X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, Love Life, wooooooow!!!!!!!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, jakie dziubaski :D Nie doczekam się tej soboty!

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja z takim pytaniem. Kupujecie juz ciazowe ubrania? Chcialam sobie kupic spodnie bo z obecnych juz wyroslam, ale jak mierzylam normalne tylko wieksze to i tak mam wrazenie ze wcinaja sie w brzuch. Myslalam zeby kupic juz z ciazowa gumka zeby bylo wygodnie ale czy to nie za wczesnie na taka odziez? Ale w koncu o wygode chodzi... I juz sama niewiem.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Iść na pewno możesz i ubezpieczona też będziesz, ale... Nie wiem czy zależy Ci na chorobowym, a później na macierzyńskim. Nie wiem jak jest w przypadku 1/4 etatu, ale zasada jest taka, że podstawa chorobowego to średnie wynagrodzenie z ostatnich 12 miesięcy. Jeśli sie nie przepracowało pełnych 12, to średnia z tylu ile się przepracowało. Zakładam, że u Ciebie wynagrodzenie z 1/4 etatu było bardzo małe; więc i twój zasiłek może być marny :/ najlepiej dopytać dobrej kadrowej

Ja np dostałam podwyżkę od 1 lipca i zależy mi żeby parę miesięcy popracować aby miec lepsza podstawę

A no i jeśli pójdziesz tak szybko, to może Cię spotkać kontrola ZUSu :/ ZUS moze spr czy twoja umowa nie była fikcyjna tzn. czy rzeczywiści świadczyłaś pracę,
    Średnią biorą jak masz własną działalnosc a nie umowe o prace... a tak to dostajesz tyle ile na umowie. Pierwszy mc zwolnienia a dokładnie 33 dni płaci jeszcze pracodawac, pozniej ZUS :) sprawdzcie zeby nie było na mnie :P

• edyś Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam spodnie z sinsaya - dresowe (w kolorze jeansu), kroj baggy, gumka w pasie Meeeega wygodne Kosztuja 80 zl

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Dziewczyny, ja z takim pytaniem. Kupujecie juz ciazowe ubrania? Chcialam sobie kupic spodnie bo z obecnych juz wyroslam, ale jak mierzylam normalne tylko wieksze to i tak mam wrazenie ze wcinaja sie w brzuch. Myslalam zeby kupic juz z ciazowa gumka zeby bylo wygodnie ale czy to nie za wczesnie na taka odziez? Ale w koncu o wygode chodzi... I juz sama niewiem.

Ja mam sporo ciążowych ciuchów i jeśli chodzi o spodnie to od dłuższego czasu w nich chodzę. Tylko, że ja mam kilka par bez pasa ciążowego a takie odcięte pod brzuchem, regulowane gumką, coś takiego jak te:

http://olx.pl/oferta/spodnie-ciazowe-h-m-mama-roz-m-CID87-ID9lhtz.html#67d68bf11c

bo póki ciepło to do cienkich bluzek takie spodnie ładniej wyglądają niż te z pasem ciążowym. Na tamte przyjdzie czas jak już brzuszek będzie większy, bo pas ciążowy fajnie go będzie podtrzymywał.

Polecam rozejrzeć się na olx bo tam można kupić za grosze a np w HM ceny spodni zaczynają się od 129zł :/

• paola87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Skowroneczka, ja Ci powiem tak, nieraz w sklepie miałam problemy z dobraniem spodni, niby jestem szczupła, ale zawsze coś było nie tak. Jak w brzuchu było ok, to w nogawkach odstawało, jak nogawki były super to w brzuch mnie cisnęło ;) Jak się raz wkurzyłam, a potrzebowałam czarnych spodni, to poszłam do hm i kupiłam idealne - ciążowe :D A to było 2 lata temu i do ciąży było mi daleko ;) Pas zawijałam i chodziłam sobie wygodnie, oczywiście tylko do bluzek dłuższych, żeby nikt przypadkiem nie poznał mojego sekretu ;)
    Także kupuj to co Ci teraz wygodne, a jeśli nie chcesz jeszcze kupować ciążowych spodni, to możesz na ten okres "przejściowy" kupić jakieś fajne legginsy ;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w ciąży można hennę na brwi? Bo chciałam jutro śmignąć do kosmetyczki i nie jestem pewna czy można.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, raczej nie powinno być problemu. Zrób chwilę wcześniej próbę uczuleniową czy aby Cię w ciąży nie podrażni i tyle. Ileż to jest na brwiach, kilka minut. Nie sądzę, żeby miało zaszkodzić.

• annak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane,

Jutro przed południem moja "wizyta-werdykt". Kontrolne USG, na którym mamy sprawdzić, czy serduszko przyspieszyło.
    Już zaczyna mnie chwytać nerwówka. Jeszcze nie jakaś krytyczna, ale już powoli... Same wiecie.
    Dlatego postanowiłam do Was napisać.

Pewnie będzie to najdziwniejsza prośba na wątku marcówkowym, ale, proszę... trzymajcie kciuki za nas, wysyłajcie pozytywne myśli, módlcie się, odprawcie rytuały, cokolwiek co przyjdzie Wam do głowy. Do jakichkolwiek instancji, które znacie i w które wierzycie.

Może jak te wszystkie dobre myśli się zbiorą i przemnoży się to przez FHR z zeszłego tygodnia, to jutro usłyszę, że serce wali jak galop stada koni.

Boję się.

[przepraszam za ten mało energetyczny wątek, ale na pewno zrozumiecie]

[cieszę się, że jesteście :-*]

Boję się...

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• paola87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak współczuję tej nerwówki teraz, wiem przez co przechodzisz :( Ale ja wierzę, że będzie dobrze, że Dzidzia się "bujnęła" i serduszko wali jak dzwon :) Życzę Ci tego z całego serca i będę trzymać kciuki. O której idziesz?

• annak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Annak współczuję tej nerwówki teraz, wiem przez co przechodzisz :( Ale ja wierzę, że będzie dobrze, że Dzidzia się "bujnęła" i serduszko wali jak dzwon :) Życzę Ci tego z całego serca i będę trzymać kciuki. O której idziesz?

Dziękuję, paola!
    Idę na 11:45.

Jeszcze raz przepraszam, że się tak wbiłam z tym w inne dyskusje, nie na temat. Ale akurat mnie przed chwilą emocje puściły. Do tej pory jakoś się trzymałam. W takich momentach człowiek rozumie, jakie tu ma wsparcie.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Domi* Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocnoooo trzymam kciukasy! Będe o Was myśleć jutro :) będzie dobrze, musi byc ❤

muminka83 lubi tę wiadomość

• Jeżówka9 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak trzymam mocno kciuki i równie mocno wierzę, że będzie zadupcało* a nie biło!
    *to po krakowsku ;)

• Love_life Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki! !!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania będzie dobrze! Pomodlę się dzisiaj za Twojego maluszka coby jutro sprawił mamie piękną niespodziankę :*

• annak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżówka9 wrote:
    Annak trzymam mocno kciuki i równie mocno wierzę, że będzie zadupcało* a nie biło!
    *to po krakowsku ;)

Jesteś z Krakowa?!
    Bo ja tak, tylko od 8 lat mieszkam w Wawie. Ale akurat jutro pomykamy z mężem do Kraka.

Dziękuję kochane! :-*

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jacqueline Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spodni - o ile dobrze pamiętam to w ciąży z córcią jakoś do połowy 4 miesiąca nosiłam normalne spodnie z przed ciąży (przed ciążą nosiłam z paskiem bo nogawki dobre a w pasku luźnawe, ciężko mi było dobre znaleźć), w w 3 miesiącu chodziłam bez paska, a le już w połowie 4 było ciężko i kupiłam w H&M dwie pary spodni z szerokimi nogawkami (coś a'la szwedy troche) i pasem na brzuch ;) Może troszke luźne były na początku, ale po 2 tygodniach było już dobrze :D Na koniec to mi ledwo starczał ten pas, zsuwał się (brzuch był ogromny...) ;) Nie pamiętam ile za nie płaciłam dokładnie, ale coś koło 120zł. Mam nadzieje, że będą się jeszcze nadawać jak nam się uda. Bardzo wygodne były :)

annak - Kochana, trzymaj się mocno :* Wierzę, że wszystko będzie dobrze i mocno trzymam kciuki za Was i dalej będę trzymać :) :) Nie dopuszczaj złych myśli do siebie, jesteśmy z Wami :) Musi się udać, nie przyjmuje innej opcji...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Martka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i modlę się!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ania będzie dobrze! Pomodlę się dzisiaj za Twojego maluszka coby jutro sprawił mamie piękną niespodziankę :*

Dziękuję, Kasiu.
    Dziękuję, Love.

Dziękuję Wam wszystkim.

Wiem, że Wy mnie rozumiecie najlepiej.
    Mąż też rozumie, też przeżywa bardzo. Ale wydaje mi się, że jak ktoś nosi to drugie serce w sobie, to wtedy to bicie nabiera innego znaczenia. Wtedy czuje się to najbardziej.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ