X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Polecam dr Lewczuka w Babka Medica.
    Robił mi USG genetyczne - super dokładny!

Dziewczyny pozdrawiam gorąco z RODOS:)
    Uuu :-)) miłego wypoczynku :-)
    A ja z babka polecam dr Szewczyka :-) Tez super dokładny

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go nawet nie dotykam żeby się nie denerwować

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Właśnie ja też jestem przewrazliwiona jeśli chodzi o macice... Czyli brzuch powinien być miękki?

Macica powinna być miękka. To znaczy, że jak naciśniesz na nią to nie powinna stawiać oporu. Pod koniec II trymestru mogą się zacząć pojawiać skurcze Johna Braxtona-Hicksa i są one krótkie i niebolesne, ale na tym etapie na którym jesteśmy skurcze, drętwienie i stawianie się brzucha nie powinno się pojawiać i trzeba to zgłosić lekarzowi.

Co do tych moich dzisiejszych obfitych upławów wyczytałam, że w II trymestrze może pojawić się obfita wodnista wydzielina i uczucie wilgotności, więc się trochę uspokoiłam. Ale jutro chyba i tak pojadę do jakiegoś lekarza to sprawdzić.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja wyczytalam ze sa testy ktore zbadaja czy wydzielina to wody plodowe

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dzięki za podzielenie się opiniami. Po nospie i masażu podczas szukania tętna (znalazłam :), jest szybkie i miarowe) jest lepiej. Jeśli jutro się to powtórzy to odwiedzę w ciągu dnia mojego lekarza.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka powiedziała żeby nie masować brzucha bo to powoduje napięcie macicy, można kłaść rękę na brzuchu. Ja nie wiem jak wygląda to stawianie się brzucha. Ja,miałam zawsze tylko skórę i kości.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Jak wam mija dzień? Powiedzcie mi kiedy minie to ciagle zmęczenie? Spałam dzis 12 godzin...jak tak bedzie to prześpie cała ciąże

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Hej dziewczyny, mam do Was pytanie!
    Czy macie może taką wodnistą obfitą wydzielinę? Bo ja jak do tej pory miałam kremową bądź też jakieś upławy wynikające z infekcji. Za to dzisiaj zalała mnie przezroczysta wodnista wydzielina tak, że aż przemokła mi wkładka. I teraz pytanie, czy ktoś jeszcze tak ma? Chodzi o to, że ja po moich przejściach z odchodzącymi wodami w poprzedniej ciąży jestem dość przewrażliwiona i mnie te upławy zaniepokoiły...

Też mam dużo wodnistej wydzieliny

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Marta ja dziś spałam 4h, więc co do spania się nie wypowiem :P A teraz szukam jakiegoś ginekologa, który mnie przyjmie od ręki i aż mi tęskno za domem i luxmedem jak widzę, że tu same prywatne gabinety :(

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam caly czas takie uplawy i lekarz powiedzial ze to nic takiego, tak po prostu mam i juz. Także nie przejmujcie sie za bardzo

muminka83 lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hejka! Jak wam mija dzień? Powiedzcie mi kiedy minie to ciagle zmęczenie? Spałam dzis 12 godzin...jak tak bedzie to prześpie cała ciąże
    A wyniki TSH masz ok? taka sennosc to moga byc tez inne hormony ciazowe, ale jednym z pierszych objawow niedoczynnosci jest mega sennosc.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też zapisałam się do dr Lewczuka na genetyczne. Wizytę mam 7 września także dziewczyny które mają wcześniej wizytę u niego dajcie znać jak było :)

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Hej. Ja też zapisałam się do dr Lewczuka na genetyczne. Wizytę mam 7 września także dziewczyny które mają wcześniej wizytę u niego dajcie znać jak było :)

Ja mam 7 września u swojej ginekolog a 8 września genetyczne w Rudzie Śląskiej :P
    Więc prawie identycznie P

Martita88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny i siebie w 11 tygodniu. Ale czas czas szybko leci. Ja dziś spałam 8 godzin i jestem wyspana ale co ja będę o tej godzinie robić? Mój ukochany własnie wypłynął w morze na 2 dni chyba a ja dziś mam plan upiec domowy pasztet i zrobić naleśniki z mięsem mielonym i warzywami na patelnie:) A wy co planujecie zrobić na obiadek?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Witam Was dziewczyny i siebie w 11 tygodniu. Ale czas czas szybko leci. Ja dziś spałam 8 godzin i jestem wyspana ale co ja będę o tej godzinie robić? Mój ukochany własnie wypłynął w morze na 2 dni chyba a ja dziś mam plan upiec domowy pasztet i zrobić naleśniki z mięsem mielonym i warzywami na patelnie:) A wy co planujecie zrobić na obiadek?

Myślę , że założę bloga. Planuje zrobić zapiekankę z mięsem mielonym i makaronem i serem. Zostało mi troszkę wołowiny. Zastanawiam cię czy makaronu na ziemniaki nie zamienić i do piekarnika. Do tego sos czosnkowy .... sama nie wiem ale coś w ten deseń bo nie lubię marnować .... :P

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też macie głupie sny. Dziś mi się śniło, że byłam seryjnym mordercą. I jadałam jelita ofiar. Masakra jakaś. I to nie pierwszy sen taki.

Dochodzę do wniosku że ze mną naprawdę jest coś nie tak. Sama siebie się boję...
    Mój mąż do mnie... kochanie ale Ty wiesz że większość rzeczy idzie wyleczyć?? :P hihih
    ja na to : u mnie ti raczej nie możliwe :P

arien lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A wyniki TSH masz ok? taka sennosc to moga byc tez inne hormony ciazowe, ale jednym z pierszych objawow niedoczynnosci jest mega sennosc.

Miałam wysokie tsh ale po euthyroxie spadło i mam teraz 1.6

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka to będziemy w tym samym czasie oczekiwać! :) a co do bloga - koniecznie powinnaś zacząć takowy prowadzić i do tego robić zdjęcia potraw :) bo jak piszesz co pichcisz to aż ślinka cieknie :D

Co do snów też mam jakieś głupie.. ostatnio mi się śniło, że pobiłam jakąś kobietę na przystanku tramwajowym :P albo jeszcze lepszy - śniło mi się że była zakopana po głowę w dole i nie mogłam się ruszyć ani obrócić i strasznie mi się siusiu zachciało i prawie robiłam pod siebie i nagle się budzę i co? i ledwo do łazienki zdążyłam bo bym się posikała w łóżko :D i teraz jak już śni mi się coś z toaletą to od razu się mimowolnie budzę i lecę do WC :D

dqprwn15leplej5m.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, mnie sie snilo ze maż mnie ganial ze swoja kochanka, chcial mnie zabic i zjeść. Też do końca normalne to nie jest :)

Fajnie, załóż bloga, a najlepiej melduj nam codziennie co robisz na obiad to będziemy inspiracje czerpac :) Przynajmniej ja. U mnie zapiekanka narazie odpada bo kuchnia w remoncie i nie mam piekarnika :)

Tygrysku, gratuluję kolejnego tygodnia :)

A.Kasia - nie martw się wydzieliną. Ja mam jej baaardzo duzo od samego początku i czasem dokładnie aż leci woda. Zastanawiam się często wtedy jak mi tak pocieknie czy to nie @ albo czy przypadkiem nie popusciłam O.o

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Kasia ja wyczytalam ze sa testy ktore zbadaja czy wydzielina to wody plodowe

Dzięki Jusiakp, ale ja nie ufam tym testom. Poprzednio ani u mojej ginekolog ani nawet na izbie przyjęć nie potwierdziły sączących się wód a jednak były to wody.

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ