X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak , trzymamy kciuki ! A mi wyskoczyła opryszczka ;/ W ciąży niebezpieczna jest gdy wyskoczy pierwszy raz, ja mam raz na rok , właśnie o tej porze. Zawsze używałam plastrów , ale teraz się bałam i mam żel krzemionkowy który nic nie daje , ale tylko ten żel można w ciąży. Myje 50 razy dziennie ręce żeby nie przenieść tej opryszczki z luteiną wiadomo gdzie..zwariować można;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Dziewczyny, ja z takim pytaniem. Kupujecie juz ciazowe ubrania? Chcialam sobie kupic spodnie bo z obecnych juz wyroslam, ale jak mierzylam normalne tylko wieksze to i tak mam wrazenie ze wcinaja sie w brzuch. Myslalam zeby kupic juz z ciazowa gumka zeby bylo wygodnie ale czy to nie za wczesnie na taka odziez? Ale w koncu o wygode chodzi... I juz sama niewiem.
    Ja dziś kupiłam jedną parę dżinsów i jedne spodnie dresowe w h&m mama. Obie pary są z gumką. Uff jaka ulga i nic mnie w końcu nie uwiera

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, będziemy bardzo mocno trzymać kciuki! Przesyłam samą pozytywną energię i pamiętaj, że trzeba wierzyć! My wierzymy w Twoją fasolke, jest silna i na pewno serduszko będzie pięknie biło :-*

muminka83 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Jesteś z Krakowa?!
    Bo ja tak, tylko od 8 lat mieszkam w Wawie. Ale akurat jutro pomykamy z mężem do Kraka.

Hehe, a ja 10 lat spędziłam w W-wie :) Aktualnie mieszkam pod Krakowem, jakbyś czasem przejeżdżała przez okolice Wieliczki to zapraszam na herbatkę :)

• annak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżówka9 wrote:
    Hehe, a ja 10 lat spędziłam w W-wie :) Aktualnie mieszkam pod Krakowem, jakbyś czasem przejeżdżała przez okolice Wieliczki to zapraszam na herbatkę :)

Dziękuję, będę pamiętać ;-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Est Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, Kochana, trzymam kciuki! Wszystko będzie dobrze!!!!!!!
    Pisz od razu.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, trzymam kciuki i przesyłam same dobre myśli!

A co do ubrań ciążowych to ja kupiłam już sobie cztery bluzki, choć jedną muszę zwrócić, trzy sukienki, rajstopy ciążowe i jedne dresy. Za parę tygodni planuję jeszcze ze dwie pary spodni, które będą nadawały się do pracy, bo teraz bez problemu mieszcze się w dotychczasowe, mam opcję zapięcia ich luźniej :).

43kt9vvjbmmercyy.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżówka9 wrote:

Haha, prawie moje okolice ;)

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy wiecie, ale można też kupić samą wstawkę do spodni dla ciężarnych. Dzięki temu można nosić swoje spodnie sprzed ciąży i nie trzeba kupować nowych. Wstawka wygląda tak:

http://mamygadzety.pl/wstawka-do-spodni-flexi-belt/

Nie miałam takiej wstawki ale wydaje się fajnym pomysłem. Mam za to takie zwykłe pasy ciążowe, które się nakłada na rozpięte spodnie ale nie używam ich bo jak dla mnie są niewygodne i się podciągają.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie dziewczęta rozstępy na piersiach? Wlasnie wyszłam spod prysznica i zobaczyłam czerwone pręgi bo bokach obu piersi...jejku zeby tylko brzuch dało sie uchronić ...:)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, smaruj je koniecznie, jest szansa, że wtedy nie będą bardzo widoczne.

A.Kasia, tylko ten pas, który wysłałaś chyba średnio się sprawdza, z tego co pamiętam Marysia była z niego mało zadowolona.

Znacie kogoś kto ma do sprzedania adapter do pasów samochodowych?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    A.Kasia, tylko ten pas, który wysłałaś chyba średnio się sprawdza, z tego co pamiętam Marysia była z niego mało zadowolona.

Kurcze, szkoda bo zawsze to wychodzi taniej kupić jedną wstawkę i móc ją przekładać do kilku spodni :/

Dopiero przeczytałam recenzję :D Link dodałam ze względu na fotki i nawet nie spojrzałam co tam jest napisane ;) Czy ja wiem czy to taka wiocha chodzić z taką wkładką. Do jakiejś dłuższej bluzki czy tuniki mogłabym to założyć. Gorzej jeśli faktycznie się zsuwa. No ale tak to jest, nie każdemu wszystko się sprawdzi. Moje koleżanki z tych zwykłych nakładanych pasów ciążowych do spodni były zadowolone a ja nijak nie umiem tego nosić, żeby było mi wygodnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 23:03

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziewczyny kochane,

Jutro przed południem moja "wizyta-werdykt". Kontrolne USG, na którym mamy sprawdzić, czy serduszko przyspieszyło.
    Już zaczyna mnie chwytać nerwówka. Jeszcze nie jakaś krytyczna, ale już powoli... Same wiecie.
    Dlatego postanowiłam do Was napisać.

Pewnie będzie to najdziwniejsza prośba na wątku marcówkowym, ale, proszę... trzymajcie kciuki za nas, wysyłajcie pozytywne myśli, módlcie się, odprawcie rytuały, cokolwiek co przyjdzie Wam do głowy. Do jakichkolwiek instancji, które znacie i w które wierzycie.

Może jak te wszystkie dobre myśli się zbiorą i przemnoży się to przez FHR z zeszłego tygodnia, to jutro usłyszę, że serce wali jak galop stada koni.

Boję się.

[przepraszam za ten mało energetyczny wątek, ale na pewno zrozumiecie]

[cieszę się, że jesteście :-*]

Boję się...

Kochana myślę , wspieram, modlę się :D I trzymam kciukasy. Nie ma innej opcji. Musi być dobrze!!!!!!!

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie idę na wizytę nam nadzieje ze i za mnie trzymacie kciuki choc troche, bo czuje się niezauwazana na forum, pozdrawiam dziewczyny

muminka83, Love_life, Jacqueline, edyś, annak, A.Kasia, 26Asia, Anaaa:), Karolina@, Lilou1984, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Ja właśnie idę na wizytę nam nadzieje ze i za mnie trzymacie kciuki choc troche, bo czuje się niezauwazana na forum, pozdrawiam dziewczyny

Za każdą trzymamy kciuki. :D Może to wynika z faktu , że mało się udzielasz a w przypływie postów jakie jesteśmy w stanie utworzyć umyka nam to. Nie bierz tego do siebie kochana.
    Powodzenia i daj znać jak po wizycie. Na którą masz?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:

Kasieńka trzymam kciuki i za Was! :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka - podzielam zdanie muminki :) Czekam z niecierpliwością na każde dobre wieści , ale pewnie czasem zdarza mi się coś przegapić ;) Musi być dobrze - zdaj nam szczegółową relację po wizycie :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie, super, będziemy się mogły ustawiać na spacerki z wózkami :) Jest jeszcze ktoś z Krakowa? Fajna była ta lista w excelu kiedyś, bo było tam miasto (chyba).
    Kasieńka - ja też podzielam zdanie Muminki :) Powodzenia, daj znać :)

MeAmerie, MeAmerie lubią tę wiadomość

• Kasisko Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:

Kasieńka, będę trzymać kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 08:07

dwhpwq0.png
  • Kasisko Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy też macie zachcianki pokarmowe ?
    Za mną cały czas chodzą buraczki smażone :D
    Pewnie organizm dopomina się o żelazo :)

dwhpwq0.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ