X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 pisałaś że od,luteiny masz kawę z mlekiem może to właśnie to? ja do końca tej ciąży nabawie się nerwicy

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się najadłam dzieci zażyczyły sobie gofry ze śnieżką i normalnie pękam :)

Izoleccc lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja dostałam na wieczór złe wieści :( Mój teść ciężko chory leży od jakiegoś czasu w szpitalu i jego stan drastycznie się dziś pogorszył. Być może nie dożyje do rana :( Ech, jeszcze całkiem młody facet, 65 lat. Nie doczeka swojego wnuka/wnuczki :(

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, przykro mi bardzo. :( To na pewno ciężkie chwile dla najbliższej rodziny. W takich chwilach najlepiej być po prostu razem i wspierać się wzajemnie, nawet milcząc razem.

Dużo siły życzę Tobie i Twojej rodzinie.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu przykro mi bardzo :( byliście/ jesteście zzyci ze sobą? Jak się czuje twój mąż?
    Kleo mnie dzisiaj mąż zabrał na pierogi i też umieram z przejedzenia :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu współczuję Wam bardzo.

Ja już leżę jestem zmęczona dzisiejszym dniem mam nadzieję że jutro będzie lepiej a pewnie będzie bo wraca mój M :-)
    Dobrej nocy życzę mamusie

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zycze wam kolorowych snow, padam z nog,pol dnia robilam krokiety, pierwszy raz i w zyciu i jestem z siebie dumna :-) sa pyszne, reszte co zostanie zamroze na synka urodziny za tydzien, jedna przekaska z glowy.

krówka_muffka, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu bardzo mi przykro, mam nadzieję że jakoś uda Wam się to z mężem znieść :-(
    Ja też już dziś uciekam spać bo wykończona jestem tym szykowaniem jedzenia, pieczeniem na jutrzejsze Bs koleżanki dobrej nocy Dziewczyny.

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój teść ma swoje za uszami i relacje z rodziną miał skomplikowane, ale dla mnie zawsze był dobry i nie mogę powiedzieć, że nie będzie mi go brakować :( Niestety takie jest życie, nigdy nie wiemy kiedy przyjdzie nam odejść z tego świata. Myślę sobie, że Michaś już tam czeka na niego po drugiej stronie.

Ja też mykam spać. Dobrej nocki i spokojnych snów!

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny macie wyrzuty sumienia jednak myślę że nie ma ku temu podstaw. Przecież zatrudniając kobietę w wieku rozrodczym pracodawca zdaje sobie sprawę z tego że kiedyś może zajść w ciążę.
    Ja w poprzedniej pracy zabijałam się wręcz. Wszystko robiłam. Pracowałam po 15 h dziennie. Pracę przynosiłam do domu i w domu dalej projekty.
    Byłam potrzebna do pewnego momentu. Pewnego dnia niesłusznie zwolniono mojego niepełnosprawnego kolegę oskarżając go o naruszenie zasad w firmie.
    Złożył wniosek do sądu Pracy i zeznawałam na jego korzyść bo w momencie niby jego naruszenia ja byłam jego opiekunem/kierownikiem i nie zaobserwowałam by było coś nie tak.
    Zostałam zwolniona. Na szczęście w tym czasie dowiedziałam sie o ciąży ale nie chcieli cofnąć decyzji o powrocie więc i ja wygrałam z nimi sprawę w sądzie po 3 latach walki.

Od tego monentu nie mam sentymentu wobec żadnego pracodawcy. Większość z nich ma w dupie [pracownika

Muminka, popieram Cie w 100 procentach. Ja pracuje w wielkiej korporacji, która gdzieś ma pracownika, liczy się tylko dobro firmy. Jestem na zwolnieniu od 7 tygodnia, przekazalam wszystkie obowiązki i mam wrażenie że już dawno o mnie zapomnieli, bo czasem odwiedzam koleżanki :)
    Jak nie my ich to oni nas :D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Renka88 pisałaś że od,luteiny masz kawę z mlekiem może to właśnie to? ja do końca tej ciąży nabawie się nerwicy

Tak dokładnie tak :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, ja od luteiny też miałam takie upławy.

Kasiu. Przykro mi. Oby teściu się nie męczył. Bo to najgorsze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 07:13

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu naprawdę mi przykro. Dużo sił skarbie dla was :-8

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Muminka, popieram Cie w 100 procentach. Ja pracuje w wielkiej korporacji, która gdzieś ma pracownika, liczy się tylko dobro firmy. Jestem na zwolnieniu od 7 tygodnia, przekazalam wszystkie obowiązki i mam wrażenie że już dawno o mnie zapomnieli, bo czasem odwiedzam koleżanki :)
    Jak nie my ich to oni nas :D

Dlatego sama widzisz. Korzystać z swoich praw i zero sentymentów. Wobec nas też nikt ich nie ma. :P

Kokaina lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) Popadało u nas w nocy, może w końcu będzie czym oddychać bo wczoraj było okropnie gorąco i duszno. Ja jeszcze w łóżku ale mam taką ochotę na jajecznicę z pomidorami <3 pędze robić!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wstałam już na kawkę, dzieci jeszcze śpią a M w drodze do domq będzie pewnie jakoś późnym popołudniem ale to nic najważniejsze że będzie jak ja nie lubię tych jego delegacji.

Kasiu smacznego :D

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dlatego sama widzisz. Korzystać z swoich praw i zero sentymentów. Wobec nas też nikt ich nie ma. :P

Dokładnie! Ja mam jeszcze bardziej problematyczną sytuację, bo dopiero zaczynam pracę. Ale co miałam zrobić?! Pracowałam przez sześć lat i akurat teraz byłam dwa miesiące na bezrobotnym. Pomyślałam, że to nie fair, że nie będę miała macierzyńskiego. Wcześniej dużo pracowałam i uważam, że należy mi się coś od państwa. Też wolałabym mieć stabilną sytuację, ale co zrobić. Muszę teraz kłamać i kombinować, żeby nikt nie zauważył, że jestem w ciąży. Dla mnie ta sytuacja też nie jest komfortowa :(

A.Kasia. Ja ostatnio mam mega ochotę na zupę jarzynową mojej babci. Niestety babcia zmarła pół roku temu a nikt nie potrafi zrobić takiej jarzynowej jak ona. Wszystkie warzywa były świeżo zerwane z ogródka, doskonale doprawione.. Ehh.. zjadłabym chyba cały gar ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Dokładnie! Ja mam jeszcze bardziej problematyczną sytuację, bo dopiero zaczynam pracę. Ale co miałam zrobić?! Pracowałam przez sześć lat i akurat teraz byłam dwa miesiące na bezrobotnym. Pomyślałam, że to nie fair, że nie będę miała macierzyńskiego. Wcześniej dużo pracowałam i uważam, że należy mi się coś od państwa. Też wolałabym mieć stabilną sytuację, ale co zrobić. Muszę teraz kłamać i kombinować, żeby nikt nie zauważył, że jestem w ciąży. Dla mnie ta sytuacja też nie jest komfortowa :(

A.Kasia. Ja ostatnio mam mega ochotę na zupę jarzynową mojej babci. Niestety babcia zmarła pół roku temu a nikt nie potrafi zrobić takiej jarzynowej jak ona. Wszystkie warzywa były świeżo zerwane z ogródka, doskonale doprawione.. Ehh.. zjadłabym chyba cały gar ;)

To ja mam podobnie z tą pracą mam już dwójkę dzieci i nigdy nie byłam na macierzyńskim bo zawsze pracodawcy wykorzystywali i były to umowy zlecenia albo inne śmieciówy na których nic mi sie nie należało pracowałam w poprzednich ciążach prawie do porodu i co z tego mam siedzenie z dzieckiem w domu przez długi czas po porodzie albo szybko zatrudnianie niani i powrót do pracy dlatego teraz, koleżanka postanowiła mi pomóc dała umowę i muszę odczekać miesiąc by móc iść na zwolnienie boję się kontroli ale co zrobić w naszym kraju jak nie kombinujesz to nie masz proste.

a powiedz mi jeszcze umowę podpisałaś zanim lekarz potwierdził ciążę czy już po wizycie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 08:39

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy podpisywaniu umowy byłam już pod koniec pierwszego trymestru. Okazało się, że ciąża jest starsza o 10 dni i teraz jestem już w 14 tygodniu. Systematycznie chodziłam do ginekologa od początku ciąży więc de facto już w lipcu wiedziałam, że będę miała dziecko. Czytałam wypowiedzi prawników. Przy podpisywaniu umowy nie muszę się przyznawać pracodawcy, że jestem w ciąży. Poza tym pracę miałam nagraną już w kwietniu, kiedy jeszcze w ogóle nie myślałam o ciąży.

kleo2426, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Mozna to ominąć. Według Prawa po zwolnieniu do 6 msc musisz zarejestrować się UB by otrzymać zasiłek. Więc rejestrujesz się w 3-4 miesiącu ciąży i obejmuje cię tez macierzyński ale to jest mała kasa bo tyle ile wynosi zasiłek

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ