X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra nawet u mnie gdzie kazdy narzeka na szpital, zrobili mi usg. Jak lekarz palcem moze wyczuc np czy bije serce? Co za barany

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka mamy służbę zdrowia niestety, u mnie na ip to robią usg a moze dlatego cie zostawili bo chca zrobić ci to usg tylko sprzętu na razie nie maja wolnego

A.Kasia lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Hej ho! Jesteśmy cali i zdrowi :) Przezierność 2 mm, kość nosowa widoczna, wszystkie organy na swoim miejscu :) Mózgoczaszka prawidłowa, ciągłość kręgosłupa zachowana, pępowina trójnaczyniowa, trofoblast na ścianie przedniej (to chyba mniej fajnie?). Nóżki i rączki potwierdziły swoją obecność cały czas utrudniając badanie :P Serducho wali 165/min ale żeby je zmierzyć, to chyba z 10 min się lekarz mordował bo bąbel fikał koziołki. W ogóle moje dziecię to rasowy łobuz, siadło sobie po turecku i odwróciło się tyłkiem. Taki manifest chyba, że chce spać i ma nas w nosie... A potem jak się wściekło jak lekarz je obudził to już do końca się kręciło jak szalone. Badanie trwało 40 min i strasznie mnie wymęczyło, nie mówiąc już o lekarzu bo kombinował na wszystkie możliwe sposoby, żeby wszystko sprawdzić.

Maluszek ma 59 mm i wiekowo wrócił na swoje miejsce, czyli wiek zgadza się z OM. Tak więc na bank jestem marcówką :D Termin na 2 marca.

Zostałam oczywiście poinformowana o wskazaniach do amniopunkcji (wynikających z obciążenia wywiadu, nie z USG) oraz możliwości aborcji (???) w razie niepomyślnego wyniku. Na szczęście lekarz bardzo w porządku i poparł naszą decyzję o niewyrażeniu zgody na jakiekolwiek inwazyjne badania. Jego zdaniem na 95% maluszek jest zdrowy :)

Na koniec pobrali mi krew na na test PAPPA. Wynik za 2 tygodnie ale szczerze powiedziawszy mam to w d..., że tak się brzydko wyrażę. Wisi mi on i powiewa.

Co do płci nie wiadomo bo bąbel nie wyraził chęci współpracy. Ale za to ochoczo sobie ciumkał na koniec badania :) :

fm195e.jpg

Kleo - brzuszek ewidentnie ciążowy :D Taki już okrąglutki :D
    aleksandrazz - cieszę się, że z maluszkiem ok. Wyobrażam sobie co przeżyłaś :/ No właśnie w ciąży to nam chyba ze wszystkich dziurek ta krew może lecieć i niepotrzebnie straszyć :/

Trzymam kciuki za resztę wizyt! Będzie dobrze :)

Piękna dzidzia gratulacje!

Lucky lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, pytałam się 5 razy pielęgniarek a one ze to od lekarza zależy czy zrobi. Już nie mam tego plamienia, więc może to nic złego...

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia na pobranie krwi ide w poniedziałek , powiedział że na wyniki czeka się ok tygodnia i że jak będą to zadzwonia i mam przyjść do kontroli

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    A.kasia na pobranie krwi ide w poniedziałek , powiedział że na wyniki czeka się ok tygodnia i że jak będą to zadzwonia i mam przyjść do kontroli

Ale w poniedzialek zrobia Ci jeszcze raz usg? bo krew i usg robi sie w tym samym dniu... Mi teraz lekarz powiedzial po usg zebym zeszla na dol i tam mi krew pobiora i zaznaczyl ze dzisiaj mam isc nie jutro ani za tydzien, bo to musi byc w jednym dniu...

Kasia ok :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niee nic mi nie mówił , powiedział tylko ze na wyniki czeka sie ok tygodnia , na sierpnia mam wizytę to sprawdze to , ale w tyg postaram się udać do innego lekarza prywatnie na konsultację

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    niee nic mi nie mówił , powiedział tylko ze na wyniki czeka sie ok tygodnia , na sierpnia mam wizytę to sprawdze to , ale w tyg postaram się udać do innego lekarza prywatnie na konsultację

Cos mi sie nie podoba ten Twoj lekarz... Idz do innego to skonsultuj przynajmniej bedziesz spokojniejsza :) I nie stresuj sie na zapas, bo wydaje mi sie ze jest wszystko ok :) trzymam kciuki :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Gosię, też mi się wydaje, że to prędzej z tym lekarzem coś nie tak niż z dzieckiem. Głowa go Góry Alina! Będziemy się martwić jak chociaż jeszcze jeden lekarz zauważy nieprawidłowości. Nadmienię też, że u 2% ZDROWYCH płodów nie da się w ogóle uwidocznić kości nosowej. A u Was kość jest i musi być dobrze!

Gośśś, alinalii lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny za to że jestecie ;*

www.suwaczki.com
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc po obchodzie: lekarz powiedział że usg w odpowiednim czasie czyli jutro rano, i że ja widziałam brązowa wydzielinę oczami wyobraźni! Bo przy przyjęciu wydzielina była prawidłowa.był brązowy zwłaszcza po tym palpacyjnym badaniu!

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    A Kasia trzymam kciuki bardzo mocno ale wierzę że wszystko będzie dobrze. Pewnie akurat jesteście w trakcie badania :-)

Marta powodzenia, będzie dobrze :-* czekamy na relacje!

Baassiia brzuszek faktycznie niepozorny, mi też dopiero wtedy zaczynał się pokazywać a w tym tygodniu wywaliło, że hej :-D

Kleo faktycznie białe obudowy :-D

Mi nos też baaardzo wysycha, wkurzające to trochę.

Dziewczyny z Wlkp czy któraś jest chętna na Warsztaty Mamo to ja dla kobiet w ciąży? Ja się właśnie zapisałam, mam zamiar chodzić na wszystkie możliwe darmowe i w Poznaniu i w Gdańsku, może przy okazji poznam przyszłe Mamusie szczególnie w Gda gdzie się będę przeprowadzać... Ale wiadomo, że z kimś idzie się raźniej :-D
    W Poznaniu są 30.09 w hotelu Andersia.
    dziękuję za informację :)zapisałam się w Rzeszowie :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    dziękuję za informację :)zapisałam się w Rzeszowie :)

Asia jesteś z Rzeszowa ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Asia jesteś z Rzeszowa ?
    tak

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Marcowe Mamusie, gratuluje udanych wizyt i pięknych zdjęć.

Mam dzisiaj kiepski dzień, spałabym cały czas a co gorsza ciągle czuje gula w gardle. Momentami mam wrażenie jakby mi żołądek odmówił posłuszeństwa, choć od 4 dni nie wymiotuje.

Nawet nie wiece jak Wam zazdroszczę tych zdjęć Waszych małych Bąbelków. Ja mam ostatnie foto fasola dosłownie.
    Te wizyty powinny być zdecydowanie częściej.. Człowiek po jeden stracie i bez dzieci jest taki niepewny wszystkiego.. Boli źle, nie boli jeszcze gorzej bo myśli głupie przychodzą do głowy.

A.Kasiu czytam Twoje posty i rady dla dziewczyn. Jesteś kobietą o Anielskim Sercu! Tyle w życiu przeżyłaś a ja mam wrażenie, że jesteś taka oazą spokoju.

Jak dobrze, że są takie kobiety na świecie!

Lucky lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka co się z Tobą dzieje?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam obiad i leniuchowałam ze dwie godziny teraz lecę na spacerek z psami później trzeba dzieci ogarnąć i posłać do łóżek i chyba też padnę :)

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, właśnie! Muminka, wszystko ok?

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, ja tez nie wymiotuje poki co, od tej pamietnej nocy ponad tydzien temu, ale mdlosci nadal nie chca odpuscic i nadal mam wrazenie, ze zaraz bede leciec do kibelka na blee. Meczace to bardzo, a konca nie widac:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś któraś z Was pisała o oglądaniu "Porodów". Na jakiej stronie są dostępne odcinki online?

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ