Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
annak , trzymamy kciuki ! A mi wyskoczyła opryszczka ;/ W ciąży niebezpieczna jest gdy wyskoczy pierwszy raz, ja mam raz na rok , właśnie o tej porze. Zawsze używałam plastrów , ale teraz się bałam i mam żel krzemionkowy który nic nie daje , ale tylko ten żel można w ciąży. Myje 50 razy dziennie ręce żeby nie przenieść tej opryszczki z luteiną wiadomo gdzie..zwariować można;d
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyskowroneczka87 wrote:Dziewczyny, ja z takim pytaniem. Kupujecie juz ciazowe ubrania? Chcialam sobie kupic spodnie bo z obecnych juz wyroslam, ale jak mierzylam normalne tylko wieksze to i tak mam wrazenie ze wcinaja sie w brzuch. Myslalam zeby kupic juz z ciazowa gumka zeby bylo wygodnie ale czy to nie za wczesnie na taka odziez? Ale w koncu o wygode chodzi... I juz sama niewiem.
-
annak wrote:Jesteś z Krakowa?!
Bo ja tak, tylko od 8 lat mieszkam w Wawie. Ale akurat jutro pomykamy z mężem do Kraka.
Hehe, a ja 10 lat spędziłam w W-wieAktualnie mieszkam pod Krakowem, jakbyś czasem przejeżdżała przez okolice Wieliczki to zapraszam na herbatkę
-
Jeżówka9 wrote:Hehe, a ja 10 lat spędziłam w W-wie
Aktualnie mieszkam pod Krakowem, jakbyś czasem przejeżdżała przez okolice Wieliczki to zapraszam na herbatkę
Dziękuję, będę pamiętać -
Annak, trzymam kciuki i przesyłam same dobre myśli!
A co do ubrań ciążowych to ja kupiłam już sobie cztery bluzki, choć jedną muszę zwrócić, trzy sukienki, rajstopy ciążowe i jedne dresy. Za parę tygodni planuję jeszcze ze dwie pary spodni, które będą nadawały się do pracy, bo teraz bez problemu mieszcze się w dotychczasowe, mam opcję zapięcia ich luźniej.
-
nick nieaktualnyDziewczyny, nie wiem czy wiecie, ale można też kupić samą wstawkę do spodni dla ciężarnych. Dzięki temu można nosić swoje spodnie sprzed ciąży i nie trzeba kupować nowych. Wstawka wygląda tak:
http://mamygadzety.pl/wstawka-do-spodni-flexi-belt/
Nie miałam takiej wstawki ale wydaje się fajnym pomysłem. Mam za to takie zwykłe pasy ciążowe, które się nakłada na rozpięte spodnie ale nie używam ich bo jak dla mnie są niewygodne i się podciągają. -
Martka, smaruj je koniecznie, jest szansa, że wtedy nie będą bardzo widoczne.
A.Kasia, tylko ten pas, który wysłałaś chyba średnio się sprawdza, z tego co pamiętam Marysia była z niego mało zadowolona.
Znacie kogoś kto ma do sprzedania adapter do pasów samochodowych? -
nick nieaktualnyRobaczek89 wrote:A.Kasia, tylko ten pas, który wysłałaś chyba średnio się sprawdza, z tego co pamiętam Marysia była z niego mało zadowolona.
Kurcze, szkoda bo zawsze to wychodzi taniej kupić jedną wstawkę i móc ją przekładać do kilku spodni
Dopiero przeczytałam recenzjęLink dodałam ze względu na fotki i nawet nie spojrzałam co tam jest napisane
Czy ja wiem czy to taka wiocha chodzić z taką wkładką. Do jakiejś dłuższej bluzki czy tuniki mogłabym to założyć. Gorzej jeśli faktycznie się zsuwa. No ale tak to jest, nie każdemu wszystko się sprawdzi. Moje koleżanki z tych zwykłych nakładanych pasów ciążowych do spodni były zadowolone a ja nijak nie umiem tego nosić, żeby było mi wygodnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 23:03
-
annak wrote:Dziewczyny kochane,
Jutro przed południem moja "wizyta-werdykt". Kontrolne USG, na którym mamy sprawdzić, czy serduszko przyspieszyło.
Już zaczyna mnie chwytać nerwówka. Jeszcze nie jakaś krytyczna, ale już powoli... Same wiecie.
Dlatego postanowiłam do Was napisać.
Pewnie będzie to najdziwniejsza prośba na wątku marcówkowym, ale, proszę... trzymajcie kciuki za nas, wysyłajcie pozytywne myśli, módlcie się, odprawcie rytuały, cokolwiek co przyjdzie Wam do głowy. Do jakichkolwiek instancji, które znacie i w które wierzycie.
Może jak te wszystkie dobre myśli się zbiorą i przemnoży się to przez FHR z zeszłego tygodnia, to jutro usłyszę, że serce wali jak galop stada koni.
Boję się.
[przepraszam za ten mało energetyczny wątek, ale na pewno zrozumiecie]
[cieszę się, że jesteście :-*]
Boję się...
Kochana myślę , wspieram, modlę sięI trzymam kciukasy. Nie ma innej opcji. Musi być dobrze!!!!!!!
-
Ja właśnie idę na wizytę nam nadzieje ze i za mnie trzymacie kciuki choc troche, bo czuje się niezauwazana na forum, pozdrawiam dziewczyny
muminka83, Love_life, Jacqueline, edyś, annak, A.Kasia, 26Asia, Anaaa:), Karolina@, Lilou1984, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość
-
kasieńka 1985 wrote:Ja właśnie idę na wizytę nam nadzieje ze i za mnie trzymacie kciuki choc troche, bo czuje się niezauwazana na forum, pozdrawiam dziewczyny
Za każdą trzymamy kciuki.Może to wynika z faktu , że mało się udzielasz a w przypływie postów jakie jesteśmy w stanie utworzyć umyka nam to. Nie bierz tego do siebie kochana.
Powodzenia i daj znać jak po wizycie. Na którą masz? -
kasieńka 1985 wrote:Ja właśnie idę na wizytę nam nadzieje ze i za mnie trzymacie kciuki choc troche, bo czuje się niezauwazana na forum, pozdrawiam dziewczyny
Kasieńka trzymam kciuki i za Was![link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
kasieńka - podzielam zdanie muminki
Czekam z niecierpliwością na każde dobre wieści , ale pewnie czasem zdarza mi się coś przegapić
Musi być dobrze - zdaj nam szczegółową relację po wizycie
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
MeAmerie, super, będziemy się mogły ustawiać na spacerki z wózkami
Jest jeszcze ktoś z Krakowa? Fajna była ta lista w excelu kiedyś, bo było tam miasto (chyba).
Kasieńka - ja też podzielam zdanie MuminkiPowodzenia, daj znać
MeAmerie, MeAmerie lubią tę wiadomość
-
Kasieńka, będę trzymać kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 08:07