X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    1 na 900 dzieci rodzi się z wada genetycznaa ja jestem w grupie 1 na 470 tyle do mnie dotarło musze zrobić krew i czekać tydzień. I ryzyko zmaleje lub się podwyższy

więc trzymam kciuki kochana żeby zmalało do minimum.
    będzie dobrze musisz w to tylko uwierzyć :)

• Est Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina, mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze!
    Jeżeli nie zrozumiałaś dokladnie o co chodzi to idz jeszcze do innego lekarza.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii a czemu ty mialas te badania teraz robione skoro je robi sie od 11 tyg ale skonczonego? Przynajmniej mi tak kazdy lekarz mowil ze powinno sie je robic od 11tyg do 13tyg 6dz... To jest niby pare dni roznicy ale u takiego dziecka te kilka dni robi ogromna roznice... Nie zamartwiaj sie na zapas skoro inne parametry wyszly dobre... Lezalam w szpitalu z taka dziewczyna ktorej tez wyszlo ze jej dziecko moze miec zespol Downa (i to w szpitalu jej robili te badanie) a okazalo sie pozniej ze malenstwo bylo zdrowe i nie potrzebnie ja nastraszyli :/ glowa do gory zobaczysz ze bedzie dobrze :) trzymam kciuki

A.Kasia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia, super wiadomości!!!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• arien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali, też myślę, że dobrze byłoby to skonsultować z jakimś innym lekarzem.

Gdzie podziała się muminka?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina, właśnie spojrzałam na Twój suwaczek. Przecież to jeszcze za wcześnie na badania prenatalne!!!
    Moj lekarz powiedział, ze robi się je od 11+6 do 13+6, wiec u Ciebie sporo za wcześnie!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Kość jest ale nie taka jej powinna na tym etapie. Wszystko inne wyszlo dobre. Dokladnie nie podam wam bo nie dali mi dokumentów zostawili je do czasu wynikow krwi. Ale wszystko dobrze poza ta przegroda
    jeżeli wyszło takie ryzyko to powinni Cię skierować na amniopunkcję po niej dopiero zacznij się martwić jak ryzyko występowania choroby nie zmaleje (chociaż moja znajoma miała 1:49 ryzyko i co córeczke ma zdrową ;) ) ale jeżeli jeszcze nie ma wyników krwi to nawet nie powinni Ci podawać tego ryzyka bo to się wszystko zmienia i poza tym powtórz to badanie bo trochę za wcześnie miałaś je zrobione

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mają rację! Dopiero spojrzałam na Twój suwaczek i jeśli termin z OM pokrywa się z USG to na badanie przezierności i obecności kości nosowej jest dużo za wcześnie. Niby robi się je pomiędzy 11 a 14 tygodniem ale chodzi o tygodnie skończone a CRL płodu musi się mieścić w przedziale 45 do 84 mm. Według mojego koordynatora badań prenatalnych optymalny czas badania to 12 (skończony!czyli zaczęty 13 tc) do 13 tc.

Tak że głowa do góry, jest na prawdę olbrzymia szansa, że po prostu było za wcześnie dla Twojego maluszka :)

Kaarolina - wskazania do amniopunkcji zaczynają się dopiero przy prawdopodobieństwie wystąpienia choroby większym niż 1:200! 1:470 to nie jest wcale zły wynik! Nie piszcie takich bzdur jak nie macie pewności bo się tylko dziewczyna niepotrzebnie zestresuje. A amniopunkcja to OSTATECZNOŚĆ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 15:47

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est to samo wlasnie napisalam i je robi sie od 11 tyg nie 11+6 i wydaje mi sie ze poprostu lekarz jej za wczesnie zrobil te badania... Pare dni roznicy u takiego dziecka to bardzo duzo, ta kosc mogla poprostu zaczac sie tworzyc... a lekarz ktory nie ma certyfikatow od badan prenatalnych mogl poprostu cos widziec ale sam nie wiedzial co...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie więcej napisze jak będę na komputerze bo z telefonu źle mi się pisze. Jestem w 12 tyg 2 dzien

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy po orgazmie macie plamienia? Ja czytalam, ze orgazm powoduje skórcze i moze bolec brzuch i mnie wlasnie boli, malo tego ostatnio jak bylam w szpitalu z plamieniami to tak sobie teraz mysle ze to przeciez bylo po orgazmie i wyobrazcie sobie ze teraz tez mam takie brazowe plamienia, poki co nie takie jak wtedy ale sa, wzielam no spe na ten brzuch i lutke w razie czego dopochwowo.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp - orgazm... już zapomniałam co to jest, więc nie odpowiem na to pytanie ;) Z ubolewaniem to mówię, ech ;)

• arien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jusiakp - orgazm... już zapomniałam co to jest, więc nie odpowiem na to pytanie ;) Z ubolewaniem to mówię, ech ;)
    me too...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wyczytalam to moga sie zdarzyc plamienia, mysle ze nie bede panikowac i nie pojade poki co na IP, ewentualnie jak sie gorzej poczuje lub plamienie bedzie wieksze

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiak u nas calkowity zakaz do konca :P wiec nie pomoge :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śmiejcie sie ale na prawdę wszystkie poprzednie zdjęcia brzuchów byly robione telefonem z biala obudowa nie zauważyłyście

kleo2426 lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali przeziernosc mierzy sie wg terminu z om a nie usg a na suwaczku ciaze masz mlodsza takze nie martw sie na zapas

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie o orgazmie nie wypowiem bo zakaz do konca 1 trymestru

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Z tego co wyczytalam to moga sie zdarzyc plamienia, mysle ze nie bede panikowac i nie pojade poki co na IP, ewentualnie jak sie gorzej poczuje lub plamienie bedzie wieksze

U nas było już kilka razy, na początku bardzo delikatnie, ale np. wczoraj kochaliśmy się normalnie w kierunku odrobinę mocno i nic sie nie dzieje. Fakt, od wczoraj jestem prawie non stop w biegu i już mnie brzuch boli, ale dzisiaj jest ciężki dzień ogólnie...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sięgam pamięcią, to ta moja "dziwna" wydzielina (żółtobrązowa, klejąca - aż się wystraszyłam, że to może czop) była na 2 dni po chwili uniesienia ;]

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ