X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez juz troche "wybiło";)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:46

kleo2426, Kajola, Est, A.Kasia, 26Asia, Marlena lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kontrolami tam gdzie są wysokie zarobki to prawda. A jeszcze jak był awans po drodze to na pewno będzie kontrola. Ja słyszałam że "chodzone" L4 kontrolują nie w domu a w inspektoracie? To prawda?

dqprwn15leplej5m.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten tydzień cały czas niestrawność mnie męczy :( niedobrze, wzdęcia i częstsze wizyty w toalecie :/ Pierwsze myślałam, że to po weselu, gdzie się najadłam dość, no ale już tydzień i nie ma jakoś poprawy :( Niby nie jem ciężkostrawnych rzeczy, jakieś owoce, jogurty, na obiad makaron, a teraz mozzarella i już mi się przewala w żołądku :(

Ja ogólnie nie wymiotuje, tylko mam takie cały czas uczucie jakbym zjadła kilko kiełbasy, popiła litrem mleka i przegryzła bigosem:( Ale skręca mnie z głodu, albo mi nie dobrze :(

Też Was tak niestrawność męczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 17:57

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ten tydzień cały czas niestrawność mnie męczy :( niedobrze, wzdęcia i częstsze wizyty w toalecie :/ Pierwsze myślałam, że to po weselu, gdzie się najadłam dość, no ale już tydzień i nie ma jakoś poprawy :( Niby nie jem ciężkostrawnych rzeczy, jakieś owoce, jogurty, na obiad makaron, a teraz mozzarella i już mi się przewala w żołądku :(

Ja ogólnie nie wymiotuje, tylko mam takie cały czas uczucie jakbym zjadła kilko kiełbasy, popiła litrem mleka i przegryzła bigosem:( Ale skręca mnie z głodu, albo mi nie dobrze :(

Też Was tak niestrawność męczy?

U mnie to samo. To chyba jedyny objaw ciążowy jaki mi pozostał. Niby wszystko w porządku, ale cały czas mam takie dziwne uczucie, że za chwilę będę wymiotować...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zadnej mojej koleżanki nie kontrolowali a wszystkie raczej sporo zarabiają, no nic, nigdzie się nie wybieram, wiec mam nadzieję, ze albo mnie kontrola ominie albo mnie zastana w domu. Przychodzą i co? Tylko patrzą czy jestes w domu?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    ja po dzisiejszej wizycie mam robala prawie 5 cm. Serducho bije 167/min. Wygląda na to że wszystko jest ok :)

Renka88, Gośśś, A.Kasia, kleo2426, Kajola, Karolina@, edyś, Martita88, Kate84, Marlena, She86, Lilou1984, d'nusia, krówka_muffka, wiewiórka17, Est, Kokaina, Karka, ksanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hej
    ja po dzisiejszej wizycie mam robala prawie 5 cm. Serducho bije 167/min. Wygląda na to że wszystko jest ok :)

pięknie :) super wieści gratuluję :D

ja 8 września mam genetyczne a 10 wizyta u mojego lekarza prowadzącego i już nie mogę się doczekać normalnie :P

Izoleccc lubi tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluje wam kochane udanych wizyt :)

Ja dzisiaj jestem w takim oszołomieniu po zobaczeniu groszka, że aż nie mam weny na pisanie :) Ale sumiennie Was czytam :)

Izoleccc lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to znowu ja jestem po wizycie znam już termin porodu jednak będzie to 21 kwiecień zaszłam w ciążę od razu po @ komedia kto by pomyślał ;) stąd wysoka beta słyszeliśmy serduszko no i to już 7 tydzień jest a fasolek ma 4mm ;)

A.Kasia, Kajola, smerfetka84, Izoleccc, d'nusia, krówka_muffka, Gośśś, Kokaina, Karka, ksanka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam weny na pisanie ze zmęczenia ale również czytam na bieżąco. Gratuluję wszystkim udanych wizyt, cieszę się że wszystko ok :)

Co do L4 to ja wychodzę z założenia, że nie ma się co męczyć. Ja również się dobrze czuję, nie mam mdłości, zawrotów głowy itp. Ale jestem tak cholernie zmęczona, że już nie daję rady. Idę na L4 bo chcę się w końcu wyspać, złapać drzemkę po południu. Dodatkowo, to że siedzę cały czas w biurze sprawia, że nie mogę porządnie zjeść. Jem w domu śniadanie, później jakieś owoce i tu zdrowe odżywianie się kończy. Obiad byle jaki i później albo zjem albo nie.
    Chodzi o mnie i maleństwo - mamy być zdrowi, zadbani i szczęśliwi :)
    Na szczęście pracodawca nie ma co do tego zastrzeżeń.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się dowiedziałam że dostanę meble po moim chrześniaku ;) Komodę szafę , taką małą szafkę i łóżko tylko już na min trzylatka. Wszystko w kolorze niebieskim , a ja we wtorek się dowiem jaka płeć

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luknęłam teraz na kwietniowe wątki, i taj jakoś wychodzi, że przy lutówkach i kwietniówkach, marcówki to bardzo spokojne i miłe kobity :D Także trochę nam tu posłodzę :D

Dziś ja już bym się chyba wolała wyrzygać i czuć się lepiej :(

domiii lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 gratulacje :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją bratową kontrowali w domu bo zaczela prace i po msc poszla na zwolnienie już.
    Ja wychodze z zalożenia ze nie ma co sie przemeczc w pracy, bobas najwazniejszy. Ja poszlam na zwolnienie praktycznie od razu bo już w dniu zobaczenia pozytywneg testu, po calym dniu pacy mialam lekkie plamienie. Ale ja pracowałam po 12h dziennie. W weekendy 14. Dodatkowo to praca w gastronomii i caly czas w biegu trzeba bylo byc. Przy goracej kuchni. A tak nikt się Tobą nie przejmowal... Pracowalysmy prawie 1,5 etatu a umowe mam na pol etatu... Szefostwo sknery i kretacze to i ja sie nie wachalam isc na zwolnienie o razu.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już mykam. Jestem strasznie zmęczona. :-* Kolorowych snów i łaskotki w brzuszki i te małe i te duze

smerfetka84, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• arien Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle miałam dopochwowe i przez brzuch to usg. Zdjęcie, które wstawiłam to rzut z głowicy brzusznej i dzidek sobie leży na boku. Ale jak robił dopochwowo to maluch był ułozony do nas przodem. I mamy film. I teraz oglądaliśmy go trzeci razy i zaczęliśmy dostrzegać szczegóły. Zauważyliśmy np buzię :) I wydaje nam się że trzyma kciuk w buzi :) Potem lekarz zmienił głowicę znowu na brzuszną. I dzidek jakoś tak śmiesznie podskoczył (nie wiemy czemu, może czkawka?) i widać, że ta rączka wypada z buzi :)
    Moze być też tak, że mamy baaaardzo bujną wyobraźnię :D

Co do L4...ja jestem na L4 od 5t6d czyli pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę. Postanowiliśmy z doktorem, że z powodu tego, że w pracy stykam się z ludźmi np. zarażającymi gruźlicą, oraz dlatego, że mam te swoje zaburzenia lękowe, stresuje mnie chociazby droga do pracy. I terapeutka i psychiatra zaleciały zwolnienie jak najszybciej. I faktycznie, odkąd jestem na L4 mniej się denerwuję :)

A.Kasia, baassiia lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że znowu mam ten śluz kawy z mlekiem, i takie brązowe nitki... Mam niby się nie przejmować dopóki nie ma krwi. Może to przez to że nie wzięłam w południe duphastonu?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Zauważyłam że znowu mam ten śluz kawy z mlekiem, i takie brązowe nitki... Mam niby się nie przejmować dopóki nie ma krwi. Może to przez to że nie wzięłam w południe duphastonu?

No kochana, jak masz progesteron to bierz co do godziny i nie zapominaj o żadnej dawce. Jak ja brałam 3x1 to mi lekarka kazała sobie alarm w telefonie na konkretne godziny nastawiać. Obserwuj sytuację a w razie co to dzwoń do gina.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam teraz, zaaplikowalam dodatkową luteine, łudze się ze to jeszcze jakaś pozostałość z niedzieli...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym ZUSem to dla mnie nienormalne jest :/ To już rozumiem, że na l4 jak umierać będę dopiero? Ja szkodliwych warunków w pracy nie miałam, praca siedząca, 8 godzin od 8 do 16, niby gitara. Żadnego zagrożenia bezpośrednio lekarz też nie stwierdził. Jednak ja kiepsko znoszę stres, a niestety moja praca ostatnio tak mnie frustrowała, że denerwowało mnie już wszystko. Do tego doszedł lęk związany z przebytym wcześniej poronieniem. Denerwowałam się czymś w pracy i martwiłam się, że to zaszkodzi dziecku i wtedy denerwowałam się jeszcze bardziej, błędne koło. Więc po co męczyć siebie i bobasa? Ktoś podziękuje? No i jestem na l4. No i nie rozumiem jak to ma kolidować z tym, że jako osoba w ciąży potrzebuję spacerów, relaksu, kina, czasem jakiejś małej wycieczki, jakichś zakupków, itp.? To jest chore, że na l4 powinnam siedzieć w domu. Jestem na l4, bo zjadał mnie stres, byłam zmęczona codzienną pracą i uważam, że to powinno wystarczyć. Spacery, wyjścia do kina czy do znajomych mnie nie stresują, więc nie rozumiem czemu według ZUSu nie powinnam tego robić. A i tak większość dnia spędzam na kanapie. Teraz miałabym już w ogóle nie wychodzić, ewentualnie otworzyć skos i się wietrzyć? Chory system.

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ