Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
edyś wrote:Myślałam, że cały czas na euthyroxie jesteś. W takim wypadku musisz cierpliwie czekać na wizytę u lekarza
http://www.endokrynologia.net/tarczyca/nadczynno%C5%9B%C4%87-tarczycy-w-ci%C4%85%C5%BCy
http://www.mp.pl/pacjent/choroby/78383,nadczynnosc-tarczycy-w-ciazy
dzięki
szukam prywatnego gabinetu w większym mieście, ale wolałabym swoją, bo już zna sprawę, tylko nie wiem czy mogę czekać ze 2 tygodnie -
Ryjek super wiadomość
bardzo się cieszę
Lucky, ryjkek lubią tę wiadomość
-
ryjkek wrote:Dziewczyny mam dobre wieści. Test Pappa wyszedł dobrze więc jest szansa na zdrowego bobaska. Teraz czekam jeszcze na wyniki Harmony ale jestem już spokojniejsza
ryjkek, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Domii ja nie mierzę pod pachą, bo kiedyś mocno mnie to wystraszyło ( a mam uraz do spadków temp po wieloletnim prowadzeniu wykresów w staraniach)
Jeśli muszę, to mierzę w ustach albo w pochwie. A w ogóle to staram się nie mierzyć.
Ryjek - super wieści, odetchniesz trochę!
Dziewczyny wiem, że nas dużo i może mi się nakładają niektóre wiadomości ale wydaje mi się że bardzo często chodzicie na usg.
Jak to u Was bywa? Dublujecie na nfz i prywatnie? Jak często podglądacie maluchy?
Mnie oczywiście wiecznie jest mało, ale nie mam jak (finansowo i organizacyjnie)ryjkek lubi tę wiadomość
-
mi lekarz wyznacza wizyty raz w miesiącu ( prywatny ) wyjątkiem jest to usg prenatalne, które mam prawie 2 tygodnie po ostatniej wizycie. tutaj trzymają nas tygodnie ciąży.
1. bez usg w 5 tc
2. w 8 tc potwierdzenie ciąży
3. w 11 tc przyspieszona, bo brakło mi leków
następną będę miała w 15tc
no i usg prenatalne u innego ginekologa w 12 tc czyli jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:20
-
Lucky wrote:Domii ja nie mierzę pod pachą, bo kiedyś mocno mnie to wystraszyło ( a mam uraz do spadków temp po wieloletnim prowadzeniu wykresów w staraniach)
Jeśli muszę, to mierzę w ustach albo w pochwie. A w ogóle to staram się nie mierzyć.
Ryjek - super wieści, odetchniesz trochę!
Dziewczyny wiem, że nas dużo i może mi się nakładają niektóre wiadomości ale wydaje mi się że bardzo często chodzicie na usg.
Jak to u Was bywa? Dublujecie na nfz i prywatnie? Jak często podglądacie maluchy?
Mnie oczywiście wiecznie jest mało, ale nie mam jak (finansowo i organizacyjnie)
Ja chodzę prywatnie, raz na 4 tygodnie. Ale jak patrzę jak dziewczyny często chodzą to stwierdzam, że też bym tak chciała, napewno byłabym spokojniejsza.
Ale wiadomo każda wizyta 150 zł, a lekarz mówi ze nie ma potrzebyLucky lubi tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
Lucky wrote:Dziewczyny wiem, że nas dużo i może mi się nakładają niektóre wiadomości ale wydaje mi się że bardzo często chodzicie na usg.
Mnie oczywiście wiecznie jest mało, ale nie mam jak (finansowo i organizacyjnie)
Ja też co 4 tygodnie wizytuję, wyjątkiem były prenatalne w 13 tyg, teraz mam wizytę za tydzień. Od wizyty do wizyty dłuży mi się okropnie ;-(
Lucky lubi tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
nick nieaktualnyShe86 wrote:Ja chodzę prywatnie, raz na 4 tygodnie. Ale jak patrzę jak dziewczyny często chodzą to stwierdzam, że też bym tak chciała, napewno byłabym spokojniejsza.
Ale wiadomo każda wizyta 150 zł, a lekarz mówi ze nie ma potrzeby
Ja tez mam wizyty co 4 tygodnieLucky lubi tę wiadomość
-
Ja co 2 tyg mam usg na nfz i super lekarza
Lucky lubi tę wiadomość
-
Ryjkek - super wiadomości! Z niecierpliwością na nie czekałam. Modliłam się za Twojego bobasa i musiało być dobrze. Ale tyle strachu i niepewności ile przeszłaś w czasie oczekiwania na wyniki to nic wesołego...
Domiii - mój lekarz powiedział, że temperatura w ciąży powinna oscylować ok. 37 stopni, a nawet lekko powyżej. Jednak pomiar pod pachą dla mnie nie jest wiarygodny...
Ja wizyty mam co 3 tygodnie i usg jest standardem na każdej z nich. Wyjątkiem było usg prenatalne. Tak się zastanawiam, czy nie zapisać się już na połówkowe, bo tam do kliniki gdzie ja chodzę, to terminy mają napięte...ryjkek lubi tę wiadomość
-
Ja mam wizyty co 3,5-4 tyg. Temperaturę przestałam mierzyć odkąd test pozytywny;)
Słuchajcie byłam dzisiaj u internistki ws tego bólu pod lewą piersią. Zrobiła mi ekg, ciśnienie, osłuchała, wszystko wyszło w porządku! A pobolewa od niedzieli. Mówi, że na pewno stres, żebym spróbowała się uspokoić i może coś ziołowego czy meliskę. Cieszę się, że badanie wyszło dobrze, uspokoiłam się. Teraz leżę i odpoczywam, ale muszę poprasować
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Hej u mnie wizyty są co ok 3-4 tygodnie.
29.06-5tc - tylko beta i dostałam skierowanie na badania
13.07 7tc- usg potwierdzające ciążę
03.08 10tc - tylko wyniki badań
17.08 12tc-usg
27.08 14tc- genetyczne
14.09 17tc -usg
Chodzę prywatnie, mam UB zdrowotne w banku i jest tam prowadzenie ciąży. Koszt za super wypasiony pakiet 180/ mc.
Wiem że w avivie mają teraz jakiś program z luxmedem bo chcieli mnie namówić, są 3 warianty. 70/110/180 z różnym zakresem w tym cała diagnostyka itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 15:43