Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Ja właśnie idę na wizytę nam nadzieje ze i za mnie trzymacie kciuki choc troche, bo czuje się niezauwazana na forum, pozdrawiam dziewczyny

Kasieńka,
    Oczywiście, że trzymamy kciuki!!
    O ile dobrze pamiętam, to masz wizytę o 8:00? Daj znać koniecznie.

Nikt tu nie jest niezauważany. Myślę, że liczba ewentualnych reakcji na posty jest wypadkową ich liczby i długości. Ja na przykład nie umiem napisać krótkiego posta, zawsze elaboraty (to samo jest z mailami i SMSami), więc siłą rzeczy rzucają się w oczy.

Ale wszystkie tu jesteśmy jedną wielką (około)marcową drużyną! :-)
    Czekamy na wieści od Ciebie!

muminka83, Renka88, Mietka 30:), Est lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasisko wrote:
    Dziewczyny, czy też macie zachcianki pokarmowe ?
    Za mną cały czas chodzą buraczki smażone :D
    Pewnie organizm dopomina się o żelazo :)

Ja mam bardziej odechacianki. Czyli organizm buntuje się przeciwko jedzeniu różnych rzeczy (np. słodkich, mdłych).
    Za to pragnie ostrych i kwaśnych.
    Co jakiś czas pojawia się też chętka na taką typową polską kuchnię, za którą normalnie nie przepadam.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Kasisko Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości, bo zdania się dość podzielone.
    Czy pijecie kawę z ekspresu?

Słyszałam, że podobno w ciąży odrzuca od kawy, u mnie taka awersja nie występuje :(

Moja ginekolog twierdzi, że jeżeli przed ciążą piłam kawę to jedna filiżanka dziennie nie zaszkodzi. A bez kawy niestety zasypiam na klawiaturą w pracy :/

dwhpwq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ! 13 ! tygodniu ciąży :) Szybko lecą te tygodnie, dopiero co witałam się w 12 ;)

Kasienka - powodzenia na wizycie! Czekamy na info i cudaśne fotki :D

Ja jutro o tej porze będę telepać portkami przed gabinetem usg. Niech ten dzień szybko mija :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasisko - ja jedną dziennie piję ale rozpuszczalną. Jakoś mi rano po kawie lepiej układ pokarmowy działa. Ale ponoć mielona z ekspresu zdrowsza. Tak mi ginek mówił.

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak u Annak, bardziej eleminuje potrawy i produkty niz na cos mam szczegolna ochote. I tez slodkie i mdle mi nie pasuje za bardzo.

Dzis mamy z R. 5 rocznice slubu. Ja, taki samotnik, zawsze na uboczu przezylam z kims tyyle lat. Looo!:-O Najpiekniejsze 5 lat mojego zycia. I oby trwalo do konca to szczescie. Moje Szczescie. KOCHAM:-*

Trzymamy kciuki i czekamy na relacje:-)

Mietka 30:), Est lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Dzis mamy z R. 5 rocznice slubu. Ja, taki samotnik, zawsze na uboczu przezylam z kims tyyle lat. Looo!:-O Najpiekniejsze 5 lat mojego zycia. I oby trwalo do konca to szczescie. Moje Szczescie. KOCHAM:-*

Skowroneczka,
    To wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! I kolejnego 20 x tyle, co już przeżyliście razem. I pięknego prezentu za 7 miesięcy :-)

My mamy rocznicę dokładnie za tydzień, też piątą :-) Ale cudowny był ten sierpień 2010... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 08:39

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z rańca.
    Szybkie śniadanko i do pracy.
    Mocne kciuki za dzisiejsze wizyty &&&&
    Ja też mam za tydzień rocznicę, ale 7 <3
    Kawy nie piję...w pierwszej ciąży też nie piłam...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    U mnie tak jak u Annak, bardziej eleminuje potrawy i produkty niz na cos mam szczegolna ochote. I tez slodkie i mdle mi nie pasuje za bardzo.

Kochana życzę Ci z całego serca kolejnych 50,60 lat i więcej jak Bóg da.
    W życiu nie ma nic ważniejszego jak dzieci i miłość.

:-* bawcie się dobrze i cieszcie się sobą <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:

Wszystkiego najlepszego!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko, wszystkiego najlepszego!

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) powodzenia wszystkim na wizytach. Ja kawy zawsze piłam dwie rozpuszczalne a teraz jedna sporadycznie :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Skowroneczko wszystkiego najlepszego z okazji kolejnej rocznicy ślubu duuuużooo miłości :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj myślę o tym detektorze tętna nie wiem czy kupić czy nie popadać w paranoję jakoś tak mi długo 4 tyg czekać za kolejną wizyta a tak w połowie bym sobie usłyszała to serduszko :( ale czy to jest zdrowe :( Moja ukryta egoistka podpowiada by kupić, a zdrowy rozsądek by cierpliwie czekać.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same drewniaki obchodzą rocznice ślubu :D Nie no żartuje troche ;)
    Skowroneczko - wszystkiego najlepszego :) Żebyście dożyli "dębowej" rocznicy :D ;)

Moi teściowie mieli 9 sierpnia, my 14, a moi rodzice mają za 2 dni ;) Wszystko wsierpniu ;)

Tak się rozpisałyście ostatnio o farbowaniu włosów, a mnie taka chętka od jakiegoś miesiąca nachodzi na farbowanie, że hej ;) Myśle o farbowaniu włosów henną, mój naturalny to taki ciemnawy blond o ciepłym odcieniu, a marzy mi się taka cieeemna czekolada, taki brązowy ;) Tylko jak sobie pomyśle, że co miesiąc/półtora miałabym spędzać blisko 2 godziny z farbą na głowie, żeby wyglądać jak człowiek a nie łazić z odrostami...Jakoś mi się troszke odechciewa ;) A włosy mam "troche" długie, pasma od przodu może ciut krótsze, miałam kiedyś grzywke, ale reszta do talii, ciut za talie :D Dojście do naturalnych takiej długości zajęło mi niemal 4 lata ;) Miałam wtedy do połowy łopatek, na jasny brąz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 08:55

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Małgosia85 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak modle sie zebys uslyszala serce jak dzwon:-) Nawet nie potrafie sobie wyobrazic co przezywasz, tyle szczescia ze to juz dzis, czekanie jest najgorsze. A za pare godzin poczujesz wielka ulge i dzisiejszy dzien bedzie jednym z najpiekniejszych w zyciu.

Kasienko widze ze jestesmy z tego samego rocznika, czy to Twoje pierwsze dzieciatko? Mam juz 3 letnia coreczke ale prsyznam szczerze, ze teraz jestem bardziej zestresowana niz w pierwszej ciazy. Moze dlatego ze wiem, co mnie czeka.

Przyznam ze podczytuje Was kilka razy dziennie zeby byc na biezaco ale nie jestem w domu i mam tylko tablet na ktorym nieznosze pisac.

Jestem w 9 tygodniu ciazy. Suwacek tez ustawie juz w domu.

Buziaki, pozdrawiam i modle sie za wszystkie wizyty, Zeby kazda marcowa mamusia wychodzila z gabinetu z promiennym usmiechem na twarzy:-)

nick nieaktualny, Mietka 30:), Karolina@ lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije tylko decaf sporadycznie na mieście slaba z ekspresu. Też mnie odrzuciło od kilku potraw.był okres ze strasznie owoców mi się chciało, później z tydzien na słodkie teraz wraz z nudnosciami chyba wrocilam do "normalnosci" ale tak co 2 h musze coś zjeść kiedyś jadłam co 3-4 h.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie piję kawy i o dziwo mi nie brakuje, a przed ciążą 3 dziennie to była norma..
    Skowroneczko, najlepszego z okazji rocznicy, fajnie się złożyło, chyba większość z nas ma w sierpniu :) My też mieliśmy (szóstą), ale to było w szczycie upałów i ja byłam tak wykończona, że zamiast świętować poszliśmy spać :D Życzę Wam więcej energii do świętowania dziś :)

• Małgosia85 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Same drewniaki obchodzą rocznice ślubu :D Nie no żartuje troche ;)
    Skowroneczko - wszystkiego najlepszego :) Żebyście dożyli "dębowej" rocznicy :D ;)

Moi teściowie mieli 9 sierpnia, my 14, a moi rodzice mają za 2 dni ;) Wszystko wsierpniu ;)

Tak się rozpisałyście ostatnio o farbowaniu włosów, a mnie taka chętka od jakiegoś miesiąca nachodzi na farbowanie, że hej ;) Myśle o farbowaniu włosów henną, mój naturalny to taki ciemnawy blond o ciepłym odcieniu, a marzy mi się taka cieeemna czekolada, taki brązowy ;) Tylko jak sobie pomyśle, że co miesiąc/półtora miałabym spędzać blisko 2 godziny z farbą na głowie, żeby wyglądać jak człowiek a nie łazić z odrostami...Jakoś mi się troszke odechciewa ;) A włosy mam "troche" długie, pasma od przodu może ciut krótsze, miałam kiedyś grzywke, ale reszta do talii, ciut za talie :D Dojście do naturalnych takiej długości zajęło mi niemal 4 lata ;) Miałam wtedy do połowy łopatek, na jasny brąz ;)

My tez rocznice slubu mielismy 14 sierpnia:-) piata:-)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi* wrote:
    Średnią biorą jak masz własną działalnosc a nie umowe o prace... a tak to dostajesz tyle ile na umowie. Pierwszy mc zwolnienia a dokładnie 33 dni płaci jeszcze pracodawac, pozniej ZUS :) sprawdzcie zeby nie było na mnie :P

To jest nieprawda niestety. Polecam strone www.zus.pl/default.asp?p=4&id=429
    Lub poprostu wpisac google podstawa zasilku chrobowego, macierzynskiego

Ja troche o tym czytakam, bo jak Pisalam, dostalam podwyzke, ale macierzynski nie bedzie taki jak na umowie tylko srednia z pelnych 12 przepracowanych miesiecy. Ma to swoja logike, bo np dzieki temy wszystkie premie i bonusy (ktorych nie ma na umowie) sa wliczone do sredniej.

Taj jak pisalam najlepiej isc do kadrowej i zapytac o ta 1/4 etatu. Jak to wyglada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 09:06

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ