Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:1 na 900 dzieci rodzi się z wada genetycznaa ja jestem w grupie 1 na 470 tyle do mnie dotarło musze zrobić krew i czekać tydzień. I ryzyko zmaleje lub się podwyższy
więc trzymam kciuki kochana żeby zmalało do minimum.
będzie dobrze musisz w to tylko uwierzyć -
Alinalii a czemu ty mialas te badania teraz robione skoro je robi sie od 11 tyg ale skonczonego? Przynajmniej mi tak kazdy lekarz mowil ze powinno sie je robic od 11tyg do 13tyg 6dz... To jest niby pare dni roznicy ale u takiego dziecka te kilka dni robi ogromna roznice... Nie zamartwiaj sie na zapas skoro inne parametry wyszly dobre... Lezalam w szpitalu z taka dziewczyna ktorej tez wyszlo ze jej dziecko moze miec zespol Downa (i to w szpitalu jej robili te badanie) a okazalo sie pozniej ze malenstwo bylo zdrowe i nie potrzebnie ja nastraszyli
glowa do gory zobaczysz ze bedzie dobrze
trzymam kciuki
A.Kasia lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
alinalii wrote:Kość jest ale nie taka jej powinna na tym etapie. Wszystko inne wyszlo dobre. Dokladnie nie podam wam bo nie dali mi dokumentów zostawili je do czasu wynikow krwi. Ale wszystko dobrze poza ta przegroda
) ale jeżeli jeszcze nie ma wyników krwi to nawet nie powinni Ci podawać tego ryzyka bo to się wszystko zmienia i poza tym powtórz to badanie bo trochę za wcześnie miałaś je zrobione
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyDziewczyny mają rację! Dopiero spojrzałam na Twój suwaczek i jeśli termin z OM pokrywa się z USG to na badanie przezierności i obecności kości nosowej jest dużo za wcześnie. Niby robi się je pomiędzy 11 a 14 tygodniem ale chodzi o tygodnie skończone a CRL płodu musi się mieścić w przedziale 45 do 84 mm. Według mojego koordynatora badań prenatalnych optymalny czas badania to 12 (skończony!czyli zaczęty 13 tc) do 13 tc.
Tak że głowa do góry, jest na prawdę olbrzymia szansa, że po prostu było za wcześnie dla Twojego maluszka
Kaarolina - wskazania do amniopunkcji zaczynają się dopiero przy prawdopodobieństwie wystąpienia choroby większym niż 1:200! 1:470 to nie jest wcale zły wynik! Nie piszcie takich bzdur jak nie macie pewności bo się tylko dziewczyna niepotrzebnie zestresuje. A amniopunkcja to OSTATECZNOŚĆ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 15:47
-
Est to samo wlasnie napisalam i je robi sie od 11 tyg nie 11+6 i wydaje mi sie ze poprostu lekarz jej za wczesnie zrobil te badania... Pare dni roznicy u takiego dziecka to bardzo duzo, ta kosc mogla poprostu zaczac sie tworzyc... a lekarz ktory nie ma certyfikatow od badan prenatalnych mogl poprostu cos widziec ale sam nie wiedzial co...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kochanie więcej napisze jak będę na komputerze bo z telefonu źle mi się pisze. Jestem w 12 tyg 2 dzien
-
Czy wy po orgazmie macie plamienia? Ja czytalam, ze orgazm powoduje skórcze i moze bolec brzuch i mnie wlasnie boli, malo tego ostatnio jak bylam w szpitalu z plamieniami to tak sobie teraz mysle ze to przeciez bylo po orgazmie i wyobrazcie sobie ze teraz tez mam takie brazowe plamienia, poki co nie takie jak wtedy ale sa, wzielam no spe na ten brzuch i lutke w razie czego dopochwowo.jusiakp
-
nick nieaktualny
-
jusiakp wrote:Z tego co wyczytalam to moga sie zdarzyc plamienia, mysle ze nie bede panikowac i nie pojade poki co na IP, ewentualnie jak sie gorzej poczuje lub plamienie bedzie wieksze
U nas było już kilka razy, na początku bardzo delikatnie, ale np. wczoraj kochaliśmy się normalnie w kierunku odrobinę mocno i nic sie nie dzieje. Fakt, od wczoraj jestem prawie non stop w biegu i już mnie brzuch boli, ale dzisiaj jest ciężki dzień ogólnie...