Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia wrote:Hej ho! Jesteśmy cali i zdrowi
Przezierność 2 mm, kość nosowa widoczna, wszystkie organy na swoim miejscu
Mózgoczaszka prawidłowa, ciągłość kręgosłupa zachowana, pępowina trójnaczyniowa, trofoblast na ścianie przedniej (to chyba mniej fajnie?). Nóżki i rączki potwierdziły swoją obecność cały czas utrudniając badanie
Serducho wali 165/min ale żeby je zmierzyć, to chyba z 10 min się lekarz mordował bo bąbel fikał koziołki. W ogóle moje dziecię to rasowy łobuz, siadło sobie po turecku i odwróciło się tyłkiem. Taki manifest chyba, że chce spać i ma nas w nosie... A potem jak się wściekło jak lekarz je obudził to już do końca się kręciło jak szalone. Badanie trwało 40 min i strasznie mnie wymęczyło, nie mówiąc już o lekarzu bo kombinował na wszystkie możliwe sposoby, żeby wszystko sprawdzić.
Maluszek ma 59 mm i wiekowo wrócił na swoje miejsce, czyli wiek zgadza się z OM. Tak więc na bank jestem marcówką
Termin na 2 marca.
Zostałam oczywiście poinformowana o wskazaniach do amniopunkcji (wynikających z obciążenia wywiadu, nie z USG) oraz możliwości aborcji (???) w razie niepomyślnego wyniku. Na szczęście lekarz bardzo w porządku i poparł naszą decyzję o niewyrażeniu zgody na jakiekolwiek inwazyjne badania. Jego zdaniem na 95% maluszek jest zdrowy
Na koniec pobrali mi krew na na test PAPPA. Wynik za 2 tygodnie ale szczerze powiedziawszy mam to w d..., że tak się brzydko wyrażę. Wisi mi on i powiewa.
Co do płci nie wiadomo bo bąbel nie wyraził chęci współpracy. Ale za to ochoczo sobie ciumkał na koniec badania
:

Kleo - brzuszek ewidentnie ciążowy
Taki już okrąglutki 
aleksandrazz - cieszę się, że z maluszkiem ok. Wyobrażam sobie co przeżyłaś
No właśnie w ciąży to nam chyba ze wszystkich dziurek ta krew może lecieć i niepotrzebnie straszyć 
Trzymam kciuki za resztę wizyt! Będzie dobrze
Piękna dzidzia gratulacje!
Lucky lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Jasne, pytałam się 5 razy pielęgniarek a one ze to od lekarza zależy czy zrobi. Już nie mam tego plamienia, więc może to nic złego...
Lucky lubi tę wiadomość

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka
-
A.kasia na pobranie krwi ide w poniedziałek , powiedział że na wyniki czeka się ok tygodnia i że jak będą to zadzwonia i mam przyjść do kontroli
-
alinalii wrote:A.kasia na pobranie krwi ide w poniedziałek , powiedział że na wyniki czeka się ok tygodnia i że jak będą to zadzwonia i mam przyjść do kontroli
Ale w poniedzialek zrobia Ci jeszcze raz usg? bo krew i usg robi sie w tym samym dniu... Mi teraz lekarz powiedzial po usg zebym zeszla na dol i tam mi krew pobiora i zaznaczyl ze dzisiaj mam isc nie jutro ani za tydzien, bo to musi byc w jednym dniu...
Kasia ok
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]

-
niee nic mi nie mówił , powiedział tylko ze na wyniki czeka sie ok tygodnia , na sierpnia mam wizytę to sprawdze to , ale w tyg postaram się udać do innego lekarza prywatnie na konsultację
-
alinalii wrote:niee nic mi nie mówił , powiedział tylko ze na wyniki czeka sie ok tygodnia , na sierpnia mam wizytę to sprawdze to , ale w tyg postaram się udać do innego lekarza prywatnie na konsultację
Cos mi sie nie podoba ten Twoj lekarz... Idz do innego to skonsultuj przynajmniej bedziesz spokojniejsza
I nie stresuj sie na zapas, bo wydaje mi sie ze jest wszystko ok
trzymam kciuki
A.Kasia lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]

-
nick nieaktualnyPopieram Gosię, też mi się wydaje, że to prędzej z tym lekarzem coś nie tak niż z dzieckiem. Głowa go Góry Alina! Będziemy się martwić jak chociaż jeszcze jeden lekarz zauważy nieprawidłowości. Nadmienię też, że u 2% ZDROWYCH płodów nie da się w ogóle uwidocznić kości nosowej. A u Was kość jest i musi być dobrze!
Gośśś, alinalii lubią tę wiadomość
-
dziękuje dziewczyny za to że jestecie ;*
-
No więc po obchodzie: lekarz powiedział że usg w odpowiednim czasie czyli jutro rano, i że ja widziałam brązowa wydzielinę oczami wyobraźni! Bo przy przyjęciu wydzielina była prawidłowa.był brązowy zwłaszcza po tym palpacyjnym badaniu!

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka
-
dziękuję za informację :)zapisałam się w RzeszowieKate84 wrote:A Kasia trzymam kciuki bardzo mocno ale wierzę że wszystko będzie dobrze. Pewnie akurat jesteście w trakcie badania

Marta powodzenia, będzie dobrze :-* czekamy na relacje!
Baassiia brzuszek faktycznie niepozorny, mi też dopiero wtedy zaczynał się pokazywać a w tym tygodniu wywaliło, że hej
Kleo faktycznie białe obudowy
Mi nos też baaardzo wysycha, wkurzające to trochę.
Dziewczyny z Wlkp czy któraś jest chętna na Warsztaty Mamo to ja dla kobiet w ciąży? Ja się właśnie zapisałam, mam zamiar chodzić na wszystkie możliwe darmowe i w Poznaniu i w Gdańsku, może przy okazji poznam przyszłe Mamusie szczególnie w Gda gdzie się będę przeprowadzać... Ale wiadomo, że z kimś idzie się raźniej
W Poznaniu są 30.09 w hotelu Andersia.
-
Kochane Marcowe Mamusie, gratuluje udanych wizyt i pięknych zdjęć.
Mam dzisiaj kiepski dzień, spałabym cały czas a co gorsza ciągle czuje gula w gardle. Momentami mam wrażenie jakby mi żołądek odmówił posłuszeństwa, choć od 4 dni nie wymiotuje.
Nawet nie wiece jak Wam zazdroszczę tych zdjęć Waszych małych Bąbelków. Ja mam ostatnie foto fasola dosłownie.
Te wizyty powinny być zdecydowanie częściej.. Człowiek po jeden stracie i bez dzieci jest taki niepewny wszystkiego.. Boli źle, nie boli jeszcze gorzej bo myśli głupie przychodzą do głowy.
A.Kasiu czytam Twoje posty i rady dla dziewczyn. Jesteś kobietą o Anielskim Sercu! Tyle w życiu przeżyłaś a ja mam wrażenie, że jesteś taka oazą spokoju.
Jak dobrze, że są takie kobiety na świecie!
Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH