X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wylądowałam w szpitalu. Rano zobaczyłam ciemniejszy śluz, i pojechałam na IP. Niby to z dróg moczowych bo z ciążą ok. Ale tyle się najadlam stresu....

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymamy dziś kciuki za wszystkie wizyty :) Najpierwo czekamy na wieści od A.Kasia, od rana o Tobie myślę, nawet obudziłam się o 8.50 ;) Potem z tego co kojarzę dobre wieści przyniesie Martka, a potem Alinali :) To będzie dobry dzień ;)
    A ja pędzę się szykować bo o 11.30 mamy chrzciny i będę chrzestną, kurde nawet nie wiem co się robi na tych chrzcinach ;) Będę improwizować :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja wylądowałam w szpitalu. Rano zobaczyłam ciemniejszy śluz, i pojechałam na IP. Niby to z dróg moczowych bo z ciążą ok. Ale tyle się najadlam stresu....

Dobrze że z maleństwem wszystko ok teraz się już nie martw będzie dobrze odpoczywaj i dawaj znać na bieżąco co u Was.
    A położyli Cię na oddział ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja miałam dzisiaj jechać ze znajomymi nad morze do Brighton ale niestety...
    Wczoraj jak wyszliśmy na chwile do klubu- tak grzecznie na soczek :P to zaczęło mnie boleć podbrzusze i zdecydowałam się wrócić do łóżka. Chyba młodemu się nie spodobała impreza.
    Niestety ale brzuch ciągnie nadal dzisaj rano... więc wyszło na to, że jednego z pewnie ostatnich słonecznych weekendów nie spędzę nad morzem tylko w łóżku...
    Wzięłąm już dodatkowy magnez i syrop na zaparcia. Mam nadzieję, że przejdzie bo przede mną jeszcze tydzień w pracy. W piątek lecę do Polski na wizytę u lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wracaj i opowiadaj :D

Izoleccc odpoczywaj ile wlezie będzie jeszcze zapewne okazja żeby posiedzieć nad morzem :)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Piękne brzuszki, Kleo Twój przez te kilka stron utkwił mi najbardziej w pamięci :) mojego nie widać więc myślę że podaruje sobie wstawianie zdjęć. A obudowę mam limonkowa :P
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.

kleo2426 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robili mi jeszcze usg tylko palpacyjnie badali.... Jak widzę ten brązowy śluz to płakać mi się chce :-(

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Nie robili mi jeszcze usg tylko palpacyjnie badali.... Jak widzę ten brązowy śluz to płakać mi się chce :-(

Głowa do góry będzie dobrze nie denerwuj się bo maluszka stresujesz daj znać jak będziesz po badaniach :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, będzie dobrze :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ola nie denerwuj się wszystko będzie dobrze :* skoro z Dzidzia oki to nie ma czym się stresować. Gdzieś może przeziebilas pęcherz.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! Jesteśmy cali i zdrowi :) Przezierność 2 mm, kość nosowa widoczna, wszystkie organy na swoim miejscu :) Mózgoczaszka prawidłowa, ciągłość kręgosłupa zachowana, pępowina trójnaczyniowa, trofoblast na ścianie przedniej (to chyba mniej fajnie?). Nóżki i rączki potwierdziły swoją obecność cały czas utrudniając badanie :P Serducho wali 165/min ale żeby je zmierzyć, to chyba z 10 min się lekarz mordował bo bąbel fikał koziołki. W ogóle moje dziecię to rasowy łobuz, siadło sobie po turecku i odwróciło się tyłkiem. Taki manifest chyba, że chce spać i ma nas w nosie... A potem jak się wściekło jak lekarz je obudził to już do końca się kręciło jak szalone. Badanie trwało 40 min i strasznie mnie wymęczyło, nie mówiąc już o lekarzu bo kombinował na wszystkie możliwe sposoby, żeby wszystko sprawdzić.

Maluszek ma 59 mm i wiekowo wrócił na swoje miejsce, czyli wiek zgadza się z OM. Tak więc na bank jestem marcówką :D Termin na 2 marca.

Zostałam oczywiście poinformowana o wskazaniach do amniopunkcji (wynikających z obciążenia wywiadu, nie z USG) oraz możliwości aborcji (???) w razie niepomyślnego wyniku. Na szczęście lekarz bardzo w porządku i poparł naszą decyzję o niewyrażeniu zgody na jakiekolwiek inwazyjne badania. Jego zdaniem na 95% maluszek jest zdrowy :)

Na koniec pobrali mi krew na na test PAPPA. Wynik za 2 tygodnie ale szczerze powiedziawszy mam to w d..., że tak się brzydko wyrażę. Wisi mi on i powiewa.

Co do płci nie wiadomo bo bąbel nie wyraził chęci współpracy. Ale za to ochoczo sobie ciumkał na koniec badania :) :

fm195e.jpg

Kleo - brzuszek ewidentnie ciążowy :D Taki już okrąglutki :D
    aleksandrazz - cieszę się, że z maluszkiem ok. Wyobrażam sobie co przeżyłaś :/ No właśnie w ciąży to nam chyba ze wszystkich dziurek ta krew może lecieć i niepotrzebnie straszyć :/

Trzymam kciuki za resztę wizyt! Będzie dobrze :)

edyś, Gośśś, Love_life, kleo2426, alinalii, Kajola, arien, ryjkek, domiii, annak, Karolina@, Vincent, Izoleccc, Renka88, wiewiórka17, Karka, Magda lena, d'nusia, krówka_muffka, Est, Lilou1984, Mietka 30:), Jeżówka9 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie fantastycznie wielkie gratulacje :D
    a maleństwo przesłodkie i ta łapulka przy buziaku :D

A.Kasia lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kasia, ciesza dobre wiesci z rana. I gratuluje, piekny dzidzius:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia jak pogrubiasz czcionkę ?

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia swietne wiesci :) oby tak dalej :) a dzidzia sliczna :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    A.Kasia jak pogrubiasz czcionkę ?

tu masz skrypty na wszystkie modyfikacje :)

[*b]tekst[*/b] - Pogrubienie
    [*color=nazwa_koloru_po_angielsku]tekst[*/color] - Inny kolor
    [*i]tekst[*/i] - Kursywa
    [*u]tekst[*/u] - Podkreślenie

To wszystko oczywiście bez tych gwiazdek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 10:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Dziękuję :D

Do zmiany koloru musisz napisać [color=*red] cośtam cośtam ;) [/color] Tylko bez tej gwiazdki w środku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Do zmiany koloru musisz napisać [color=*red] cośtam cośtam ;) [/color] Tylko bez tej gwiazdki w środku :)
    tak tak już wypróbowałam :D

ile się tu można nauczyć ciekawych rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:07

• arien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, aleeee brzusiol! :D super :) To Twoja pierwsza ciąza, przypomnij mi?

A.Kasienko! Super wieści, wiedziałam, że takie będą kochana! Teraz czekamy na kolejne relacje i rewelacje ;)

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ