X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wylądowałam w szpitalu. Rano zobaczyłam ciemniejszy śluz, i pojechałam na IP. Niby to z dróg moczowych bo z ciążą ok. Ale tyle się najadlam stresu....

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymamy dziś kciuki za wszystkie wizyty :) Najpierwo czekamy na wieści od A.Kasia, od rana o Tobie myślę, nawet obudziłam się o 8.50 ;) Potem z tego co kojarzę dobre wieści przyniesie Martka, a potem Alinali :) To będzie dobry dzień ;)
    A ja pędzę się szykować bo o 11.30 mamy chrzciny i będę chrzestną, kurde nawet nie wiem co się robi na tych chrzcinach ;) Będę improwizować :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja wylądowałam w szpitalu. Rano zobaczyłam ciemniejszy śluz, i pojechałam na IP. Niby to z dróg moczowych bo z ciążą ok. Ale tyle się najadlam stresu....

Dobrze że z maleństwem wszystko ok teraz się już nie martw będzie dobrze odpoczywaj i dawaj znać na bieżąco co u Was.
    A położyli Cię na oddział ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja miałam dzisiaj jechać ze znajomymi nad morze do Brighton ale niestety...
    Wczoraj jak wyszliśmy na chwile do klubu- tak grzecznie na soczek :P to zaczęło mnie boleć podbrzusze i zdecydowałam się wrócić do łóżka. Chyba młodemu się nie spodobała impreza.
    Niestety ale brzuch ciągnie nadal dzisaj rano... więc wyszło na to, że jednego z pewnie ostatnich słonecznych weekendów nie spędzę nad morzem tylko w łóżku...
    Wzięłąm już dodatkowy magnez i syrop na zaparcia. Mam nadzieję, że przejdzie bo przede mną jeszcze tydzień w pracy. W piątek lecę do Polski na wizytę u lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wracaj i opowiadaj :D

Izoleccc odpoczywaj ile wlezie będzie jeszcze zapewne okazja żeby posiedzieć nad morzem :)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Piękne brzuszki, Kleo Twój przez te kilka stron utkwił mi najbardziej w pamięci :) mojego nie widać więc myślę że podaruje sobie wstawianie zdjęć. A obudowę mam limonkowa :P
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robili mi jeszcze usg tylko palpacyjnie badali.... Jak widzę ten brązowy śluz to płakać mi się chce :-(

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Nie robili mi jeszcze usg tylko palpacyjnie badali.... Jak widzę ten brązowy śluz to płakać mi się chce :-(

Głowa do góry będzie dobrze nie denerwuj się bo maluszka stresujesz daj znać jak będziesz po badaniach :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, będzie dobrze :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ola nie denerwuj się wszystko będzie dobrze :* skoro z Dzidzia oki to nie ma czym się stresować. Gdzieś może przeziebilas pęcherz.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! Jesteśmy cali i zdrowi :) Przezierność 2 mm, kość nosowa widoczna, wszystkie organy na swoim miejscu :) Mózgoczaszka prawidłowa, ciągłość kręgosłupa zachowana, pępowina trójnaczyniowa, trofoblast na ścianie przedniej (to chyba mniej fajnie?). Nóżki i rączki potwierdziły swoją obecność cały czas utrudniając badanie :P Serducho wali 165/min ale żeby je zmierzyć, to chyba z 10 min się lekarz mordował bo bąbel fikał koziołki. W ogóle moje dziecię to rasowy łobuz, siadło sobie po turecku i odwróciło się tyłkiem. Taki manifest chyba, że chce spać i ma nas w nosie... A potem jak się wściekło jak lekarz je obudził to już do końca się kręciło jak szalone. Badanie trwało 40 min i strasznie mnie wymęczyło, nie mówiąc już o lekarzu bo kombinował na wszystkie możliwe sposoby, żeby wszystko sprawdzić.

Maluszek ma 59 mm i wiekowo wrócił na swoje miejsce, czyli wiek zgadza się z OM. Tak więc na bank jestem marcówką :D Termin na 2 marca.

Zostałam oczywiście poinformowana o wskazaniach do amniopunkcji (wynikających z obciążenia wywiadu, nie z USG) oraz możliwości aborcji (???) w razie niepomyślnego wyniku. Na szczęście lekarz bardzo w porządku i poparł naszą decyzję o niewyrażeniu zgody na jakiekolwiek inwazyjne badania. Jego zdaniem na 95% maluszek jest zdrowy :)

Na koniec pobrali mi krew na na test PAPPA. Wynik za 2 tygodnie ale szczerze powiedziawszy mam to w d..., że tak się brzydko wyrażę. Wisi mi on i powiewa.

Co do płci nie wiadomo bo bąbel nie wyraził chęci współpracy. Ale za to ochoczo sobie ciumkał na koniec badania :) :

fm195e.jpg

Kleo - brzuszek ewidentnie ciążowy :D Taki już okrąglutki :D
    aleksandrazz - cieszę się, że z maluszkiem ok. Wyobrażam sobie co przeżyłaś :/ No właśnie w ciąży to nam chyba ze wszystkich dziurek ta krew może lecieć i niepotrzebnie straszyć :/

Trzymam kciuki za resztę wizyt! Będzie dobrze :)

edyś, Gośśś, Love_life, nick nieaktualny, alinalii, Kajola, arien, ryjkek, domiii, annak, Karolina@, Vincent, nick nieaktualny, Renka88, wiewiórka17, Karka, Magda lena, nick nieaktualny, krówka_muffka, Est, Lilou1984, Mietka 30:), Jeżówka9 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie fantastycznie wielkie gratulacje :D
    a maleństwo przesłodkie i ta łapulka przy buziaku :D

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kasia, ciesza dobre wiesci z rana. I gratuluje, piekny dzidzius:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia jak pogrubiasz czcionkę ?

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia swietne wiesci :) oby tak dalej :) a dzidzia sliczna :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    A.Kasia jak pogrubiasz czcionkę ?

tu masz skrypty na wszystkie modyfikacje :)

[*b]tekst[*/b] - Pogrubienie
    [*color=nazwa_koloru_po_angielsku]tekst[*/color] - Inny kolor
    [*i]tekst[*/i] - Kursywa
    [*u]tekst[*/u] - Podkreślenie

To wszystko oczywiście bez tych gwiazdek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 10:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Dziękuję :D

Do zmiany koloru musisz napisać [color=*red] cośtam cośtam ;) [/color] Tylko bez tej gwiazdki w środku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Do zmiany koloru musisz napisać [color=*red] cośtam cośtam ;) [/color] Tylko bez tej gwiazdki w środku :)
    tak tak już wypróbowałam :D

ile się tu można nauczyć ciekawych rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:07

• arien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, aleeee brzusiol! :D super :) To Twoja pierwsza ciąza, przypomnij mi?

A.Kasienko! Super wieści, wiedziałam, że takie będą kochana! Teraz czekamy na kolejne relacje i rewelacje ;)

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ