X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa, idędo dra Lewczuka. Domi chyba też u niego była na prenatalnych. Co do cesarki to mam stan zwyrodnieniowy biodra i nie jestem w stanie przyjąć odpowiedniej pozycji do porodu sn. Po prostu mam zbyt małą ruchomość stawu.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam czas tylko wieczorami zagladac na forum bo póki co pracuje jeszcze. Uspokoilyscie mnie jednak słowami ze niektóre z was nie mają apetytu. Mi dziś na kolację przeszedł przez gardło tylko Klein ryżowy na mleku. Też z niecierpliwością czekam na usg prenatalne. Bardziej po to aby znów zobaczyć moje kochanie. Nie nakrecam się ze w moim wieku ryzyko wad wrodzonych jest duże. Mam 37 lat a to moje pierwsze dziecko.
    Pisalyscie dziewczyny o terapeutach. Ja polecam tzw. terapie krótkoterminowe czyli terapie poznawczo-behawioralna oraz terapie skoncentrowana na rozwiązaniu. A jeśli terapeuta nie jest w stanie powiedzieć z jakich metod i technik korzysta znaczy że nie jest profesjonalistą tylko osoba która skończyła psychologię. Ja sama jestem psychologiem, specjalizuje się w interwencji kryzysowej i psychologii klinicznej chorego somatycznie i czasami jak dowiaduję się co wyprawiają moi koledzy i koleżanki po fachu to przeżywam szok i niedowierzanie.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano mam u mojego prowadzącego a wieczorem ta wazniejsza wizyta u lekarza co miałam prenatalne i będziemy omawiać wynik boje się ale musze być dobrej myśli

domiii, She86 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hej dziewczyny nie wiem czy pamiętacie :) Nam zaskoczyło :P i jutro wchodzę w 6 tydzień już ;) po przebadano się wyszło ze mam bardzo niski poziom progesteron od początku na duphastonie jestem 2x1 u mimo to wciąż ten progesteron niziutki w piątek mam pierwsza wizytę pewnie ginek zwiększy dawkę duphastonu ,no i zobaczę pierwszy raz Naszą fasolkę :)

Pozdrawiam :)

Gratulacje Patusia!!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż jutro po raz pierwszy będzie na usg :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa85 wrote:
    Możesz podać nazwisko lekarza z Babka Medica do którego idziesz?

Masz jakieś szczególne wskazania do cesarki?

Polecam dr Lewczuka w Babka Medica.
    Robił mi USG genetyczne - super dokładny!

Dziewczyny pozdrawiam gorąco z RODOS:)

Renka88, margaret26, d'nusia, Est, maggda, Kate84, anie93lica, Martita88, baassiia, Karolina@, alinalii, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    W II połowie tygodnia widzę, że sporo wizyt się szykuje. Będzie dobrze kobietki. Widok fikającego bobasa wynagrodzi Wam w mig ten stres i obawy. Ja mam za tydzień standardową wizytę u mojej ginki i z jednej strony czuję lekki niepokój, czy malec rośnie, a z drugiej po prenatalnych obiecałam sobie, że będę myśleć tylko pozytywnie i tego się trzymam.

Dziewczyny, które znają płeć - jest to informacja 100%? Lekarz pokazywał Wam co malec skrywa między nogami? Bo tak się zastanawiam, na ile wiarygodne jest poznawanie płci w tak wczesnym okresie?

Mi lekarz powiedział,że dziewczynka w 90%, ponieważ to pierwszy trymestr, w drugim już powiedziałby na 100% :)

xpatiiix3, arien, Karolina@ lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja się nie obrażam ;) bo to co piszesz to prawda a mi chodziło o zwykłego gina i żeby się za bardzo nie nastawiać po tym usg 1 trymestru z resztą wiem ze ciężko jest się nie nastawić u mnie po prostu zerknął nie przyglądał się jakoś specjalnie większość lekarzy nie chce podawać płci na tym etapie żeby wtopy nie zaliczyć a jeżeli jest faktycznie fachowiec od usg to może i powiedzieć chociażby po wyglądzie tego wyrostka płciowego jaka jest płeć ale ja i tak dalej niedowierzam co do płci na tym etapie także takie moje zdanie :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha muminka no coś w ten deseń ;d ale nie powiem przydaje się. dzięki temu teraz mam mojego malucha. Byłam po kilku nieudanych cyklach u gina który stwierdził że mam owu i nie potrzebuje leków. Może nie za mądrze ale poczytałam o clo, zapisałam sobie, brałam po po pół tabl i zaskoczyło w 1 cyklu :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez moja znajoma poleca dr Grzegorza szewczyka w babka medica. Ja mieszkam w stolycy, ale jeżdzę do dr do miasta rodzinnego. Myśle jednak, ze dla pewności ok. 12 tyg wybiorę się tez tutaj.

• arien Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, coś brzuch mnie boli :/ nie są to skurcze, ale boli zdecydowanie jak na @. Ja podczas okresu zawsze mam tak, że boli mnie jeszcze krzyz i uda. I nawet teraz do ud trochę promieniuje :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze ogarnęłam czekamy jutro na wieści od Skowroneczki, Love i Est. Czy któraś jeszcze podgląda jutro swojego bąbla? :)

Est lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez macie takie dziwne klucia w pochwie?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam do Was pytanie!
    Czy macie może taką wodnistą obfitą wydzielinę? Bo ja jak do tej pory miałam kremową bądź też jakieś upławy wynikające z infekcji. Za to dzisiaj zalała mnie przezroczysta wodnista wydzielina tak, że aż przemokła mi wkładka. I teraz pytanie, czy ktoś jeszcze tak ma? Chodzi o to, że ja po moich przejściach z odchodzącymi wodami w poprzedniej ciąży jestem dość przewrażliwiona i mnie te upławy zaniepokoiły...

• Domi* Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Jeśli dobrze ogarnęłam czekamy jutro na wieści od Skowroneczki, Love i Est. Czy któraś jeszcze podgląda jutro swojego bąbla? :)

Ja :D

Est, edyś lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Czy wy tez macie takie dziwne klucia w pochwie?

Ja miałam gdzies ok. 9 tc takie klucia ale po godzinie lub dwóch przeszly i nigdy nie wrocily.

muminka83, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trochę się boję bo stwardniał mi brzuch. Tak na dole, nad wzgórkiem łonowym, lekko na lewo. Dokładnie tam gdzie detektorem wsłuchuję się w tętno. Biorę właśnie nospę, ale martwi mnie to mocno. Czy któraś z Was też tak miewa?

Kasia ja czasem mam taką wodnistą wydzielinę, niemal jak woda, nawet mnie w nocy kilka razy obudziła i się wystraszyłam, że to krew.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja miałam gdzies ok. 9 tc takie klucia ale po godzinie lub dwóch przeszly i nigdy nie wrocily.
    Ok dzieki za odp wlasnie jeatem w 9i 1 dniu wiec wszystko gra.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też jestem przewrazliwiona jeśli chodzi o macice... Czyli brzuch powinien być miękki?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak. Lekarz ostatnio na wizycie pytal mnie czy nie twardnieje mi brzuch.
    Powiedziałam, ze nie, to on na to, ze dobrze.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ