Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny napisze coś
zwariuję zaraz
-
nick nieaktualnyGośśś wrote:A mozecie mi powiedziec czemu co nie ktore pisza ze brazowy sluz czy plamienie nie jest grozne? Nie chce nikogo straszyc jak cos to z gory przepraszam, ale juz ktorys raz tutaj tak piszecie, a ja w pierwszej ciazy mialam wlasnie tylko brazowe plamienie i okazalo sie ze dla tego ze ciaza obumarla... Zadnej krwi nie widzialam tylko brazowe plamienie... Dla tego moim zdaniem kazde takie plamienie powinno byc konsultowane z lekarzem... U jednej okaze sie ze to jest naczynko a u innej moze to byc cos grozniejszego...
Naprawde nie chce nikogo straszyc ani obrazac ale wydaje mi sie ze z plamieniami w ciazy nie ma zartow i powinno sie je pokazac lekarzowi...
Gosia, ja wychodzę z założenia, że każda z nas swój rozum ma i jeżeli ma wątpliwości to zadzwoni do swojego lekarza bądź pojedzie na IP. Ja bym tak zrobiła, bo po to jest lekarz prowadzący, żeby odbierać tel w nocy o północy i radzić co w danej sytuacji robić. Ale plamienia bardzo rzadko oznaczają coś złego i zdarzają się w ciąży niezwykle często. Mam na myśli lekkie plamienia - nie krwawienie. Ja wiem, że masz złe doświadczenia i jesteś na takie dolegliwości przeczulona. Rozumiem Cię doskonale. Ja też tak mam jeśli chodzi o wiele rzeczy, np co do przyrostu wód płodowych czy bólów pleców. U mnie np pierwszym objawem przedwczesnego porodu był silny ból pleców. Ale nie chcę nikogo straszyć i każdej z bólem pleców wysyłać na IP bo to, że u mnie się tak zdarzyło nie znaczy, że będzie tak u każdego.
Wiecie dziewczyny, my tu sobie doradzamy ale niech każda z nas trzyma się zasady ograniczonego zaufania i ZAWSZE w razie niepokojących objawów kontaktuje się ze swoim lekarzem prowadzącym.Martita88, domiii lubią tę wiadomość
-
Aleksandrazzz przepraszam nie chcialam Cie wystraszyc, nie po to to napisalam,ale na wieczornym obchodzie popros o usg i powiedz ze sie boisz o dziecko... oni musza Ci je zrobic!
Kasia dla tego napisalam ze nie u kazdego jest tak samo i u jednej okaze sie to naczynko, a u drugiej moze to byc cos groznego... Ok moze i duzo przeszlam i jestem przewrazliwiona, ale uwazam ze jak ktos wie ze ma krwiaka i przez to raz plami a raz nie to ok niech nie jedzie na ip ale skoro ktos ma pierwszy raz plamienie to chyba powinien to lekarz obejrzec...i warto to dziewczyna powiedziec, bo wiele dziewczyn w pierwszej ciazy nic nie wie na jej temat... Co do boli plecow to jest inna sprawa bo moga byc z wszystkiego...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:dziewczyny napisze coś
zwariuję zaraz
Kochanie stres tu nic nie pomoże. Rozumiem Cię bardzo dobrze, bo sama pamiętam jak płakałam po odebraniu wyników PAPPA gdzie wyszło mi bardzo wysokie prawdopodobieństwo ZD u synka. Moje wyniki były dużo dużo gorsze niż Twoje a okazało się, że wszystko jest ok. Jestem bardzo zaskoczona, że lekarz nie zalecił kontroli tej kości za kilka dni. U mnie zanim lekarze wszczęli alarm byłam badana przez kilku lekarzy na różnych sprzętach. I dopiero jak wszyscy byli zgodni to skierowano mnie na PAPPA. Dzieci rozwijają się w przeróżnym tempie i może Twój maluszek akurat troszkę wolniej? Mój maluszek jest minimalnie większy od Twojego i ta kość wcale nie była tak łatwo zmierzalna a USG robił mi najlepszy specjalista pod kątem USG w całym województwie.
Nie mówię, że na pewno jest ok bo nie mogę Ci tego zagwarantować ale jeśli wszystkie inne parametry są w porządku to nie wydaje mi się, żeby dziecko było chore. Czy masz możliwość iść do innego lekarza aby spróbował obejrzeć tę kość nosową? Ja bym tak zrobiła bo nigdy nie ufam jednemu lekarzowi w tak ważnych kwestiach.
Przytulam i proszę, nie denerwuj się aż tak, przecież jeszcze tak na prawdę nic nie wiadomo :* -
Powiem że chce usg, ale wątpię że mnie posluchaja. Ciekawi mnie czy lekarz jest w stanie palcami sprawdzić czy jest okej jak to powiedział, zwłaszcza ze już nie brudze... No nic, zamartwiam się dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 17:34
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
A.kasia dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy ;* masz rację nic nie wiadomo jeszcze , ale sam fakt mnie przeraża , zrobię tą krew i nie wiem jak przeżyję tydzień żeby dowiedzieć się wyników
... zaraz popytam koleżanek o jakiegoś prywatnego lekarza i lecę do niego tak szybko jak się daa, z tych dobrych wieści będzie córeczka
edyś, Est lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGośśś wrote:Kasia dla tego napisalam ze nie u kazdego jest tak samo i u jednej okaze sie to naczynko, a u drugiej moze to byc cos groznego... Ok moze i duzo przeszlam i jestem przewrazliwiona, ale uwazam ze jak ktos wie ze ma krwiaka i przez to raz plami a raz nie to ok niech nie jedzie na ip ale skoro ktos ma pierwszy raz plamienie to chyba powinien to lekarz obejrzec...i warto to dziewczyna powiedziec, bo wiele dziewczyn w pierwszej ciazy nic nie wie na jej temat... Co do boli plecow to jest inna sprawa bo moga byc z wszystkiego...
Może masz rację, ja nie bardzo się na tych plamieniach znam, więc w zasadzie bez sensu się odzywam w tym temacieTak sobie myślę że dobrze, że tyle nas tu jest. Każda z nas ma inne doświadczenie i wiedzę w różnych tematach i przynajmniej może kompetentnie doradzić...
-
Wiec my juz tez po.
Maleństwo ma 180.3mm i serducho 174. Rozmiarowo idealnie pokrył sie z rozmiarem z miesiączki czyli 8tyd3d.
Moj normalnie do tej pory przezywa bijące serduchokolejne usg dopiero w 13tyg
Pozdrawiamalinalii, A.Kasia, Gośśś, edyś, d'nusia, Karolina@, Karka, krówka_muffka, Izoleccc, Est, Jeżówka9 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:A.kasia dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy ;* masz rację nic nie wiadomo jeszcze , ale sam fakt mnie przeraża , zrobię tą krew i nie wiem jak przeżyję tydzień żeby dowiedzieć się wyników
... zaraz popytam koleżanek o jakiegoś prywatnego lekarza i lecę do niego tak szybko jak się daa, z tych dobrych wieści będzie córeczka
Gratuluję córeczki :* Jak fajnie, że dała sobie podpatrzeć, co ma między nóżkamiA gdzie mieszkasz? Może tu dziewczyny Ci doradzą jakiegoś specjalistę? Ciekawi mnie dlaczego lekarz nie dał Ci wyników USG, przecież oni i tak drukują sobie kopię. Chyba, że na NFZ jest inaczej bo ja nigdy nie robiłam USG na NFZ...
-
aleksandrazz wrote:Powiem że chce usg, ale wątpię że mnie posluchaja. Ciekawi mnie czy lekarz jest w stanie palcami sprawdzić czy jest okej jak to powiedział, zwłaszcza ze już nie brudze... No nic, zamartwiam się dalej
to oni ci jeszcze usg nie zrobili??jusiakp
-
alinalii wrote:A.kasia dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy ;* masz rację nic nie wiadomo jeszcze , ale sam fakt mnie przeraża , zrobię tą krew i nie wiem jak przeżyję tydzień żeby dowiedzieć się wyników
Kochana, WSZYSTKO będzie na pewno dobrze. wpisuję na liście Ci córeczkę, bo będzie na bank, i to silna i zdrowa!alinalii, A.Kasia, Renka88, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Kasiu to jest tylko moje zdanie nie kazdy musi sie z nim zgadzac, ale je napisalam bo po to to forum jest
i zgadzam sie z Toba ze kazda robi wedlug swojego rozumu, ale tez wiem ze ja w pierwszej ciazy bylam zielona w temacie... I jak zobaczylam plamienie to pomyslalam " a moze ja wcale w ciazy nie jestem i okres dostalam? " (mimo ze test robilam i wyszedl pozytywny) ...
Kazdy organizm jest inny, Ty mialas bole plecow przy porodzie,a ja nic kompletnienic mnie nie bolalo, nawet brzuch mi nie twardnial, poprostu poszlam do wc siku i wtedy sie zaczelo...
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
A.Kasia wrote:Gratuluję córeczki :* Jak fajnie, że dała sobie podpatrzeć, co ma między nóżkami
A gdzie mieszkasz? Może tu dziewczyny Ci doradzą jakiegoś specjalistę? Ciekawi mnie dlaczego lekarz nie dał Ci wyników USG, przecież oni i tak drukują sobie kopię. Chyba, że na NFZ jest inaczej bo ja nigdy nie robiłam USG na NFZ...
poszłam na badania prywatnie , ale jako ze jest ,,możliwa'' wada genetyczna to odrazu przekłądają to na NFZ i nie biorą kasy , nie wiem czemu tak jest, chciałam zdj , ale dał je do histori ciąży którą mi założył.. a tak to chodzę co 2 tyg na NFZ na kontrolne i zawsze mi daje zdj usg -
Nie zrobili bo lekarz palpacyjnie stwierdził że jest okej. Niech no za godzinę tu przyjdzie, to powiem mu co o nim myślę.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyGośśś - weźmy skończy już pisać o tych naszych złych doświadczeniach bo jak sobie o tym wszystkim przypomnę to aż mi się niedobrze robi
I tylko dziewczyny straszymy
Tym razem dobrze będzie i już żadnej z nas nic złego nie spotka! Tak postanowiłam i nie przyjmuję do wiadomości innej opcji
alinalii - tym bardziej nie podoba mi się ten lekarz, nawet nie dał Ci szansy abyś z wynikami mogła udać się na konsultację do kogoś innego. A to badanie krwi kiedy masz zrobić? I czy powtórzą tego dnia USG? Bo podstawą wiarygodności tych badań jest USG i badanie krwi zrobione tego samego dnia.Gośśś, Est, Jeżówka9 lubią tę wiadomość