X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie męczą bóle głowy jak śpię popołudniu. Jeszcze do tego jak na niewygodnej poduszce to jest makabra. Do samego wieczora nudności i wymioty. Ale taki już mój urok. Ból głowy mam rzadko ale taki mega dobijający wtedy.
    Co do piersi... Ja je w końcu mam :-D To jedna z najfajniejszych rzeczy w ciąży... Rosnące piersi :-) Mnie nie bolały ani nie napinały się więc w tym temacie niestety sie nie wypowiem :-(

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam troszkę większe ale jedna tak jakby trochę oklapła :-D i ja oczywiście już się martwię

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, oby były szczęśliwe dla wszystkich:-D

Ja miałam wczoraj mała przygodę, zasłabłam w Kościele i mąż mnie musiał odtransportować do domu ;-)

Czy słyszałyście o karteczkach do prania, np Vanish albo takie biedronkowe, są bardzo skuteczne. Ja nie segreguje kolorów, piorę białe z czerwonymi i nigdy mi nic nie zafarbowało. Polecam ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie uzywam, bo wystarczy ze raz nie zadziala a zniszcze ciuchy. Chociaz ciekawi mnie jaki bylby efekt prania nowych jeansow i bialych t-shirtow:p ciezko uwierzyc, ze biel ocaleje :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!

Ja też oczywiscie trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni, a u niektórych nawet i trymestrów :)

Muminko kochana, przyda Ci się taki dzień z przyjaciółką :) Poszalejcie sobie :)

Też słyszałam o tych ściereczkach do prania. Podobno są rewelacyjne, ale nie używałam.

Co do piersi...mnie się powiększyły (i bardzo fajnie!). Ale jeśli chodzi o ból to bywa naprawdę różnie. Wczoraj na przykład straaasznie bolały, a dzisiaj mniej :) I taki ten ból jest zmienny od mniej więcej 2 tygodni :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zaglądam i czytam ale nie mam czasu pisać muszę się nacieszyć mężem bo za kilka dni znowu ma jechać i prawdopodobnie na wizyty będę musiała iść sama :(
    do tego jeszcze ostatnie przygotowania i zakupy do szkoły wczoraj byliśmy pół dnia poza domem i też odczuwałam już brzuch (ktoś pytał)
    jak jestem w domu to jednak mniej chodzę i częściej spocznę na kanapie i nie czuję go.
    Dzisiaj miałam głupi sen że miałam @ normalnie masakra cała podpaska w krwi aż się obudziłam i leciałam to sprawdzić chyba też zaczynam przeżywać już wizyty które mam 8 i 10 września.
    Zastanawiam się też nad zakupem tej magicznej poduszki bo ja już nie mogę wyrobić na kręgosłup każda zmiana pozycji w nocy kończy się przebudzeniem, a rano wstaję połamana jakby mnie ktoś skopał.

Życzę samych pozytywnych wizyt i za wszystkie trzymam kciuki.

a jeszcze jeśli chodzi o poród ja 2 razy rodziłam SN chłopaki dość spore (3710 i 57cm, 4540 i 60cm) ale dałam radę i szybko doszłam do siebie teraz też chcę rodzić SN :)

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 2 trymestrze :)
    Wczoraj w nocy wróciliśmy z wyjazdu, ale ja zła jak osa bo małż mnie wkopał w prowadzenie samochodu (300km) bo wypił oczywiście, a jechaliśmy nocy i przyjechałam wypompowana jak trampek.
    Po weselnych szaleństwach zobaczyłam na wadze olaboga +5kg, więc w tym tygodniu trzeba delikatnie jeść ;)
    Nawet nie staram się Was nadrobić, jutro wizyta i prenatalne - nareszcie!

Love_life lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) przyznam szczerze że ja o porodzie jeszcze nie myślę. Wewnętrznie boje się jak cholera. Jeśli chodzi o piersi raz bolą raz nie. U mnie co noc jest tragedia dreszcze, mdłości i wymioty :( rano budzę się głodna i polamana. Rozważam zakup poduszki ale która wybrać?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aneczka1985 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Ostatnio bardzo mało tu zaglądam ze względu na duży natłok obowiązków związanych z powrotem do pracy. Nie wiem, czy to była dobra decyzja, czy nie lepiej było iść na zwolnienie ale teraz już za późno żeby się wycofać. Życzę wszystkim miłego dnia. Pozdrawiam.

p19uk0s350c5hp5v.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do lekarza dzisiaj a nie jutro , bo znowu plamie na brązowo ;/ wizyta 13.40 , strasznie sie boje...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja nie uzywam, bo wystarczy ze raz nie zadziala a zniszcze ciuchy. Chociaz ciekawi mnie jaki bylby efekt prania nowych jeansow i bialych t-shirtow:p ciezko uwierzyc, ze biel ocaleje :p

hehe też się bałam ale w sumie teraz sobie nie wyobrażam segregować prania ;-)
    miałam prześcieradło, kóre trzeba było prać w rękach bo wszystko byłoby pomarańczowe a te chusteczki zdziałały cuda :-D

Ja też chciałabym urodzić sn, boję się bólu ale tyle kobiet to przeszło więc myślę, że też bym dała radę. Cesarka mnie bardziej stresuje. Nie wyobrażam sobie, żeby mnie pocieli brrr

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • ona. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pamięta mnie tu ktoś jeszce? )

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Diewczyny trzymajcie kciuki za nas dzisiaj i za nasza wizyte :)

Ona pewnie ze Cie pamietamy :) co u Ciebie?

Martita88, ona., arien, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka ja zamówiłam taką
    http://allegro.pl/duza-poduszka-ciazowa-rogal-do-karmienia-pielucha-i5188667349.html#tabsAnchor

szwagierka ma i bardzo sobie chwali :)

Renka88 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w nowym tygodniu. Trzymam kciuki za dziewczyny wizytująca dzisiaj. Jutro moja wyczekiwania wizyta u ginki i nie wyjdę z gabinetu, dopóki nie dowiem się płci. W środę mąż ma urodziny, więc muszę mieć coś na prezent :)
    Pod koniec zeszłego tygodnia martwiłam się, że brzuch mi nie rośnie, a wczoraj tak mi go wysadziło że szok. Z tego powodu jestem spokojniejsza, że z dzidzią ok. Powiem Wam, że wyczekuję pierwszych sygnałów od maleństwa, ale póki co cisza. Tylko moje jelita koncerty grają.
    Ja nastawiam się na poród SN. Oczywiście jeżeli będą wskazania do CC to tak też będzie, ale przeraża mnie to cięcie brzucha, blizna, możliwe komplikacje i długie dochodzenie do siebie. Poza tym mam wysoki próg bólu (już mi to kilku lekarzy powiedziało) więc póki co myślami idę w kierunku SN.
    Muminko - strasznie mi przykro, że musiałaś stawić czoło takiej sytuacji. Dziewczyna jest w trudnym wieku i reakcje moga być różne. Myślę, że z czasem oswoi się z sytuacją i jeszcze będzie zabierała Ci bobasa na spacery :)
    Aleksandrazz - znowu ?! trzymam kciuki.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Renka ja zamówiłam taką
    http://allegro.pl/duza-poduszka-ciazowa-rogal-do-karmienia-pielucha-i5188667349.html#tabsAnchor

szwagierka ma i bardzo sobie chwali :)

Martita a co ona ma w srodku? takie kulki? czy jakie wypelnienie?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest taka jasna kawa z mlekiem, ale biorę duphaston co do godziny, nie wiem od czego to może być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 09:42

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś na aukcji jest napisane że kulki silikonowe. Moja szwagierka ma identyczną (no może dłuższą :) ) i mówi, że super się do ciała dopasowuje i jest bardzo wygodna

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra a może to stres? Mówiłaś, że z facetem się poprztykałaś.. albo może coś dźwignęłaś?

Pójdziesz do lekarza to na pewno Cię uspokoi :* wszystko jest na pewno dobrze :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana Dziewczyny :-) Ale się wyspałam :-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ