X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważę się raz w tygodniu i waga skacze raz w dół raz w górę zaczynałam z wagą 68,6 tydzień temu w piątek było 67,2 a wczoraj 67,6 czyli nadal na minusie ale w pierwszej ciąży też tak było i to do samego końca także myślę że nie trzeba się waga aż tak martwić jeśli maleństwo rośnie i jest wszystko ok :)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez tylko leżę, powstrzymuje się żeby nie jechać na IP. ( nie do mojego miasta oczywiście) niby ten śluz się rozjaśnia, we wtorek mam wizytę może dotrwam

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • polin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwiaka aż tak mocno się nie boję, wiem że powinien się wchłonąć.
    Obawiam się odklejającej się kosmówki.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin ja mam krwiaka, biorę duphaston 3x1 i przez większość dnia leżę, wstaje tylko do wc. Lekarz nie kazał mi leżeć plackiem ale wolę zapobiegawczo dużo bardziej uważać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 10:38

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Dzień dobry,

Miałam rano wizytę, która miała mnie uspokoić a tylko pogorszyło moje lęki o ciąże.

Dzidzia rośnie ma 21,6 mm i dalej usg wykazuje że jest o 3 dni młodsza niż wynikałoby z OM. Serduszko przyspieszyło do 170 bpm.

Pojawił się krwiak i drugi albo się pojawia albo wchłania bo tylko cień było widać.

Odkleja się kosmówka! To mnie mocno martwi.

Kochana ciąża jeśli jest młodsza i to o 3 dni to nie problem. Wystarczy , że była owulacja przesunięta. Przyjmuje się ze ciąża młodsza do 10-14 dni jest okey.

Krwiak się wchłonie. Poleż więcej w ciągu dnia. Staraj się nic nie robić.

Co do kosmówki to nie wiem ... ale chyba trzeba to kontrolować. Czy masz jakieś leki?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a krwiak i odklejanie się kosmówki to nie to samo ? bo jeśli krwiak jest blisko dziecka to może spowodować odklejanie. Mi lekarz powiedział, że przy takiej wielkości dziecka to wszystko jest teraz blisko niego. Mój krwiak dokładnie widać na zdjęciu z usg...

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Marlena Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała odklejającą się kosmówkę. Lekarz nie kazał jej dzwigac i skakac np ze schodow. A Zosia ma w tej chwili 20 msc :-)
    To nie jest oznaka najgorszego, po prostu sygnał że trzeba na siebie mocno uwazac.

A.Kasia lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to co innego. W pierwszej ciąży mam informację na wypisie szpitalnym iż kosmówka w normie a krwiak że obecny o średnicy około 0,5 cm . Wiem chyba to dwie różne sprawy. Bo gdyby tak było 90 % dziewczyn miałoby odklejająca się kosmówkę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to krwiak podkosmowkowy?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, a ja jadę do pracy. Juz mnie to stresuje i uważam, ze jest to ponad moje siły. Pracuje w sklepie, a dzieciaki idą do szkoły, wiec jest mega młyn. Kurde ja to bym nawet nie chciała, żeby dziewczyna z brzuchem latała mi po buty po drabinie. Wczoraj i dziś mam jakieś pojedyncze skurcze jakby mnie coś ściskało w podbrzuszu. Myślicie, ze to nerwy, czy to normalne?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hej laski, a ja jadę do pracy. Juz mnie to stresuje i uważam, ze jest to ponad moje siły. Pracuje w sklepie, a dzieciaki idą do szkoły, wiec jest mega młyn. Kurde ja to bym nawet nie chciała, żeby dziewczyna z brzuchem latała mi po buty po drabinie. Wczoraj i dziś mam jakieś pojedyncze skurcze jakby mnie coś ściskało w podbrzuszu. Myślicie, ze to nerwy, czy to normalne?

a czemu nie pójdziesz na zwolnienie?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam lekarza ostatnio to powiedział ze za wcześnie. Teraz mam wizytę 7-ego ... Najwyżej pójdę do kogoś innego. Poza tym szef trochę wywiera na mnie presje, ze do 6-ego miesiąca. Jednak to jest ponad moje siły fizyczne a tymbardziej psychiczne jak mi się kłoci osoba o reklamację. Już wiem, ze nie dam rady dłużej. I teraz jeszcze te kłucia.

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to nie jest tak, ze krwiak powstaje jak kosmowka sie odkleja? A odklejanie kosmowki to nie jest cos takiego jak odklejanie lozyska? (tylko w pozniejszych tyg) ??

Polin przy takim czyms powinnas lezec caly czas, wstawac tylko na siku i nic nie dzwigac... przyjmuj leki, a bedzie dobrze :)

Dnusia takie skurcze podbrzusza to tez nic dobrego... wez jakas nospe i najlepiej polez troche i odpocznij... a Muminka dobrze mowi, czemu nie pojdziesz na l4?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane, ja szykuje się na to nasze Baby shower na działce, niedługo lecę do salonu na fryzurę i makijaż choć raz w tej ciąży na zdjęciach chce wyglądać pięknie, a nie wiecznie zmęczona stanem :-P

Co do L4 ja też uważam, że nie ma co siedzieć w pracy i się męczyć szczególnie jeśli pracodawca jest ciężki i nie docenia...

Co do wagi to ja zaczynałam z 52,5 a teraz mam 49,5 więc schudłam 3 kg a jakiś strasznych wymiotów nie mam, bardziej mdłości i brak apetytu. Ale jakoś strasznie się tym nie martwię, wiem że swoje jeszcze przytyje na pewno :-P

A.Kasia, Kajola lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Pytałam lekarza ostatnio to powiedział ze za wcześnie. Teraz mam wizytę 7-ego ... Najwyżej pójdę do kogoś innego. Poza tym szef trochę wywiera na mnie presje, ze do 6-ego miesiąca. Jednak to jest ponad moje siły fizyczne a tymbardziej psychiczne jak mi się kłoci osoba o reklamację. Już wiem, ze nie dam rady dłużej. I teraz jeszcze te kłucia.

No chyba im się w dup.e przewraca, że Ty w ciąży masz po drabinie skakać. Ludzie drodzy :/ tracę wiarę w społeczeństwo. Podejrzewam z resztą, że przez 8h pracy cały czas stoisz i nie masz jak odpocząć. Uciekaj na zwolnienie kochana, powiedz lekarzowi jaka sytuacja, niech nie pierdzieli, że za wcześnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej zabawy Kate :)

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

To powiedz lekarzowi ze masz dziwne skurcze brzucha, ze zle sie czujesz, a jak ci nie da to po prostu zmien lekarza na takiego ktory jest wyrozumialy... A co do szefa to slow mi brak :/ jak on moze wywierac na kims presje ze do 6 mies masz robic? to co masz pasc pod regal ze zmeczenia, czy bolu, ale masz siedziec tam? Dajesz L4 i nie ma prwa Ci nic zrobic.... :/

A.Kasia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

Idź do innego. Nie wchodź jedynie na drabinę. Nie wyrażaj zgody. Powiedz że ci się kręci w głowie. A jak będziesz szła do lekarza to też wspominaj jak się czujesz

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• arien Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia - dziewczyny dobrze mówią. Szczególnie, ze pracujesz w sklepie, praca stricte fizyczna. Stoich, biegasz, pewnie nie masz nawet dłuższej chwili, żeby usiaść i odpocząć. Znam to bo przez parę ładnych lat pracowałam w kawiarni. Nie ma opcji - idziesz na zwolnienie!

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Dziewczyny a to nie jest tak, ze krwiak powstaje jak kosmowka sie odkleja? A odklejanie kosmowki to nie jest cos takiego jak odklejanie lozyska? (tylko w pozniejszych tyg) ??

Gośśś - całkowicie się z Tobą zgadzam. Krwiak powstaje jak odkleja się kosmówka. Na początku myślałam że krwiak, a odklejająca się kosmówka to dwie całkowicie odrębne rzeczy, a jednak ginekolog mi wytłumaczyła, że nie. Ja miałam krwiaka, który powstał na skutek odklejającej się kosmówki. Więc mogę powiedzieć w dwojaki sposób: "miałam krwiaka" bądź "odklejała mi się kosmówka".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 11:37

Gośśś lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ