X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    http://zapodaj.net/6b6f5bdefa8cb.jpg.html

<a href=http://zapodaj.net/6b6f5bdefa8cb.jpg.html>WP_20150821_001.jpg</a>
    To ja też, a co :)

tam jest taka zakładka
    Na forum i tam trzeba kliknąć i dopiero załadować fotkę

brzusio ładny :)
    ale gdzie obudowa telefonu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 13:00

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Gratuluje udanych wizyt. U mnie wczoraj byli rodzice I tesciowie I w koncu powiedzielismy im o ciazy. Bylo super Moj ojciec az sie poplakal ze szczescia. Cos takiego date Duzo radosci

kleo2426, A.Kasia, d'nusia, Izoleccc, Jeżówka9 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d00acfbec1b.jpg

kleo2426, A.Kasia, Kajola, d'nusia, She86, Izoleccc, Karka, Karolina@, krówka_muffka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    tam jest taka zakładka
    Na forum i tam trzeba kliknąć i dopiero załadować fotkę

brzusio ładny :)
    ale gdzie obudowa telefonu :P
    Dzięki, ogarnęłam :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam znow lipny dzien :/ chce mi sie spac, zero energii, czuje jakby ze mnie zycie uciekalo :( powinnam sprzatnac a nic mi sie nie chce :/ nie dlugo zaczynam 4 miesiac a tu objawy takie same jak w drugim miesiacu, jestem zalamana :(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu! Wspaniałe wiadomości <3 Cieszę się, że dzieciaczkiem dobrze :*

Tak patrzę na przezierność Twojego bąbla i mojego .. i wydaje mi się podobna, ale w sumie różnica 1 mm to teoretycznie niewielka, ale w praktyce to duża różnica.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiak - ja od rana miałam mnóstwo energii i chęci... Jednak godzinę temu zalęgłam na kanapie i mi się pogorszyło. Padaka :/ Oby jak najmniej takich dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 13:40

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chęci na nic nie mam zupełny brak energii robię bo mam dzieci a M w delegacji i wiem że nikt za mnie tego nie zrobi ale zapęd mam jak coś właśnie wróciłam z zakupów na które szłam od rana i dojść nie mogłam a teraz dopiero wstawię obiad i pewnie jak wczoraj z kolacja będziemy jeść :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie chce Wam się to olać to i tyle :) Jak jeden raz sobie sprzątanie odpuścicie to Wam się myszy nie zakocą. Z wierzchu ogarnąć, położyć się i odpoczywać. Czasem nam ciało daje sygnały, że się po prostu musi zregenerować.

Ja dziś mam fajnie, wszyscy z domu wybywają i chata wolna :) Szybko odkurzę, podłogi umyję, wyskoczę na minutkę do sklepu a potem włączę sobie "Zabójcze umysły" i będę nic nie robić :) No może co najwyżej maseczkę sobie na twarz nałożę i paznokcie pomaluję ;)

kleo2426, margaret26 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, urodziłam 9 dni temu, zostało mi po ciąży 12 zastrzyków Clexane 0,4 - mogę sprzedać za 100 zł + kw, mam też detektor tętna VCOMIN - bardzo dobry, służył mi od 9 tyg ciąży - mogę sprzedać za 140 zł + kw (koszt nowego około 220 zł). Jeśli któraś z Was jest zainteresowana proszę o kontakt.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Gratulacje udanych wizyt :)
    Ja właśnie mykam na swoją. Miłego dnia :-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaraz coś trafi w tym szpitalu. Dzisiaj się chyba nie doczekam na to usg. Dali mi furagine na zapalenie dróg moczowych, chociaż nie znają jeszcze wyników badania moczu.... Wrrr. Ja oczywiście cały czas sprawdzam śluz,i już chyba normalnieje.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam . Jestem smutna i zagubiona. Cos jest nie tak z przegrodą nosowa jestem zagubiona nic nie rozumiem. Z tego smutku nawet nie wiem co to znaczy z ta przegroda nosowa . Musze ochłonąć i się odezwę

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny, urodziłam 9 dni temu, zostało mi po ciąży 12 zastrzyków Clexane 0,4 - mogę sprzedać za 100 zł + kw, mam też detektor tętna VCOMIN - bardzo dobry, służył mi od 9 tyg ciąży - mogę sprzedać za 140 zł + kw (koszt nowego około 220 zł). Jeśli któraś z Was jest zainteresowana proszę o kontakt.

To ile ty placilas za Clexan? nie mialas znizki ? ja tez go biore i za cale opakowanie 10sztuk place 12zl ze znizka ...

Agaata lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiesz16 wrote:
    Witam,
    Gratulacje udanych wizyt :)
    Ja właśnie mykam na swoją. Miłego dnia :-)

super czekamy na kolejne piękne relacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dziewczyny wróciłam . Jestem smutna i zagubiona. Cos jest nie tak z przegrodą nosowa jestem zagubiona nic nie rozumiem. Z tego smutku nawet nie wiem co to znaczy z ta przegroda nosowa . Musze ochłonąć i się odezwę

Kochana spokojnie co dokładnie powiedział lekarz ?
    nie znam się na tym ale może ktoś coś będzie wiedział i będzie mógł Cię uspokoić.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 na 900 dzieci rodzi się z wada genetycznaa ja jestem w grupie 1 na 470 tyle do mnie dotarło musze zrobić krew i czekać tydzień. I ryzyko zmaleje lub się podwyższy

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    1 na 900 dzieci rodzi się z wada genetycznaa ja jestem w grupie 1 na 470 tyle do mnie dotarło musze zrobić krew i czekać tydzień. I ryzyko zmaleje lub się podwyższy

ale ta kosc nosowa jest czy jej nie ma? a jak przeziernosc karkowa wyszla? oznaczona NT jest

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kość jest ale nie taka jej powinna na tym etapie. Wszystko inne wyszlo dobre. Dokladnie nie podam wam bo nie dali mi dokumentów zostawili je do czasu wynikow krwi. Ale wszystko dobrze poza ta przegroda

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii - napisz proszę konkretnie co lekarz powiedział albo przepisz to, co dostałaś na wydruku. Znam się trochę na tych badaniach i może co nieco Ci wyjaśnię. Po pierwsze jaki lekarz robił badanie? Czy to był Twój ginekolog czy lekarz specjalista od badań USG? Nie denerwuj się kochana, niektórzy lekarze dziecka na USG nie potrafią zobaczyć a kość nosowa u takiego maluszka jest dosłownie kilkumilimetrową kosteczką. Niewprawny lekarz może nie umieć jej dostrzec. A czasem dziecko tak się ułoży, że ciężko ją dojrzeć i zmierzyć...

Nie denerwuj się jeszcze kochana. Ja w poprzedniej ciąży miałam po USG i PAPPA 1:80 jeśli chodzi o prawdopodobieństwo zespołu Downa a się nie potwierdziło.

EDIT: dopiero doczytałam, że nie masz dokumentów. Jeśli kość nosowa jest, to już jest baaaardzo dużo. Ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza na konsultacje w sprawie tej kości bo na wyniki PAPPA czeka się 2 tygodnie i wykończysz się do tego czasu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 15:29

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ