X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia mąż musi się opanować ;) niech lepiej nie denerwuje ciężarnej ;)

Lucky lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminko, fajnie, że jesteś bo się martwiłyśmy :)
    I cieszę się, że udało Ci się spedzić czas z mężulem. To przykre, że tyle pracuje, mnie by było z tym cięzko, ale to chyba dlatego, że ja mojego męza jakoś bardzo emocjonalnie potrzebuje. Szczególnie teraz w ciązy :) Zresztą pisałam już o tym, że nic tylko tulić się chcę :) ciepłe kluchy ze mnie :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia opowiadaj co ten maz cie tak drazni :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :) :* I wszystkie czarne myśli - precz!!! ;)

Dziewczyny, a czy to możliwe żebym już dostała @ po zabiegu ? Wstałam przed 8 dziś, złożyliśmy zaraz rodzicom życzenia, stoje sobie i rozmawiam z M, godzina coś 8.30 może i czuje, że jakby coś leciało. No ide do łazienki i oczywiście podpaska poszła w ruch ;) Licząc dzień zabiegu jako pierwszy dzień cyklu to dziś jest 21 dzień. Kurcze, tak szybko ? Myślałam, że coś blisko 30 dni będę czekać.

Nie wiedziałam, że aż tak będę cieszyć się na widok @... ;) Mam nadzieję, że cykle dalej będą normalne, czyli min. 27 dni u mnie :)

Przepraszam, że z takim tematem wkraczam, ale nie szukałam sobie nowego miejsca i nie mam gdzie napisać ;)

Kochana możesz teraz mieć nieregularne miesiączki ja po poronieniu raz miałam 2 x w miesiącu i ogólnie trochę inne jakbym mniej krwawila.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a ja dziś mam przypływ energii chyba dlatego że pospałam do 10:30
    usmażyłam na śniadanie całą stertę naleśników że pewnie na kolacje też będziemy je kończyć :D
    Byłam już z psami na spacerku teraz jadę z dzieciakami do mamy na ploteczki później po powrocie jestem umówiona z koleżanką i może jeszcze gdzieś się wypuścimy :)
    także życzę Wam kochane przyjemności :)
    nie piszcie za dużo bo nie nadrobię :P
    a teraz lecę papatki :D

Love_life, Lucky, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam pierwsza w 39 dniu cyklu i trwała 10 dni

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Można dołączyć? Mam termin na 28 marca 2016.

Love_life, A.Kasia, muminka83, Est, d'nusia, Lucky, Izoleccc, arien, Karka, Martita88, krówka_muffka, Gośśś, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MoniaKr:) zapraszamy! Rozgosc się

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia Witaj !! opowiedz coś o sobie, miałaś już wizytę i usg ?

Lucky lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Miminko, fajnie, że jesteś bo się martwiłyśmy :)
    I cieszę się, że udało Ci się spedzić czas z mężulem. To przykre, że tyle pracuje, mnie by było z tym cięzko, ale to chyba dlatego, że ja mojego męza jakoś bardzo emocjonalnie potrzebuje. Szczególnie teraz w ciązy :) Zresztą pisałam już o tym, że nic tylko tulić się chcę :) ciepłe kluchy ze mnie :D

Eh mi też to nie odpowiada ale niestety nie ma wyjścia. Na szczęście mój mąż dużo zdzwoni a wieczorami od 18 jest raczej z nami. Idzie na spacer z młodym a potem cały mój.
    Obecnie nie mogę pracować bo staram się o rentę. Lekarz zawodowy nie daje mi zezwolenia na pracę. ZUS twierdzi że jestem zdrowa a lekarz z Mopru gdzie mam grupę uważa że jestem na tyle chora że należy mi się grupa II. Jednak ZUS uważa inaczej. Więc się staram i pewnie sprawa trafi do sądu. Mam duże szanse bo mam chorobę przed 16 rokiem życiem od narodzin no i kiedyś miałam rentę ale ZUS mnie uzdrowił. Szkoda gadać.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr wrote:

Miło Cię u nas widzieć. :D Tu panuje prawdziwie przyjazna atmosfera, jedna o drugiej myśli <3

Ciągle też myślę o Karmelku i nie wiem co to dalej będzie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja wstałam i zmieniłam sobie zdjęcie co byście mnie na ulicy poznały :d
    Muminka zazdroszczę, ze mdłości przeszły, ja z utęsknieniem czekam na ten dzień. Mam nadzieję, ze w tym tygodniu pojawi sie mój szef i będę mogła poinformować go o dzidziusiu.
    MoniaKr ja mam termin na 29-ego :-) witaj

Izoleccc lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr wrote:

Moniu witaj, ja też nowa, ale tu miło, więc na pewno szybko poczujesz się jak u siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 15:13

• Est Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :-)
    Ale nas dużo !

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, fajny suwaczek:-)

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Mi dwoje lekarzy powiedziało (w szpitalu), ta co przeprowadzała zabieg i ta co powiedziała, że nie ma serduszka, że mam czekać pół roku. Tak się na nią w środe zdenerwowałam, że zapomniałam się zapytać czemu tyle, ona nic nie mówiła czemu, a ja nie pytałam. Kazała się tylko zabezpieczać. Spojrzała na wyniki, powiedziała, że dobre i tyle. Żadnego usg ani nic.

Miałam wrażenie, że podeszła do mnie jak "maszyna" na wizycie teraz. A wtedy jak robiła usg i mówiła, że nie widzi serduszka, to tak po ludzku mnie potraktowała ;)
    Może ją co ugryzło ? ;)

No i właśnie dlatego miałam zamiar zapisać się prywatnie po pierwszej @ po zabiegu na kontrole, zobaczyć czy tam jest wszystko dobrze i co mi lekarz powie na temat starań. Ten lekarz co chce się zapisać pracuje w tym szpitalu, ale jako jedyny nie przyjmuje w przychodni w szpitalu, tylko prywatnie ;/ No cóż, kosmicznych cen podobno nie ma, a i niejedną opinię słyszałam, że dobry ;)

Lekarz kaze czekac poł roku po zabiegu , zeby kolejna ciąza nie byla ciaza pozamaciczna.
    Te 6 msc to czas aby wszystko po zabiegu sie zabliznilo....po wywyolywaniu wystarczya 3 miesiace.

f2wlanlibm0fi1og.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny krwawie czerwoną krwią :-( czekam łaskawie na lekarza

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kur*a!!!! Znów :-/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, regularnie was podczytuje ale nie miałam kompletnie czasu na pisanie. Wczoraj imprezka, poszłam spać ok 4 ( cud że wytrzymałam), odtransportowalam pijanego mezulka do łóżka, a dzisiaj padam i na nic nie mam siły ;/
    U nas Usg było w piątek, dzidzia ma już 6,5 cm i wszystko z nią wporzadku :)

aleksandrazz trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 16:06

A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

Trzymaj sie kochana. Pamieraj ze powodow krwawienia moze byc duzo i wcale nie musi dotyczyc dzidzi. Zaciskam kciuki za szczesliwe zakonczenie tego niefajnego pobytu w szpitalu...wracajcie szybko do domu! A lekarz niech ruszy 4 litery...

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ