X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kasia trzymam kciuki bardzo mocno ale wierzę że wszystko będzie dobrze. Pewnie akurat jesteście w trakcie badania :-)

Marta powodzenia, będzie dobrze :-* czekamy na relacje!

Baassiia brzuszek faktycznie niepozorny, mi też dopiero wtedy zaczynał się pokazywać a w tym tygodniu wywaliło, że hej :-D

Kleo faktycznie białe obudowy :-D

Mi nos też baaardzo wysycha, wkurzające to trochę.

Dziewczyny z Wlkp czy któraś jest chętna na Warsztaty Mamo to ja dla kobiet w ciąży? Ja się właśnie zapisałam, mam zamiar chodzić na wszystkie możliwe darmowe i w Poznaniu i w Gdańsku, może przy okazji poznam przyszłe Mamusie szczególnie w Gda gdzie się będę przeprowadzać... Ale wiadomo, że z kimś idzie się raźniej :-D
    W Poznaniu są 30.09 w hotelu Andersia.

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Martka89 będzie wszystko w porządku, jak zobaczysz swoje maleństwo na usg to od razu się uspokoisz i spróbuj się choć trochę nie denerwować,ale wiem, to nie jest najprostsze dlatego że sama wczoraj się stresowałam bardzo i aż przed wizytą byłam wymiotować, to chyba z nerwów, zdaję sobie sprawę że dzidzia na tym cierpi,ale było to silniejsze ode mnie... przytulam mocno, będzie wszystko jak należy:*

Nigdy w życiu na niczym mi tak nie zależało :) obiecalam sobie ze jak bedzie wszystko dobrze to juz niczym nie będę sie przejmować. Ale ten brak objawow mi zasiał taka panikę. Nic, jeszcze 2 godzinki. Zbieram sie "przygotować" do wizyt. Dam znac! Trzymajcie kciuki! :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Hmmm az dziwne ze ani razu w nocy nie wstalam na siku :/ moze dla tego ze ok 1 dopiero poszlam spac :P

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :)

Basia ale Ty szczuplutka jestes :P hehe i jak narazie nic nie widac :)

Edys podobno takie krwawienia z nosa i dziasel sa normalne, ja od jakiegos czasu jak smarkam to z krwia...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Rzadko sie udzielam ale czytam codziennie! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    ja swoja wizyte genetyczna bede miala dopiero w 13+1 bo dzidzius i tak 3dni mlodszy. Patrze na Wasze brzuszki i nie wierze,ze juz sa widocznr! :) ja mam tylko mala kulke tam gdzie macica a i tak mam wrazenie,ze sie nie powieksza. Mam zamiar kupic detektor tetna plodu bo czekanie 4tyg do kolejnej wizyty to dla mnie olbrzymi stres w zwiazku z marcowym poronieniem.

A.Kasia lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mam wstydliwy problem, jak kicham to popuszczam, za każdym razem a bardzo często kicham...

• alinalii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia myślę ciągle o Tobie ;)

jeszcze 4 h in ja idę na prenatalne !!! :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii trzymam kciuki :*

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Martka, Alinali trzymam kciuki.

Mi też przy smarkaniu leci trochę krwi, ale na szczęście krwotoku jeszcze nie zaliczyłam.

Co do detektora, obawiałam się go kupić, ale ostatecznie się zdecydowałam i przyznaję, że jest trochę zabawy z szukaniem tętna na tym etapie. Może później będzie łatwiej. Niesamowite w ilumiejscach wokół spojenia łonowego można znaleźć własne tętno:). No ale po około 10 minutach udało mi się znaleźć puls kropka:). To bardzo uspokaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 09:16

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek a jaki kupilas detektor? Slyszalam, ze te angelsound to we wczesniejszych tygodniach nie odnajduja tetna tylko lepiej zainwestowacw sonoline.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b78c88494a54.jpg

A oto moja fioletowa obudowa :-D

kasieńka 1985, domiii, Kajola, maggda, Karolina@, Izoleccc, d'nusia, She86, A.Kasia, Love_life, Karka lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo jaki brzusio !

kleo2426 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo ty to juz galanty ten brzuchol

kleo2426 lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego zastanawiam się ile tu jest brzucha ciążowego a ile "tłuszczowego" :P
    bo przed ciążą miałam na + 3 kg a od tego czasu 1 kg waga w dół poszła a brzuch jakby nie było odstaje :D

• domiii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 14 tygodniu, 4 miesiącu i 2 trymestrze! :) :)

Czekam na cudowne wieści i zdjęcia z wizyt :) :*

kleo2426, Kate84, Karolina@, Izoleccc, d'nusia, She86, A.Kasia, Est, alinalii, Love_life, arien, Karka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ogromne Domii :D

domiii lubi tę wiadomość

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gratulacje!

Kleo, niezły brzuszek :), myślę, że to bardziej ciąża niż tłuszczyk.

Pap, ja mam angelsounds. Tętno dziecka jest bardzo cichutkie, ale wczoraj nawet udało mi się mniej więcej policzyć tempo. Tak szybko bije, że ciężko to zrobić ze stoperem w ręku :)

domiii lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Domi gratulacje!

Kleo, niezły brzuszek :), myślę, że to bardziej ciąża niż tłuszczyk.

Pap, ja mam angelsounds. Tętno dziecka jest bardzo cichutkie, ale wczoraj nawet udało mi się mniej więcej policzyć tempo. Tak szybko bije, że ciężko to zrobić ze stoperem w ręku :)

fajnie że tak myślisz wolę wyglądać bardziej "ciążowo" niż "tłuszczykowo" :P

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo - brzuszek MEGA !! :)

Domiii - gratki. Teraz już tylko z górki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 09:50

kleo2426, domiii lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Jest 10 a ja już jestem taka zmęczona....zmykam na sesję, a potem idę na chwilę na panieński, a jutro mam gości na urodziny więc od wczoraj stoję w kuchni i robię przekąski.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) Hej :-)
    Jak Was trudno nadgonić po dwóch dniach nieobecności.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i życzę wszystkim miłego dnia.
    Ja dzisiaj przyjmuję gości także cały dzień z głowy, jutro znowu będę nadrabiać zaległości w czytaniu.

Wasze brzuszki są mega piękne, ja mam widoczny dopiero wieczorkiem po całym dniu jedzenia i wypiciu ok 3litrów wody.

Martita mam tak samo, że niby chciałam dzidziusia i płakałam jak testy były negatywne a teraz nie czuję nic. Wy płakałyście ze szczęścia po usłyszeniu serduszka a ja tylko przyjęłam do wiadomości że ono bije. Ale myślę, że jak poczuję pierwszego kopniaka to wszystko się zmieni :-)

Martita88 lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ