Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasieńka 1985 wrote:Ja właśnie idę na wizytę nam nadzieje ze i za mnie trzymacie kciuki choc troche, bo czuje się niezauwazana na forum, pozdrawiam dziewczyny
Kasieńka,
Oczywiście, że trzymamy kciuki!!
O ile dobrze pamiętam, to masz wizytę o 8:00? Daj znać koniecznie.
Nikt tu nie jest niezauważany. Myślę, że liczba ewentualnych reakcji na posty jest wypadkową ich liczby i długości. Ja na przykład nie umiem napisać krótkiego posta, zawsze elaboraty (to samo jest z mailami i SMSami), więc siłą rzeczy rzucają się w oczy.
Ale wszystkie tu jesteśmy jedną wielką (około)marcową drużyną!
Czekamy na wieści od Ciebie!muminka83, Renka88, Mietka 30:), Est lubią tę wiadomość
-
Kasisko wrote:Dziewczyny, czy też macie zachcianki pokarmowe ?
Za mną cały czas chodzą buraczki smażone
Pewnie organizm dopomina się o żelazo
Ja mam bardziej odechacianki. Czyli organizm buntuje się przeciwko jedzeniu różnych rzeczy (np. słodkich, mdłych).
Za to pragnie ostrych i kwaśnych.
Co jakiś czas pojawia się też chętka na taką typową polską kuchnię, za którą normalnie nie przepadam. -
A tak z ciekawości, bo zdania się dość podzielone.
Czy pijecie kawę z ekspresu?
Słyszałam, że podobno w ciąży odrzuca od kawy, u mnie taka awersja nie występuje
Moja ginekolog twierdzi, że jeżeli przed ciążą piłam kawę to jedna filiżanka dziennie nie zaszkodzi. A bez kawy niestety zasypiam na klawiaturą w pracy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie tak jak u Annak, bardziej eleminuje potrawy i produkty niz na cos mam szczegolna ochote. I tez slodkie i mdle mi nie pasuje za bardzo.
Dzis mamy z R. 5 rocznice slubu. Ja, taki samotnik, zawsze na uboczu przezylam z kims tyyle lat. Looo!Najpiekniejsze 5 lat mojego zycia. I oby trwalo do konca to szczescie. Moje Szczescie. KOCHAM:-*
Trzymamy kciuki i czekamy na relacje:-)Mietka 30:), Est lubią tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:Dzis mamy z R. 5 rocznice slubu. Ja, taki samotnik, zawsze na uboczu przezylam z kims tyyle lat. Looo!
Najpiekniejsze 5 lat mojego zycia. I oby trwalo do konca to szczescie. Moje Szczescie. KOCHAM:-*
Skowroneczka,
To wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! I kolejnego 20 x tyle, co już przeżyliście razem. I pięknego prezentu za 7 miesięcy
My mamy rocznicę dokładnie za tydzień, też piątąAle cudowny był ten sierpień 2010...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 08:39
skowroneczka87 lubi tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:U mnie tak jak u Annak, bardziej eleminuje potrawy i produkty niz na cos mam szczegolna ochote. I tez slodkie i mdle mi nie pasuje za bardzo.
Dzis mamy z R. 5 rocznice slubu. Ja, taki samotnik, zawsze na uboczu przezylam z kims tyyle lat. Looo!Najpiekniejsze 5 lat mojego zycia. I oby trwalo do konca to szczescie. Moje Szczescie. KOCHAM:-*
Trzymamy kciuki i czekamy na relacje:-)
Kochana życzę Ci z całego serca kolejnych 50,60 lat i więcej jak Bóg da.
W życiu nie ma nic ważniejszego jak dzieci i miłość.
:-* bawcie się dobrze i cieszcie się sobąskowroneczka87 lubi tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:U mnie tak jak u Annak, bardziej eleminuje potrawy i produkty niz na cos mam szczegolna ochote. I tez slodkie i mdle mi nie pasuje za bardzo.
Trzymamy kciuki i czekamy na relacje:-)
Wszystkiego najlepszego!skowroneczka87 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Od wczoraj myślę o tym detektorze tętna nie wiem czy kupić czy nie popadać w paranoję jakoś tak mi długo 4 tyg czekać za kolejną wizyta a tak w połowie bym sobie usłyszała to serduszko
ale czy to jest zdrowe
Moja ukryta egoistka podpowiada by kupić, a zdrowy rozsądek by cierpliwie czekać.
-
Same drewniaki obchodzą rocznice ślubu
Nie no żartuje troche
Skowroneczko - wszystkiego najlepszegoŻebyście dożyli "dębowej" rocznicy
Moi teściowie mieli 9 sierpnia, my 14, a moi rodzice mają za 2 dniWszystko wsierpniu
Tak się rozpisałyście ostatnio o farbowaniu włosów, a mnie taka chętka od jakiegoś miesiąca nachodzi na farbowanie, że hejMyśle o farbowaniu włosów henną, mój naturalny to taki ciemnawy blond o ciepłym odcieniu, a marzy mi się taka cieeemna czekolada, taki brązowy
Tylko jak sobie pomyśle, że co miesiąc/półtora miałabym spędzać blisko 2 godziny z farbą na głowie, żeby wyglądać jak człowiek a nie łazić z odrostami...Jakoś mi się troszke odechciewa
A włosy mam "troche" długie, pasma od przodu może ciut krótsze, miałam kiedyś grzywke, ale reszta do talii, ciut za talie
Dojście do naturalnych takiej długości zajęło mi niemal 4 lata
Miałam wtedy do połowy łopatek, na jasny brąz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 08:55
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Annak modle sie zebys uslyszala serce jak dzwon:-) Nawet nie potrafie sobie wyobrazic co przezywasz, tyle szczescia ze to juz dzis, czekanie jest najgorsze. A za pare godzin poczujesz wielka ulge i dzisiejszy dzien bedzie jednym z najpiekniejszych w zyciu.
Kasienko widze ze jestesmy z tego samego rocznika, czy to Twoje pierwsze dzieciatko? Mam juz 3 letnia coreczke ale prsyznam szczerze, ze teraz jestem bardziej zestresowana niz w pierwszej ciazy. Moze dlatego ze wiem, co mnie czeka.
Przyznam ze podczytuje Was kilka razy dziennie zeby byc na biezaco ale nie jestem w domu i mam tylko tablet na ktorym nieznosze pisac.
Jestem w 9 tygodniu ciazy. Suwacek tez ustawie juz w domu.
Buziaki, pozdrawiam i modle sie za wszystkie wizyty, Zeby kazda marcowa mamusia wychodzila z gabinetu z promiennym usmiechem na twarzy:-)A.Kasia, Mietka 30:), Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Ja pije tylko decaf sporadycznie na mieście slaba z ekspresu. Też mnie odrzuciło od kilku potraw.był okres ze strasznie owoców mi się chciało, później z tydzien na słodkie teraz wraz z nudnosciami chyba wrocilam do "normalnosci" ale tak co 2 h musze coś zjeść kiedyś jadłam co 3-4 h.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Nie piję kawy i o dziwo mi nie brakuje, a przed ciążą 3 dziennie to była norma..
Skowroneczko, najlepszego z okazji rocznicy, fajnie się złożyło, chyba większość z nas ma w sierpniuMy też mieliśmy (szóstą), ale to było w szczycie upałów i ja byłam tak wykończona, że zamiast świętować poszliśmy spać
Życzę Wam więcej energii do świętowania dziś
-
Jacqueline wrote:Same drewniaki obchodzą rocznice ślubu
Nie no żartuje troche
Skowroneczko - wszystkiego najlepszegoŻebyście dożyli "dębowej" rocznicy
Moi teściowie mieli 9 sierpnia, my 14, a moi rodzice mają za 2 dniWszystko wsierpniu
Tak się rozpisałyście ostatnio o farbowaniu włosów, a mnie taka chętka od jakiegoś miesiąca nachodzi na farbowanie, że hejMyśle o farbowaniu włosów henną, mój naturalny to taki ciemnawy blond o ciepłym odcieniu, a marzy mi się taka cieeemna czekolada, taki brązowy
Tylko jak sobie pomyśle, że co miesiąc/półtora miałabym spędzać blisko 2 godziny z farbą na głowie, żeby wyglądać jak człowiek a nie łazić z odrostami...Jakoś mi się troszke odechciewa
A włosy mam "troche" długie, pasma od przodu może ciut krótsze, miałam kiedyś grzywke, ale reszta do talii, ciut za talie
Dojście do naturalnych takiej długości zajęło mi niemal 4 lata
Miałam wtedy do połowy łopatek, na jasny brąz
My tez rocznice slubu mielismy 14 sierpnia:-) piata:-)
-
Domi* wrote:Średnią biorą jak masz własną działalnosc a nie umowe o prace... a tak to dostajesz tyle ile na umowie. Pierwszy mc zwolnienia a dokładnie 33 dni płaci jeszcze pracodawac, pozniej ZUS
sprawdzcie zeby nie było na mnie
To jest nieprawda niestety. Polecam strone www.zus.pl/default.asp?p=4&id=429
Lub poprostu wpisac google podstawa zasilku chrobowego, macierzynskiego
Ja troche o tym czytakam, bo jak Pisalam, dostalam podwyzke, ale macierzynski nie bedzie taki jak na umowie tylko srednia z pelnych 12 przepracowanych miesiecy. Ma to swoja logike, bo np dzieki temy wszystkie premie i bonusy (ktorych nie ma na umowie) sa wliczone do sredniej.
Taj jak pisalam najlepiej isc do kadrowej i zapytac o ta 1/4 etatu. Jak to wygladaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 09:06