SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    MuminkA83 widzę ze idziemy prawie równo z ciążą.na kiedy masz termin porodu?
    My idziemy rowniutko jutro obie zaczynamy 11 tydzien:)
    Dzień doberek wczoraj byłam z kolezanka w miescie obok na malych zakupach i kupiłam sobie olej kokosowy naturalny w 100% u mnie w mieście kupiłam sobie sweterek i kilka koszulek bo mega promocje sa.
    Współczuje wam dziewczyny waszych problemów ale wierze że kazda z was poradzi sobie z problemami.
    Gratuluje kolejnych badan i takich dużych bobasków ja sie doczekac nie moge mojej piatkowej wizyty chodz bedzie tylko zwyklym usg i pewnie skierowanie na prenatalne dostane. A powiedzcie czy musze byc na czczo do badan krwi na hiv i do okreslenia grupy krwi?
    A.Kasia ąż mi łezka poleciała jak przeczytałam ten kawał, ostatnio przy smiesznych sytuacjach czesto zdarza mi sie uronić łezke chodz nigdy tak nie miałąm.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    ja się muszę pochwalić pozytywnymi wydarzeniami - otóż jak grom z jasnego nieba spadło na nas większe mieszkanie :D Na olx pustki, nawet nie było jak się zabrać za intensywne poszukiwania, aż tu nagle znajomy mojego narzeczonego ma do wynajęcia dwupokojowe (w dobrym stanie) mieszkanie :) Jeszcze tydzień i pakujemy walizki :D Już się nie będziemy martwić jak się z maluchem pomieścimy na 23 mkw (bo do tej pory tak mieszkaliśmy) :)

Pozytywnego dnia Wam wszystkim życzę, a tymczasem z podniecenia idę oglądać wyposażenie mojego nowego mieszkania :D

Martita88, A.Kasia, Love_life, Kajola, Est, Mietka 30:), arien, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś no to super! :)
    ja też bym chciała zmienić mieszkanie, ale na jeszcze większe, bo obecnie mam dwa pokoje (46 m) ale jakoś mam wrażenie, że będzie nam ciasno z dzieckiem i dwoma piesełami :D ale to może po ślubie :) a właśnie wiecie, że już za 53 dni wychodzę za mąż?!? Jakaś masakra! :) stres już mnie zżera :)

uska31, A.Kasia, Kajola, muminka83, Est, Kate84, krówka_muffka, Gośśś, Izoleccc lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, mam nadzieję że żadna z nas już nie wyląduje w szpitalu :-) A Ty tam ciesz się mamą i małym bobasem, a mąż sam Cię przeprosi. Kupię te opaski i powiem czy coś dają, ale w moim mieście na pewno trzeba będzie zamówić więc trochę poczekam

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!

Tak wczoraj podczytywałam Wam z tymi problemami i muszę napisać, że jesteście wspaniałymi i silnymi kobietami, za co Was bardzo szanuję, że potraficie stawić czoło takim przeszkodom. Ja miałam problemy w domu rodzinnym z dowartościowaniem siebie, ale długie lata narzeczeństwa, a w końcu samodzielne zamieszkanie z mężem po ślubie (i jego miłość) całkowicie mnie z tego wyleczyło. Od trzech lat jestem szczęśliwą kobietą.

Dziewczyny, wiem że jest nas sporo w województwa śląskiego. Nie wiem czy wiecie, ale jesienią są organizowane bezpłatne warsztaty dla przyszłych rodziców, na które jestem już zapisana. Będzie miło, jeżeli uda mi się spotkać z którąś z Was :) Generalnie warsztaty odbywają się w całej Polsce.

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty

A.Kasia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - a te cukierki imbirowe o których dziewczyny wspominały próbowałaś? Ja mam wstręt do imbiru i sama myśl o nim wywołuje u mnie odruchy wymiotne ale może Tobie pomoże :)

Co do mieszkania to ja nie narzekam, mamy swoje piętro z sypialnią, małym salonem, kuchnią i łazienką ale nie ma tam póki co miejsca na dziecięcy pokój. To znaczy pokój jest, i to mega duży ale na razie zajmuje go siostra męża z córką. Tak po cichu liczę, że za jakiś czas może się wyniosą i będziemy mogli przenieść salon do tego dużego pokoju a w małym zrobić dziecięcy, tak żeby maluch po 3 miesiącu życia mógł już spać u siebie. Nie wiem jakie Wy macie podejście, ale ja nie jestem zwolenniczką wiecznego spania z dzieckiem w jednym pokoju. Pomijając inne sprawy to nie wyobrażam sobie np seksu w obecności śpiącego kilka metrów dalej niemowlęcia :/ Ale jeśli pokój się nie zwolni to będziemy zmuszeni do tego, żeby łóżeczko stało u nas w sypialni no i wówczas będzie trzeba kombinować ;)

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo fajnie wiedzieć! :) ja się właśnie zapisałam :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia u nas właśnie jest taki plan, że jak dziecko będzie większe to przeniesiemy się do dużego pokoju a w sypialni zrobimy pokój dla Małego/Małej no ale to strasznie nie wygodne bo wtedy zrobi się sypialnio-salon, a to średnio mi leży :/

dqprwn15leplej5m.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się dodać zdjęcie :) więc przedstawiam mojego bąbelka z wczorajszej wizyty
    7b3ce987dbe7acc7med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 09:56

edyś, She86, Karolina@, A.Kasia, Kajola, Love_life, baassiia, alinalii, Jeżówka9, Est, Mietka 30:), Kate84, Karka, krówka_muffka, d'nusia, Gośśś, Izoleccc lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam, jeszcze mi po nich gorzej, ale mojemu młodszemu bratu bardzo smakowały :-D Ja też wychodzę za mąż początkiem listopada, i trochę się boje, żeby bez obrzydzenia siedzieć przy stole, bo jak na razie nie mam dnia bez wymiotów.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Kasia, nie dość że teściowa to jeszcze siostra męża z córką? Jak ty wytrzymujesz z tą "wesołą" gromadką? Nie wiem jakie masz stosunki ze szwagierką ale mi by było chyba za ciasno z tyloma osobami na pokładzie. Ani się porządnie pokłócić, ani się porządnie pokochać...

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, najprawdziwszy fasol :D Super!

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ola - a te cukierki imbirowe o których dziewczyny wspominały próbowałaś? Ja mam wstręt do imbiru i sama myśl o nim wywołuje u mnie odruchy wymiotne ale może Tobie pomoże :)

Co do mieszkania to ja nie narzekam, mamy swoje piętro z sypialnią, małym salonem, kuchnią i łazienką ale nie ma tam póki co miejsca na dziecięcy pokój. To znaczy pokój jest, i to mega duży ale na razie zajmuje go siostra męża z córką. Tak po cichu liczę, że za jakiś czas może się wyniosą i będziemy mogli przenieść salon do tego dużego pokoju a w małym zrobić dziecięcy, tak żeby maluch po 3 miesiącu życia mógł już spać u siebie. Nie wiem jakie Wy macie podejście, ale ja nie jestem zwolenniczką wiecznego spania z dzieckiem w jednym pokoju. Pomijając inne sprawy to nie wyobrażam sobie np seksu w obecności śpiącego kilka metrów dalej niemowlęcia :/ Ale jeśli pokój się nie zwolni to będziemy zmuszeni do tego, żeby łóżeczko stało u nas w sypialni no i wówczas będzie trzeba kombinować ;)

Kasiu ja myślałam, że piętro macie całe tylko dla siebie. A dlaczego siostra męża z córką nie mieszkają na parterze z mamą?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - mam niemal identyczne zdjęcie z USG :D Przez chwilę myślałam, że coś przez przypadek dodałam na forum hehe. A maluszek super! Niech rośnie zdrowo! To zadziwiające jak te dzieciaczki potrafią szybko rosnąć, w 10 tygodniu wyglądają jak małe bałwanki, żeby już w 12 być mini ludzikami :)

Edyś - ja tam kłótliwa nie jestem, staram się dogadywać ze wszystkimi w domu jak mogę. Czasem mi działają na nerwy, szczególnie córka szwagierki bo ma 8 lat i jest okrutnie rozwydrzona (efekt tego słynnego bezstresowego wychowania), ale nie pozwalam sobie wchodzić na głowę. Zaraz przyjdzie wrzesień i będzie trochę więcej spokoju jak mała pójdzie do szkoły. Pociesza mnie też fakt, że szwagierka znalazła sobie faceta, wydaje mi się, że dobrze się dogadują i może za jakiś czas się do niego przeniesie? A jak nie to może na dół do teściowej pójdą, bo tam się w maju po śmierci babci zwolnił jeden pokój. A jeśli nie to liczę na to, że moje dziecię będzie w nocy dawać do wiwatu i dziewczyny uciekną od tych nocnych hałasów :D

Jest nas trochę w tym domu, no ale nie narzekam na to bo wiedziałam na co się piszę wychodząc za męża. Dobrze, że mamy swoją prywatną kuchnię i łazienkę a reszta powoli się wyklaruje :)

Karolina@ - bo z siostrą męża to jest w ogóle osobna dłuuuga historia i istny meksyk ;) Ale pracuję nad tym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 10:15

• smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Dziewczyny które zmagaja sie z lekami itd czy bierzecie leki na to teraz w trakcie ciąży?

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia piękny!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie od wczoraj mam doła ,wczoraj odwiedziła mnie moja przyjaciółka która przez jakis czas była za granicą, oznajmiła ze jest w ciązy i termin ma na poczatek marca, no mnie poprostu zatkało gratulowałam jej ale poczułam taki ścisk w gardle i sercu :(a po jej wyjściu wyłam praktycznie cały wieczór wyłam..zycie jest takie niesprawiedliwe.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 10:21

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    Witajcie :) Dziewczyny które zmagaja sie z lekami itd czy bierzecie leki na to teraz w trakcie ciąży?

Właśnie mnie to dziwi , bo np. w moim przypadku lekarz nawet witamin nie kazał mi brać. Tylko i wyłącznie kwas foliowy :) Mam nadzieję, że po prostu wszystko jest ok i to dlatego. :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma ktoś dzisiaj wizytę ?

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka ja nie biorę żadnych leków, nawet na uspokojenie co przed ciążą czasem się zdarzało. Teraz jak mam stresa to robię zaproszenia hand made :D

smerfetka84, Karolina@ lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ