyszła cukrzyca, cholestaza, dwie diety na których mało co mogłam jeść
i ciążę zakończyłam finalnie z 6 kg na +. U mnie w rodzinie babcia miała cukrzycę, ale tą co się dostaje po lekach
(miała osteoporozę). Za to moja przyjaciółka wygląda jak Anja Rubik i też miała cukrzycę w dodatku z insuliną.
Co do wyprawki....jak będzie synek to mamy wszystko. A jak córa....to nie mamy nic ! Bo wszystko w motywach chłopieńcych.
Zajadam spageterię i jadę do kuzynki na urodziny -
nick nieaktualny
-
A.Kasia, a to nie wiedziałam, że takie popularne... Ja żadnej nie znam, za to rzeczywiście Kornelek u nas duuużo
Hmmm, a tak się cieszyliśmy, że wreszcie nam się jakieś imię dla dziewczynki spodobało
Ja to Wam powiem, że jak nasze dzieci będą miały naście lat, to furorę będą robić Kasie i Anie, bo kiedyś było dużo i teraz nikt tak nie daje, to pewnie będą bardzo unikatowe imiona -
ja zapłaciłam 130 z wysyłką kurierem, dzisiaj przyszedł i za drugim razem mi się udało znaleźć, w instrukcji jest napisane, że od 9 tygodnia ciąży. Dokładnie taki kupiłam http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-jpd-duzy-zestaw-i5284592952.html
Ja jestem nim zachwycona, kilka minut i moje serce się uspokoiło, że wszystko dobrze, będę słuchać pewnie do momentu poczucia ruchówmuminka83 lubi tę wiadomość
-
Ja wszędzie słyszę teraz same Amelie, Leny, Oliwery. Ja myślałam o Hannie jeszcze Emilia albo Lily mi się podoba ale w sumie jeszcze nie zdecydowaliśmy a chłopiec jeszcze trudniej chociaż i tak czuję że to dziewczynka no i ten chiński kalendarz tez tak mi pokazuje[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Renka88 wrote:Mnie się podoba Aleksander a mąż powtarza Olek Pindolek i ręce opadają.
i już się nie rymuje..ale pewnie i tak twój M coś zaraz wymyśli
do tej pory czułam się naprawdę dobrze, czasami jakieś lekkie mdłości ale to naprawde było takie "nic" i zaraz przechodziło
wczoraj naszło mnie na krem z pomidorów. ugotowałam taki zdrowy na pięknych pomidorkach letnich i na rosołku bez żadnych kostek
zjadłam ze smakiem (zreszta mąż 2 michy wciągnął bo był taki dobry)
i się zaczęło...
mdłości straszne
potem wymiotowałam całą noc....dzisiaj nad ranem tez (w sumie z 5 razy)
dzisiaj żołądek ściśnięty. wmusiłam w siebie jakas kajzerke rano, ale glodna jestem strasznie a na wszystko mi sie cofa ... koszmar!
znacie jakiś ratunek. ktoraś też tak miała? bo dla mnie to jakaś nowość
chyba juz nie tknę kremu z pomidorów do końca zycia
leże i zdychamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 15:01
Renka88 lubi tę wiadomość
-
A ja będę w późniejszym czasie podsłuchiwać dzieciątko stetoskopem
Nie inwestuję w gadżety,które mogą być zawodne bo np nie usłyszę tętna ze względu na ułożenie malucha. Niepotrzebny stres.
Renka88, A.Kasia, domiii, Love_life, Est lubią tę wiadomość
-
margaret26 wrote:A ja będę w późniejszym czasie podsłuchiwać dzieciątko stetoskopem
Nie inwestuję w gadżety,które mogą być zawodne bo np nie usłyszę tętna ze względu na ułożenie malucha. Niepotrzebny stres.
Jestem tego samego zdaniamargaret26 lubi tę wiadomość
jusiakp
-
Lilou nie chcę Cię martwić,ale może właśnie zaczęły się u Ciebie mdłości i wymioty? Mi pomagała herbata imbirowa,cukierki i liziaki imbirowe. Piłam dużo wody. I znam to uczucie wiecznego głodu ,a potem wychodzi szybciej niż weszło. Trzymaj się dzielnie!
-
Lilou1984 wrote:Zawsze może być Alek a nie Olek
i już się nie rymuje..ale pewnie i tak twój M coś zaraz wymyśli
do tej pory czułam się naprawdę dobrze, czasami jakieś lekkie mdłości ale to naprawde było takie "nic" i zaraz przechodziło
wczoraj naszło mnie na krem z pomidorów. ugotowałam taki zdrowy na pięknych pomidorkach letnich i na rosołku bez żadnych kostek
zjadłam ze smakiem (zreszta mąż 2 michy wciągnął bo był taki dobry)
i się zaczęło...
mdłości straszne
potem wymiotowałam całą noc....dzisiaj nad ranem tez (w sumie z 5 razy)
dzisiaj żołądek ściśnięty. wmusiłam w siebie jakas kajzerke rano, ale glodna jestem strasznie a na wszystko mi sie cofa ... koszmar!
znacie jakiś ratunek. ktoraś też tak miała? bo dla mnie to jakaś nowość
chyba juz nie tknę kremu z pomidorów do końca zycia
leże i zdycham
Lilou daj przepis na ten krem, smaka mi zrobiłaś
Ja nie wymiotowałam jeszcze w ciąży na szczęście, na same mdłości pomagają mi paluszki solone
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Lilou najgorzej jak masz pusty żołądek. Postaraj się cokolwiek zjeść. Mi wchodzi w takich momentach arbuz.
Lilou1984 lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]