SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra nawet u mnie gdzie kazdy narzeka na szpital, zrobili mi usg. Jak lekarz palcem moze wyczuc np czy bije serce? Co za barany

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka mamy służbę zdrowia niestety, u mnie na ip to robią usg a moze dlatego cie zostawili bo chca zrobić ci to usg tylko sprzętu na razie nie maja wolnego

A.Kasia lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Hej ho! Jesteśmy cali i zdrowi :) Przezierność 2 mm, kość nosowa widoczna, wszystkie organy na swoim miejscu :) Mózgoczaszka prawidłowa, ciągłość kręgosłupa zachowana, pępowina trójnaczyniowa, trofoblast na ścianie przedniej (to chyba mniej fajnie?). Nóżki i rączki potwierdziły swoją obecność cały czas utrudniając badanie :P Serducho wali 165/min ale żeby je zmierzyć, to chyba z 10 min się lekarz mordował bo bąbel fikał koziołki. W ogóle moje dziecię to rasowy łobuz, siadło sobie po turecku i odwróciło się tyłkiem. Taki manifest chyba, że chce spać i ma nas w nosie... A potem jak się wściekło jak lekarz je obudził to już do końca się kręciło jak szalone. Badanie trwało 40 min i strasznie mnie wymęczyło, nie mówiąc już o lekarzu bo kombinował na wszystkie możliwe sposoby, żeby wszystko sprawdzić.

Maluszek ma 59 mm i wiekowo wrócił na swoje miejsce, czyli wiek zgadza się z OM. Tak więc na bank jestem marcówką :D Termin na 2 marca.

Zostałam oczywiście poinformowana o wskazaniach do amniopunkcji (wynikających z obciążenia wywiadu, nie z USG) oraz możliwości aborcji (???) w razie niepomyślnego wyniku. Na szczęście lekarz bardzo w porządku i poparł naszą decyzję o niewyrażeniu zgody na jakiekolwiek inwazyjne badania. Jego zdaniem na 95% maluszek jest zdrowy :)

Na koniec pobrali mi krew na na test PAPPA. Wynik za 2 tygodnie ale szczerze powiedziawszy mam to w d..., że tak się brzydko wyrażę. Wisi mi on i powiewa.

Co do płci nie wiadomo bo bąbel nie wyraził chęci współpracy. Ale za to ochoczo sobie ciumkał na koniec badania :) :

fm195e.jpg

Kleo - brzuszek ewidentnie ciążowy :D Taki już okrąglutki :D
    aleksandrazz - cieszę się, że z maluszkiem ok. Wyobrażam sobie co przeżyłaś :/ No właśnie w ciąży to nam chyba ze wszystkich dziurek ta krew może lecieć i niepotrzebnie straszyć :/

Trzymam kciuki za resztę wizyt! Będzie dobrze :)

Piękna dzidzia gratulacje!

Lucky lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, pytałam się 5 razy pielęgniarek a one ze to od lekarza zależy czy zrobi. Już nie mam tego plamienia, więc może to nic złego...

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia na pobranie krwi ide w poniedziałek , powiedział że na wyniki czeka się ok tygodnia i że jak będą to zadzwonia i mam przyjść do kontroli

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    A.kasia na pobranie krwi ide w poniedziałek , powiedział że na wyniki czeka się ok tygodnia i że jak będą to zadzwonia i mam przyjść do kontroli

Ale w poniedzialek zrobia Ci jeszcze raz usg? bo krew i usg robi sie w tym samym dniu... Mi teraz lekarz powiedzial po usg zebym zeszla na dol i tam mi krew pobiora i zaznaczyl ze dzisiaj mam isc nie jutro ani za tydzien, bo to musi byc w jednym dniu...

Kasia ok :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niee nic mi nie mówił , powiedział tylko ze na wyniki czeka sie ok tygodnia , na sierpnia mam wizytę to sprawdze to , ale w tyg postaram się udać do innego lekarza prywatnie na konsultację

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    niee nic mi nie mówił , powiedział tylko ze na wyniki czeka sie ok tygodnia , na sierpnia mam wizytę to sprawdze to , ale w tyg postaram się udać do innego lekarza prywatnie na konsultację

Cos mi sie nie podoba ten Twoj lekarz... Idz do innego to skonsultuj przynajmniej bedziesz spokojniejsza :) I nie stresuj sie na zapas, bo wydaje mi sie ze jest wszystko ok :) trzymam kciuki :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Gosię, też mi się wydaje, że to prędzej z tym lekarzem coś nie tak niż z dzieckiem. Głowa go Góry Alina! Będziemy się martwić jak chociaż jeszcze jeden lekarz zauważy nieprawidłowości. Nadmienię też, że u 2% ZDROWYCH płodów nie da się w ogóle uwidocznić kości nosowej. A u Was kość jest i musi być dobrze!

Gośśś, alinalii lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny za to że jestecie ;*

www.suwaczki.com
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc po obchodzie: lekarz powiedział że usg w odpowiednim czasie czyli jutro rano, i że ja widziałam brązowa wydzielinę oczami wyobraźni! Bo przy przyjęciu wydzielina była prawidłowa.był brązowy zwłaszcza po tym palpacyjnym badaniu!

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    A Kasia trzymam kciuki bardzo mocno ale wierzę że wszystko będzie dobrze. Pewnie akurat jesteście w trakcie badania :-)

Marta powodzenia, będzie dobrze :-* czekamy na relacje!

Baassiia brzuszek faktycznie niepozorny, mi też dopiero wtedy zaczynał się pokazywać a w tym tygodniu wywaliło, że hej :-D

Kleo faktycznie białe obudowy :-D

Mi nos też baaardzo wysycha, wkurzające to trochę.

Dziewczyny z Wlkp czy któraś jest chętna na Warsztaty Mamo to ja dla kobiet w ciąży? Ja się właśnie zapisałam, mam zamiar chodzić na wszystkie możliwe darmowe i w Poznaniu i w Gdańsku, może przy okazji poznam przyszłe Mamusie szczególnie w Gda gdzie się będę przeprowadzać... Ale wiadomo, że z kimś idzie się raźniej :-D
    W Poznaniu są 30.09 w hotelu Andersia.
    dziękuję za informację :)zapisałam się w Rzeszowie :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    dziękuję za informację :)zapisałam się w Rzeszowie :)

Asia jesteś z Rzeszowa ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Asia jesteś z Rzeszowa ?
    tak

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Marcowe Mamusie, gratuluje udanych wizyt i pięknych zdjęć.

Mam dzisiaj kiepski dzień, spałabym cały czas a co gorsza ciągle czuje gula w gardle. Momentami mam wrażenie jakby mi żołądek odmówił posłuszeństwa, choć od 4 dni nie wymiotuje.

Nawet nie wiece jak Wam zazdroszczę tych zdjęć Waszych małych Bąbelków. Ja mam ostatnie foto fasola dosłownie.
    Te wizyty powinny być zdecydowanie częściej.. Człowiek po jeden stracie i bez dzieci jest taki niepewny wszystkiego.. Boli źle, nie boli jeszcze gorzej bo myśli głupie przychodzą do głowy.

A.Kasiu czytam Twoje posty i rady dla dziewczyn. Jesteś kobietą o Anielskim Sercu! Tyle w życiu przeżyłaś a ja mam wrażenie, że jesteś taka oazą spokoju.

Jak dobrze, że są takie kobiety na świecie!

Lucky lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka co się z Tobą dzieje?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam obiad i leniuchowałam ze dwie godziny teraz lecę na spacerek z psami później trzeba dzieci ogarnąć i posłać do łóżek i chyba też padnę :)

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, właśnie! Muminka, wszystko ok?

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, ja tez nie wymiotuje poki co, od tej pamietnej nocy ponad tydzien temu, ale mdlosci nadal nie chca odpuscic i nadal mam wrazenie, ze zaraz bede leciec do kibelka na blee. Meczace to bardzo, a konca nie widac:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś któraś z Was pisała o oglądaniu "Porodów". Na jakiej stronie są dostępne odcinki online?

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ