Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola i Kofeinka jestem z Wami myślami, ale tak jak czytam to myślę, że już będzie dobrze
A w tych szpitalach to naprawdę taka atmosfera, że człowiek boi się o coś zapytać i wychodzi zwykle jeszcze bardziej zdezorientowany niż przyszedł
Gratuluję wczorajszych wizytAlinalii myślę, że lekarz Cię trochę nastraszył, tak jak A.Kasia pisała, każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ważne że pozostałe parametry masz ok. Powinnaś jeszcze skonsultować to z innym lekarzem. I przede wszystkim nie płacz, bo już kiedyś pisałam, że na tym etapie, według parenting.pl nasze dzieci czują już ból i nawet płaczą. Więc niech pierwszym powodem do płaczu Twojego dziecka będzie zepsuta zabawka a nie nieszczęśliwa mama
Lucky u mnie 13 tydzień, a też nie wyczuwam macicy, zresztą trochę boję się tam ciskać i wymacywać żeby potem nie bolałoA Dzidzia miała we wtorek 5 cm i wszystko ok
Także nie masz się czym martwić.
Polin mnie też przy kichaniu rwie, ale jak się zginam to jest okDziś w łóżku jak kichnęłam to tak zarwało... I przy kolejnym kichnięciu zwinęłam się w kłębuszek, to nic nie czułam
-
Witajcie dziewczyny. Trzymam kciuki za te leżące w szpitalu i zamartwiające sie o swoje maleństwa. Wszystko będzie dobrze najważniejsze to pozytywne myślenie, ja do siebie nie dopuszczam złych myśli. Dziś mam ostatni dzień pracy i wakacje
W nocy jakoś krzywo spałam i boli mnie cała szyja ostatnio tyłek mnie bolał
Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam pierwsza zabaweczkę dla mojej kruszynki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54bb8e8ade54.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f0846dcddf6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 11:06
Lucky, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za mile słowa potrzebuje tego bardzo. Z mężem jesteśmy tak zdezorientowani ze nie możemy z siebie wydusić coś kolwiek wiec od wczoraj niemalże cisza . Czuje się z wami jak z przyjaciółmi bardzo się cieszę że was mam
Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny ale sobie pospałam
wchodzę patrze a tu tyle do czytania i do tego wcale nie za wesoło
kochane głowa do góry i uśmiech proszę bo za chwilę się wszystkie tu będziemy smucić
kasieńka
ja uwielbiam tę rasę można powiedzieć że zakochałam się od pierwszego wejrzenia dlatego teraz mam aż trzy psiaki
kofeinka
najważniejsze że wszystko dobrze z maleństwem odpoczywaj i informuj nas na bieżąco co u Was
Lucky
ja tam macicy wcale nie potrafię wyczuć i myślę że takie obawy każda z nas tak ma i będzie miała dopóki nie poczuje ruchów dziecka.Ja też wsłuchuję się w swoje ciało a tu nadal cisza.Trzeba wierzyć ze jest wszystko dobrze kochana
polin
kichanie też tak mam jak mnie złapie z nienacka to mam wrażenie że w środku zaraz mi się wszystko urwie więc na ogół jak mnie zaczyna kręcić to zwijam się w pół żeby unieruchomić mięśnie brzucha albo przystaję schylam się i podtrzymuję brzuch od dołu i pomaga.
To jest raczej norma bo pamiętam że w poprzednich ciążach było tak samo i to praktycznie do samego końca
Dobrego dnia i samych przyjemności życzę Wam kochane i sobie także
muminka wczoraj nas podczytywała bo polubiła mi jakiś wpis ale nie wiem czemu się nie odzywa.
Więc wzywamy Cię do tablicy kochanakofeinka, Lucky lubią tę wiadomość
-
Dzien doberek
po moich plamieniach nie ma sladu ufff.. tak sie balam tej nocy. Dzis jade na zakupy, musze Mikolajowi kupic pare rzeczy jeszcze do szkoly no i plecak, bo przeciez idzie do pierwszej klasy
moze i cobie cos znajde, myslalam o tych spodniach boy frendach tak, dobrze mysle? Heh Kasia ty mialas takie i jal wygodne?
A.Kasia lubi tę wiadomość
jusiakp
-
Trzymam za Was kciuki dziewczyny - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki
:* I wszystkie czarne myśli - precz!!!
Dziewczyny, a czy to możliwe żebym już dostała @ po zabiegu ? Wstałam przed 8 dziś, złożyliśmy zaraz rodzicom życzenia, stoje sobie i rozmawiam z M, godzina coś 8.30 może i czuje, że jakby coś leciało. No ide do łazienki i oczywiście podpaska poszła w ruchLicząc dzień zabiegu jako pierwszy dzień cyklu to dziś jest 21 dzień. Kurcze, tak szybko ? Myślałam, że coś blisko 30 dni będę czekać.
Nie wiedziałam, że aż tak będę cieszyć się na widok @...Mam nadzieję, że cykle dalej będą normalne, czyli min. 27 dni u mnie
Przepraszam, że z takim tematem wkraczam, ale nie szukałam sobie nowego miejsca i nie mam gdzie napisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 11:35
Izoleccc, Lucky lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Trzymam za Was kciuki dziewczyny - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki
Dziewczyny, a czy to możliwe żebym już dostała @ po zabiegu ? Wstałam przed 8 dziś, złożyliśmy zaraz rodzicom życzenia, stoje sobie i rozmawiam z M, godzina coś 8.30 może i czuje, że jakby coś leciało. No ide do łazienki i oczywiście podpaska poszła w ruchLicząc dzień zabiegu jako pierwszy dzień cyklu to dziś jest 21 dzień. Kurcze, tak szybko ? Myślałam, że coś blisko 30 dni będę czekać.
Nie wiedziałam, że aż tak będę cieszyć się na widok @...Mam nadzieję, że cykle dalej będą normalne, czyli min. 27 dni u mnie
ja nie miałam zabiegu tylko wywoływane tabletkami i licząc ten dzień jako pierwszy dzień cyklu to w sumie krwawiłam 9 dni a @ przyszła w 39 dniu przy cyklach ok 30 dniowych ale np kolejny cykl był bardzo krótki bo tylko 25 dni więc myślę że tak może być teraz organizm musi pewnie wrócić na właściwy torLove_life lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Trzymam za Was kciuki dziewczyny - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki
Przepraszam, że z takim tematem wkraczam, ale nie szukałam sobie nowego miejsca i nie mam gdzie napisać[/QUOTE
Możliwe że to rzeczywiście @, musisz zobaczyc ile trwa. Ja po zabiegu krwawiłam kilka razy, szczegolnie jak sie zmeczyłam. Pierwasza @ dostałam po 30 dniach, a drugą po 19pierwsza nie była mocno obfita, za to druga masakrycznie. A idziesz na wizyte po zabiegu?
-
No cóż, zobaczymy ile to będzie trwało i jakiej intensywności
Krwawiłam długo po zabiegu, zaczęłam w sumie dwa dni po bo w dzień zabiegu i następnego dnia leciało coś, nie wiadomo co, plamieniem bym tego nawet nie nazwała. Zabieg miałam 3.08, takie krwawienie jak mówie zaczęło się 5.08 i krwawiłam łącznie z 3 dniami plamienia na koniec 10 dni, tylko ostatnie 3 dni to takie plamienie/brudzenie/było. Normalnie miesiączki też mam długie, nawet przed ciążą nie miałam chyba krótszej niż 7 dni, zazwyczaj jest to 7-8, czasem 9 dni łącznie z 2-3 dniami plamień/brudzeń. Lekarz mi ostatnio jeden powiedział, że mam mocne tyłozgięcie macicy i to może przez to tak się dziać.
Wizytę po zabiegu już miałam, 19 sierpnia. Była ta ginekolog co pierwsza powiedziała mi wtedy, że nie widać serduszka. Miałam wrażenie, że mało co ją obchodzi co ja mówię, nawet nie słuchała tego jak mówiłam, że dośc długo krwawiłam po zabiegu. Kazała tylko czekać na @ do 5 tygodni licząc od zabiegu. No i jeśli nie będzie długo przychodzić lub będzie się przedłużać to zgłosić się do niej.
Wkurzyła mnie tym i zamierzam się zapisać prywatnie jak skończy mi się to krwawienieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:35
-
nick nieaktualnyjusiakp wrote:Dzien doberek
po moich plamieniach nie ma sladu ufff.. tak sie balam tej nocy. Dzis jade na zakupy, musze Mikolajowi kupic pare rzeczy jeszcze do szkoly no i plecak, bo przeciez idzie do pierwszej klasy
moze i cobie cos znajde, myslalam o tych spodniach boy frendach tak, dobrze mysle? Heh Kasia ty mialas takie i jal wygodne?
Tak, ja mam te (troszkę inne bo ze starej kolekcji ale pod tym samym numerem produktu były):
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262363002.html
Są super wygodne, jak dresyWyglądają fajnie tylko jeszcze musi mi trochę brzuch urosnąć żeby było jak trzeba
Dziewczyny jak ja dzisiaj nie zwariuję przez tego mojego męża to będzie istny cud. Nie wiem co mu się dzieje, chyba coś mu na mózg padło bo zachowuje się jak jakiś gówniarz a nie dorosły 30-letni facet. Wrrrrrrr!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:46
margaret26, Lucky lubią tę wiadomość
-
Mi dwoje lekarzy powiedziało (w szpitalu), ta co przeprowadzała zabieg i ta co powiedziała, że nie ma serduszka, że mam czekać pół roku. Tak się na nią w środe zdenerwowałam, że zapomniałam się zapytać czemu tyle, ona nic nie mówiła czemu, a ja nie pytałam. Kazała się tylko zabezpieczać. Spojrzała na wyniki, powiedziała, że dobre i tyle. Żadnego usg ani nic.
Miałam wrażenie, że podeszła do mnie jak "maszyna" na wizycie teraz. A wtedy jak robiła usg i mówiła, że nie widzi serduszka, to tak po ludzku mnie potraktowała
Może ją co ugryzło ?
No i właśnie dlatego miałam zamiar zapisać się prywatnie po pierwszej @ po zabiegu na kontrole, zobaczyć czy tam jest wszystko dobrze i co mi lekarz powie na temat starań. Ten lekarz co chce się zapisać pracuje w tym szpitalu, ale jako jedyny nie przyjmuje w przychodni w szpitalu, tylko prywatnie ;/ No cóż, kosmicznych cen podobno nie ma, a i niejedną opinię słyszałam, że dobry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 13:00
-
Kochane żyję i witam was w kolejnym tygodniu. Wczoraj popołudniu spędziłam czas z mężem a dziś rano nie miałam na nic sił.
Mąż tak dużo pracuje , że jak jest w domu to korzystamy z tego a że pracuje 7 dni w tygodniu po 12 h to rozumiecie że wyjątkowy dzień wolny lub parę godzin to dla nas jak błogosławieństwo.
Zrobiłam więc wczoraj kurczaka faszerowanego kapustą kiszoną a samego natarłam majerankiem i kminkiem jako że mam zaparcia.
A dziś leżę i odpoczywam.
Trochę też dobiło mnie iż naszej koleżance serduszko przestało bić.Przykro mi jest o ciągle myślę.
Alinko kochana ja bym nie brała pod uwagę statystyk. Dziwne że nie dostałas wyniku badań. Myślę że tak jak dziewczyny mówiły poczekaj bo nie takie wyniki były a dzieci się zdrowe rodziły.
A ja... brak mdłości , oczy mi się jedynie zamykają i nabrzmiałe piersi - bolą a raczej czuję je -
Jacqueline wrote:Trzymam za Was kciuki dziewczyny - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki
Przepraszam, że z takim tematem wkraczam, ale nie szukałam sobie nowego miejsca i nie mam gdzie napisać
ja po poronieniu ( nie miałam zabiegu bo się nie zgodziłam ) krwawiłam 5 dni. Kolejną @ miałam po około 3 tygodniach a potem się wyregulowało. -
aleksandrazz wrote:Czyżby Kasiu Twojemu mężowi udzielały się nasze ciążowe humory?
Ja tez slyszalam ze to zarazliwe
Dziewczyny z plamieniami oszczedzajcie sie! Trzymam kciuki zeby takie incydenty juz sie nie zdarzaly.
Ja od poczatku ciazy biorę zapobiegawczo 3 x dziennie luteine 100 mg dopochwowo i plamien nie bylo.. ale ja po in vitro wiec kazdy po transferze zarodka dostajetakie sa wytyczne...
Ja dzisiaj wpadlam w szal pielenia chwastow w ogrodku, ale jak Was poczytalam to tez juz plackiem leze z soczkiem w reku i korzystam z pieknej pogody;)
Pozdrawiam cieplo !
Piekne macie juz brzuszki;)Lucky lubi tę wiadomość