Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja z takim pytaniem. Kupujecie juz ciazowe ubrania? Chcialam sobie kupic spodnie bo z obecnych juz wyroslam, ale jak mierzylam normalne tylko wieksze to i tak mam wrazenie ze wcinaja sie w brzuch. Myslalam zeby kupic juz z ciazowa gumka zeby bylo wygodnie ale czy to nie za wczesnie na taka odziez? Ale w koncu o wygode chodzi... I juz sama niewiem.
-
baassiia wrote:Iść na pewno możesz i ubezpieczona też będziesz, ale... Nie wiem czy zależy Ci na chorobowym, a później na macierzyńskim. Nie wiem jak jest w przypadku 1/4 etatu, ale zasada jest taka, że podstawa chorobowego to średnie wynagrodzenie z ostatnich 12 miesięcy. Jeśli sie nie przepracowało pełnych 12, to średnia z tylu ile się przepracowało. Zakładam, że u Ciebie wynagrodzenie z 1/4 etatu było bardzo małe; więc i twój zasiłek może być marny
najlepiej dopytać dobrej kadrowej
Ja np dostałam podwyżkę od 1 lipca i zależy mi żeby parę miesięcy popracować aby miec lepsza podstawę
A no i jeśli pójdziesz tak szybko, to może Cię spotkać kontrola ZUSuZUS moze spr czy twoja umowa nie była fikcyjna tzn. czy rzeczywiści świadczyłaś pracę,
sprawdzcie zeby nie było na mnie
-
nick nieaktualnyskowroneczka87 wrote:Dziewczyny, ja z takim pytaniem. Kupujecie juz ciazowe ubrania? Chcialam sobie kupic spodnie bo z obecnych juz wyroslam, ale jak mierzylam normalne tylko wieksze to i tak mam wrazenie ze wcinaja sie w brzuch. Myslalam zeby kupic juz z ciazowa gumka zeby bylo wygodnie ale czy to nie za wczesnie na taka odziez? Ale w koncu o wygode chodzi... I juz sama niewiem.
Ja mam sporo ciążowych ciuchów i jeśli chodzi o spodnie to od dłuższego czasu w nich chodzę. Tylko, że ja mam kilka par bez pasa ciążowego a takie odcięte pod brzuchem, regulowane gumką, coś takiego jak te:
http://olx.pl/oferta/spodnie-ciazowe-h-m-mama-roz-m-CID87-ID9lhtz.html#67d68bf11c
bo póki ciepło to do cienkich bluzek takie spodnie ładniej wyglądają niż te z pasem ciążowym. Na tamte przyjdzie czas jak już brzuszek będzie większy, bo pas ciążowy fajnie go będzie podtrzymywał.
Polecam rozejrzeć się na olx bo tam można kupić za grosze a np w HM ceny spodni zaczynają się od 129zł -
skowroneczka87 wrote:Dziewczyny, ja z takim pytaniem. Kupujecie juz ciazowe ubrania? Chcialam sobie kupic spodnie bo z obecnych juz wyroslam, ale jak mierzylam normalne tylko wieksze to i tak mam wrazenie ze wcinaja sie w brzuch. Myslalam zeby kupic juz z ciazowa gumka zeby bylo wygodnie ale czy to nie za wczesnie na taka odziez? Ale w koncu o wygode chodzi... I juz sama niewiem.
Jak się raz wkurzyłam, a potrzebowałam czarnych spodni, to poszłam do hm i kupiłam idealne - ciążowe
A to było 2 lata temu i do ciąży było mi daleko
Pas zawijałam i chodziłam sobie wygodnie, oczywiście tylko do bluzek dłuższych, żeby nikt przypadkiem nie poznał mojego sekretu
Także kupuj to co Ci teraz wygodne, a jeśli nie chcesz jeszcze kupować ciążowych spodni, to możesz na ten okres "przejściowy" kupić jakieś fajne legginsy -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny kochane,
Jutro przed południem moja "wizyta-werdykt". Kontrolne USG, na którym mamy sprawdzić, czy serduszko przyspieszyło.
Już zaczyna mnie chwytać nerwówka. Jeszcze nie jakaś krytyczna, ale już powoli... Same wiecie.
Dlatego postanowiłam do Was napisać.
Pewnie będzie to najdziwniejsza prośba na wątku marcówkowym, ale, proszę... trzymajcie kciuki za nas, wysyłajcie pozytywne myśli, módlcie się, odprawcie rytuały, cokolwiek co przyjdzie Wam do głowy. Do jakichkolwiek instancji, które znacie i w które wierzycie.
Może jak te wszystkie dobre myśli się zbiorą i przemnoży się to przez FHR z zeszłego tygodnia, to jutro usłyszę, że serce wali jak galop stada koni.
Boję się.
[przepraszam za ten mało energetyczny wątek, ale na pewno zrozumiecie]
[cieszę się, że jesteście :-*]
Boję się... -
paola87 wrote:Annak współczuję tej nerwówki teraz, wiem przez co przechodzisz
Ale ja wierzę, że będzie dobrze, że Dzidzia się "bujnęła" i serduszko wali jak dzwon
Życzę Ci tego z całego serca i będę trzymać kciuki. O której idziesz?
Dziękuję, paola!
Idę na 11:45.
Jeszcze raz przepraszam, że się tak wbiłam z tym w inne dyskusje, nie na temat. Ale akurat mnie przed chwilą emocje puściły. Do tej pory jakoś się trzymałam. W takich momentach człowiek rozumie, jakie tu ma wsparcie. -
nick nieaktualny
-
Jeżówka9 wrote:Annak trzymam mocno kciuki i równie mocno wierzę, że będzie zadupcało* a nie biło!
*to po krakowsku
Jesteś z Krakowa?!
Bo ja tak, tylko od 8 lat mieszkam w Wawie. Ale akurat jutro pomykamy z mężem do Kraka.
Dziękuję kochane! :-*muminka83 lubi tę wiadomość
-
Co do spodni - o ile dobrze pamiętam to w ciąży z córcią jakoś do połowy 4 miesiąca nosiłam normalne spodnie z przed ciąży (przed ciążą nosiłam z paskiem bo nogawki dobre a w pasku luźnawe, ciężko mi było dobre znaleźć), w w 3 miesiącu chodziłam bez paska, a le już w połowie 4 było ciężko i kupiłam w H&M dwie pary spodni z szerokimi nogawkami (coś a'la szwedy troche) i pasem na brzuch
Może troszke luźne były na początku, ale po 2 tygodniach było już dobrze
Na koniec to mi ledwo starczał ten pas, zsuwał się (brzuch był ogromny...)
Nie pamiętam ile za nie płaciłam dokładnie, ale coś koło 120zł. Mam nadzieje, że będą się jeszcze nadawać jak nam się uda. Bardzo wygodne były
annak - Kochana, trzymaj się mocno :* Wierzę, że wszystko będzie dobrze i mocno trzymam kciuki za Was i dalej będę trzymaćNie dopuszczaj złych myśli do siebie, jesteśmy z Wami
Musi się udać, nie przyjmuje innej opcji...
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
A.Kasia wrote:Ania będzie dobrze! Pomodlę się dzisiaj za Twojego maluszka coby jutro sprawił mamie piękną niespodziankę :*
Dziękuję, Kasiu.
Dziękuję, Love.
Dziękuję Wam wszystkim.
Wiem, że Wy mnie rozumiecie najlepiej.
Mąż też rozumie, też przeżywa bardzo. Ale wydaje mi się, że jak ktoś nosi to drugie serce w sobie, to wtedy to bicie nabiera innego znaczenia. Wtedy czuje się to najbardziej.muminka83 lubi tę wiadomość