Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Właśnie ja też jestem przewrazliwiona jeśli chodzi o macice... Czyli brzuch powinien być miękki?
Macica powinna być miękka. To znaczy, że jak naciśniesz na nią to nie powinna stawiać oporu. Pod koniec II trymestru mogą się zacząć pojawiać skurcze Johna Braxtona-Hicksa i są one krótkie i niebolesne, ale na tym etapie na którym jesteśmy skurcze, drętwienie i stawianie się brzucha nie powinno się pojawiać i trzeba to zgłosić lekarzowi.
Co do tych moich dzisiejszych obfitych upławów wyczytałam, że w II trymestrze może pojawić się obfita wodnista wydzielina i uczucie wilgotności, więc się trochę uspokoiłam. Ale jutro chyba i tak pojadę do jakiegoś lekarza to sprawdzić. -
Mi lekarka powiedziała żeby nie masować brzucha bo to powoduje napięcie macicy, można kłaść rękę na brzuchu. Ja nie wiem jak wygląda to stawianie się brzucha. Ja,miałam zawsze tylko skórę i kości.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
A.Kasia wrote:Hej dziewczyny, mam do Was pytanie!
Czy macie może taką wodnistą obfitą wydzielinę? Bo ja jak do tej pory miałam kremową bądź też jakieś upławy wynikające z infekcji. Za to dzisiaj zalała mnie przezroczysta wodnista wydzielina tak, że aż przemokła mi wkładka. I teraz pytanie, czy ktoś jeszcze tak ma? Chodzi o to, że ja po moich przejściach z odchodzącymi wodami w poprzedniej ciąży jestem dość przewrażliwiona i mnie te upławy zaniepokoiły...
Też mam dużo wodnistej wydzieliny
-
nick nieaktualny
-
Martka89 wrote:Hejka! Jak wam mija dzień? Powiedzcie mi kiedy minie to ciagle zmęczenie? Spałam dzis 12 godzin...jak tak bedzie to prześpie cała ciąże
-
Martita88 wrote:Hej. Ja też zapisałam się do dr Lewczuka na genetyczne. Wizytę mam 7 września także dziewczyny które mają wcześniej wizytę u niego dajcie znać jak było
Ja mam 7 września u swojej ginekolog a 8 września genetyczne w Rudzie Śląskiej
Więc prawie identycznie PMartita88 lubi tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny i siebie w 11 tygodniu. Ale czas czas szybko leci. Ja dziś spałam 8 godzin i jestem wyspana ale co ja będę o tej godzinie robić? Mój ukochany własnie wypłynął w morze na 2 dni chyba a ja dziś mam plan upiec domowy pasztet i zrobić naleśniki z mięsem mielonym i warzywami na patelnie:) A wy co planujecie zrobić na obiadek?
muminka83 lubi tę wiadomość
-
RudyTygrysek wrote:Witam Was dziewczyny i siebie w 11 tygodniu. Ale czas czas szybko leci. Ja dziś spałam 8 godzin i jestem wyspana ale co ja będę o tej godzinie robić? Mój ukochany własnie wypłynął w morze na 2 dni chyba a ja dziś mam plan upiec domowy pasztet i zrobić naleśniki z mięsem mielonym i warzywami na patelnie:) A wy co planujecie zrobić na obiadek?
Myślę , że założę bloga. Planuje zrobić zapiekankę z mięsem mielonym i makaronem i serem. Zostało mi troszkę wołowiny. Zastanawiam cię czy makaronu na ziemniaki nie zamienić i do piekarnika. Do tego sos czosnkowy .... sama nie wiem ale coś w ten deseń bo nie lubię marnować ....
RudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
Wy też macie głupie sny. Dziś mi się śniło, że byłam seryjnym mordercą. I jadałam jelita ofiar. Masakra jakaś. I to nie pierwszy sen taki.
Dochodzę do wniosku że ze mną naprawdę jest coś nie tak. Sama siebie się boję...
Mój mąż do mnie... kochanie ale Ty wiesz że większość rzeczy idzie wyleczyć??hihih
ja na to : u mnie ti raczej nie możliwearien lubi tę wiadomość
-
Muminka to będziemy w tym samym czasie oczekiwać!
a co do bloga - koniecznie powinnaś zacząć takowy prowadzić i do tego robić zdjęcia potraw
bo jak piszesz co pichcisz to aż ślinka cieknie
Co do snów też mam jakieś głupie.. ostatnio mi się śniło, że pobiłam jakąś kobietę na przystanku tramwajowymalbo jeszcze lepszy - śniło mi się że była zakopana po głowę w dole i nie mogłam się ruszyć ani obrócić i strasznie mi się siusiu zachciało i prawie robiłam pod siebie i nagle się budzę i co? i ledwo do łazienki zdążyłam bo bym się posikała w łóżko
i teraz jak już śni mi się coś z toaletą to od razu się mimowolnie budzę i lecę do WC
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Muminka, mnie sie snilo ze maż mnie ganial ze swoja kochanka, chcial mnie zabic i zjeść. Też do końca normalne to nie jest
Fajnie, załóż bloga, a najlepiej melduj nam codziennie co robisz na obiad to będziemy inspiracje czerpacPrzynajmniej ja. U mnie zapiekanka narazie odpada bo kuchnia w remoncie i nie mam piekarnika
Tygrysku, gratuluję kolejnego tygodnia
A.Kasia - nie martw się wydzieliną. Ja mam jej baaardzo duzo od samego początku i czasem dokładnie aż leci woda. Zastanawiam się często wtedy jak mi tak pocieknie czy to nie @ albo czy przypadkiem nie popusciłammuminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusiakp wrote:Kasia ja wyczytalam ze sa testy ktore zbadaja czy wydzielina to wody plodowe
Dzięki Jusiakp, ale ja nie ufam tym testom. Poprzednio ani u mojej ginekolog ani nawet na izbie przyjęć nie potwierdziły sączących się wód a jednak były to wody.