X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka ! śliczny dzidziuś, liczę że mój na prenatalnych też już będzie taki duży :)

Karka lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku ze szpitalnego łóżka.
    Dzielnie wkraczamy dziś w 10 tydzień z moim maleństwem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 06:37

muminka83, 26Asia, Kajola, Love_life, A.Kasia, krówka_muffka, Karolina@, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdda trzymaj sie kochana :*

Kofeinka może dzisiaj Cię wypiszą?

Karka! Cudeńko to Twoje dziecie :) na pewno teraz już będzie ok ;) teraz już tylko cieszyć się ciążą w pełni ;) :*

muminka83 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo mi przykro, że tyle przeszłyście.

W ogóle o jest straszne jak problemy emocjonalne / psychiczne rodziców rzutują na życie dzieci. Moja mama też lata ma problemy (obsesje maniakalno - depresyjne) i życie z taką osobą to koszmar.

Też wiem, że miało to na mnie duży wpływ i mimo, że z natury jestem mega pozytywną osobą, to nie lubię mieć wiele ludzi blisko siebie. Mąż jest moim całym światem, poza tym mam 1 bardzo dobrą koleżanką, ale przyjaźnimy się dlatego, że jest to bardo mało inwazyjna" osoba - nie narzuca się. Z rodziną utrzymuje kontakt zachowawczy, bo kontakt z mamą nie działa na mnie dobrze.

Nie mam problemów z lękami czy oceną własnej wartości, po prostu nie lubią, gdy ludzie wiedzą o mnie zbyt dużo. Nie lubię się tłumaczyć ze swojego życia, myślę, że radzimy sobie z mężem lepiej niż większość ludzi w naszym wieku i nie potrzebuje nikogo, żeby mnie oceniał, doradzał czy zazdrościł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 07:12

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 oby oby ;-) bo leżeć i przyjmować tabletki to ja w domu mogę ;-)

Love_life, Martita88 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka, to 3mam kciuki za dzisiejszy wypis :)

muminka83, kofeinka lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka piękna dzidzia gratulacje! Dziewczyny trzymam za Was kciuki!

Karka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Pierwszą noc od nie wiadomo kiedy nie wstawałam wcale do toalety, jupi ;) Dzięki temu nawet się względnie wyspałam. Nie pożegnałam się wczoraj z mężem bo zamieniliśmy dosłownie 3 zdania rano a później pojechał do pracy i już się nie widzieliśmy. Jakoś mi tak dziwnie z tego powodu, bo chyba pierwszy raz w życiu tak wyjechałam bez pożegnania. Koniec końców albo się za to obraził albo ma w nosie bo mi nie napisał smsa na dobranoc (zawsze na wyjeździe sobie piszemy) a mi padł wczoraj telefon i dopiero rano skombinowałam sobie ładowarkę :/ Zaraz z tego wyjdzie akcja-nieporozumienie, że wyjechałam i wyłączyłam telefon. Chyba będę się musiała odezwać bo nie chcę więcej powodów do kłótni. To już dziecinada by była kompletna ;)

Plan na dziś mam taki, że przyjeżdżają po mnie późnym popołudniem dwie koleżanki z liceum i jedziemy do miasta na kawkę i ploty :) Potrzebuję tego jak tlenu!

kofeinka - 10 tydzień to już coraz bliżej bezpiecznej granicy :) Dzielny ten Twój bąbel i niech się mocno trzyma mamusi! Może dobrze dziewczyny piszą z tymi plamieniami i terminem miesiączki? Zaraz się okaże, że mamy tu lepszych specjalistów od lekarzy ;)

Karka - jaki duży ten Twój maluszek! Niech rośnie zdrowo a Ty możesz już troszkę odetchnąć :) Super, że wszystko ok!

Dziewczyny od terapii - ja też kiedyś miałam napady lękowe kończące się mega dusznościami. Nienawidziłam tego, miałam wrażenie, że się zaraz uduszę. Ale wyleczyła mnie - uwaga - MIŁOŚĆ ;) A konkretnie ogromny udział miał w tym mój mąż. Za każdym razem kiedy się powtórzył napad to on mnie mocno przytulał i kołysał aż się uspokoiłam i nie zaczęłam normalnie oddychać i napady pojawiały się coraz rzadziej aż w końcu ustały. Nie powtórzyły się już od 5 lat. Kiedyś nie przetrwałabym psychicznie takiego okresu nieustannego lęku jaki mi się przydarzył po porodzie Michaśka. Ale chyba ten związek mnie tak psychicznie umocnił bo mimo tych niewiarygodnie ciężkich dni nigdy się do końca nie załamałam. Tak więc, jestem żywym dowodem na to, że czasem nie potrzeba terapii a kogoś, kto da oparcie, zrozumienie i miłość :)

To tak coby nie było, że ostatnio tylko na tego mojego męża psioczę ;) Bez niego chyba bym już dawno w psychiatryku wylądowała. O, właśnie się doczekałam smsa na "dzień dobry" ;) Czyli się nie obraził ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 08:11

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się i zaraz w paskudnym humorze.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie masz humoru ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkA83 widzę ze idziemy prawie równo z ciążą.na kiedy masz termin porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 08:26

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Obudziłam się i zaraz w paskudnym humorze.

Tulę :* I na rozweselenie wklejam dowcip :D

Trzy kobiety w ciąży siedzą w kawiarni i rozmawiają. Pierwsza mówi:
    - Urodzę chłopca.
    - Skąd wiesz?
    - W trakcie poczęcia to ja byłam na górze, więc to na pewno będzie chłopiec.
    Po chwili odzywa się druga:
    - A ja będę miała dziewczynkę.
    - Skąd ta pewność? - pytają dwie pozostałe.
    - Kiedy moje dziecko było poczęte, byłam na dole. Na pewno będę miała dziewczynkę.
    Siedziały chwilę w milczeniu, gdy trzecia z nich zaczęła szlochać.
    - To ja chyba będę miała szczeniaka...

Kajola, Kokaina, d'nusia, muminka83, Martita88, skowroneczka87, RudyTygrysek, Magda lena, Mietka 30:), arien, jagood, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na to pobranie krwi do badan genetycznych muszę byc na czczo ?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek zaczynam niby 2 trymestr, ale bezpiecznie się nie czuje :-D Ja wychodzę dziś, dostałam ulotkę żeby sobie kupić na wymioty opaskę sea - band. Sama nie wiem, kogo to męczy niech sobie poczyta

Love_life lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est - nie musisz być na czczo.

aleksandrazz - fajnie, że wracasz do domu :) To był Twój ostatni pobyt w szpitalu do czasu porodu! Pogódź się z tym :P A opaska ciekawa, majątku nie kosztuje, można by spróbować... Może któraś z dziewczyn miała i się wypowie?

• alinalii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEŃ DOBRY ;)

trzymam kciuki za pozytywny dzisiejszy dzień !

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    MuminkA83 widzę ze idziemy prawie równo z ciążą.na kiedy masz termin porodu?

Sama nie wiem. Po prostu dziwny strach o dziecko. Masakra. Wiem że jest okey a boję się strasznie.

Termin mam według OM na 29 marca a według USG na 2 kwietnia.
    Mam mieć cesarkę więc myślę że między 10 marca a 16 mnie rozpakują .

Ciąża jest o 5 dni młodsza jak wynika z OM.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :-)
    tyle wczoraj naskrobałyście, że chyba nie dam rady nadrobić ;-p

EDYŚ bardzo pozytywna ta historia, aż mi świeczki w oczach stanęły. Myślę, że wszystkie powinnyśmy uwierzyć w szczęśliwe zakończenia. To będzie najlepsze rozwiązanie dla nas i dla naszych okruszków :-)

Wczoraj tak na szybkości z telefonu naskrobałam posta o prenatalnych a chciałam jeszcze napisać, że moje badanie trwało raptem 5min jak nie krócej. Płci podobno nie jeszcze nie widać bo za wcześnie ( ale jak powiedział mojemu M jeden starszy pan - Jak było otwarte okno podczas poczęcia to na pewno przepiździło - to tyle ze starych mądrości narodu ;-) )

Kokaina, Domi*, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ehhh, tak wczoraj się rozpisalyscie o terapiach, problemach lekowych i depresyjnych.... Ja niestety też mam wiele terapii za sobą z powodu zaburzeń odżywiania. Kilka lat temu kiedy miałam istne apogeum choroby zaczęłam uczestniczyć w terapii grupowej z podobnymi do mnie osobami. Terapia mega intensywna, w zasadzie codzienna po 4 godziny. Mega pranie mózgu, to co się tam działo szeroko otworzyło mi oczy. Czy ja naprawdę muszę tak żyć??..
    Też brałam antydepresanty, u mnie tak dobrane że działały cuda.

Podobnie jak u A.Kasi mega ogromne wsparcie dał mi wtedy jeszcze narzeczony. Nie do końca rozumiał co mi siedzi w głowie, twardo chodzi po ziemi. Ale wspierał jak tylko mógł z całych sił. I myślę też że dzięki temu choroba ustapila i nigdy nie wróciła w takim nasileniu.

Ale wyniosłam z tej kilkuletniej walki wiele dla siebie. Zweryfikowalo to na kogo mogę liczyć na co mnie stać, no i w zasadzie pokazało że niemożliwe nie istnieje i nie warto się poddawac:)

Karka Śliczny, słodki bobas. Możesz odetchnąć i cieszyć się teraz za całych sił :)

Kofeinka jako że mamy podobne nicki myślę o Tobie często :) trzymajcie się tam dzielnie, kolejny tydzień ciazy rozpoczety :D

Karka, kofeinka lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!
    Poczytałam Was, zjadłam do tego śniadanie i zmykam pracować.
    Dzisiaj 2 sesje, noworodek i potem plener, a od jutra już nas pakuję na krótki wyjazd. W czasie wyjazdu mój tato pomaluje mi mieszkanie, potrzebuję zmian i odświeżenia kolorków.
    Jakbym chciała żeby był już wieczór....

Miłego dnia dziewczyny! Dokładnie za tydzień początek przedszkola dla synka i moje prenatalne!

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ