X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina głuptasie! Jak dla mnie możesz lecieć do lodówki, bo tez uważam, ze jesteś całkiem szczupła :D

Karolina@ lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Mały człowiek zdrowy. Lekarz powiedział,że dawno nie miał takiego spokojnego maluszka. Przezierność między 1,6,a 1,8. Kość nosowa jest. Obie półkule mózgu są. Ręce,stopy,paluszki obecne (stopa ma 1cm :D). Żołądek,pęcherz,pępowina wszystko na miejscu. Serducho wali 171/minutę. Przepływ super,zastawka trójdzielna w porządku. Układ pokarmowy i moczowy funkcjonuje prawidłowo. Kot ma ciut ponad 7cm,a w poniedziałek miał 5,8 ,nieźle idzie! Wg usg termin porodu przesunął się z 1 marca na 24 lutego :) Lekarz obudził Bąbla i ten chcąc dalej iść spać zaczął ssać kciuk :p Oglądaliśmy go niecałą godzinę i do teraz nie możemy wyjść z podziwu. Jestem taka szczęśliwa. Nie mogę tego opisać

A.Kasia, Karolina@, Kate84, domiii, Love_life, ryjkek, d'nusia, Karka, Est, Gośśś, Jeżówka9, Małgosia85 lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    My po wizycie. Mały człowiek zdrowy. Lekarz powiedział,że dawno nie miał takiego spokojnego maluszka. Przezierność między 1,6,a 1,8. Kość nosowa jest. Obie półkule mózgu są. Ręce,stopy,paluszki obecne (stopa ma 1cm :D). Żołądek,pęcherz,pępowina wszystko na miejscu. Serducho wali 171/minutę. Przepływ super,zastawka trójdzielna w porządku. Układ pokarmowy i moczowy funkcjonuje prawidłowo. Kot ma ciut ponad 7cm,a w poniedziałek miał 5,8 ,nieźle idzie! Wg usg termin porodu przesunął się z 1 marca na 24 lutego :) Lekarz obudził Bąbla i ten chcąc dalej iść spać zaczął ssać kciuk :p Oglądaliśmy go niecałą godzinę i do teraz nie możemy wyjść z podziwu. Jestem taka szczęśliwa. Nie mogę tego opisać

Serdeczne gratulacje!! No i zostałaś kolejną lutówką. Coraz więcej jest nas z terminem na luty. Ale zaskoczyła mnie jedna rzecz - podglądałaś maleństwo niecałą godzinę? U mnie było ok 5-10 minut. Chyba poproszę o namiary na tego lekarza :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Karolina głuptasie! Jak dla mnie możesz lecieć do lodówki, bo tez uważam, ze jesteś całkiem szczupła :D

Mąż właśnie wraca do domu i pisze mi smsa jaką mam zachciankę mam wieczór. Napisałam mu że chcę drożdżówkę z serem. A co tam - jak piszecie, że ze mnie taka chudzina to odrobina cukrów mi nie zaszkodzi! :D

arien, A.Kasia, d'nusia, Est, Martita88 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja Wam pokaże mój brzusio :)

http://ifotos.pl/zobacz/201508212_wqqxrrh.jpg :)

Karolina@, A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• arien Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Mąż właśnie wraca do domu i pisze mi smsa jaką mam zachciankę mam wieczór. Napisałam mu że chcę drożdżówkę z serem. A co tam - jak piszecie, że ze mnie taka chudzina to odrobina cukrów mi nie zaszkodzi! :D

Też bym zjadła.Ale chyba nie powinnam :p Chociaż mnie po róznych zawirowaniach z wagą (+1.5kg) od paru dni utrzymuje się waga sprzed ciaży, a brzuchol jest :)

Właśnie, miałam Was zapytać. Boli Was czasem pochwa? Bo ja co jakiś czas odczuwam taki ból, nie skurcze jak przy okresie, które mi sie zdarzały. Tylko taki tępy ból. Nie umiem sama do końca określić czy to pochwa, czy szyjka, czy co? :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    to i ja Wam pokaże mój brzusio :)

http://ifotos.pl/zobacz/201508212_wqqxrrh.jpg :)

Wooooww! Super brzusio! :)

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym zjadła kebaba... ale juz mi sie nie chce ruszać nigdzie :/ zostaje bułka z kabanosem :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:

Wspaniale, pięknie gratuluję :-) 7 cm już wow! I też zazdroszczę tego długiego podgladania.

Karolina ja też nie wiem co Ty chcesz od swojej figury :-) wyglądasz naprawdę szczupło :-)

Dziewczyny dziękuję Wam :-) hi fakt pierwszy raz wykorzystalam M do zdjęć :-D
    A.Kasia ja za to zakochałam się w Tobie, śliczna dziewczyna! I nadal w Waszej sypialni :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Właśnie, miałam Was zapytać. Boli Was czasem pochwa? Bo ja co jakiś czas odczuwam taki ból, nie skurcze jak przy okresie, które mi sie zdarzały. Tylko taki tępy ból. Nie umiem sama do końca określić czy to pochwa, czy szyjka, czy co? :/

Ja tak kilka razy miałam. Chyba to normalne, bo w badaniu szyjka i wszystko inne ok.

Wiewiórka - super fotka :D

Margaret - gratuacje :D 1cm stopa jest najlepsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 20:52

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - dokładnie 40 minut przez głowicę. Mój lekarz się nie spieszy. Wszystko robi po kolei,pokazuje,tłumaczy :) Konkretny gość. Do tych 40 minut doliczyć trzeba jeszcze 10 minut pogadanki i godzinka prawie wychodzi :) Dostałam 20 zdjęć. Chyba muszę nową teczkę kupić. Zapraszam do Wrocławia. Dam Ci namiary na Dr :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Karolina - dokładnie 40 minut przez głowicę. Mój lekarz się nie spieszy. Wszystko robi po kolei,pokazuje,tłumaczy :) Konkretny gość. Do tych 40 minut doliczyć trzeba jeszcze 10 minut pogadanki i godzinka prawie wychodzi :) Dostałam 20 zdjęć. Chyba muszę nową teczkę kupić. Zapraszam do Wrocławia. Dam Ci namiary na Dr :)

20 zdjęć ?!? Toś mnie zastrzeliła...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:

Gratulacje! Wiem dokładnie co czujesz.ja codziennie to od nowa przeżywam :) 7 cm wow! Mój mial 5,5 cm we wtorek. Też tak dotykał Buzki moze tez ssal paluszka ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ok 15 zdjęć mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:

Fantastyczny opis kochana super masz już maluszka :)
    a ja coraz bardziej nie mogę doczekać sie mojej wizyty :P

• Kajka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Marcóweczki!
    Ja jestem Kwietniówką, ale co jakiś czas Was podczytuję, żeby się orientować, co słychać u "starszych" o parę tygodni fasolek. Mam nadzieję, że nie macie tego za złe ;)

Zdecydowałam się napisać ze względu na Annak - też kibicowałam Tobie po cichu, żeby serduszko przyspieszyło.
    annak wrote:
    Wspólnie z moją gin podjęłyśmy też decyzję, że oddajemy materiał do badań genetycznych i wszystkich innych możliwych. Może dowiemy się czegoś więcej.
    Bardzo mi przykro, że spotkała Cię kolejna strata. Nie wiem, czy robiłaś jakieś badania po pierwszym poronieniu, ale jeśli nie, to z własnego doświadczenia i z całego serca polecam to zrobić. Ja miałam w zeszłym roku poronienie zatrzymane (w 9 tc na usg idealnie bijące serduszko i CRL, a w 12tc delikatne plamienie i na IP okazało się ciąża obumarła 2 tygodnie wcześniej). Oczywiście lekarz nie zalecił żadnych badań ("tak się zdarza"), ale postanowiłam zrobić je na własną rękę. Jak się okazało - słusznie. W kwestiach medycznych i orientacji, kiedy i jakie badania zrobić, pomogło mi forum http://www.poronienie.pl/forum/ Teraz mam ciążę prowadzoną na lekach (wyszło, że mam trombofilię i niedoczynność tarczycy) i wielką nadzieję, że wszystko się uda! Przepraszam Dziewczyny za offtopic, ale chciałam opisać swoją historię ku przestrodze. Mam nadzieję, że nie będziecie musiały z niej korzystać.

Annak, życzę dużo siły i pozdrawiam ciepło!
    I oczywiście ślę dobre myśli wszystkim Marcowym Mamusiom : )

A.Kasia lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Dziś ja i też po wizycie bo badaniu prenatalnym, więc wszystko,absolutnie wszystko w porządku, maleństwo ma 5,87cm , Przezierność 1,8, serduszko 160 uderzeń, przepływy wszystko super! Powiedział,że na 90% jest dziewczynka. Nie wspominałam Wam ale w pierwszej ciąży nosiłam pod sercem przez 8 miesięcy dziewczynkę, a w 8 miesiącu podczas pobytu w szpitalu okazało się,że to jednak chłopiec, dlatego po dzisiejszej informacji o płci mój mąż powiedział,że mu nie wierzy i uwierzy dopiero jak zobaczy na własne oczy. Ja oczywiście wierzę i ufam i jestem przeszczęśliwa.
    A to jak wygląda malutkie szczęście:))
    7312kj.jpg

Love_life, ryjkek, d'nusia, A.Kasia, Est, Karka, Karolina@, Kate84, edyś, domiii, Gośśś, Lilou1984, Jeżówka9, 26Asia, alinalii, Izoleccc lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cale krocze obolale ciagle:-/ zaczynam sie martwic czy tak powinno byc. I w okolicach brzucha tez ciagle dyskomfort, nie bol, ale czuje, ze cos tam sie dzieje. Tyle, ze tez nie wiem czy tak powinno byc... Ciagle w tej ciazy sie zastanawiam czy aby jest tak jak powinno, czy cos jest normalne. Z pierwszej nie pamietam za wiele, bo i stresu bylo mniej to sie nad wszystkim tak nie zastanawialam. A tu ciagle o czyms mysle. Czy to sie kieidys skonczy? Chcialabym sie juz cieszyc, nie martwic bez przerwy:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    Dziś ja i też po wizycie bo badaniu prenatalnym, więc wszystko,absolutnie wszystko w porządku, maleństwo ma 5,87cm , Przezierność 1,8, serduszko 160 uderzeń, przepływy wszystko super! Powiedział,że na 90% jest dziewczynka. Nie wspominałam Wam ale w pierwszej ciąży nosiłam pod sercem przez 8 miesięcy dziewczynkę, a w 8 miesiącu podczas pobytu w szpitalu okazało się,że to jednak chłopiec, dlatego po dzisiejszej informacji o płci mój mąż powiedział,że mu nie wierzy i uwierzy dopiero jak zobaczy na własne oczy. Ja oczywiście wierzę i ufam i jestem przeszczęśliwa.
    7312kj.jpg

Gratulacje! Oby jak najwięcej takich dobrych wiadomości! !

krówka_muffka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    7312kj.jpg

kolejna wspaniała wiadomość bardzo się cieszę
    kochana super fotka :)

krówka_muffka lubi tę wiadomość

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ