X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Od wczoraj myślę o tym detektorze tętna nie wiem czy kupić czy nie popadać w paranoję jakoś tak mi długo 4 tyg czekać za kolejną wizyta a tak w połowie bym sobie usłyszała to serduszko :( ale czy to jest zdrowe :( Moja ukryta egoistka podpowiada by, a zdrowy rozsądek by cierpliwie czekać.

Ja nie kupuję, bo na pewno wpadłabym w paranoję i sprawdzałabym tętno dziecka co chwilę. Już teraz często dotykam swojego brzucha i zastanawiam się, czy się powiększa czy nie.

Love_life lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie lubię kawy,żadnej. Nigdy nie piłam i problem z głowy:)

Trzymam kciuki za Wasze badania i wyniki! My dzisiaj mamy prenatalne i przyjmiemy każdą ilość kciukasów :)

Miłego dnia :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 - najlepsze życzenia :) Niech Wam się szczęści przez dłuuuuugie lata :*

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!! I koniecznie dajcie znać!! :)

My mieliśmy 5 sierpnia rocznicę związku - 7 lat :) a od kolejnego roku 17 października będzie rocznica ślubu <3

wiecie dzisiaj mam taki dziwny dzień (chyba przez to, że w domu siedzę)
    nachodzą mnie myśli, że czekam na dziecko i się z tego cieszę, ale jakoś nie jestem z nim/nią związana emocjonalnie i przeraża mnie myśl, że nie będę potrafiła pokochać całym sercem...chyba jest ze mną coś nie tak :(

dqprwn15leplej5m.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    wiecie dzisiaj mam taki dziwny dzień (chyba przez to, że w domu siedzę)
    nachodzą mnie myśli, że czekam na dziecko i się z tego cieszę, ale jakoś nie jestem z nim/nią związana emocjonalnie i przeraża mnie myśl, że nie będę potrafiła pokochać całym sercem...chyba jest ze mną coś nie tak :(

Martita,
    Myślę, że wszelkie rozterki, zmiany uczuć, itd. są najzupełniej normalne, bo przecież ta ciąża to zupełnie nowy stan. Z radością mieszają się obawy.
    Ale zobaczysz jak to będzie. Dostaniesz foto dzieciaczka z brzucha, potem poczujesz ruchy w środku, poznasz płeć, kupisz pierwsze buciki i zakochasz się wcześniej niż się zorientujesz. Jestem pewna :-)

Martita88, Love_life lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie właśnie dzwonili z Gabinetów USG i wizytę mam przesuniętą na wcześniej. 10:30.
    Dziś rano jakoś byłam nawet względnie spokojna, ale dopiero po tym telefonie zgniotło mnie w żołądku. Może dlatego, że poczułam, jak to jest blisko...

Martita88, She86 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 11 tc :)
    wreszcie Was doczytałam wczoraj byłam na szkoleniu jak co tydzień i jak wróciłam po 21 to nie miałam już sił na nic a jeszcze trzeba było ogarnąć dzieci do spania i wyjść z psami na spacer bo M w delegacji.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty dziewczyny kochane będzie dobrze :D
    i koniecznie dajcie znać po :)

witam też nowe marcowe mamusie :D

Gratuluję wczorajszych wizyt piękne i duże już te dzidziolki :)

wszystkiego naj dla tych co obchodzą rocznice spełnienia marzeń i mnóstwo radości i miłości na kolejne lata :)

co do kawy to ja przed ciążą piłam tylko kawę czyli ok 10 kubków na dzień teraz wypijam jedną bądź dwie rano a przez resztę dnia już tylko wodę.
    Ubrań ciążowych na razie nie kupuję bo chodzę głównie w letnich sukienkach które są luźne i zwiewne więc się nadal mieszczę :P
    dzisiaj jak co tydzień weszłam na wagę i szok z 68,5 zjechałam na 67,2 ale myślę że to może dlatego że odpuściły wzdęcia i zaparcia, zauważyłam też że piersi już tak bardzo nie bolą są trochę wrażliwe ale to już nie ten ból co był.

Miłego dnia wszystkim :D

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i dobrze! Biegnij na wizytę i szczerze wierzę, że wrócisz do nas z dobrymi wieściami!

Wiecie co, teraz to aby przetrwać czas, kiedy wszystkie marcówki mają USG pierwszego trymestru i do połówkowego już spokój. Będziemy mogły trochę odetchnąć a przynajmniej mam taką nadzieję :) Jeszcze tylko niech Karmelek się odezwie i niech będzie z nimi w porządku...

Martita - nie jesteś sama w takim odczuciu. Ja też jakoś jeszcze nie nawiązałam emocjonalnej więzi z maluszkiem. Myślę, że większość z nas tak ma :) Niektóre są pierwszy raz w ciąży i wszystko to, co się wokół nich teraz dzieje to dla nich jedna wielka abstrakcja ;) Inne utraciły już kiedyś dziecko i boją się z tym obecnym związać aby uniknąć cierpienia. Pierwsze kopniaki to będzie czas, kiedy naprawdę uwierzymy w to, co się dzieje :)

Ach, jak sobie przypomnę pierwszego kopniaka :)! Mój syn mnie nigdy nie miział, tylko jak już się zdecydował to tak mi przyfasolił, że z łóżka spadłam :D Nie wiedziałam co się dzieje ;) Strasznie to było śmieszne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 09:41

muminka83 lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    chciałabym dołączyć
    nieśmiało, bo cały czas się boję i trudno mi uwierzyć że jestem w ciąży o którą bardzo długo się staraliśmy

pozdrawiam wszystkie

kleo2426, A.Kasia, Jacqueline, baassiia, Martita88, Love_life, Anaaa:), Gośśś, annak, Est, Karolina@, Mietka 30:), maggda, Jeżówka9, krówka_muffka, Karka, d'nusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    hej dziewczyny
    chciałabym dołączyć
    nieśmiało, bo cały czas się boję i trudno mi uwierzyć że jestem w ciąży o którą bardzo długo się staraliśmy

pozdrawiam wszystkie

Witamy, głowa do góry będzie dobrze :)
    na kiedy masz termin?

Lucky lubi tę wiadomość

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie , po krwiaku nie ma śladu dzidzia ma 2,88 serducho 169 uderzeń

margaret26, Lucky, muminka83, edyś, A.Kasia, Martita88, Anaaa:), Gośśś, 26Asia, skowroneczka87, Est, Karolina@, Lilou1984, Mietka 30:), maggda, krówka_muffka, Karka, domiii, d'nusia, Jacqueline, aaagaaatka lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bc6a34f61d5aa1d1med.jpg

margaret26, Lucky, edyś, muminka83, RudyTygrysek, A.Kasia, Anaaa:), Renka88, Gośśś, 26Asia, alinalii, Kasisko, Karolina@, paola87, Lilou1984, Mietka 30:), maggda, Jeżówka9, krówka_muffka, Karka, domiii, d'nusia, Jacqueline, aaagaaatka, Kajola lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam jeszcze zapytać o objawy, szczególnie dziewczyn z 8-9 tygodnia, bo widzę że więcej tu 'doświadczonych' ciężarówek starszych o miesiąc, ale może też pamiętacie jak to było parę tygodni temu

dostaję obłędu doszukując się objawów
    po dwóch tygodniach mocnych mdłości, głównie wieczornych i nocnych, wydaje mi się że czuję się za dobrze
    piersi mniej bolą i wcale nie są duże, albo większe niż przed ciążą
    brzuch nie daje o sobie znać
    czasem tylko mnie lekko zemdli

chciałabym mieć usg w domu i zerkać czy z maluszkiem wszystko w porządku
    a wy jak się czujecie? albo jak czułyście się na tym etapie?
    czy nie za szybko odpuszczają te objawy?

planowana wizyta jest na koniec przyszłego tygodnia, nie wiem czy wytrzymam w zdrowiu psychicznym

• edyś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim mamuskom :) powiedzcie mi, czy wy zabilyscie juz swoich partnerow/mezow, tatusiow waszych dzieci, i siedzicie tu tak spokojnie? Ja od poczatku ciazy mialam wiecej klotni niz przez caly zwiazek A te przeklete hormony sprawiaja ze becze po 30 sekunadach od rozpoczecia klotni i najgorsze, ze nie moge sie uspokoic O wiele latwiej wyprowadzic mnie z rownowagi i ciezko mi ja odzyskac :( a moj M. zamiast odpuscic, poglaskac mnie po glowie i przyznac mi racje, brnie w klotnie dalej A dla mnie to oznacza jeszcze wiecej nerwow Zaczynam sie bac o dzidziusia, bo to za wiele stresu dla takiego malucha :( juz nawet nie wiem czy pobolewanie w dole brzucha jakie czuje nie jest spowodowane tym stresem :/

Lucky lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Witamy, głowa do góry będzie dobrze :)
    na kiedy masz termin?

29 marca, ale to z OM, takiego z usg jeszcze nie miałam podanego, może teraz tak będzie, ciekawa jestem czy będzie sie różnił

karlik lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu piękny maluch :) ale dużo już widać, nie mogę się doczekać swojego usg, będę na tym samym etapie
    No i patrz, w suwaczku masz że dziecko ma 2 cm, a Twoje już prawie 3 :)

Edyś, ja też mam nerwusa w domu, chociaż sama jestem spokojna, to teraz też walczę do upadłego o byle głupotę :) a potem się wkurzam na siebie i te niepotrzebne emocje
    muszę poprosić M żeby to on pilnował nas oboje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 09:41

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciaza starsza o 3 dni, mi oprócz sikania i bolesnych piersi juz nic nie dolega minelo wraz z nadejściem 9 tyg.

Love_life, Lucky lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky witaj :) wszystko jest ok Chyba kazda z nas swirowala jak objawy odpuszczaly :) mnie piersi teraz bola tylko jak cala noc przespie na plecach - grawitacja :D

margaret26, Lucky lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Małgosia85 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, Slonce uspokoje Cie. W pierwszej ciazy nawet nie zastanawialam sie nad emocjami i uczuciami, nawet jak sie dowiedzialam ze to bedzie moja wymarzona coreczka, i gdy Julia sie urodzila...bylam zaskoczona, zupelnie inaczej ja sobie wyobrazalam. Okazalo sie ze wcale jej nie znam. Moje dziecko sie urodzilo a ja nie czuje milosci. I to nie byla depresja poporodowa. Musialam sie nauczyc swojego dziecka. Zakochalam sie bardzo szybko, to ja ja ksztaltuje, jest spelnieniem wszystkich moich marzen.

Martita, bardzo dobrze ze otwarcie mowisz o swoich obawach, to potwierdzenie ze naprawde bedziemy dla siebie wsparciem przez cale nasze ciaze:-)

margaret26, Martita88, A.Kasia, Lucky, Jeżówka9 lubią tę wiadomość

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś - my się tak kłóciliśmy ,że ja się wyniosłam na tydzień :P Na szczęście od tygodnia jest ok :)

Lucky - ja w tym okresie miałam mdłości przez cały dzień i kilka razy w tygodniu wymiotowałam. Piersi nie bolały mnie w ogóle, mam wrażliwe sutki. Podbrzusze w ciągu 12 tygodni bolało mnie może 3,4 razy. Myślę,że musisz trochę wyluzować i myśleć bardziej pozytywnie! :) Kiedy masz kolejną wizytę?

Lucky lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ