X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    MuminkA83 widzę ze idziemy prawie równo z ciążą.na kiedy masz termin porodu?
    My idziemy rowniutko jutro obie zaczynamy 11 tydzien:)
    Dzień doberek wczoraj byłam z kolezanka w miescie obok na malych zakupach i kupiłam sobie olej kokosowy naturalny w 100% u mnie w mieście kupiłam sobie sweterek i kilka koszulek bo mega promocje sa.
    Współczuje wam dziewczyny waszych problemów ale wierze że kazda z was poradzi sobie z problemami.
    Gratuluje kolejnych badan i takich dużych bobasków ja sie doczekac nie moge mojej piatkowej wizyty chodz bedzie tylko zwyklym usg i pewnie skierowanie na prenatalne dostane. A powiedzcie czy musze byc na czczo do badan krwi na hiv i do okreslenia grupy krwi?
    A.Kasia ąż mi łezka poleciała jak przeczytałam ten kawał, ostatnio przy smiesznych sytuacjach czesto zdarza mi sie uronić łezke chodz nigdy tak nie miałąm.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    ja się muszę pochwalić pozytywnymi wydarzeniami - otóż jak grom z jasnego nieba spadło na nas większe mieszkanie :D Na olx pustki, nawet nie było jak się zabrać za intensywne poszukiwania, aż tu nagle znajomy mojego narzeczonego ma do wynajęcia dwupokojowe (w dobrym stanie) mieszkanie :) Jeszcze tydzień i pakujemy walizki :D Już się nie będziemy martwić jak się z maluchem pomieścimy na 23 mkw (bo do tej pory tak mieszkaliśmy) :)

Pozytywnego dnia Wam wszystkim życzę, a tymczasem z podniecenia idę oglądać wyposażenie mojego nowego mieszkania :D

Martita88, A.Kasia, Love_life, Kajola, Est, Mietka 30:), arien, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś no to super! :)
    ja też bym chciała zmienić mieszkanie, ale na jeszcze większe, bo obecnie mam dwa pokoje (46 m) ale jakoś mam wrażenie, że będzie nam ciasno z dzieckiem i dwoma piesełami :D ale to może po ślubie :) a właśnie wiecie, że już za 53 dni wychodzę za mąż?!? Jakaś masakra! :) stres już mnie zżera :)

uska31, A.Kasia, Kajola, muminka83, Est, Kate84, krówka_muffka, Gośśś, Izoleccc lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, mam nadzieję że żadna z nas już nie wyląduje w szpitalu :-) A Ty tam ciesz się mamą i małym bobasem, a mąż sam Cię przeprosi. Kupię te opaski i powiem czy coś dają, ale w moim mieście na pewno trzeba będzie zamówić więc trochę poczekam

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!

Tak wczoraj podczytywałam Wam z tymi problemami i muszę napisać, że jesteście wspaniałymi i silnymi kobietami, za co Was bardzo szanuję, że potraficie stawić czoło takim przeszkodom. Ja miałam problemy w domu rodzinnym z dowartościowaniem siebie, ale długie lata narzeczeństwa, a w końcu samodzielne zamieszkanie z mężem po ślubie (i jego miłość) całkowicie mnie z tego wyleczyło. Od trzech lat jestem szczęśliwą kobietą.

Dziewczyny, wiem że jest nas sporo w województwa śląskiego. Nie wiem czy wiecie, ale jesienią są organizowane bezpłatne warsztaty dla przyszłych rodziców, na które jestem już zapisana. Będzie miło, jeżeli uda mi się spotkać z którąś z Was :) Generalnie warsztaty odbywają się w całej Polsce.

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty

A.Kasia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - a te cukierki imbirowe o których dziewczyny wspominały próbowałaś? Ja mam wstręt do imbiru i sama myśl o nim wywołuje u mnie odruchy wymiotne ale może Tobie pomoże :)

Co do mieszkania to ja nie narzekam, mamy swoje piętro z sypialnią, małym salonem, kuchnią i łazienką ale nie ma tam póki co miejsca na dziecięcy pokój. To znaczy pokój jest, i to mega duży ale na razie zajmuje go siostra męża z córką. Tak po cichu liczę, że za jakiś czas może się wyniosą i będziemy mogli przenieść salon do tego dużego pokoju a w małym zrobić dziecięcy, tak żeby maluch po 3 miesiącu życia mógł już spać u siebie. Nie wiem jakie Wy macie podejście, ale ja nie jestem zwolenniczką wiecznego spania z dzieckiem w jednym pokoju. Pomijając inne sprawy to nie wyobrażam sobie np seksu w obecności śpiącego kilka metrów dalej niemowlęcia :/ Ale jeśli pokój się nie zwolni to będziemy zmuszeni do tego, żeby łóżeczko stało u nas w sypialni no i wówczas będzie trzeba kombinować ;)

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo fajnie wiedzieć! :) ja się właśnie zapisałam :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia u nas właśnie jest taki plan, że jak dziecko będzie większe to przeniesiemy się do dużego pokoju a w sypialni zrobimy pokój dla Małego/Małej no ale to strasznie nie wygodne bo wtedy zrobi się sypialnio-salon, a to średnio mi leży :/

dqprwn15leplej5m.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się dodać zdjęcie :) więc przedstawiam mojego bąbelka z wczorajszej wizyty
    7b3ce987dbe7acc7med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 09:56

edyś, She86, Karolina@, A.Kasia, Kajola, Love_life, baassiia, alinalii, Jeżówka9, Est, Mietka 30:), Kate84, Karka, krówka_muffka, d'nusia, Gośśś, Izoleccc lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam, jeszcze mi po nich gorzej, ale mojemu młodszemu bratu bardzo smakowały :-D Ja też wychodzę za mąż początkiem listopada, i trochę się boje, żeby bez obrzydzenia siedzieć przy stole, bo jak na razie nie mam dnia bez wymiotów.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Kasia, nie dość że teściowa to jeszcze siostra męża z córką? Jak ty wytrzymujesz z tą "wesołą" gromadką? Nie wiem jakie masz stosunki ze szwagierką ale mi by było chyba za ciasno z tyloma osobami na pokładzie. Ani się porządnie pokłócić, ani się porządnie pokochać...

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, najprawdziwszy fasol :D Super!

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ola - a te cukierki imbirowe o których dziewczyny wspominały próbowałaś? Ja mam wstręt do imbiru i sama myśl o nim wywołuje u mnie odruchy wymiotne ale może Tobie pomoże :)

Co do mieszkania to ja nie narzekam, mamy swoje piętro z sypialnią, małym salonem, kuchnią i łazienką ale nie ma tam póki co miejsca na dziecięcy pokój. To znaczy pokój jest, i to mega duży ale na razie zajmuje go siostra męża z córką. Tak po cichu liczę, że za jakiś czas może się wyniosą i będziemy mogli przenieść salon do tego dużego pokoju a w małym zrobić dziecięcy, tak żeby maluch po 3 miesiącu życia mógł już spać u siebie. Nie wiem jakie Wy macie podejście, ale ja nie jestem zwolenniczką wiecznego spania z dzieckiem w jednym pokoju. Pomijając inne sprawy to nie wyobrażam sobie np seksu w obecności śpiącego kilka metrów dalej niemowlęcia :/ Ale jeśli pokój się nie zwolni to będziemy zmuszeni do tego, żeby łóżeczko stało u nas w sypialni no i wówczas będzie trzeba kombinować ;)

Kasiu ja myślałam, że piętro macie całe tylko dla siebie. A dlaczego siostra męża z córką nie mieszkają na parterze z mamą?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - mam niemal identyczne zdjęcie z USG :D Przez chwilę myślałam, że coś przez przypadek dodałam na forum hehe. A maluszek super! Niech rośnie zdrowo! To zadziwiające jak te dzieciaczki potrafią szybko rosnąć, w 10 tygodniu wyglądają jak małe bałwanki, żeby już w 12 być mini ludzikami :)

Edyś - ja tam kłótliwa nie jestem, staram się dogadywać ze wszystkimi w domu jak mogę. Czasem mi działają na nerwy, szczególnie córka szwagierki bo ma 8 lat i jest okrutnie rozwydrzona (efekt tego słynnego bezstresowego wychowania), ale nie pozwalam sobie wchodzić na głowę. Zaraz przyjdzie wrzesień i będzie trochę więcej spokoju jak mała pójdzie do szkoły. Pociesza mnie też fakt, że szwagierka znalazła sobie faceta, wydaje mi się, że dobrze się dogadują i może za jakiś czas się do niego przeniesie? A jak nie to może na dół do teściowej pójdą, bo tam się w maju po śmierci babci zwolnił jeden pokój. A jeśli nie to liczę na to, że moje dziecię będzie w nocy dawać do wiwatu i dziewczyny uciekną od tych nocnych hałasów :D

Jest nas trochę w tym domu, no ale nie narzekam na to bo wiedziałam na co się piszę wychodząc za męża. Dobrze, że mamy swoją prywatną kuchnię i łazienkę a reszta powoli się wyklaruje :)

Karolina@ - bo z siostrą męża to jest w ogóle osobna dłuuuga historia i istny meksyk ;) Ale pracuję nad tym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 10:15

• smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Dziewczyny które zmagaja sie z lekami itd czy bierzecie leki na to teraz w trakcie ciąży?

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia piękny!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie od wczoraj mam doła ,wczoraj odwiedziła mnie moja przyjaciółka która przez jakis czas była za granicą, oznajmiła ze jest w ciązy i termin ma na poczatek marca, no mnie poprostu zatkało gratulowałam jej ale poczułam taki ścisk w gardle i sercu :(a po jej wyjściu wyłam praktycznie cały wieczór wyłam..zycie jest takie niesprawiedliwe.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 10:21

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    Witajcie :) Dziewczyny które zmagaja sie z lekami itd czy bierzecie leki na to teraz w trakcie ciąży?

Właśnie mnie to dziwi , bo np. w moim przypadku lekarz nawet witamin nie kazał mi brać. Tylko i wyłącznie kwas foliowy :) Mam nadzieję, że po prostu wszystko jest ok i to dlatego. :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma ktoś dzisiaj wizytę ?

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka ja nie biorę żadnych leków, nawet na uspokojenie co przed ciążą czasem się zdarzało. Teraz jak mam stresa to robię zaproszenia hand made :D

smerfetka84, Karolina@ lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ